Sevdiğiniz için mesleğinizi bırakır mıydınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte ''çalışan kadın''ı savunan kadının fikir yapısı... matematik hesabıyla çözmüş olayı... şirket yönetir gibi...

ÇIKAR hesabı yapmış hemen... kar-zarar hesabı...

AİLE derken demek istediğim tam da buydu.

Umarım ailesi yıkılan herhangi bir tanıdığınız nafakamın 100 TL fazla olması için ne yapabilirim eşimin maaşı şu kadar bu kadar da ayrıca yemek kartı var vs diye yanına gelmesin

Zira işin matematiğinin maalesef sonucunun çok olumsuz olduğunu biliyorum

Şu kapımdan girenlerin büyük çoğunluğu eşini çok seviyordu hatta eşi de onu ama şu an evlilik yürümüyor ve mağdurlar

İki konu altta, üç konu üstte ailem bakamıyor iki küçük çocuğum var okudum ama hiç çalışmadım ne yapsam sorusuna sadece sabret yazabiliyoruz iş bulmak için çabala diyoruz

Eşin evi ve aldığı tüm maaşı sana ve çocuklara versin diyemiyoruz çünkü öyle bir dünya yok

İyi akşamlar
6 yıllık ciddi düşündüğüm bir ilişkim bir de iyi bir işim var. Sevdiğimle farklı şehirlerdeyiz. Onun benim yanıma gelmesi mümkün değil benim de işimi oraya almam imkansız.

Benim tayin alıp sevdiğimin yanına gidebilmem için en az 4 yıl geçmeli. Başka türlü tayin mümkün değil. 6 yılın tamamını uzak mesafede geçirdik. Artık bir 4 yıl daha ayrı yaşamaya ikimizin de gücü kalmadı.

Siz olsanız evlenip sevdiğinizin yanına gider miydiniz? Sonuçta bir tarafta yıllarınızı verdiğiniz mesleğiniz, bir tarafta sevdiğiniz:KK42:
Bunu yaptim. Pisman etti. Cocukla yana yakila bosandim. Pisman ederler.

Eski konularınızı okudum Allah akıl fikir versin demek istiyorum sadece. Önceki konularında sorunlu bir ilişkin olduğunu yazdığınız size hiçbir şekilde değer vermeyen ve muhtemelen hala öğrenci olan sevgiliniz için mi memuriyeti bırakmayı düşünüyorsunuz ?

Ki vaktinde maddi sıkıntı yaşamış insansınız akılı insan yaşadıklarından ders çıkarır.

kötü emsal emsal değildir...
Hem emsal değil deyip hem de emsale emsal demek hshsjsjshhs. Valla iyi emsal bi siz vardınız sjsjsjsjsjjssj. Tamam melek gibi uğruna iş bırakılacak bir kocanız, pembe panjurlu eviniz, aşırı sadakat ve aşk dolu yuvanız var ama olmayan biz kullarınızı burda mutlu yuvanızın emsali ile ezmeyiniz haşmetlüüüümm. Verecek cevabınız yok anca boş boş konuşun. Kız evladınız olsa okutmazsınız da. Kocasına iyi bakması lazım çünkü ksjskwmalq. Siz seversiniz kocayı

Son düzenleme:
Muhtemelen doguya atanan sozlesmeli ogretmensin.ne olacagi belli olmaz. Bekle bence. Sorunun cevabina gelince kesinlikle HAYIR!

Yani kardeşim ben almanyada dogup büyüdüğüm halde Türkiyede memurluğu bırakmanın ne kadar saçma bir eylemin olacağını bilirken, sen niye görmüyorsun? Affedersin millet öyle pozisyonlara gelmek için kendini yırtıyor sende donsuzun teki için geleceğini yakacaksın. Yapma Allah aşkına. Seven orta çözümü bulmaya çalışır ayrıca

Meslegimi birakmam .Bırakanin da mutlaka pişman olacağını düşünüyorum.Ayrıca bir erkek için meslek bırakmaya değmez.Sizi bilmem ama ailem zor şartlar altında okuttu beni.

Kimseye güvenip binbir zorlukla edindiğim mesleğimden vazgeçmem. Ne olacağını bilemem. Evlenirsiniz haftasonları görüşürsünüz. Bilmiyorum herkesin kendi görüşü sonuçta. Ama bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. Nişanlınızın yanında iş bulursunuz o ayrı. Size kalmış.

İyi akşamlar
6 yıllık ciddi düşündüğüm bir ilişkim bir de iyi bir işim var. Sevdiğimle farklı şehirlerdeyiz. Onun benim yanıma gelmesi mümkün değil benim de işimi oraya almam imkansız.

Benim tayin alıp sevdiğimin yanına gidebilmem için en az 4 yıl geçmeli. Başka türlü tayin mümkün değil. 6 yılın tamamını uzak mesafede geçirdik. Artık bir 4 yıl daha ayrı yaşamaya ikimizin de gücü kalmadı.

Siz olsanız evlenip sevdiğinizin yanına gider miydiniz? Sonuçta bir tarafta yıllarınızı verdiğiniz mesleğiniz, bir tarafta sevdiğiniz:KK42:
Evlenin, 4 yıl haftasonları gidin gelin rahat görüşün, sonra da tayin aldırırsınız.
ama asla mesleğinizi işinizi bırakmayın.

işte ''çalışan kadın''ı savunan kadının fikir yapısı... matematik hesabıyla çözmüş olayı... şirket yönetir gibi...

Siz zaten çalışmayın, bu kafayla bir şey üretemezsiniz. Kafa bir milyon, ne içtiyseniz artık sabah sabah.

fikirlerimin nereden geldiğinin ne önemi var.

doğrumu yanlış mı siz ona bakın.

olay sen ben meselesi değil. siz öyle görüyorsanız o ayrı tabi...
Fikirlerinizin nereden geldiğinin çok önemi var.

Çocuktan sonra çalışmayı bırakmış bir kadın olarak yazıyorum bunu, bana iş bırakmayla ilgili fikir soran kimseye, işten çıkın gibi bir telkinde bulunmadım bugüne kadar ki 4 yıldır herhangi bir sebeple de pişmanlık duymadım. Bundan sonra duyar mıyım bilmiyorum. Eşimin hiçbir etkisi yoktu işten çıkmak isteğimde benim kararima saygı duydu sadece.

Çalışmanın her sorunu çözmediğini bende düşünüyorum. Burada bile güzel meslekleri olan kadınlar sacmasapan adamlara tahammül etme gereği duyuyor, kendilerine gerekli değeri vermediği için.

Ama daha evlenmemis, evlenip sevgilisinin eş halini görmemiş bir genç kızın memuriyetini evlenebilmek için mesleğini bırakmasını savunmak doğru gelmiyor bana. İşini bırakıp başka bir şehirde iş bakabilir ama mesleği bırakmak çok başka. Ki buradaki sevgili değil iş bırakmak hiçbir fedakarlığı haketmeyen biri, umarım konu sahibi sahibi aklını başına alır.

Siz zaten çalışmayın, bu kafayla bir şey üretemezsiniz. Kafa bir milyon, ne içtiyseniz artık sabah sabah.
İlerde şöyle konu açar:: bir kulunu çok sevdim, o beni hiç sevmiyor. Mesleğimi ona verdim artık geri vermiyor 😬 malum koca iş bırakacak kadar kutsaaaal, yüceee

Aile için fedakarlık yapması gereken kadındır mentalitesi işte. Sonra erkeğin yediği her haltın sorumlusu kadın olur. Sonra boşanılınca beş parasız nafaka yolu gözlerken düşünürsünüz ben her şeyi “doğru” yaptım neden böyle oldu diye :)))))

İlerde şöyle konu açar:: bir kulunu çok sevdim, o beni hiç sevmiyor. Mesleğimi ona verdim artık geri vermiyor 😬 malum koca iş bırakacak kadar kutsaaaal, yüceee
Onlar artık aile olmuş tamam mı. Lütfen yani kocişi baba olmuş bir insan var karşımızda :KK45:

kadın konuyu açmış daha evet memurum şu işi yapıyorum yada erkek arkadaşım şu işi yapıyor diye cevaplamaya tenezül etmemiş kaç yüz kere sorulmuş. biz de ihtimaller karşısında yorum yapıyoruz . Cevap vermeyeceksin neden açıyorsun o zaman bu konuyu

''bir hastalık, bir kaza, onun işsiz kalması gibi şeyler'' Elbette olabilir. bunlar birer ihtimal.

O zaman şunu sorayım: Ekonomik özgürlük yolunda ilerleyenler; o yolda ilerlerken hiç mi kötü ihtimallerle karşılaşmıyor? o yolda başlarına hiç mi bir şey gelmiyor? çalışırken de başınıza (çalışma hayatında) çok kötü şeyler gelebilir. o zaman da çalışmamayı mı tavsiye edeceksiniz?

sonuç olarak ihtimaller üzerinden sonuca yada karara varmak ne kadar mantıklı...

Yarına çıkmamıza garanti yokken tabi ki ihtimaller üzerinde hesaplarımızı yapmak zorundayız değil mi? "o yolu" secenler de kendilerine göre geleceklerini garanti altına alıyor. Ben 16 yaşımda çalışmaya başladım. İş hayatım ile ilgili hiçbir şikayetim de yok. Şu anda 3 senedir evdeyim ve çocuklarımı yetiştiriyorum. Seneye ama bende çalışmaya başlıyorum tekrar. Sizin esinize güveniniz tam olduğu süper. Benim eşime de güvenim tam. Ben hiç "bosansam garantim olsun" diye meslek edinmedin. Şayet evlenecegime dair de bir garanti yoktu çünkü. Ama babam uzun hastalıktan sonra erken vefat etti ve iki küçük kardeşimde vardi evde.annem bütün hayatı boyunca ev hanimiydi, bizi yetistirdi. Ama babam öldükten sonra sizce bizim elimizden maddi olarak kim tuttu? Ben söyliyim: aileden çevreden hic kimse. Alman hükumet az yardim etti. Sonuc olarak bir kadın meslegini hiçbir zaman yakmamali. Erkekler de aynı şekilde mesleklerini yakmamali. Ben Türkiyede banka müdürlüğünü bırakıp eşi için almanyaya gelip işçi olanı biliyorum. Adam sürünüyordu burda o işte. Bu doğru birşey mi? Degil. Siz eşinizin isteği ile işi bırakmışsınız buna saygı duyarım. Ama bırakmayanlara da aynı şekilde saygı duymak lazım.

Umarım ailesi yıkılan herhangi bir tanıdığınız nafakamın 100 TL fazla olması için ne yapabilirim eşimin maaşı şu kadar bu kadar da ayrıca yemek kartı var vs diye yanına gelmesin

Zira işin matematiğinin maalesef sonucunun çok olumsuz olduğunu biliyorum

Şu kapımdan girenlerin büyük çoğunluğu eşini çok seviyordu hatta eşi de onu ama şu an evlilik yürümüyor ve mağdurlar

İki konu altta, üç konu üstte ailem bakamıyor iki küçük çocuğum var okudum ama hiç çalışmadım ne yapsam sorusuna sadece sabret yazabiliyoruz iş bulmak için çabala diyoruz

Eşin evi ve aldığı tüm maaşı sana ve çocuklara versin diyemiyoruz çünkü öyle bir dünya yok
Aynen oyle.
Tanidigim,esi magaza sahibi bir kadin aldatildigi icin bosandi,simdi mevlutlerde arkadas arasinda ic camasiri satmaya calisiyor,cocuk okutmaya calisiyor bununla.Adam da keyfinde safasinda,cocuklarmis,yasayacaklarmis,okuyacaklarmis umurunda degil:KK51:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X