bahsettiğiniz çok farklı bir boyut.
şöyle anlatayım. uçak kazasında ölen birini gördüğünüzde; ibret alıp uçağa binmekten vaz mı geçiyorsunuz?
Alinabilecek tedbirleri yine alirsin,kemerini takarsin,kurallara uyarsin,bilinçli davranirsin,ama uçak kazasinda ölen birini görünce uçağa binmekten vazgeçmezsin.
Tipki elektrige çarpilan birinin öldüğünü görünce elektrik kullanmaktan vazgeçemeyeceğin gibi.Ya da deprem olduğunda,hayatinin sonuna kadar çadirda yasayamayacagin gibi...Çünkü bunlar günümüzde bir ihtiyaç,ihtiyaçlarindan vazgeçemezsin.En fazla alabileceğin tedbirleri alirsin,ama alirsin,almalisin.
Boşananlari görünce de evlenmekten vazgeçmiyoruz...İnsanlar da burada riskleri olduğu için evlenmekten vazgeç,asla evlenme demiyor zaten "tedbirini al" diyor.
Ki bu tedbir sadece evlilik için de degil...İnsanlar evlenmeyedebilir.Ne olacak o zaman ?
Tedbir bizden Takdir Allahtan değil mi.
Çalişinca herşey güllük gülistanlik olmuyor evet,ama evde oturunca da olmuyor :) Duyanda çalişmayan kadınların mükemmel aile bağlari,sorunsuz evlilikleri,müthiş annelikleri var sanar :) Sadece bir kesim tarafindan böyle olacakmiş gibi bir algi var. İnanin hiç te öyle olmuyor... Çalişinca en azindan bazi sıkıntılarini giderebiliyorsun ve bir güvence oluyor.
Çocuğunuz var mi bilmiyorum ama kiziniz varsa ya da olduğunda okumasini da istemezsiniz muhtemelen.Öyle ya asla çalişmayacaksa ne gerek var o kadar maddi manevi külfete.Asgari düzeyde zeka ve kabiliyet kafi hayatini idame ettirmeye,yemeğe ve temizliğe.
Ben kadınların her zaman çalisabilecek egitime ve donanima sahip olmasi gerektigini düşünüyorum.Ha çalişir çalismaz bu kendi tercihi.İlla çalışsın demiyorum ama o donanim ve özgüven olmali.
İmza: İki çocuklu ev hanimi :)