Severken Bakarken Güzel de İş Temizlemeye Gelince....

Cok haklisiniz.
Evde besledigim kedim bir tarafa sokakta besledigimi gorup hadi bizde verelim hem artik yemekleri atmama
İs olurup iye dusunup evdeki koca tencere yemegi copun yanina dokuyorlar.Cevreyi kirletmek bir yandan sokak hayvani olsada bu hayvan yahu.En azindan bir posete koy,su paket tavuklarin kondugu kopuk kaplari oluyor onlara koyun verin.Tamam sagolsunlar niyet guzelde o sekilde degil.Sonra sikayeti yine biz surekli sokak hayvanlarini besleyenler işitiyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben ciddi söylemiştim. ben de bu aralar bunu düşünüyorum hayvanlar şehirdeler çünkü yer kalmadı.....

Sevgili Koalina =)) Biliyorum çok seviyorsun hayvanları ama konu sahibi sahipli bir hayvandan bahsediyor. Kaldı ki hayvanlar yok olsun diye bir derdi yok kimsenin, bu tür çıkışlar bence hayvan severlere en büyük kötülüğü yapıyor. Herkes bizi agresif, hayvandan başka bir şey sevmeyen, kavgacı tipler olarak tanıyor. Yaşam hakkına saygı her canlı içindir, önce bunu sindirmek gerek, bebeğini parka götüren anne tabi ki çocuğu için endişelenir, dediğin gibi bir sokak hayvanın olabilir o dışkı ama sahipli hayvanın ki yerde kalmamalı, sahibi hayvanını sevdiği kadar çevreyi de sevmeli haksız mıyım ?

Ah işte budur anlatmak için çırpındığım

Bence hayvansever olmayalim.kimse olmasin.iyi insan olalim.iyi insan olabilirsek eger cevreye de insanlara da hayvanlara da saygili olabiliriz.hic kimse benim kopegimin yada kedimin kakasini cekmek zorunda degil.ben de hicbir insanin ayy bu ne boyle at bu pisligi evden laflarina maruz kalmak zorunda degilim..once birbirimizi sevmeyi ve saygi duymayi ogrenmeliyiz bu arada evet kediler insanlardan daha temiz canlilar.kedim 9 aydir yikanmiyor ve miss gibi kokuyor.sen 1 hafta yikanma bakalim nasil kokacaksin

Kopeginin kakasini almayan biri neyse gozumde sahil kenarinda bebeginin altini alip bezi firlatan bi annede ayni...ayirmam ikisini birbirinden.

günde 10 kere yalaya yalaya temizliyor kendini o kokar mı hiç...

Sahibi olan bir hayvanın dışkısının ortalıkta olması ve bu tepkisi zaten kabul edilemez. Kim bunu savunabilir ki? Artı hayvan seviyorum diye sokakta hayvan dışkıları görmeyi de normalleştiremem. Sahipli hayvandan çok başıboş hayvan da var buna etkili bir çözüm bulunmalı. Benim bahsettiğim de bu. Yani bütün hayvan sahipleri dışkıları toplasa tertemiz baksa bile sokak hayvanlarının dışkılarından şikayet edilecek haliyle. Korkanı var, hastası var, alerjisi var vs vs... madem şehirlerimizde istemiyoruz onlara özel alanlar da sunmak bize borç değil midir? İnsan bir yerde yıktıklarını başka bir yerde telafi etmemeli midir?
Sonuç olarak her şey insanda başlıyor ve insanda bitiyor, biraz saygı, biraz fedakarlık...

Tamam haklısın da,sokakları,parkları bir tek evcil hayvanların dışkıları kirletmiyor.Ortalık sokak kedi köpeğinin,onu da geçtim insan pisliğiyle,çöpüyle dolu.Bir tek evcil hayvanla genelleme yapıp,çocukların sağlığını sadece onlar tehdit ediyor diye algılamamyız.Çocuğu olan,sokağa çişini kakasını yaptıran,bezini atan,denize bzlenme çağındaki bebeği çıplak sokan da aynı.
Hee ne yapacağız.İnsanları terbiye edemeyeceğimize göre,gözümüzü parka oynamaya çıkardığımız çocuğumuzun üstünden ayırmayacağız.Yerde ki sadece evcil hayvan pisliği olmayabilir.

Oyle demeyin ama onlar insan.insan parka cocugunu da isetir,copunu de atar,tukurur de......o kadar bencil yaratiklariz ki!!siz hic komsusunun ustune hali silkeleyen,yere tukuren,kufur eden bir kedi yada kopek gordunuz mu???

O kopek sahipli olmayabilirdi, sokak kopekleri de her yere diskisini yapiyor. Temizleyen var mi yok. Insaniz diye kendimizi en ustun varlik gormemize hic gerek yok. Biz insaniz diye ekolojiye hukmedemeyiz degil mi? Hayvan besleyen her insan elinde posetle gezmek zorunda degil. Insanlarin dogaya verdigi zarara gozumuzu yumalim ama el kadar kopegin bir avuc diskisi icin kiyameti koparalim. Boyle bir sey olabilir mi? Cocugunuz mikrop kapacak diskiyi eline alacak diye korkuyorsaniz disari da cikarmamaniz gerekiyor o zaman. O kadin onu posetle alsaydi bir sokak kopegi oraya diskilayabilir. Bir cocuk onla da oynayabilirdi. O zaman butun hayvanlari oldurelim ki diskilariyla ugrasmayalim. Cok yanlis dusunceler..

Bugün hayvanlarla ilgili bir konu daha açılmıştı , orada da kedi sahibi bir bayan; kedisi için söylenen laflardan şikayetçiydi. Benim de bir köpeğim var, her sabah evimin orada ki parka götürmek zorundayım, çünkü köpeğim eğitimli ve asfalta tuvaletini yapmıyor, illa ki çim alan arıyor. Dışkısını da zaten poşetle alıp atıyorum. Ancak, çoğu zaman, özellikle hafta sonları vaktim olduğu için, parktan bir poşet insan çöpü topluyorum. Çekirdek çöplerini maalesef toplamak mümkün olmuyor , yada yapışan sakızları.

Benim herkese saygım var, bana saygı duyulduğu sürece. Bugün diğer konuya da yazdım. Köpeği 3 köpek eğitim çiftliğinde eğitim aldı. Yürürken başı diz hizamı geçmez, ve tabi kesinlikle solumdan yürür, tasma ile dolaşırız. Cinsi Golden Retriever. Bu şekilde parkta dolaşıyoruz, tasmamız takılı, ve bir adam dönüp bize bakıyor "bu köpekleri neden alıyorlar parka, hepsi pislik yuvası" .... O an köpeğim sadece yürüyor, ne tuvaletini yapıyor ne de herhangi bir sorun çıkartmış durumda. bende dönüyorum "sizin gibi öküzleri almışlar ya onu da alırlar" diyorum.

Bazen parkta dolaşıyoruz, karşıdan bir bayan geliyor "rica etsem köpeği çekebilir misiniz alerjim varda " diyor. Ben de "ne demek tabi ki , buyrun lütfen" diyerek yana doğru çekilip bayana yol veriyorum.

Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ancak birşey merak ettim, acaba kendisi çocuk parkında çekirdek çitleyip heryeri pislik içerisinde bırakan annelere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da yoldan geçerken, yere tüküren kişilere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da, çocuğunun donunu indirip bir ağaç altına tuvaletini yaptıran anneyi de uyarıyor mu?..... bu örnekleri yüzlerce yapabiliriz.

Evet hayvan sahipleri aslında hayata daha duyarlı olmalı. Doğal yaşamı ve hayvanları bu kadar savunuyorken çevreyi pisletmek kesinlikle hayvanseverlere yakışır birşey değil.

Ancak hanımlar kusura bakmasın, yukarıda saydığım onca hareketi uyarmayıp sadece hayvan sahiplerine bu uyarıların yapılıyor olması ilginç değil mi sizce? Her akşam üst komşusu dayak yer, evde patırtı eksik olmaz bir telefon açıp polise şikayet etmez, başım belaya girecek diye, ama bir köpek havladığı zaman "eyvah çocuğum uyuyor, nereye şikayet edeceğim"...

Kısacası, hep aslında sesi çıkmayanı cezalandırıyoruz. Yani hayvanları. BUrada da kimse "hayvan beslemiyorum ama saygı duyuyorum, sevmesemde zarar vermiyorum" demesin inanmıyorum. Fiziksel zararlar verilmiyor belki ama, pek çok hayvan, sırf bu şikayetler yüzünden zehirlenerek katlediliyor.

Hayatta sadece güümüzün yettiğine değil, olumsuz olan yanlıl olan herşeye aynı tepkiyi verebilirsek o zaman herşey düzelir

Ne güzel yazmışsınız Yorumunuz çok güzel gerçekten

nil ne güzel yazmışsın ellerine sağlıkk
*
geçen gün köpekle dışarı çıktık - cinsi golden retriever -
adamın biri yanımdan geçerken ' ne anlıyosunuz yaa köpek beslemekten ' dedi
sanki kendi aşını ekmeğini veriyo
kendi bakıp ilgileniyo
ya sabır diyip geçtim ama sinirlerim zıpladıı
sananee yani sananeee
insan sevgisi yokki adamda hayvan sevgisi olsunn

Ben de elimde posetle beklerken "al o kakayi ordan aaal" diyen bunak teyzelerden nefret ediyorum. Yeri gelmisken soyliim dedim konu sahibine falan gonderme yapmiyorum :)
Saka bir yana, köpeğinin diskisini almayan sahiplere ilk once ben kiziyorum. Hadi cevreyi dusunmuyosun e sen yarin gene geciceksin ordan kendine de kopegine de asil zarari sen veriyorsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne güzel yazmışsınız Yorumunuz çok güzel gerçekten

Teşekkür ederim.

Ya bu aslında insan sevgisi yada hayvan sevgisi meselesi değil canım ya, bu tamamen sevgi ile ilgili, anlayış ile ilgili. Yani sevdiğimiz değil, sevmediğimiz şeylere de anlayışla yaklaşabiliyorsak insan olmaya başlıyoruz. Ben çevremdeki her şeye karşı duyarlıyım. Dışarıda çocuğunu döven kadına da tepki gösteririm, kedinin kuyruğunu çeken çocuğun annesine de yada çocuğun kendisine de, evinin camından poşetle çöp atan kadının da kapısını çalarım, alt kat komşum dayak yiyip sokağa atılıyorsa polisi arar gerekeni de yaparım....Yanlış olan herşey yanlıştır benim için. Yani bir köpek sahibinin köpeğinin dışkısını toplamaması ne kadar yanlış ve tepkiyi hak ediyorsa, çevreyi kirleten herşey de tepkiyi hak etmeli.

Şimdi eşimle Allah kısmet ederse, Lady'i de alıp pazar günü pikniğe gidicez. Emin olun Lady arkasında tek çöp bırakmayacak ama, biz insanlar dünyanın çöpünü bırakacağız o ormanlık alana.

Ve bir de bilimsel gerçekler var, toprak içerisinde yaşayan bazı bakteriler, kurtlar vs kedi-köpek dışkısı ile beslenir. Yani toplanması gerekiyor olsa da, aslında kedi-köpek dışkıları doğal bir besin diğer canlılar için. Ve anında doğaya karışıyor, oysa insanların oluşturduğu pislik maalesef yüzyıllar boyunca doğadan yok olmuyor.

Böyle sorumsuz insanlara ben de katlanamıyorum. Size çok hak verdim. Bayağı da sabırlıymışsınız. Bana " onun dışkısı senin yüzünden daha temiz" denilse o kakayı o kadına yedirirdim herhalde.

keşke bu dünyada hayvanlar başka bir alemde yaşasa.. hayvanlar bu pislik dünyada olmayı hiç haketmiyor hemde hiç.. sahipleri yüzünden onları kötü gören insanlar var sesleri çıkmıyor dertlerine anlatamıyorlar insanlar tarafından tecavüz ediliyorlar tekmeleniyorlar ama yine insanları seviyorlar varmı böyle bir canlı?? 2 yaşında bir kızım var (golden) suyu bitmiş suyum yok diyemiyor onu geçtim hala benim yanıma oyun oynamak için topunu getiriyor... var mı böyle bir sevgi insan oğluna bir bardak su vermeyin ağzınıza s....r afedersiniz konu sahibi üzerine alınmasın ben ona karşı bir şey söylemiyorum içimdekileri yazmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…