Severken Bakarken Güzel de İş Temizlemeye Gelince....

DeliKizinDirdiri

Yangına Körük , Kavgaya Sırık...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
6.155
428
363
Dünya üzerindeki her canlının bir amaç için var olduğuna inanırım. Vardır Yaradan'ın bir hikmeti....
Evinde kedi, köpek, kuş, balık besleyenlere de lafım yok.
Ancak özellikle köpek besleyenlerin (çünkü kediler dışkılarını kuma gömüyorlar yanlış biliyorsam düzeltin) köpeklerini dışarı çıkardıklarında dışkılarını yaptığı yerden bir poşetle alıp atmamasını anlayamıyorum.
Refüjler, parklar (hele parklar...), hatta lokanta yanları bile, duraklar da dahil buna....
Üstelik dışkıyı atmasını söylediğinizde de kaba bir tavır oluyor karşınızda...
Geçen gün bebeğimi parka götürdüğümde, bir bayan da köpeğini gezdiriyordu, köpek dışkısını yaptı kadın da yürümeye devam etti köpeğiyle birlikte, gittim ve yanınızda poşet yoksa vereyim köpeğin dışkısını şurdaki çöp kovasına atın bakın etrafta bebekler çocuklar var, üstüne basarlar, bebek bu sağı solu belli olmaz eller ağzına bile sokabilir dedim.
Bana kaşlarını kaldırdı ve senin suratından temiz onun dışkısı, sana mı sorucam napıcağımı diye çıkışıp gitti.... Şok olduğumla kaldım.
Aslında bunu biri demeden yapması lazımdı ama yok denince bile tavır belli...
Bu olay üzerine parkta çocuğunu oynatan bir kadın, geçen gün kızım çimende top oynarken yere eğildi baktım bir şey eline alıyor koştum ağzına sokmadan attım elinden hayvan dışkısıydı, nevrim döndü, şimdi sadece salıncak için geliyoruz serbest gezdiremiyorum çocuğu dedi...
Tamam hayvan beslenmesine saygım var ama bu sadece sevmekle olmuyor o canlıyı besliyorsanız elinizde bir poşetle onun dışkısını da alıp atmak gerekmez mi?
Bunun için bir kural, yönetmelik vs. yok mu acaba? İlla belediye temizlik ekiplerinin akşam temizliğini mi beklemek lazım ki sabah yeniden olsun diye?

Son düzenleme:
Ne kadar hanım bir insanmışsiniz. Bana o cümleyi kuracak karakolluk olurdum valla, terbiyesiz!! Tamamen haklısınız, ben onu görmek zorunda değilim ki.. Benim de bebegim var, kumda filan oynarken kedi dışkısı filan olur diye odum kopuyor. Ki bu sokak kedisi.. Oyle evin güllük gülistanlik dursun, parkı, bahçeyi pisle, rezil et!! Cok sinirlendim ya!!

Karşılık versem de bir şey değişmeyecekti ki benim amacım sadece o dışkının ordan kalkmasıydı ki sonra ben attım zaten, şimdiye kadar kedi dışkısıyla karşılaşmadım çok derine gömüyorlar çok şükür ki sanırım....

çok haklı olduğunu söylememe gerek bile yok. benim de bildiğim bunun cezası bile var ama hayvan besleyenlerin 'o senden temiz' lafı da beni öldürüyor. birçok hastalık en basiti bağırsak parazitleri vb bulaşabilir çocuklara. ben de kızımı sokakata bırakmıyorum herkes bana çok titizsin diyor ama yapıcak bir şey yok. bir de kızımla parkta gezerken boyumdan büyük bir köpekten korktuğum için köpeğin sahibi tarafından eleştirilmiştim. 'bu hayvanlar insanlara hiç bir şey yapmaz!!!' diye kızdı bana benim bildiğimse elindeki hayvanı beslemenin 3bin tl cezası var pıtbulldan bahsediyorum.

Bende hayvan besliyorum ama sıkıntınızı anlıyorum
Bu tipler yüzünden bütün hayvan severler itham ediliyor
Köpeklerinin dışkısını toplamayanlar, hayvan besliyorum diye kaldırımlarda, apartmanlarda ciğer, tavuk vb. şeyleri açığa atanlar, evinde ki kedinin kumunu değişmeyip bütün apartmanı kokuya mecbur edenler... Daha neler neler... Hayvanlarımız canımız ama çevreye saygısızlığı anlamıyorum. Kimse kimsenin pisliğini çekmek zorunda değil. En çok üzüldüğümde sahiplerinin düşüncesizliğinin bedelini yine hayvanlar ödüyor.

Pitbul mu evet o biraz kontrolü zor bir köpek.... Kimi insan yılandan korkar, kimi insan karıncadan.... Korkuları yüzünden hiçbir insanı garip görmem ve yargılamam.... Korkuları yüzünden bir canlıya zarar vermiyorsa tabi...

Aslında hayvan beslemek gibi zor bir görevi üstlenen kişilerin (sonuçta beslediği hayvanın bakışından, havlamasından ya da miyavlamasından veya ötmesinden, duruşundan vaziyetini anlamak gibi bir görev üstleniyorlar) biraz daha ılımlı olması ve karşıdakinin hislerini ya da isteklerini de anlayabilmesi gerektiğine inanıyorum ama malesef her zaman öyle olmuyor...

Son düzenleme:
Bir gün penceremde çiçek suluyorum, kadının biri köpeğiyle geldi, köpek başladı bizim apartman korkuluklarına şırıl şırıl işemeye. "Hanımefendi işetmesenize çekin köpeği, çocuklar tutuyo o korkuluklardan" dedim; "napiyim köpek bu" dedi gitti. Onu tasmasından tutup çekmek o kadar mı zor, illa bulduğu her yere işemek zorunda değil ki.

Bir gün de yine bir kadınla köpeği geçerken köpek durdu bizim arabanın tekerine işemeye başladı. Bu sefer kadına hiçbirşey demeden direkt "hoşt" dedim, köpekle aramızda hallettik sorunu

Bazısı gerçekten hayvan severdir bazısı da egolarını sever sorun bu
Ama bunların yüzünden olan hayvanlara oluyor
Pisliğin hiç bir açıklanabilir tarafı yok, bu tür insanlara çok kızıyorum çokk
Böyle inatçı bir teyzemiz vardı bizim, sokak kedilerini her gün ciğerle ve kasaptan aldığı et artıklarıyla beslerdi
Bin kere gittik, etme teyze dedik yapma bak çok pislik oluyor, yazın sıcak koku yapıyor, sinek yapıyor
Yok anlatamadık derdimizi, onlarca sokak kedisi hepsini bir yere yerleştirmenin imkanı yok, mama bırakıyoruz olmuyor yok illa ciğer verecek
Böyle bir zaman geçti, insanlarla sürtüştü sürekli, hayvanların bir kısmını belediye aldı akıbetleri malum, kalanlarını da bir sabah zehirlenmiş bulduk, dükkanının önü kirlenen bir esnafın yaptığı söyleniyor, doğrusunu bilemiyorum tabi. Ne gerek vardı, teyze taşındı gitti, şimdi ne yapıyor bilmiyorum ama onun inadı yüzünden tam sayısını bilmemekle beraber otuza yakın hayvan öldü. Biz oradan sadece on tane hayvanı farklı yerlere yerleştirebildik. Değdi mi, hayvan severlik mi bu şimdi.

kızlar hazır bi konu açılmışkan size sorayım bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim

bi sitede oturuyoruz ,bizim arka binada en alt katta oturan aile 2 köpek bakıyo , ya küçük cins bi köpek var bi hayvan bukadar mı agresif olur insan geçer bağırır araba geçer bağırır ,köpek bu tabi bağırıcak ama benimde bebeğim var uyanıyo zaten zor uyutuyorum ,yani şöyle ki bizim tam yatak odamızın orda bakılıyolar onların girişi orda ,baya kulübe falan koydular ama böyle bi hakları varmı , oğlum uyandıkça eşim şikayet ediceğni söylüyor ama bende vebaline gireriz diye korkuyorum burda bakılıyolar , karınları doyuruluyo ... ama kızlar işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum gidip konuşsam ne dicem ağızını bağlayın mı diycem , ama madem bakıyosun bu hayvanları etrafı rahatsız ettiğinde çıkıp ilgilenmesi gerekmiyor mu , sonuçta müstakil ev değil ...

Ne insanlar var.kardesim kopek aldi bu yil.ailem tamamen karsi pislik evde diye.unv de bakiyor.zor bela ikna ettik ara tatilde getirdi.evde bakilmiyor gercekten temizde olsa kokuyor.neyse yer yaptik disariya mahallede..babam tuvaletini yapsin diye kurekle pesinde temizliyor kucuk tuvaletinide hemen suyla yikiyordu...sevmekle alakasiz onlarin dusuncesizligi gercekten..inanin kopek yapabilse o insanlardan daha temiz olurdu..

Küçük ırk köpekler fazla havlar, büyüklerden daha agresiftirler çünkü korkuları daha fazladır, elbet sahiplerinin ilgilenmesi gerekir ama sürekli de susturma imkanı yoktur. Kulübeyi koyduğu yer, kendi sınırlarının içindeyse, yani camının önü gibi belediye karışamaz. Ancak sitenin ortak alanına müdahale ederlerse şikayet konusu olur, kulübenin kaldırılmasını isteyebilirler. Konuşmayı deneyin her şeyden önce, şikayet çözüm değil. Hayvanın sesi 45 desibeli aşmıyorsa ve karneli ise belediye bir şey yapamaz. Bu tür durumlarda ılımlı olarak diyalog en iyi çözüm. Kapısına direk şikayet için değilde, komşu olarak gidin bir deneyin bence. Her zaman diyorum hayvanların bir günahı yok bu işte, kötü hayvan yok ama kötü sahip var

Köpek beslemiyorum hatta köpeklerden korkarım ama besleyen bir sürü tanıdıgım var onların söyledigine göre eğer köpeklere normal ev yemegi yedirirseniz koku olur diyorlar ama kaliteli mama yerlerse hiçbir koku olmaz diyorlar tabi ne kadar doğru bilmiyorum köpek besleyen arkadaşlar daha iyi bilri.

Tatlim cok haklisin!
Kadinda terbiyesizin tekiymis,o hayvan kadar kendisi olamamis ama!
Hayir sen üstelik poset teklif ediyorsun he de al at cöpe ve bunu kaldiki hep yapmalilar.Almanyada ekstra posetler var bi kutuda parklarda.
Tabi cocuklari düsünerek cok üzücü yapilmamasi.

Tamamiyle katılıyorum .. O bayanda ne kadar hadsizmiş. Terbiyesiz. . O hayvandan daha aciz benim gözümde..

Sevgiler

bende öyle düşünüyorum gidip konuşayım diyorum ama insanlara da güven olmuyo ki ,güzel bi dille konuşmak için gidersin hakaret işitirsin, bide nediycem ki,,, kulübenin yeri site bahçesinde tam bizim yatak odalarının orda ,45 desibeli aşıyomu bilmiyorum ama sesi oğlumu uyandırıyor ,koğlayıncada gitmiyor edepsiz

valla oğlum söz konusu olmasa sesimi çıkarmıycam bende mama tabağı koydum ama apartmanın karşısı park alanı ağacın altına koydum atıyorum bikaç bişi , böyle olması gerekmiyomu eğer apartmanda oturuyosan....

Dünyada sadece evxil hayvanlar yaşamıyor. Parktaki dışkılar sokak köpeklerine de ait olabilir. Keşke insanlar hayvanların alanlarını da işgal ettiklerini, onları kaldırım taşlarına mahkum ettiklerini, yaşam alanı bırakmadıklarını anlayıp belirli yerlere onlar için ufak alanlar yapacak kadar bilinçli olsa. Kedi köpek yaşam alanını şehrin dışındaki tarla, bilmem nerdeki orman olamayacak kadar bilgi sahibi olsa... ve tabi ki evcil besleyenler de bütün sorumlulukları üzerine alsa...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

ne kadar profesyonel bir cevap gazete makalesi gibi okudum bir çırpıda süper

biz bencil insanlar olarak şehir kurduğumuz için hayvalardan özür dileyip buraları terk mi etsek napsak acaba:)

biz bencil insanlar olarak şehir kurduğumuz için hayvalardan özür dileyip buraları terk mi etsek napsak acaba:)

Yok ne münasebet, bence kuşlar ötmesin, köpekler havlamasın hatta onların kökü kurutulsun. Neden dünyanın hepsi bizim olmasın ki kenarda köşede diğer canlılara ufak yaşam alanları yapmak yerine.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…