- 20 Kasım 2018
- 12.119
- 43.551
- 598
- 35
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Sizin aileniz sifirdan gelip maddiyati düzelten bir aile. Siz de bu koşullarda büyümüşsünüz.Bilmem ben galiba biraz optimist bakıyorum olaylara. Her telden insanla çıktığım için olabilir şu ana kadar cidden Tanzanyali dolandırıcıdan Urfali metalciye, st josephli hipsterdan, yolda solcu broşür dağıtan oğlanina kadarama çıkmak ve evlilik ayrı şeyler olabilir evet. evlilik olayında aileler tanışınca ne olur hiç bilmiyorum valla. Ailemi o konuda biraz ekarte etmeyi ve dunurlerle pek muhatap etmemeyi düşünüyorum benim tek kriterim adamın seksist olmaması. Bana karışmaması. Saygı duyması. En ufak bi muhafazarligi olmaması kafası açık olmalı. O konuda denkliği önemserim. Diğer sosyoekonomik konuları bilmiyorum, belki daha farklı bi ailem olsaydı onemseyebilirdim ama ailemde cidden her kesimden insan olduğu için galiba böyle hissediyorum. Yani mesela benim anneannemle dedem köylü ve radikal islamci. Ciddiyim laik devletin olmaması gerektiğine inanıyorlar. Bize geldikleri zaman içki şişelerini filan saklıyoruz. Annem feminist ve Atatürkçü. Babam inancsiz. Ben küçükken çok dar gelirliydik. Kiramizi bile zor oduyorduk. Zamanla calisip para kazandılar babam yıllardır hayali olan mersedesi filan aldı. Gungoren, Bakırköy, Yeşilkoy, Şişli, Ortaköy her yerde yaşadım. Turkiyeye bakınca herkes böyle bence. Karışık bi milletiz. Bu tür farklara takılmak bana çok boğucu geliyor bence insanları kısıtlıyor... Günümüzde değil sınıf din dil farkı evlilikleri bile görüyoruz. Bilmiyorum çok mu pembe gözlüklerle bakıyorum.
bu datelerin devami oldu mu, sonucu ne olduBir keresinde katar'li, kendi şahini olan (bilmeyenler için şahin dediginin piyasası arabadan pahalli) biriyle birkaç gün geçirmiştik, sonra akşam çıkmaya karar verdik. Tüm faaağkir ruhumla vapurla Üsküdar'a götürüp , Kızkulesi gören o pis kirlentler var ya . Oraya oturup saatlerce denizi izlemis, o arada da bol bol çay icmistik, hesabı da (israralrim ile) ben ödemiştim (zengin adamın akbili olmadığı için Vapuru da ben basmıştım)
Yok yeaaa ,değil Katarlı zengin, Monako'lu saray soylu bile gelse ben kendimi bozmam, yine adamla tatilimi kamp,çadır falan ayarlarım heralde
Ay yok, o bir yere varacak bir date değildi zaten yaa, ülkesine dönünce biraz daha konuştuk, iki mektuplaştik. Sonra yengenc tarihinin tozlu yaprakları arasında yerini aldıbu datelerin devami oldu mu, sonucu ne oldu
Tanımlama eksik kalmış “çeşme biiçlerinde mayokinisi, topuklu terlikleri ve fönlü sarı saçlarıyla salınarak gezen ve asla denize girmeyen elit ablalar” olacakBenim seneler once cok ciddi zengin bir kismetim vardi. Araba koleksiyonu olan, babasinin ucagi olan bir kismet.
Benim ailem de okumus gormus gecirmis bir aile, doktor cocugu olarak kotu maddi sartlarda buyumedim. Evet cemiyet hayatinin aranan yuzu degiliz ama fabrikada calisan Filiz Akin da değilim.
Her neyse. Adamla kafamız cogu zaman uyussa da ben onun hayatina, o da benim hauatima uyum saglayamazdik. Cunku normallerimiz farkliydi. Ilk basta farklilkk heyecan verse de biliyorum ben mesela luks bir beachte topuklu terliklerimle elit elit salinamam, ben haldur huldur iskeleden atlarim suyao da on liralik ortu uzerinde sahilde çimlere yayilip Bomonti filtresiz icmezdi mesela.
Sadece o ve ben de degiliz. Arkadas çevrelerimiz cok farkli. Bin liralik bluz giyen kadin bana sekerim ustundekini nerden aldin dese Waikiki'de indirim vardi derim ben. Cunku ben param olsa da bir bluza bin lira vermem. Benim normalim bu degil.
Benim arkadaslarim bir gecelik eglencede masaya bes bin lira birakip cikmaz. Onun arkadaslari Kadikoy'un normal bir pubinda oturup dip dibe bar konserine katilmaz.
Gibi gibi cok ornek var. Tabii ki kisilere bagli bu, üniversite ogrencisiyken ucurum daha az olabilir ama 30lara dogru hayat ve karakter iyice oturunca bence fark kolay kapanmıyor.
Ya da benim ruhum fakir.
Türkiye'de köklü tanınmış kaç iş insanı var 100 bilemediniz 200, medyanın halkın tanıdıklarından bahsediyorum, aralarından belki 1-2 ailede bu tip evlilikler olmuştur ama diğerleri ya aile içi, ya holdinglerin birleşmesi gibi iki iş insanın çocuklarının evliliği veya yabancılarla evli.Bana medyaya yansımış bir tane zengin kız fakir oğlan örneği verebilir misiniz rica etsem? Ben bulamadım da.
Olmaz. Bu iki ailenin düğünde giydikleri, yedikleri hatta düğünde eğlenme biçimlerinin bile birbiriyle en ufak bir benzerliği yok. Hangi ortak noktada buluşacaklar?
Eşimle ben eşit statüde ailelerden geliyoruz. İkimiz de memur çocuğuyuz. Yakın yörelerden gelen ailelerimiz var, ikimiz de büyük şehirde büyüdük, eğitimlerimiz denk. Buna rağmen düğünümüzde uyumsuzluklar oldu. Birileri alkol var diye surat astı, biri orkestra yedi dilde her telden çalmasına rağmen telefonu mikrofona tutup halay müziği çalmak istedi, öbürü çocuk kabul etmedik diye küstü. Bire bir uyumlu ailelerde bile ufak tefek sorunlar çıkarken aralarında uçurum olan ailelerde hiç bir sorun çıkmadan aman çocuklar mutlu olsun, aile insan olsun kısmı tamamen ütopya.
dedikodu time simdiTürkiye'de köklü tanınmış kaç iş insanı var 100 bilemediniz 200, medyanın halkın tanıdıklarından bahsediyorum, aralarından belki 1-2 ailede bu tip evlilikler olmuştur ama diğerleri ya aile içi, ya holdinglerin birleşmesi gibi iki iş insanın çocuklarının evliliği veya yabancılarla evli.
Bu ailelerin çoğu medyatik olan ama meslek olarak tasvip etmedikleri kişilerle sevgili oldu lakin çoğu evlenmedi çünkü aileler karşı çıktı.
Kendi çevremden örnek vereyim büyüdüğüm çevrede dahi belli maddi imkanları olan aileler kültür, maddi imkan vb kendilerine denk olan ailelerin kızlarını gelin olarak kabul ediyordu, ne holdingleri vardı ne de çok zenginlerdi ama çevrede tanındıkları için gelinleri de tanındık oranın köklü ailelerinden olsun istiyorlardı.
Birkaç örnek istisnaları bozmaz bence de.
Benim seneler once cok ciddi zengin bir kismetim vardi. Araba koleksiyonu olan, babasinin ucagi olan bir kismet.
Benim ailem de okumus gormus gecirmis bir aile, doktor cocugu olarak kotu maddi sartlarda buyumedim. Evet cemiyet hayatinin aranan yuzu degiliz ama fabrikada calisan Filiz Akin da değilim.
Her neyse. Adamla kafamız cogu zaman uyussa da ben onun hayatina, o da benim hauatima uyum saglayamazdik. Cunku normallerimiz farkliydi. Ilk basta farklilkk heyecan verse de biliyorum ben mesela luks bir beachte topuklu terliklerimle elit elit salinamam, ben haldur huldur iskeleden atlarim suyao da on liralik ortu uzerinde sahilde çimlere yayilip Bomonti filtresiz icmezdi mesela.
Sadece o ve ben de degiliz. Arkadas çevrelerimiz cok farkli. Bin liralik bluz giyen kadin bana sekerim ustundekini nerden aldin dese Waikiki'de indirim vardi derim ben. Cunku ben param olsa da bir bluza bin lira vermem. Benim normalim bu degil.
Benim arkadaslarim bir gecelik eglencede masaya bes bin lira birakip cikmaz. Onun arkadaslari Kadikoy'un normal bir pubinda oturup dip dibe bar konserine katilmaz.
Gibi gibi cok ornek var. Tabii ki kisilere bagli bu, üniversite ogrencisiyken ucurum daha az olabilir ama 30lara dogru hayat ve karakter iyice oturunca bence fark kolay kapanmıyor.
Ya da benim ruhum fakir.
Bende de çok hikaye var da ifşa oluruz diye anlatamıyorum.Türkiye'de köklü tanınmış kaç iş insanı var 100 bilemediniz 200, medyanın halkın tanıdıklarından bahsediyorum, aralarından belki 1-2 ailede bu tip evlilikler olmuştur ama diğerleri ya aile içi, ya holdinglerin birleşmesi gibi iki iş insanın çocuklarının evliliği veya yabancılarla evli.
Bu ailelerin çoğu medyatik olan ama meslek olarak tasvip etmedikleri kişilerle sevgili oldu lakin çoğu evlenmedi çünkü aileler karşı çıktı.
Kendi çevremden örnek vereyim büyüdüğüm çevrede dahi belli maddi imkanları olan aileler kültür, maddi imkan vb kendilerine denk olan ailelerin kızlarını gelin olarak kabul ediyordu, ne holdingleri vardı ne de çok zenginlerdi ama çevrede tanındıkları için gelinleri de tanındık oranın köklü ailelerinden olsun istiyorlardı.
Birkaç örnek istisnaları bozmaz bence de.
dedikodu time simdibenim en yakin arkadasim cok unlu bir kadinin kiziyla sevgiliydi. arkadasimin annesi cok karsi cikti, asla istemedi. karsi taraf da unlu yani oyuncu sarkici her yol vardi kadinda belki turkiyenin en unlu ismidir. ama yok annesi istemedi hakli olarak. bizim ailemiz oyle magazinlere dusecek bir aile degil dedi. mekan cikisi arkadasimi falan cekiyorlardi babasi sonra her yerden sildiriyordu vs.
sonra annesi pes etti tamam getir kizi tanisayim dedi kizin annesi, kiz, arkadasim, annesi tanistilar hatta bu bile cikti magazinlere. ondan sonra kiz kendisi olmaz biz uygun degiliz falan demis ayrildilar. kizin annesi unluydu ama gorgulu degildi. arkadasimin ailesini kaldiramadilar yani bir yerde.
ailelerin maddi durumu, hayat gorusu, kulturel birikimleri vs hepsi cok onemli. hepsi %100 uygun olsun diye bekleyen kaybeder ama bazi seyler de cidden denk olmayinca olmuyor.
Ayy Turkish magazine en sevdiğimdedikodu time simdibenim en yakin arkadasim cok unlu bir kadinin kiziyla sevgiliydi. arkadasimin annesi cok karsi cikti, asla istemedi. karsi taraf da unlu yani oyuncu sarkici her yol vardi kadinda belki turkiyenin en unlu ismidir. ama yok annesi istemedi hakli olarak. bizim ailemiz oyle magazinlere dusecek bir aile degil dedi. mekan cikisi arkadasimi falan cekiyorlardi babasi sonra her yerden sildiriyordu vs.
sonra annesi pes etti tamam getir kizi tanisayim dedi kizin annesi, kiz, arkadasim, annesi tanistilar hatta bu bile cikti magazinlere. ondan sonra kiz kendisi olmaz biz uygun degiliz falan demis ayrildilar. kizin annesi unluydu ama gorgulu degildi. arkadasimin ailesini kaldiramadilar yani bir yerde.
ailelerin maddi durumu, hayat gorusu, kulturel birikimleri vs hepsi cok onemli. hepsi %100 uygun olsun diye bekleyen kaybeder ama bazi seyler de cidden denk olmayinca olmuyor.
Bağcılar gülü Şeyma ve kocaları:))Bana medyaya yansımış bir tane zengin kız fakir oğlan örneği verebilir misiniz rica etsem? Ben bulamadım da.
Olmaz. Bu iki ailenin düğünde giydikleri, yedikleri hatta düğünde eğlenme biçimlerinin bile birbiriyle en ufak bir benzerliği yok. Hangi ortak noktada buluşacaklar?
Eşimle ben eşit statüde ailelerden geliyoruz. İkimiz de memur çocuğuyuz. Yakın yörelerden gelen ailelerimiz var, ikimiz de büyük şehirde büyüdük, eğitimlerimiz denk. Buna rağmen düğünümüzde uyumsuzluklar oldu. Birileri alkol var diye surat astı, biri orkestra yedi dilde her telden çalmasına rağmen telefonu mikrofona tutup halay müziği çalmak istedi, öbürü çocuk kabul etmedik diye küstü. Bire bir uyumlu ailelerde bile ufak tefek sorunlar çıkarken aralarında uçurum olan ailelerde hiç bir sorun çıkmadan aman çocuklar mutlu olsun, aile insan olsun kısmı tamamen ütopya.
Bu örnekler hem zengin hem kültürlü örnekleri değil ki. Aynı temelden gelen bir şekilde zengin ve ünlü olmuş insanlar. (Yasemin ergene kim bilmiyorum). Bunlar konuya uygun örnek değil yani bence.Bağcılar gülü Şeyma ve kocaları:))
Yasemin Ergene ve Anadolu Holding piremsi kocası.
Yine varoş gülü Ebru Şallı ve kocaları.
saysak bunlar gibi örnek çok.
Ünlü olmayanlar da medyaya yansımıyor haliyle.
Özel üniversiteler bir Feriha hikayesi olmasa da, 1.sınıftan zengin çocuğu düşürme peşinde orta direk golddigger kaynıyor. Ki çoğu da emeline ulaşıyor.
ki zaten yasemin ozilhan da evlenince oyunculuk yapmasina izin vermemisler, zorla universite okutmuslar kadina. oglumuzla evleniyorsan kulturlu ol hesabi. yani ya kendinden cok cok taviz verip sus bebegi gibi yasayacaksin ya da olmuyor iste.Bu örnekler hem zengin hem kültürlü örnekleri değil ki. Aynı temelden gelen bir şekilde zengin ve ünlü olmuş insanlar. (Yasemin ergene kim bilmiyorum). Bunlar konuya uygun örnek değil yani bence.
Koçlardan, hakkolardan vs. tanınmış ailelerden birinin böyle bir kadınla evlendiği bir örnek var mı? Az tanınmış aile de olur
Aileler nasıl bir de ona bakmak lazım. Kimse bu yasemin, onun ailesi kızlarıyla görüşebiliyor mu mesela? Torunları varsa görebiliyor mu? İki ailenin bir araya gelmesinden bahsetmiyorum bile. Yani kıza gelin olacaksan diye bir ton şart koyan aile, kızın ailesiyle ilgili de şartlar koymuştur mutlaka.ki zaten yasemin ozilhan da evlenince oyunculuk yapmasina izin vermemisler, zorla universite okutmuslar kadina. oglumuzla evleniyorsan kulturlu ol hesabi. yani ya kendinden cok cok taviz verip sus bebegi gibi yasayacaksin ya da olmuyor iste.
Öyle miymiş? Magazinden çoook uzun zamandır uzak kalmışım ilk defa duyuyorum bunuki zaten yasemin ozilhan da evlenince oyunculuk yapmasina izin vermemisler, zorla universite okutmuslar kadina. oglumuzla evleniyorsan kulturlu ol hesabi. yani ya kendinden cok cok taviz verip sus bebegi gibi yasayacaksin ya da olmuyor iste.
Aileler nasıl bir de ona bakmak lazım. Kimse bu yasemin, onun ailesi kızlarıyla görüşebiliyor mu mesela? Torunları varsa görebiliyor mu? İki ailenin bir araya gelmesinden bahsetmiyorum bile. Yani kıza gelin olacaksan diye bir ton şart koyan aile, kızın ailesiyle ilgili de şartlar koymuştur mutlaka.
Onlardan öncesi de var. Kraliyet ailesinin olayı eziyetAklima harry ve meghana yapılan eziyetler geldi.ben de yalnız neden bu kadar olur diye direttiysem, zengin mengin gözüm de yok aslında paraları pulları onların olsun bu ne eziyettir arkadaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?