Severken Bakarken Güzel de İş Temizlemeye Gelince....

Okula giderken kaldırım var önüne kamyonlar filan park ediyor ne hikmetse o kaldırıma hep birileri büyük tuvaletini yapıyor ordan geçmekten tiksiniyorum bunu yapan bir köpek değil insan! işte o yüzden o köpeğe gelene kadar insanlarda bile neler neler var o kadın gibi işte ..

olayın temizliğini çocuk kısmını vs düşünmeden aklıma ilk gelen düşünceyi yazmak istiyorum:
hayvan dışkısı doğal bir oluşum, doğanın işleyişinde olan bir şey. e toprağın bundan nemalandığını da az buçuk biliyorum.
yani hayvan dışkısı doğaya, dolayısıyla insana da zararlı olmasa gerek bu şekilde düşündüğümde.
yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi yere tükürme, yere çöp atma davranışı doğayı ve insan hayatını tahrip edici olabilir.
ha şöyle bir şey olsa, o dışkılar -toprağa gömülse toprağın onu alması beklenmeden- süper olur. tıpkı meyve kabuklarını da toprağa gömme fırsatımız ve zamanımızın olmasını dileyeceğim kadar diliyorum bunu.
doğal olandan korkmamak lazım. bence yerdeki ambalajdan, güneşin altında duran 0,5 ltlik pet şişedeki suyu çocuğumuza alırken çok daha fazla korkmalıyız.

Hayvanseverlerin cevreye daha duyarli insanlar oldugunu hayal etmek istiyorum. Hayvan seven insanlar farklidir ya hassastirlar bir kere. Bir kadina nasil bu sekilde hakaret edebilmis o meymenetsiz kendi suratina baksin.

Ne kadar saygısız,sinir bozucu bir insana denk gelmişsiniz.
Böyle insanların genel tavrının bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Yani bence bu sadece kişinin köpek sahibi olmasıyla alakalı değildir.
Diğer toplum kurallarına da bencilce vurdumduymazlık gösteren biridir.

Malesef onlari topragin almasini bekleyecek dogal ortamlarda yasamiyoruz. Sehir yasamina uyum saglamak zorundayiz. Parkin ortasinda her yer betonlasmisken diskinin pek islevi kalmiyor..

Son cumlenizde koptum:))

Ben parkta cocugunu isetenleri gordum hayvanlarinki daha madum geldi .adi ustunde hayvan dogal yasamda yasamaya endeksliler ama biz onlarin yasam alanlarini isgal edip birde beton yigininda besledigimiz icin bilmiyolarki nereye cislerini yapsinlar.asil hayvan olan onlara bu sekilde bakip ziyan eden ve cevreye zarar verenlerdir.
Annemlerin bahceli evleri ve ben cocuklugumdan beri evde kedi+koprk+kus+balik olmustur evde icim gidiyor onlara zarar verildiginde ama tasmasiz saldirgan kopek gezdirip bisey yapmaz diyenlerden nefret ediyorum kopeklerin bazi cinsleri kinci oluyor bi parfum kokusu ,ten kokusu bile onlara ters gelip saldirmasina yol acabilirken nasil basibos birakirlar anlamiyorum

Şanslıymış sana denk gelmiş benimle o konuşmayı yapsaydı kesin mahkemelik olurduk , o tuvaletini nasıl parka yapıp bırakmıyor köpeğide yaptığında alıp atmak zorunda köpek dışkısından çocuklaraa bulaşabilecek bir sürü parazit ve hastalık var işte köpek köpekliğini yapıyor ama insanlar insanlığı yapamıyor maalesef....
kedilerim var benim sokaklarda çöp kenarlarında bulup arkadaş edindiğim kediler bahçede ve kapalı balkonumda bakıyorum çöpe gitmişler birazını dışarı dökmüşler (oda kedilerin değil çöpün kapağını örtmeyen hayvanın suçu) , biri zile bastı şikayet etti elime lateks geçirip toparladım teyzedende özür diledim çünkü teyze haklı

Buradaki en büyük problem bizim tüm dünyayı sanki sadece biz varmışız gibi işgal etmemiz. Çocuğunuz konusundaki duyarlılığınızda haklısınız fakat gerçekten hayvan dışkısından çok daha tehlikeli olan şeyin insanların sokaklara tükürdükleri o balgamları olduğunu biliyor muydunuz? Veya ağaç kenarına işeyen insanlardan? Denize gittiğinizde utanmadan denize pisleyen insanlardan? Eğer köpek dışkısından şikayet edeceksek o zaman bu canlıların ve sahiplerinin de rahat edeceği alanlar yaratmalıyız. Fakat ne yazık ki bize göre her şey insanlar için. Bizim çocuğumuz hastalanır, biz mikrop kaparız vs vs. Fakat çocuğunuz dışarda birçok şeyden mikrop kapabilir, dediğim gibi adım başı tükürükten kaynaklanan o mikroplalrla karşılaşma tehlikesi vari tükürük kuruyunca mikrobu da uçup gitmiyor. Haliyle sürekli bir şeylere müdahale edip çocuğunuzu koruyamazsınız, ha evet alıp çöpe atsa daha iyi olurmuş fakat oraya pisleyen sokak köpeği olsaydı bu durumdan da şikayetçi olacaktınız... Ne yapalım peki o sokak köpeklerini? Çocuğunuz eline alıp ağzına götürebilir diye hepsini ortadan kaldıralım mı bir şekilde? Bu doğa hepimizin, sokakta yaşayan canlılar "Pardon bi tuvaletinizi kullanabilir miyim" diyemeyeceğine göre eğer dışkılardan rahatsızlık duyuyorsak bir zahmet biz de elimize eldivenimizi takıp poşetimizi alıp temizleyeceğiz. Anlamıyorum ki neden bir diğer canlının canı bizlerin yavrusununkinden daha değersiz? Hayvanlar çok masum ve çok sevilesi varlıklar. Şahsen benim çocuğum olsa ve hayvan dışkılarından rahatsız olsam hayvanlarla uğraşmak yerine kendim temizlerdim onları...Burada durum farklı fakat aynı kapıya çıkıyor, rahatsız olduğunuz şey hayvan dışkısı, sokak köpeğinin dışkısı olsa yine tepkiniz aynı olacaktı...

köyde yaşayanlar ne desin hanımlar??Şehirde sadece köpek dışkısı var oysa köylerde inek,at,keçi,koyun... ordaki çocuklar çocuk değilde birtek sizinkiler mi çocuk ayrıca sahibi olmayan köpeklerin dışkısını kim temizleyecek?Sizin mantığınızla yola çıksak sokakları hayvanlara yasak etmemiz gerekecek.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Söylediklerinizin hepsine harfi harfine katılıyorum çok haklısınız, ama işaretlediğim yeri üstüme alındım çünkü bu konuyla ilgili sıkıntımı dile getirdim önceki sayfalarda ,ya bana karşı yazdınız yada denk geldi bilemiyorum ama benim açımdan düşündüğünüzde haksız mıyım merak ediyorum

nereye şikayet ediceğmi biliyorum pekala ama dediğim gibi sonrasını kestiremediğim için etmiyorum ... uzun süredir yaşıyorum bu sıkıntıyı , kusura bakmayın ama bebeğim uykusundan sıçrayarak uyanıyosa uykusu kaçıyosa aman köpektir havlar diyemiyorum ,köpek bakıyosan çıkıp ilgilenmen gerekmiyor mu sadece suyunu yemeğini vermek hayvanseverlik değildir bence ...

insanları çok çabuk genelliyosunuz, ben köpeği şikayet etmekle hayvan düşmanı mı oldum , çevreye topluma karşı yada bi haksızlık karşısında duyarsız mı oldum ?

bende mahallede köpeklere yiyecek veriyorum ama binanın karşısında boş arazide ağaç altında duruyo tabaklarım ,yan binanın yatak odasının altında değil ,belki bi gün müstakil evim olur ozaman çok isterim tabiki bahçemde bakayım

hanfendi dünya sadece insanlara ait değil önce bunu aklınınızın bir köşesine yazın ve hayvanlarla uğraşmayı bırakın lütfen

senin suratından temiz onun dışkısı dedi haaa..! onun suratını yere yatırır o temiz dışkının tadına baktırırdım

Birkaç ay sonra 3 yaşına girecek bir kızım var.

Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım ; babam değil bizim kızın kakasını yerden almak, kendi afedersiniz tuvaletten çıkarken öğüren bir adam. O derece tiksinir. Bir gün benim ayağımda topuklu var, verdim babama bizim kızı, ben kenarda poşetle bekliyorum. Hani bizim kız kakasını yaparsa ben alacağım. E yaptı nihayetinde. Babamda ileri yürüdü. Üstünden 1 dakika geçmedi. Abartmıyorum kesinlikle geçmedi.
Kakanın yanından geçen yaşlı teyze, oralardaki bir yaşlı amcaya kakayı gösterip söylendi. Baktım ikisinin de suratına, "ben ben babamın kızıyım, ben alacağım kakayı, hemen bik bik konuşmayın öyle, ne meraklısınız laf söylemeye ya" diye bir söylendim. Hepsi ağzı açık kaldı. Oh iyi de oldu, bazı yaşlılar cidden bunak gibi nefretle itham edilesi cinsten !
İşleri güçleri parkta oturup dedikodu yapmak.

Ama bu algıya sebep olanlar, köpeğine kakasını yaptırıp da onu almayanlar . E bizim laf söylemeye meraklı halkımız da hiç kaçırmaz.

Burdan bir başka çıkarıma gelecek olursak da, konu sahibi siz çok kibarmışsınız. Kadın bana o lafı söyleseydi. Ciddi anlamda söylüyorum ki o kakayı onun suratına sürerdim ellerimle alıp. Temiz ya nasılsa ....

Fakat, yine de bu şekilde olmaz. Siz başkasının köpeğinin kakasına ya da sokak hayvanlarının kakasına bekçilik yapamazsınız . Maalesef bunlar hep olacak. Siz en iyisi yavrunuza sahip çıkıp, onu gözünüzün önünden ayırmayın

Benimde kopegim var kucuk cinslerden. Ben onu kedi kumuna alistirdim disariya kesinlikle yapmiyor. Hollandada yasiyorum ben ve burda Cok buyuk cezasi var. Rahat bir 300 tl/400 tl. Cocuk parklarinda,deniz kenarinda, cimenlerde dolastirmak yasak birakin bisey yapmasini orda gezdirmeniz yeterli ceza icin. Hemen kesiyorlar cezayi...

Ciddi boyutta bir hayvanseverim,yaptıklarımı,beslediklerimi ,baktıklarımı filan anlatmıycam tabi ,fakat şu kk daki bazı hayvanseverlere anlam veremiyorum ,son haftalarda açılan bazı konulara ki özellikle anne olanların ve bebeği olanların endişe duyan kadınların konularına yaptıkları yorumlar enteresan ,şöyleki özellikle söylenen ve ısrar edilen ,kusura bakmayın ama sizin bebeğiniz uyuyacak diye şöyle şöyle mi olmalı ,yada bebeğinizl parkta oynayacak diye kedi köpek girmesin mi ,çocuğunuzu siz susturuyosunuz da hayvan belkl aç, bağırıyor ,nasıl anlatsın derdini gibi şeyler söyleniyor ,hayvan sevmeyen insan sevmez v.s gibi varsayımlar. Yapmayın allah aşkına ,ortada söz konusu olanlar da insan yavruları yani ,bebekler ,canımız parçamız onların sağlığı söz konusu ise hayvan ikinci planda kalıyor,kedimizl öldüğünde üzülüp ağlıyoruz ,ama sonuçta eski hayat dönüyoruz ,ya evlat ölümü allah korusun ,kıyaslanabilirmi ,ama resmen aynı kefeye koyuyor bazıları.hemen agresife bağlıyorlar,anne olsanızda olmasanızda biraz empati lütfen.

hanfendi dünya sadece insanlara ait değil önce bunu aklınınızın bir köşesine yazın ve hayvanlarla uğraşmayı bırakın lütfen

Bence yanlış anladınız Koalinayı.Bizler gibi bir hayvanseverdir Koalina hemde fazlasıyla.Söylemek istediği bir bakıma doğru.Sokakta yaşayan hayvanlara bir çözüm bulunmalı diyor kendisi ki doğru haklı da.

kendi köpeğinin dışkısını yerden almaya iğrenenler sahiplenince böyle oluyor maalesef, geneli süs niyetine bakıyor yani
yoksa gayet bilinçli hayvan sahipleri de var
maalesef bizim ülkemizde genel olarak birine bir şey derseniz alırsınız ağzınızın payını

Arkadaslar kaldirimin ortasina koyveren sokak kopegi gormedim ben hic? Ya siz? Sokak kopekleri kaldirimlara yapmiyorlar. Evcil kopekler sahipleri tarafindan tum gun eve tikildiklari icin tuttuklari kakalarini yer gozetmeden koyuveriyor hayvanciklar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…