• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim çocuk ve ailem

Tubdur32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
1.306
786
123
34
Bu yazacağım yazı kuzenimle ilgili yorumlarınızı bekliyorum

Ben 25 yaşında öğretmenim ama atanamadim. Sevdiğim çocuk 25 yaşında Elazığli ı kadar düşünceli o kadar anlayisli ki anlatamam sevgisinden gram şüphem yok.ailesiyle tanismaya gelmek istediler babana söyledim 2 saat aralıksız ağladı açil de sakinleştiriçi aldı . Erkek arkadaşım babamı aradı babam erkek arkadaşıma yalvarmis nerdeyse kızımı bırak diye sebep kültür catismasi olurmus uzakta yapamazmisim . Antalyaliyim. Ve ne yapacağımı bilemiyorum bi tarafta ailem bi tarafta sevdiğin çocuk . Ailem asla tanışmaya bile gelmelerini istemiyorlar . Sizce ne yapmaliyim?

Ailesiyle önce siz tanıştınız mı,çatışma var mı?
Tüm şartlarınızı vs konuştunuz mu,evlenince nerede nasıl yaşanacak vs,gerçi atama olunca ne olacağı da belli olmaz da neyse.
Eğer her şeyiniz uyumlu ise,ömür boyu bu kişiyle olacağınızdan emin olursanız babanız da ikna olur.

Ailenizi karşınıza alıp ikna etmeye çalışın, baktınız gerçekten olmuyor ailenizi dinleyin... Ben ailelerin ( gerçekten o iyi ailelerin) bişey deyip de haksız çıktığını görmedim..

Araya varsa bi aile büyüğünü sokun ailenizi onlarla tanışmaya ikna etsin.Tanışma esnasında sıkıntı yaşanmazsa zaten aileniz kendiliğinden ikna olabilir ama tanıştıktan Sonra da aileniz yine bu denli karşıysa ailenizi dinleyin derim.

baban biraz abartmış ağlamak nedir ya? gelsinler bi tanışın. ikna edebilirsin bence. ama antalya/elazıp illaki fark vardır. nerede yaşayacaksınız?

Ortada bir yerde bulusun. Illa esinin memleketine yerlesmek zorunda degilsin. Seviyorsa o Antalya'ya veya atanacagin yere gelebilir.

Babamın bir damla göz yaşı aksaydı bin sevdiğimi silerdim.
Benim ailem tüm aşklardan sevgilerden daha değerlidir.
Bence kuzeninizin de öyle olmalı.
Anne- baba çok az yanılır.
Hele kültür çatışması varsa bu evlilik asla gerçekleşmemeli.

Ailenizi dinleyin hakikatten olmaz.. antalya ve elazığ çok zıt 2 yer.. biz de kıyı kenarında yaşıyoruz ne zamanki iç anadoluda okudum o zaman anladım ki insanların düşünce yapıları muhabbetleri bile farklı.. ben yapamazdım şahsen.. ve evlilik hayatını bildiğim için olabilecek sorunları kestirebiliyorum.. ne güzel bi babanız varmış sizi ne kadar çok düşünüyo..

Bunun üzerine çocuğun vazgeçmesini beklerdim ben çünkü cidden küçük düşürücü olmuş. Sevdiğin kadının babası arıyor, ne olur kızımı bırak diyor. Anlattıysa bir de "ben kızımı size veremem, kültür çatışması olur" diye insan üzülür. Aşağılamış epeyce diğer aileyi. Zaten aile arasındaki kültürel farklılıklar evliliği bitirebiliyor, aile genelde haklı da çıkıyor ama babanın bu araya girişi, verdiği tepki bence olayı sonlandırmış bile. Ne bileyim abes geldi bana biraz açıkçası. Kocaman insanlar, evlilik kararı verecek kadar tanıdılarsa birbirlerini demek ki anlaşabiliyorlar. Ağlamalar, bayılmalar çok tuhaf. Boşver evlenmesinler. Aileler birbirine de evli çifte de rahat vermez görünüşe göre. Başlasa da biter, bitmese de birbirlerini yerler. Yazık insanların hayallerine, duygularına.

Erkek arkadaşın ne iş yapıyor sadece elazığlı diye mi istemiyor

"Bak babanin yuregine iniyordu. Birak sakin lafini acma o cocugun bi daha" olmus biraz. Kultur catismasi yasayabilirsiniz. Kesinlikle haklilar. Ama ayni evin icinde bile bircok farkliliklar var. Cok keskin bi cevap olmus ailenizinki. Daha hic tanimadan etmeden. Sirtinizi donun diyemem tabiki. Ama duygularinizida suistimal ettirmeyin ailenize.

Ailesiyle önce siz tanıştınız mı,çatışma var mı?
Tüm şartlarınızı vs konuştunuz mu,evlenince nerede nasıl yaşanacak vs,gerçi atama olunca ne olacağı da belli olmaz da neyse.
Eğer her şeyiniz uyumlu ise,ömür boyu bu kişiyle olacağınızdan emin olursanız babanız da ikna olur.
Yok ben hiç tanışmadım tabistirniyotlar ki eve gelmesine bile izin vermiyorlar

Back
X