- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
Yok ne münasebet, bence kuşlar ötmesin, köpekler havlamasın hatta onların kökü kurutulsun. Neden dünyanın hepsi bizim olmasın ki kenarda köşede diğer canlılara ufak yaşam alanları yapmak yerine.
Koalina tarafından yazılmıştır:)
Yok ne münasebet, bence kuşlar ötmesin, köpekler havlamasın hatta onların kökü kurutulsun. Neden dünyanın hepsi bizim olmasın ki kenarda köşede diğer canlılara ufak yaşam alanları yapmak yerine.
Koalina tarafından yazılmıştır:)
Cok haklisiniz.
Evde besledigim kedim bir tarafa sokakta besledigimi gorup hadi bizde verelim hem artik yemekleri atmama
İs olurup iye dusunup evdeki koca tencere yemegi copun yanina dokuyorlar.Cevreyi kirletmek bir yandan sokak hayvani olsada bu hayvan yahu.En azindan bir posete koy,su paket tavuklarin kondugu kopuk kaplari oluyor onlara koyun verin.Tamam sagolsunlar niyet guzelde o sekilde degil.Sonra sikayeti yine biz surekli sokak hayvanlarini besleyenler işitiyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ne kadar profesyonel bir cevap gazete makalesi gibi okudum bir çırpıda süper
Bence hayvansever olmayalim.kimse olmasin.iyi insan olalim.iyi insan olabilirsek eger cevreye de insanlara da hayvanlara da saygili olabiliriz.hic kimse benim kopegimin yada kedimin kakasini cekmek zorunda degil.ben de hicbir insanin ayy bu ne boyle at bu pisligi evden laflarina maruz kalmak zorunda degilim..once birbirimizi sevmeyi ve saygi duymayi ogrenmeliyizbu arada evet kediler insanlardan daha temiz canlilar.kedim 9 aydir yikanmiyor ve miss gibi kokuyor.sen 1 hafta yikanma bakalim nasil kokacaksin
Sevgili Koalina =)) Biliyorum çok seviyorsun hayvanları ama konu sahibi sahipli bir hayvandan bahsediyor. Kaldı ki hayvanlar yok olsun diye bir derdi yok kimsenin, bu tür çıkışlar bence hayvan severlere en büyük kötülüğü yapıyor. Herkes bizi agresif, hayvandan başka bir şey sevmeyen, kavgacı tipler olarak tanıyor. Yaşam hakkına saygı her canlı içindir, önce bunu sindirmek gerek, bebeğini parka götüren anne tabi ki çocuğu için endişelenir, dediğin gibi bir sokak hayvanın olabilir o dışkı ama sahipli hayvanın ki yerde kalmamalı, sahibi hayvanını sevdiği kadar çevreyi de sevmeli haksız mıyım ?
Oyle demeyin ama onlar insan.insan parka cocugunu da isetir,copunu de atar,tukurur de......o kadar bencil yaratiklariz ki!!siz hic komsusunun ustune hali silkeleyen,yere tukuren,kufur eden bir kedi yada kopek gordunuz mu???Tamam haklısın da,sokakları,parkları bir tek evcil hayvanların dışkıları kirletmiyor.Ortalık sokak kedi köpeğinin,onu da geçtim insan pisliğiyle,çöpüyle dolu.Bir tek evcil hayvanla genelleme yapıp,çocukların sağlığını sadece onlar tehdit ediyor diye algılamamyız.Çocuğu olan,sokağa çişini kakasını yaptıran,bezini atan,denize bzlenme çağındaki bebeği çıplak sokan da aynı.
Hee ne yapacağız.İnsanları terbiye edemeyeceğimize göre,gözümüzü parka oynamaya çıkardığımız çocuğumuzun üstünden ayırmayacağız.Yerde ki sadece evcil hayvan pisliği olmayabilir.
Bugün hayvanlarla ilgili bir konu daha açılmıştı , orada da kedi sahibi bir bayan; kedisi için söylenen laflardan şikayetçiydi. Benim de bir köpeğim var, her sabah evimin orada ki parka götürmek zorundayım, çünkü köpeğim eğitimli ve asfalta tuvaletini yapmıyor, illa ki çim alan arıyor. Dışkısını da zaten poşetle alıp atıyorum. Ancak, çoğu zaman, özellikle hafta sonları vaktim olduğu için, parktan bir poşet insan çöpü topluyorum. Çekirdek çöplerini maalesef toplamak mümkün olmuyor , yada yapışan sakızları.
Benim herkese saygım var, bana saygı duyulduğu sürece. Bugün diğer konuya da yazdım. Köpeği 3 köpek eğitim çiftliğinde eğitim aldı. Yürürken başı diz hizamı geçmez, ve tabi kesinlikle solumdan yürür, tasma ile dolaşırız. Cinsi Golden Retriever. Bu şekilde parkta dolaşıyoruz, tasmamız takılı, ve bir adam dönüp bize bakıyor "bu köpekleri neden alıyorlar parka, hepsi pislik yuvası" .... O an köpeğim sadece yürüyor, ne tuvaletini yapıyor ne de herhangi bir sorun çıkartmış durumda. bende dönüyorum "sizin gibi öküzleri almışlar ya onu da alırlar" diyorum.
Bazen parkta dolaşıyoruz, karşıdan bir bayan geliyor "rica etsem köpeği çekebilir misiniz alerjim varda " diyor. Ben de "ne demek tabi ki , buyrun lütfen" diyerek yana doğru çekilip bayana yol veriyorum.
Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ancak birşey merak ettim, acaba kendisi çocuk parkında çekirdek çitleyip heryeri pislik içerisinde bırakan annelere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da yoldan geçerken, yere tüküren kişilere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da, çocuğunun donunu indirip bir ağaç altına tuvaletini yaptıran anneyi de uyarıyor mu?..... bu örnekleri yüzlerce yapabiliriz.
Evet hayvan sahipleri aslında hayata daha duyarlı olmalı. Doğal yaşamı ve hayvanları bu kadar savunuyorken çevreyi pisletmek kesinlikle hayvanseverlere yakışır birşey değil.
Ancak hanımlar kusura bakmasın, yukarıda saydığım onca hareketi uyarmayıp sadece hayvan sahiplerine bu uyarıların yapılıyor olması ilginç değil mi sizce? Her akşam üst komşusu dayak yer, evde patırtı eksik olmaz bir telefon açıp polise şikayet etmez, başım belaya girecek diye, ama bir köpek havladığı zaman "eyvah çocuğum uyuyor, nereye şikayet edeceğim"...
Kısacası, hep aslında sesi çıkmayanı cezalandırıyoruz. Yani hayvanları. BUrada da kimse "hayvan beslemiyorum ama saygı duyuyorum, sevmesemde zarar vermiyorum" demesin inanmıyorum. Fiziksel zararlar verilmiyor belki ama, pek çok hayvan, sırf bu şikayetler yüzünden zehirlenerek katlediliyor.
Hayatta sadece güümüzün yettiğine değil, olumsuz olan yanlıl olan herşeye aynı tepkiyi verebilirsek o zaman herşey düzelir
Bugün hayvanlarla ilgili bir konu daha açılmıştı , orada da kedi sahibi bir bayan; kedisi için söylenen laflardan şikayetçiydi. Benim de bir köpeğim var, her sabah evimin orada ki parka götürmek zorundayım, çünkü köpeğim eğitimli ve asfalta tuvaletini yapmıyor, illa ki çim alan arıyor. Dışkısını da zaten poşetle alıp atıyorum. Ancak, çoğu zaman, özellikle hafta sonları vaktim olduğu için, parktan bir poşet insan çöpü topluyorum. Çekirdek çöplerini maalesef toplamak mümkün olmuyor , yada yapışan sakızları.
Benim herkese saygım var, bana saygı duyulduğu sürece. Bugün diğer konuya da yazdım. Köpeği 3 köpek eğitim çiftliğinde eğitim aldı. Yürürken başı diz hizamı geçmez, ve tabi kesinlikle solumdan yürür, tasma ile dolaşırız. Cinsi Golden Retriever. Bu şekilde parkta dolaşıyoruz, tasmamız takılı, ve bir adam dönüp bize bakıyor "bu köpekleri neden alıyorlar parka, hepsi pislik yuvası" .... O an köpeğim sadece yürüyor, ne tuvaletini yapıyor ne de herhangi bir sorun çıkartmış durumda. bende dönüyorum "sizin gibi öküzleri almışlar ya onu da alırlar" diyorum.
Bazen parkta dolaşıyoruz, karşıdan bir bayan geliyor "rica etsem köpeği çekebilir misiniz alerjim varda " diyor. Ben de "ne demek tabi ki , buyrun lütfen" diyerek yana doğru çekilip bayana yol veriyorum.
Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ancak birşey merak ettim, acaba kendisi çocuk parkında çekirdek çitleyip heryeri pislik içerisinde bırakan annelere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da yoldan geçerken, yere tüküren kişilere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da, çocuğunun donunu indirip bir ağaç altına tuvaletini yaptıran anneyi de uyarıyor mu?..... bu örnekleri yüzlerce yapabiliriz.
Evet hayvan sahipleri aslında hayata daha duyarlı olmalı. Doğal yaşamı ve hayvanları bu kadar savunuyorken çevreyi pisletmek kesinlikle hayvanseverlere yakışır birşey değil.
Ancak hanımlar kusura bakmasın, yukarıda saydığım onca hareketi uyarmayıp sadece hayvan sahiplerine bu uyarıların yapılıyor olması ilginç değil mi sizce? Her akşam üst komşusu dayak yer, evde patırtı eksik olmaz bir telefon açıp polise şikayet etmez, başım belaya girecek diye, ama bir köpek havladığı zaman "eyvah çocuğum uyuyor, nereye şikayet edeceğim"...
Kısacası, hep aslında sesi çıkmayanı cezalandırıyoruz. Yani hayvanları. BUrada da kimse "hayvan beslemiyorum ama saygı duyuyorum, sevmesemde zarar vermiyorum" demesin inanmıyorum. Fiziksel zararlar verilmiyor belki ama, pek çok hayvan, sırf bu şikayetler yüzünden zehirlenerek katlediliyor.
Hayatta sadece güümüzün yettiğine değil, olumsuz olan yanlıl olan herşeye aynı tepkiyi verebilirsek o zaman herşey düzelir
Ne güzel yazmışsınız Yorumunuz çok güzel gerçekten
nil ne güzel yazmışsın ellerine sağlıkk
*
geçen gün köpekle dışarı çıktık - cinsi golden retriever -
adamın biri yanımdan geçerken ' ne anlıyosunuz yaa köpek beslemekten ' dedi
sanki kendi aşını ekmeğini veriyo
kendi bakıp ilgileniyo
ya sabır diyip geçtim ama sinirlerim zıpladıı
sananee yani sananeee
insan sevgisi yokki adamda hayvan sevgisi olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?