• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim insanların arasında kalmak...

orchiddream

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2018
119
157
103
Merhaba;
Bir önceki konumda nişan atıldığından bahsetmiştim. Nişanlımın beni üzdüğünden, aile apartmanı gibi bir dayatma yaptığından ve bu sebeplere istinaden korkup erteleme kararı sonucu nişanım bitmişti. Bu süreçte nişanlım pişman olup hatalarını telafi etmek için uğraştı, ben kendimden taviz vermedim. Konuşmaya devam ettik ve bu süreçte tereddütlerimi giderdi. Öte yandan başından beri ısınmayan/ısınmak istemeyen ailem (sebebi nişanlımın memur olmaması, özel sektör olması ve İstanbul'da yaşaması) bu iş bitti artık konuşamazsın dediler. Nişanlım da bu süreçte tereddütlerimi giderince babamla tekrar konuşup ikna etme kararı aldım. Durumu anlattım ve sonucunda sinirli bir şekilde; ben arkanda değilim, istiyorsan kaç! dedi. Ben de üzüldüm, bu sırada nişanlıma da mesajdan hakaretler yazdı. Ben aile büyüklerini aradım orta yol bulunur diye konuştum. Büyükler, babama seviyorsa vermelisin vebal alma demelerine rağmen babam istiyorsa kaçsın ben onay vermiyorum dedi. Sebepleri sorulunca da altın az taktılar, oğlan geldiğinde kızdan ayrıldı (ailemin yanında yaptığı tek hata buydu maalesef), ailesi çok ilgisiz gibi sebepler söylüyor. Öte yandan empati yapıp nişanlımın yerine kendimi koyunca yıllarca babamın yaptığı, söylediği sözler içimi cız ettirdi. Nişanlımın olduğu masada ailecek otururken konu açıldı babam '2 yıllıkta bölüm mü ben oğlumu göndermem' dedi. O sırada da nişanlım 2 yıllık bitirmişti sadece. Üzüldü bir şey diyemedim. Sonra devamlı konuşmalarda onu istemediğini belirtti, ev geçindiremeyeceğini ima edip onurunu incitti. Nişan günü olumsuzluklar çıktı herkesin suratı asıldı ben ağlarken nişanlım babamdan çekinmesine rağmen teselli etmek için bir kaç gün daha fazladan kaldı moral verip geri döndü memleketine.Son günlerde de mesajla hakaretler yazdı. Onun açısından bakınca gerçekten çok üzücü, dayanması zor, onur incitici ve diyor ki beni bu kadar istemeyecekleri ne yaptım. Buna rağmen babamın yazdığı kötü mesaja karşılık iyilikle konuşup ikna etmek için aradı, babam açmadı. Bu sabah yine dedi arayayım güzelce konuşayım ben de arama dedim çünkü babam yine olumsuz konuşacaktı. Nişanlım da beklemek fayda vermiyor, umudumu kaybediyorum, inanmıyorum ileride düğünümüz için tarih vereceklerine, ailen izin vermiyor, ama ben evlenmek istiyorum diyor. Kaçmak benim için çözüm değil, ne yapabilirim aileme ve nişanlıma nasıl davranmalıyım? ya da olayları nasıl yönlendirmeliyim? inanın bilmiyorum artık o kadar üzgünüm ve yoruldum ki... :( Sanki iki taraf arasında gidip geliyorum... Biliyorum koca dünyada bulunur çok fakat anne baba bulunmaz. Bende onun için, onları memnun etmek için çabalıyorum ama yanlış yaptıklarını da görüyorum :(
Vaktinizi aldım, teşekkür ederim

Ben anlamadım, bir önceki konunuzu okumuştum. 10 günde nişanlınız nasıl sizi aksine ikna etti? Nişanlıyken yapmadığı ne yaptı? Bence babanızı dinleyin, çünkü şu an tamamen aşk acısından geri dönüyorsunuz. En büyük hata da bu. Kendinizi kandırmayın lütfen, evlenince kaçacak yer yok çünkü.

Ben anlamadım, bir önceki konunuzu okumuştum. 10 günde nişanlınız nasıl sizi aksine ikna etti? Nişanlıyken yapmadığı ne yaptı? Bence babanızı dinleyin, çünkü şu an tamamen aşk acısından geri dönüyorsunuz. En büyük hata da bu. Kendinizi kandırmayın lütfen, evlenince kaçacak yer yok çünkü.
Kafam allak bullak. Aramızda olan sorunları açıklamaya ve çözüm getirmeye çalıştı, söz verdi ve ben bugüne kadar hiç yalanını yakalamadığım için güvendim. Ben de şuan duygusallık mı ağır basıyor ne doğru kestiremiyorum :(

Durumunuza üzüldüm, babanız izin verse bile; bu dönemde olmayacak herhalde düğününüz. Seneye ilkbaharı filan bekleyin bence. Hem iki tarafta sakinleşir hem sizde kafanızı dinlemiş olursunuz. Birşeyin üzerine çok gidilirse; olacağı varsa da olmaz.
Ben babanızın ileri ki günlerde ikna olacağını düşünüyorum. Genelde öyle oluyor.
Sadece biraz sabır..
Kaçsanız; durumu daha da kötüleştirirsiniz.

Kafam allak bullak. Aramızda olan sorunları açıklamaya ve çözüm getirmeye çalıştı, söz verdi ve ben bugüne kadar hiç yalanını yakalamadığım için güvendim. Ben de şuan duygusallık mı ağır basıyor ne doğru kestiremiyorum :KK43:
Duygusal bir insan olduğunuz belli, diğer konunuzda hep alttan aldığınızı, nişanlınızı idare ettiğinizi söylemiştiniz. Tabii ki çok seviyorsunuzdur, nişanlanmışsınız ama lütfen kötü zamanları düşünün. Aile apartmanında sizi yaşamaya zorlayan biri, o zaman o lafları eden biri 10 günde değişir mi? En zor evlilik aileci erkekle yapılan evlilik, çünkü hiç bir şekilde çözümü olmuyor onun. 2 ay kala nişan atma raddesine gelmek çok zor. O kadar fevri biri misiniz? Yoksa geçerli sebepleriniz olduğuna inandığınız için mi attınız? Şimdi mantığınızı bastırmak için ona yapılan en ufak bir hareket bile gözünüzde büyüyor, babanızın yaptıklarından ona üzülmeniz gibi. Onu haklı çıkarmaya çalışmayın bence. Kalbinizde en derinde gerçeği hissediyorsunuz, ona kulak verin.

noram noram fevri biri değilim aslında çok düşünüp öyle karar vermeye çalışıyorum. İnşallah doğru olanı yaparım ve gerimde pişman olduğum kararlar olmaz . Teşekkürler

Durumunuza üzüldüm, babanız izin verse bile; bu dönemde olmayacak herhalde düğününüz. Seneye ilkbaharı filan bekleyin bence. Hem iki tarafta sakinleşir hem sizde kafanızı dinlemiş olursunuz. Birşeyin üzerine çok gidilirse; olacağı varsa da olmaz.
Ben babanızın ileri ki günlerde ikna olacağını düşünüyorum. Genelde öyle oluyor.
Sadece biraz sabır..
Kaçsanız; durumu daha da kötüleştirirsiniz.
İkna için elimden geleni yaptım zaten daha fazla elimden bir şey geleceğini düşünmüyorum. İnşallah zamanla her şey daha güzel ve benim için iyi olan olur . :(

2 senelik ilişkiyi bırakıp nişanı attınız da şimdi 10 günde ne değişti. eski konunuzu okudum adamın pek umrunda değilmişsiniz, bi kere ayrılınca mı kıymete bindiniz? bence hata olmuş. babanızın tavrı çok yanlış ama sizin geri dönmeniz de yanlış bence.

Sevgili olduğunuz sürece olan tavırların siz ayrılınca değişmesi ikna etti mi gerçekten sizi? Evlendikten sonra eski halinden beter olmayacağının garantisi var mı sizce? Babanız çok sert davranmış, gerek yok ama sizi tanıdığı için böyle davranıyor belki bilemeyiz. Eski konunuzu hatırlıyorum. Sizde bu kadar kolay ikna olmayın bence.

Merhaba;
Bir önceki konumda nişan atıldığından bahsetmiştim. Nişanlımın beni üzdüğünden, aile apartmanı gibi bir dayatma yaptığından ve bu sebeplere istinaden korkup erteleme kararı sonucu nişanım bitmişti. Bu süreçte nişanlım pişman olup hatalarını telafi etmek için uğraştı, ben kendimden taviz vermedim. Konuşmaya devam ettik ve bu süreçte tereddütlerimi giderdi. Öte yandan başından beri ısınmayan/ısınmak istemeyen ailem (sebebi nişanlımın memur olmaması, özel sektör olması ve İstanbul'da yaşaması) bu iş bitti artık konuşamazsın dediler. Nişanlım da bu süreçte tereddütlerimi giderince babamla tekrar konuşup ikna etme kararı aldım. Durumu anlattım ve sonucunda sinirli bir şekilde; ben arkanda değilim, istiyorsan kaç! dedi. Ben de üzüldüm, bu sırada nişanlıma da mesajdan hakaretler yazdı. Ben aile büyüklerini aradım orta yol bulunur diye konuştum. Büyükler, babama seviyorsa vermelisin vebal alma demelerine rağmen babam istiyorsa kaçsın ben onay vermiyorum dedi. Sebepleri sorulunca da altın az taktılar, oğlan geldiğinde kızdan ayrıldı (ailemin yanında yaptığı tek hata buydu maalesef), ailesi çok ilgisiz gibi sebepler söylüyor. Öte yandan empati yapıp nişanlımın yerine kendimi koyunca yıllarca babamın yaptığı, söylediği sözler içimi cız ettirdi. Nişanlımın olduğu masada ailecek otururken konu açıldı babam '2 yıllıkta bölüm mü ben oğlumu göndermem' dedi. O sırada da nişanlım 2 yıllık bitirmişti sadece. Üzüldü bir şey diyemedim. Sonra devamlı konuşmalarda onu istemediğini belirtti, ev geçindiremeyeceğini ima edip onurunu incitti. Nişan günü olumsuzluklar çıktı herkesin suratı asıldı ben ağlarken nişanlım babamdan çekinmesine rağmen teselli etmek için bir kaç gün daha fazladan kaldı moral verip geri döndü memleketine.Son günlerde de mesajla hakaretler yazdı. Onun açısından bakınca gerçekten çok üzücü, dayanması zor, onur incitici ve diyor ki beni bu kadar istemeyecekleri ne yaptım. Buna rağmen babamın yazdığı kötü mesaja karşılık iyilikle konuşup ikna etmek için aradı, babam açmadı. Bu sabah yine dedi arayayım güzelce konuşayım ben de arama dedim çünkü babam yine olumsuz konuşacaktı. Nişanlım da beklemek fayda vermiyor, umudumu kaybediyorum, inanmıyorum ileride düğünümüz için tarih vereceklerine, ailen izin vermiyor, ama ben evlenmek istiyorum diyor. Kaçmak benim için çözüm değil, ne yapabilirim aileme ve nişanlıma nasıl davranmalıyım? ya da olayları nasıl yönlendirmeliyim? inanın bilmiyorum artık o kadar üzgünüm ve yoruldum ki... :KK43: Sanki iki taraf arasında gidip geliyorum... Biliyorum koca dünyada bulunur çok fakat anne baba bulunmaz. Bende onun için, onları memnun etmek için çabalıyorum ama yanlış yaptıklarını da görüyorum :KK43:
yüz göz olmuş ilişkiden hayır gelmez..

2 senelik ilişkiyi bırakıp nişanı attınız da şimdi 10 günde ne değişti. eski konunuzu okudum adamın pek umrunda değilmişsiniz, bi kere ayrılınca mı kıymete bindiniz? bence hata olmuş. babanızın tavrı çok yanlış ama sizin geri dönmeniz de yanlış bence.
Nasıl yapıyor bilmiyorum ama devamlı kendimi vicdan azabı çekerken ve herşeyi mahvettiğimi düşünürken buluyorum nasıl aşacağım bilmiyorum :(

Sevgili olduğunuz sürece olan tavırların siz ayrılınca değişmesi ikna etti mi gerçekten sizi? Evlendikten sonra eski halinden beter olmayacağının garantisi var mı sizce? Babanız çok sert davranmış, gerek yok ama sizi tanıdığı için böyle davranıyor belki bilemeyiz. Eski konunuzu hatırlıyorum. Sizde bu kadar kolay ikna olmayın bence.
Evet garantisi yok haklısınız. Nişanlım öyle içten konuşuyor ki kendimi inanmaktan alıkoyamıyorum ve öyle bir psikoloji içine giriyorum ki sanki her şeyi mahveden bendim ve düzeltmem gerekiyor. Duygularımın bu kadar baskın olması beni bitiriyor :(

Nasıl yapıyor bilmiyorum ama devamlı kendimi vicdan azabı çekerken ve herşeyi mahvettiğimi düşünürken buluyorum nasıl aşacağım bilmiyorum :KK43:

her şeyi mahveden siz değilsiniz ki. güle oynaya ayrılmadınız sonuçta. demek ki yolunda gitmeyen bişeyler vardı ki ayrıldınız.

Merhaba;
Bir önceki konumda nişan atıldığından bahsetmiştim. Nişanlımın beni üzdüğünden, aile apartmanı gibi bir dayatma yaptığından ve bu sebeplere istinaden korkup erteleme kararı sonucu nişanım bitmişti. Bu süreçte nişanlım pişman olup hatalarını telafi etmek için uğraştı, ben kendimden taviz vermedim. Konuşmaya devam ettik ve bu süreçte tereddütlerimi giderdi. Öte yandan başından beri ısınmayan/ısınmak istemeyen ailem (sebebi nişanlımın memur olmaması, özel sektör olması ve İstanbul'da yaşaması) bu iş bitti artık konuşamazsın dediler. Nişanlım da bu süreçte tereddütlerimi giderince babamla tekrar konuşup ikna etme kararı aldım. Durumu anlattım ve sonucunda sinirli bir şekilde; ben arkanda değilim, istiyorsan kaç! dedi. Ben de üzüldüm, bu sırada nişanlıma da mesajdan hakaretler yazdı. Ben aile büyüklerini aradım orta yol bulunur diye konuştum. Büyükler, babama seviyorsa vermelisin vebal alma demelerine rağmen babam istiyorsa kaçsın ben onay vermiyorum dedi. Sebepleri sorulunca da altın az taktılar, oğlan geldiğinde kızdan ayrıldı (ailemin yanında yaptığı tek hata buydu maalesef), ailesi çok ilgisiz gibi sebepler söylüyor. Öte yandan empati yapıp nişanlımın yerine kendimi koyunca yıllarca babamın yaptığı, söylediği sözler içimi cız ettirdi. Nişanlımın olduğu masada ailecek otururken konu açıldı babam '2 yıllıkta bölüm mü ben oğlumu göndermem' dedi. O sırada da nişanlım 2 yıllık bitirmişti sadece. Üzüldü bir şey diyemedim. Sonra devamlı konuşmalarda onu istemediğini belirtti, ev geçindiremeyeceğini ima edip onurunu incitti. Nişan günü olumsuzluklar çıktı herkesin suratı asıldı ben ağlarken nişanlım babamdan çekinmesine rağmen teselli etmek için bir kaç gün daha fazladan kaldı moral verip geri döndü memleketine.Son günlerde de mesajla hakaretler yazdı. Onun açısından bakınca gerçekten çok üzücü, dayanması zor, onur incitici ve diyor ki beni bu kadar istemeyecekleri ne yaptım. Buna rağmen babamın yazdığı kötü mesaja karşılık iyilikle konuşup ikna etmek için aradı, babam açmadı. Bu sabah yine dedi arayayım güzelce konuşayım ben de arama dedim çünkü babam yine olumsuz konuşacaktı. Nişanlım da beklemek fayda vermiyor, umudumu kaybediyorum, inanmıyorum ileride düğünümüz için tarih vereceklerine, ailen izin vermiyor, ama ben evlenmek istiyorum diyor. Kaçmak benim için çözüm değil, ne yapabilirim aileme ve nişanlıma nasıl davranmalıyım? ya da olayları nasıl yönlendirmeliyim? inanın bilmiyorum artık o kadar üzgünüm ve yoruldum ki... :KK43: Sanki iki taraf arasında gidip geliyorum... Biliyorum koca dünyada bulunur çok fakat anne baba bulunmaz. Bende onun için, onları memnun etmek için çabalıyorum ama yanlış yaptıklarını da görüyorum :KK43:
Aileni dinle ,
Nişanlın düğün sonrası eski haline bürünecek.
Kaçmak da çok yanlış ayrıca.
Yıllar geçse de içinde kalır.
Yemiyosun yediriyosun ,
Gecelerce uykusuz kalıyosun , okutuyosun.
Hop evden kaçıyo. Anne baba olmak da zor.

Merhaba;
Amma savunmuşsun ha eski nisanliyi.. Bahsettigin kadar mağdur ve yapıcı olsaydi olaylar bu raddeye gelmezdi, buna bi emin ol once..
Babanin tavri bazi noktalarda yanlis olabilir ama ailenin önünde senden ayrılmasını açıklayacak hiçbir şey yok.. Bi de tek hatasi bu demissin.. Daha ne olacakti, pardon??
Şimdi böyle toparlayici gibi davraniyor ama yarin o da yuklenmeye baslayacak hatta babana tavir alacak gibi geliyor bana..

Bence adamin tepesi atmis artik, zira çözmüş bu çocuğu ve aileyi..

Nasıl yapıyor bilmiyorum ama devamlı kendimi vicdan azabı çekerken ve herşeyi mahvettiğimi düşünürken buluyorum nasıl aşacağım bilmiyorum :KK43:
Al işte.. Daha ne yapsin ki sana bu adam? Kendini surekli suclu hissettirmesi basli basina bi kisilik problemi oldugunun göstergesi.. Beynini yikiyor, suc bastırıyor ve huzursuz ediyor..

Al işte.. Daha ne yapsin ki sana bu adam? Kendini surekli suclu hissettirmesi basli basina bi kisilik problemi oldugunun göstergesi.. Beynini yikiyor, suc bastırıyor ve huzursuz ediyor..
Duygusallığımın ve üzüntünün içinde bogulmusken teşekkür ederim mesajlarınız için , iyi geliyor mantığa yonlenmek ve olaylara objektif bakabilen insanların söylediklerini duymak.

Back
X