Severken Bakarken Güzel de İş Temizlemeye Gelince....

:):):)ay buna çok güldüm.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burda zaten konu gezdirilirken en azından poşetle yaptıgı kakasını alması kopek sahıplerının.Ben goruyorum sahilde elinde kucuk bir fırça posetle gezeni.Böyle olmalı.

Yeri değil ama bu kadar b*k muhabbetinden sonra gecenin bu saatinde tuvaletini yapsın diye beklediğim kedim hadı yap oglum artık ya.

söylemek istediğini aslında anladım fakat hayvanlara çözüm bulunamaz malesef burada bununun ayrıntılarını yazmak uzun sürer eğer facebook kullanıyorsa petskandal yada başka hayvansever sayfaları takip etsin barınakları doğal yaşam alanı denen beton hücreleri bir görsün lütfe!Sırf böyle insnlar yüzünden belediyelere günde onlarca şikayet gidiyor bazıları o hücrelerde aç sefil kalıyor bazıları ormana atılıyor veya zehirleniyor.Sokaktaki hayvanlarla yaşamayı öğrenmeliyiz bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kopeginin kakasini almayan biri neyse gozumde sahil kenarinda bebeginin altini alip bezi firlatan bi annede ayni...ayirmam ikisini birbirinden.

Hiçbir zaman doğaya zarar veren insanı tasvip etmedim, uyarırım anlamazsa şikayet ederim, o konuda hiç sabrım yoktur. Yazları yaylaya gidiyorz, ne belediye, ne köy işleri gelip çöp toplamıyor, ne kadar dilekçe yazsak da gidip söylesek de böyle.... önceden herkesin çöpünü toplayıp bir çukur açıp yakıyorduk, ama o da toprağa zarart veriyor, iki yıldır her hafta bir kişi ücretini ödüyor, çöpleri bir traktörün römorkuna atıyoruz ve şehire belediye çöplüğüne götürüyoruz.... Keşke daha fazlasını yapabilsek...

Elbette sadece evcil hayvan pisliği değil, ancak sokak köpeklerinin onları eğitecek bir sahibi yok, onların dışkısını temizlemek belediyenin işi, ancak sahipli hayvanların da sahipleri dışkıyı alsa bir zahmet ne olur değil mi?
Ayrıca, öye tüküren, çocuğa çiş yaptırana hiç sabredemem, müdehale ederim...

Hayvan belseyen insanlar elinde poşetle gezmek zorunda kusurabakmayın, ekeolojik denge bunun bahanesi değil bence, ozaman minik bir kazma kürekle gezer derin bir çukur açar ve dışkıyı gömer ki hemen toprağa karışsın ekolojik denge için.... İnsanların verdiği zarara göz yumduğumu kim söyledi ki?
Olabilirdilerle yaşacaksak hiç nefes almamaız gerekiyor. Bahçeli evimiz varken köpeğimiz de vardı, kendi bahçemiz olmasına rağmen istediği yere dışkısını yapmazdı bir köşeye alıştırmıştık hep oraya yapardı, haftalık olarak da o dışkıyı derince çukur kazıp gömerdik.... Benim o bahçede koşup oynayan köpeğe de saygım var kendi dışkısnın içinde oynamasını istemem...
Çocuğum elbette mikrop kapıyor, bunu önlemem imkansız ancak dışkıdan rahatsız olmam kadar doğal bir şey var mı? Ozaman doğal denge diye hepimiz dışarı dışkılayalım ya da evdeki klozetleri açık bırakılım, sifonu da çekmeyelim çocuklar rahatça inceleyip keşfetsin....

Bahsettiğiniz olaylarda asla sessiz kalmam, okulda öğrencim yere çöp atmışsa yanıma çağırır onunla birlikte yerde gördüğüm diğer çöpleri de ben toplar atarım, beraber gider elimizi yıkarız, doğaya saygımız olduğu gibi okulu temizleyen görevliye de saygılı olalıyız derim....

Haklisiniz ama zaten sokak koprkleri de var onlarin diskisi nolacak

Bahsettiğim sahipli bir köpek, ancak zavallı hayvancıklar o kadar naif ki, şimdiye kadar rastlamadım parkta insan varken dışkısını yapan köpek.... Çocukların etrafında sakince gezindiklerini görüyorum sadece....

Keşke böyle yapılsa ama yapanı görmedim şimdiye kadar....

Ne yani parkta köpeğini gezdirirken dışkılayan köepğin sahibi yerine ben mi alayım dışkıyı çok hoşsunuz....
Bu saydıklarınız bir tölore şekli değil ki? O oluyorsa bu da olur der gibi.... Hiç biri olmasın, ne gerek var tükürmeye, ortalığa çöp atmaya?
Sokak köpeklerine bir laf dediğimi okudunuz mu? Zaten o zavallı hayvancıklar ben hayvan seviyorum beslerim deyip deyip petshoplardan tshirt alır gibi köpek-kedi alıp sıkılı sokağa atan insanlar yüzünden orda...
Ancak hiçbir bahane, ben bu köpeğe bakarım deyip onun dışkısı ortalı kyerde bırakanları haklı göstermez gözümde kusurabakmayın...

Sizin mantığınıza göre ozaman hatalı bir duruma asla ses çıkarmayalım... Köy hayatında büyüdüm, bir gün de hayvan dışkısı ellemedim, çünkü hayvan bakan herkes onu toplayıp bir yerde biriktirmesini bilir ve onu gübre olarak kullanır. Sahibi olmayan köpeklere yorum dahi yapmamışken olayın neden o yöne çekildiğini halen anlamış değilim.

Sanırım bu konuda haklısınız, ben de denk gelmedim. Belki de gün boyu o gezme saatini bekleyen hayvancağız bulduğu ilk noktaya koyveriyor, onu da sahibinin temizlemesi gerek bence...

Sokakta yaşamlarındansa o barınakları hayan yetiştirmekten anlayan, işinin ehli, mantık ve vicdan sahibi kişiler yönetse ve ilgilense daha iyi olmaz mı acaba? Hiç olmazsa fiziksel olarak zararlardan kurtulurlar, yani sağlıklı bir ortam oalcaksa elbette...

Bursa Nilüfer Belediyesinin Hayvan hastanesi ve bakım merkezi ornek olabilecek nitelikte.Ben şaşırmıştım görünce ve çok ta beeğenmiştim.Hayvanlara gerçekten gereken önem ve hassasiyet verildiğini gördüm.Keşke her belediye Nilüfer Belediyesi gibi bu intizamlı olsa.

Bizzat veteriner olan kuzenimden duyduğumsa belediyelerde o hayvancıkların küçücük alanlarda çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıkları. Her şey olması gereken şekilde ilerliyor sanki...Kadınlara tecavüz ediliyor buna sesi çıkmıyor kimsenin, onu koruyamayan ülke hayvan koruyacak sanki bırakın lütfen...Eminim siz de kötü niyetli değilsiniz fakat belediyeyi falan aramayın böylee bir düşünceniz varsa, bu şekilde zehirlenip ölen bir sürü hayvan var. Burası onların da yaşam alanı, düşüncesiz köpek sahiplerinden bahsetmiyorum burada. Lafımı da çarpıtmayın. Ben size sahiple köpeklerin pisliğini temizleyin demedim iyi okuyun cevap yazmadan önce. Eğer sokak köpeklerinin dışkısından da aynı şekilde rahatsız olacaksanız (ki olursunuz) belediyeyi aramak yerine poşetle temizleyiverin dedim. O hayvanların ölmesinden, kötü şartlarda yaşam mücadelesi vermesinden daha değerli değil iki dakika onları alaıp çöpe atmanız. Yok yapamam ararım belediyeyi diyorsanız da vicdanınıza bırakıyorum.

Barınaklar hayvan yaşam alanları değildir kaldı ki zaten doğal da değildir hanımefendi. Benim hakkımda konuşmadan önce biraz bilginiz olmanız lazım neyi bilip neyi bilmediğimle, ne yapıp ne yapmadığımla ilgili. Özellikle "böyle insanlar yüzünden..." diye bahsetmeden önce iki düşünüp bir söylemek lazımdır.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Belediyeyi ararım demedim, sokak köpeklerinin dışkılarını temizleme de onların görevi dedim. Laf çarpıttığım da yok, hayvan seviginizi takdir ediyorum ama bu karşınızdaki insanı tersleme ya da incitici davranma hakkını size vermiyor... laf çarpıtmayın, iyi okuyun cevap yazın ifadeler karşıdaki kişiyi olumsuz tavır almaya sürüklüyor...
Gelsin belediye bunları toplasın demem hiçbir zaman, sadece acaba belediye ehil olmayan kişilere barınak teslim etmektense bu konuda bilgili kişilere sokak hayvanlarına sağlıklı yaşam alanı ve bakım sağlayacak kişileri devreye soksa daha doğru olmaz mı diye fikrimi söyledim, ama ne yazık ki olumlu ifadelerime değil de olumsuz algılanabilecek cümlelere yoğunlaşmışsınız, bu da sizin görüşünüz...

Ben sizin kötü niyetli olmadığınızı düşündüğümü en başından beri söylüyorum. Ters hiçbir ifadenizi görmedim. Sizi kırdıysam da çok üzgünüm, niyetim bu değildi. Benim söylemeye çalıştığım şey hiçbir iş bizim istediğimiz gibi düzgün şekilde yürümüyor. O sebeple bizler de elimizi taşın altına koymalıyız diyorum. Ne bileyim hepimiz bir şeylerden rahatsızız ama düzeltmek için bir şey yapıyor muyuz? Ne bileyim hayvanlar için özel alanlar falan yapılabilir aslında ufak bütçelerle, hepimiz de destek olabiliriz vs vs. Zaten söyledim ben buradaki konu sahipli bir köpek, ben buna doğru demedim. Hayvan sevgisi ayrı bir şey, hayvan seviyorsan kakasını da temizleyeceksin tabii. Onun yaptığı terbiyesizliğe lafım yok. Fakat işte sokakta yaşayan canlılar da dışkılarını çöpe yapmıyor ki? Misal bunları biz temizleyebiliriz dedim. Yanlış anlamayın niyetim sizi kötülemek değildi kesinlikle. Aksine iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum.

Onlar da can, tekme atmak, kuyruklarını kulaklarını kesmek... Hayatta dayanamam bunlara....
Bir şey söyliyeyim, sokak köpekleri insanların çok olduğu yerde gelip pek gezmiyor, dışkısını yapmıyor.... KOrkuyor insanlardan çünkü çok azından iyilik görüyor....
Geçen yıl apartman komşularımızdan birinin oğlu su ve mama bırakıyordu, sanırım millet çöpe atıyor diye kapı önüne değil, elektirik panelinin önüne bırakıyordu, defalarca dedim çoğu zaman ben kaldırdım, hava soğuk bir kedi-köpek gelir mamayı yer sonra da panelin içine girer yatmak iter Allah korusun elektirik çarpar diye, dinletemedim, yöneticiye söylettik, ailesi evladımızın hayvan sevgisini engelleyemezsiniz dedi ama sonuç minik bir yavru kedi mamayı yedikten sonra panele girmiş yatmak için ve elektirik çarpıp ölmüş o oldu ondan sonra koymadı o yakına ama olan kediciğe oldu.

Duyarlı olmanız ne kadar güzel. Benim de evimde tatlı mı tatlı bir muhabbet kuşum var. Bize çok yanaşmaz, yani elimize falan konmaz sevdirmez kendini hemen uçar. Bir tanıdığımız kanatlarını kesmemizi önerdi, uçamasın da rahatça sevelim diye düşünebiliyor musunuz İnsanlar bu kadar duyarsız ve korkunç olunca ister istemez tepkim büyük oluyor hayvanlarla ilgili olaylara. Ben şahsınıza söylemedim aslında. Misal benim okulumun kampüsünde yaşayan yüzlerce canlı var, hatta binlerce. Beslediğimiz köpekler, kediler. O köpeklerden korktukları, havladıkları için falan şikayet edenler bile var. Bir gün baktık köpeklerimiz ortada yok. Meğer şikayet üstünde toplamışlar o kimseye zararı olmayan hayvancıkları. Çünkü bu bencil insanlar günde dört saat derse geldikleri yerleri kendilerine ait sanıyor. Aslında orası o canların eviydi. Onları evlerinden ve belki de canlarından ettiler köpekten korkuyorlar diye. Öldürüldükleri söyleniyor çünkü ormanda...

size son derece katılıyorum ve çok güzel yazmışsınız tebrik ediyorum sizi.
bu durumdan bende çok rahatsızım.hayvanların pisliklerini sokağın ortasına yaptırıp gidiyorlar resmen.
bence öncelikle hayvan sahipleri eğitilmeli.yani gidip yeşillik alana yaptırsan olmuyor mu sokağın ortasına insanların çocukların geçip gittiği yerlere yaptırıyorsun.
kimse kusura bakmasın ama ben o hayvanın pisliğini görmek zorunda değilim.
ben de hayvanları özellikle köpekleri çok seviyorum bakmakta istiyorum fakat bakımı zor diye hiç almadım bile.eğer bahçem olursa almayı düşünüyorum.
eğer bakımını yapamıyorsan almayacaksın da.

Şükretsin ki karşısına sizin gibi hanım birisi çıkmış zira başkası olsa gösteririm şimdi sana temiz suratı deyip en temizinden bi tane yapıştırabilirdi.
Hayır yani pisliğini madem temizlemeyecek bari ağzını temiz tutsaydi edepsiz karı...
Sizin çevreyi de çocukları da düşünmeniz konusunda oldukça haklı buldum.

Çok sevimliii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…