sevdiğiniz insanın kardeşinin zamanında çok kötü bi suç işlediğini öğrenseydiniz...

bana kuzey güney dizisini hatırlattı şimdi okuyunca.ordada geleceği yanmasın die küçük kardeş üstlenmişti suçu ordaki tamamen kazaydı ama ortadada bi ölü vardı.
tamam toplum olarak cezalandırmayalım o kişiyi.fakat insan evlenirken ailesiylede evlenmiş oluyo.ailenin etkisi çok büyük oluyo.huyunu suyunu bilmiyosun belki görüşüp görüşmedikleride muamma.allah korusun ileride başına bela olabilir bu konu çünkü sebebi belli değil.ya öldürülen kişinin yakınları kin tutup intikam almaya kalkarsa.yani herşeyi iyi düşünmek gerekir.sana vicdan yokklaması yapmış tartmış seni olağan bişemiş gibi göstermeye çalışabilir ve sana asla gerçeği olduğu gibide anlatmaz.bence 2 kere değil on kere düşün derim.neler okuyup izliyoruz...

Son düzenleme:

Arkadasim, sen bence kardesini birakip kendisine bak.

Sana ipucu vermis, kuvvetle muhtemel onun da bir karanlik durumu olmus.

Asil bununla yuzlesip ne oldugunu ogrenmelisin.

Sahsen boyle bir ailden uzak durmayi tercih ederim.

Önemli bir karar, elbetteki aile çok önemli..
Evlendikten sonra akraba olunuyor ve çocuklarınızın amcası halası oluyor o kişiler.

Ama bu çok önce yaşanmış bir olay, cezasını çekmiş, şimdide başka bir ülkede yaşıyormuş.
Aklı karıştıran bir mesele ama tam karar noktası değil bence.

Sevgiliniz nasıl, önemli olan bu AMA BUNU ŞİMDİDEN anlayamazsınız, çok yenisiniz daha..

ÇOK DİKKATLİ KARAR VERİN. ''benimle evlenmezsin değil mi diye sorduğunda çok üzüldüm ''demişsiniz bir mesajınızda.

Aman dikkat vicdani birlikteliğe doğru gitmesin bu..Sonra kurtulamazsınız.

.......

Birde son zamanlarda kim birini öldürse '' namus '' deyip duruyor.. Nasılda sığınıyorlar bunun ardına !!

Lütfen artık bu son bulsun.. NAMUS CİNAYETİ diye bir tabir kalmasın sözlüklerimizde.

Kullanmayın, kullandırmayın..

canım bunun altında kötü şeyler var bu açıkça belli...bak sormaya bile korkuyorum diyorsun yarın birgün evlendiqinde aranızda bir sorun yada bir tartışma olsa sana zarar vermeceqi ne malum...bakışı bile korkutur insanı...ayy Allah korusun bırak gitsin görüşme...
evet bana işte üstte yazdıklarımı söyleyince cesaret edemedim sormaya üstelemedim yani. hayatında hep kavga gürültü olmuş şimdiye kadar. artık sakin bi hayat istediğini söyledi
kişi 7sinde neyse 70inde odur canım..aile çok önemli...suçu işleyen kardeşi bile olsa aile aynı ailedir....bir sorun yaşansa sana yada ailene kötü şeyler yapması olaqan...kaza deqil diyorsun kasten işlenmiş bu cinayet..elini ayaqını bu insanlardan hemen çek kurtul..uzatırsan başına bela olurlar...
en korktuğum şey de bu zaten. kendisinin yapmış olması. kendisi böyle bişey yaptıysa asla kabul etmemek mi gerekir yoksa tersi mi, kafam durdu ben düşünemiyorum bişey. bu konuda bi yorum yapar mısınız?

topla kendini...tabikide böyle biriyle beraber olamazsın..ailende asla izin vermezler doqru olanda bu...biz normal insanlarla evleniyoruzda ne sorunlar yaşıyoruz..tvde nekadar çok kadın cinayetleri işleniyor hepimiz içimiz acıyarak izliyoruz...başını nasıl güven içinde yastıqa koyabilirsin..doqacak çocukların için baba adayını çok iyi seçmelisin...

Namus cinayeti kavramı genel olarak banada dogru gelmiyor ama bunun bitmesini sağayacak olan halk değil yasalar. Ben eğitim aldım rahat bir ailede yetiştim üstelik en önemlisi bir kadınım . Etrafımdaki kimsenin ne bakire değil diye ne de bir kızla yatan ilk erkek oldu diye ölmesini kabullenemem, ama birisi benim canımı yaktıysa veya çok sevdiğim birinin canını yaktıysa karşılığında eşit derecede canının yanması gerektiğine inanırım. Hayatımda söz kavgası dahi etmeyi beceremeyen bi insanım ama bunu yasal yollardan sağlayamıyorsam ne yaparım bende hayal edemiyorum şuan. İntikam belki ilkelce ama insan doğasında mevcut. O yüzden ülkenin hakimleri reşit olmayan kızları tecavüze uğramış annelere sende kızını sahip çıksaydın dedikçe namus cinayeti kavramının sözlüklerimizden çıksa dahi biteceğine inanmıyorum.

valla cok zor ne dicemi bilemedim

suc kisiseldir denir ama,

armut dibine duser de denir.

aileside iyi degil gibi seyler demissiniz yol yakinken donun bence.

ben kardeşinden çok sana sorduğu soruya takıldım.
sevgilini al karşına açık açık konuş.
karın ağrısı neymiş öğren.
böyle kendi kendini yiyeceksin çünkü.
erkekler bu tarz sorular sormaz pek.
var bir sıkıntısı bence.

Tamam, zor birsey ama bu adam neden kardesi' nin isledigi bir sucun günahını ceksin ki? Hic bir sucu yokken hemde!

Son düzenleme:
sevgilinin sucu ne? bence o işlemedikten sonra gerisi sorun değil
ki o işlese bile herkez hata yapabilir hatasız kul olmaz

sevdiğin insan değil kardeşi suç işlemiş. sonuçta sevdiğin kişi onun hatasıyla ilişkilendirilmemeli.
hem cezasını çekmişse, gerisini ölümden sonraki hayatta ödeyecek.

yorum yapan herkese çok teşekkürler. işin iç yüzünü öğrenicem yakında inş. bu konuya tekrar yazarım umarım sevgilimin sıkıntılı bi durumu çıkmaz...

Madem kardeşi işledi seninki neden benimle beraber olmazdın dedi. Acaba kardeşinden girip ağzını mı yokladı. Ama insan kardeşine böyle bir pislik atabilir mi? Bu zamanda herkesten herşey beklenir de.

Ola ki kardeşi yaptıysa işin aslını öğren neden yapmış diye. Kardeşi yaptıysa onun suçunu sevgiline ödetmek olmaz bence. Ama sevgilin yaptıysa ben yerinde olsam öyle bir insanla beraber olamazdım. Her an korku içinde yaşardım.

Eğer sevgilinde birşeyler varsa bundan kolayda ayrılamazsın. Seni tehdit te eder, bence sen ne yap et araştır. hatta adliyede falan tanıdık varsa adli sicil kaydına falan baktırt bi.

yok canım, o değil adam öldürmek yazarken bile elim titriyo

evet gercekden insanin ici urkuyor bunu okuyunca..haklisin!

sen sanirim pek umrunda degilki boyle bir soru sorma fikrini dusunebilmissin.. yada bu demek oluyorki.. bilerek oldurmedimi??
mesella bir araba kazasi.. yada baska bir sekilde ama sonucda yanlislikla?

İşlediği suç kötü tamam sende anladıgım kadarıyla ailenle karşı karşıya gelmemek için düşünüyosun buda tamam ama olan olmuş cezasını çekmiş ve kimsede böyle bişi yapmak istemez Allah korusun her insanın başına gelebilir kader bu oda isteyerek yapmamıştır sonuçta detayları bilmiyorum demişsin öğren sonrada ailene ona göre bi kılıf uydurarak anlatırsın

belkide bu olayı kendi yasadı ama sana kardeşim diye anlattı böyle bir soru sorması kafanda soru işareti bırakır insanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…