sevdiğiniz insanın kardeşinin zamanında çok kötü bi suç işlediğini öğrenseydiniz...

en korktuğum şey de bu zaten. kendisinin yapmış olması. kendisi böyle bişey yaptıysa asla kabul etmemek mi gerekir yoksa tersi mi, kafam durdu ben düşünemiyorum bişey. bu konuda bi yorum yapar mısınız?

İşin iç yüzünü bilmeden daha sen karar veremiyorsun, biz hem işin iç yüzünü bilemeden hem karakterini tanımadan birlikte olduğun adamın nasıl karar vericez? Versekte bir işe yaramaz zaten, ayrıl başka biriyle ol desekte böyle devam et desekte mutlu olacağının garantisi yok, ama bence panik yaptığını birlikte olduğun adama belli etme önce o sana güvenip anlatsın herşeyi sonra ona göre hareket et. Davalarda bile tahrik unsuruna bakılır, cinayet nedenine bakılır, pişmanlığa, nefsi müdaafa olup olmadığına bakılır ona göre ceza verilir. Mesela sırf daha fazla kazanmak için birilerini silahla tehdit etmek, birilerini çok geçerli bir sebeple öldürmekten daha kötü bana göre.

Edit: Bir de fazla kaptırma tabiki kendini meselenin aslını öğrenene kadar.

Son düzenleme:
Ne olup bittiğini bilmeden yorum yapmak çok zor.
Anlaşılan,sana açılmak istiyor ama cesaret edemiyor.
Gerçeği öğrenene kadar mesafeli davranmanda fayda var.
Bir de kaldıramayacağın bir durum çıkarsa "kusura bakma ama ben bununla yaşayamam" diyebilecek misin ?

teşekkür ederim... evet haklısın...

haklısın az önce aradı ben de çat diye sordum sen ne yaptın bana söyle dedim. anlamamazlığa verdi işe gittim geldim duş aldım falan dedi halbuki biliodu onu sorduğumu... kaldıramayacağım bi durum çıkarsa söylemem lazım galiba. ailem dışında kimse bilmez dedi ben de arkadaşlarıma falan anlatamadım. buraya konu açtım o yüzden...

Suçu işleyen adam öldüren o mu? Hayır.
Neden bu bedeli ona ödettiriyorsunuz
Ne yani o aileyi toplumdan mı dışlamak lazım uzak durmak mı gerek
Katil bir çocukları var diye hepsi mi günahkar şimdi
Çok acımasızca...
Allah korusun böyle bir durumla karşılaşsam
Şaşırır fakat asla bu yüzden ayrılmam.
Sadece olayı her detayına kadar öğrenir etraflıca araştırırım
Ailelerini daha yakından tanımaya çalışırım.

işlediği suça bağlı derim...hayatta her suçun bir açıklaması vardır ama tecavüzün yoktur diye geçmişti behzat ç de geçen haftalarda ve bu bana çok mantıklı gelmişti...o suç her şey olabilir belki ama tecavüz olmamalı

geçtiğimiz sayfalarda bişi yazdım canım dediklerinde haklısın belki ama sanki kendi de kötü bişeyler yapmış gibi bi soru sordu. ona bi bedel ödettirmeye çalışmıyorum. kıyamıyorum zaten üzülüyorum ama bir de sonradan dediği şeyler çıktı. peki şuna yorum yapabilir misin? mesela kendisi ( Allah korusun ) böyle bişeyi yapmış olsa zamanında, öğrensen ayrılır mıydın? nefsi müdaafaa gibi bişey değil ama kendine göre bi nedeni olsa...

kardeşinin işlediği suçun bedelini sevgilin ödememeli ama sevgilinin kendisi cinayet işlemişse sebebi önemli değil bence bu ilişkiyi uzatma.ona iyice bağlanmadan bitir canım

Cinayeti kardeşi işlemişse ve bu cinayete herhangi bir katkısı olmamışsa senin bileceğin iş.

Ama katil kendisi ise yapman gereken belli.

Çoluğunu çocuğunu, karısını, sevgilisini acımadan öldüren tiplerin çoğu geçmişte bu tür olaylara bulaşmış sabıkalı kişilerdir.

Aman dikkat et.

Kendisi böyle birşey yapsa bazı istisnalar dışında tabi ki ayrılırım.
Ama senin durumunda biraz eksiklikler var taşlar tam oturmuyor sevgilinin farklı bir karın ağrısıda var nabzını ölçüyor
Belki o suçu işleyen kendisi?
İyice araştır
Sonra kalbini dinle...
Tamam tüyler ürperten bir durum ama
Bu yüzden ayrılmak bana kalleşçe gelir
Tam terside olabilirdi bu durum
Ozaman şu ayrıl diyenler
Aaa demek seni sevmiyormuş
Yok yargısız infazmış
Yok adam değilmiş v.s diye sıralardılar

ne bu yaaa?..kuzeyle güney gibi

kardeşi ,abisinin yerine falan mı yattı hapiste yoksa?:44::44:

kindar gerçekten düşündüm düşündüm naparım diye bilemiyorum.kardeşi yaptıysa çok büyük problem oluşturmaz gibi.ailesi bile görüşmüyormuş zaten.ama eğer erkek arkadaşın yaptıysa ki bana öyle gibi geldi ama zor bi durum.en kısa zamanda oturup olayı iyice herseyiyle anlatmalı sana eğer beraber devam etcekseniz.ki bide acaba herseyi anlatır mı diye düşünürüm ben doğrusuyla, dürüstçe.
bide şu tarafından bakıyorum tamam erkek arkadaşın yapmış diyelim, cezasını çekmiş bitmiş sana anlatmış herşeyiyle bide seni gerçekten seviyosa bu sefer sen cezalandırmış olmaz mısın onu.tabi senin açından da düşünmek gerek ama bu birazda bana dışlama gibi geliyor bilmiyorum yaa..bu adam böyle bi suç işledi diye evlenmeye hakkı yok mudur yani.
benim dayımda hapis yattı ama bambaşka bi sebepten.evlendi çocuğu oldu.ve dayıma hayranım o kadar iyi, merhametli dünya tatlısı bi insandır.bu insan suç işledi diye hayattakii herşeyden mahrum edilerek bi ceza daha mı verilmeli..
eğer böyle bişey varsa çok çok iyi düşün ilerisiini düşün herşeyiyle.umarım düşündüğümüz gibi çıkmaz.

işlenen sucla sevgılımın hıc bır alakası yok se,sorun etmem hatta ılgılenmezdım de .
ancak aıleler boyle degıl canım .kız babaları evlılık oncesı erkek tarafını sorar sorusturur .
kotu bır huyu var mı? kotu alıskanlıkları var mı ? dıye arastırırlar .
aıle uyelerınden bırın de bıle cıkan hata sonucu baba kızını vermek ıstemez .
kızını emanet ederken guvenılır bır aıleye emanet etmek ıster .
dort dortluk bır aıle olsun ısterler .
aılenın tepkı gosterecegı bır kesın cnm

kimsenin kimseyi öldürmesine haklı bı taraf bulacak degılım tabı ama bu konulardada buyuk konusmamalı.öldüren insnda emınım eskıden bızım gıbı kendısıne uzak bır olgu olarak goruyordur ama hayatın ne getırecegını bılemez kımse.ınsan aklı anlık bır sey ve bır anlık bır cınnet herseyı yaptırabılır.öldürmeyi asla mesrulastırmıyorum tekrar soyleyeyım ama hayatta da olmaz dıye bır sey yoktur.empatı kurmanızı ve anlamaya calısmanız onerırım.

erkek arkadaşınızın kardeşi geçmişte birini öldürmüş ve cezasını çekmiş öyle değil mi?cinayetin hiçbir haklı sebebi olamaz ama böyle bir durum yaşanmış ve bedelini ödemiş bir insanı da toplum olarak cezalandırmanın anlamı yok.hem erkek arkadaşınızın bu olayda günahı ne,ömür boyu niye bunun yükünü taşısın?babanızda bu durumu abartmaz bana göre,kimin başına ne geleceği belli mi..

Kesinlikle katılıyorum,baştan belli ediyor her şey kendini,sana bağlanmadan sen de ona, yollarınızı ayırın bence..allah korusun senden başka ailene de zarar verecek insanlar bunlar ..bir de her gününüz güzel mi geçecek kötü bir şey olduğunda sonuçları ağır olabilir..aşk sevgi bir yere kadar ama şu anda o da yokmuş zaten..

Son düzenleme:
ya kardeşi işlememiş de sevdiğiniz işlemişse de kardeşi de üzerine almışsa suçu kuzey güney misali?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…