- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
olayın temizliğini çocuk kısmını vs düşünmeden aklıma ilk gelen düşünceyi yazmak istiyorum:
hayvan dışkısı doğal bir oluşum, doğanın işleyişinde olan bir şey. e toprağın bundan nemalandığını da az buçuk biliyorum.
yani hayvan dışkısı doğaya, dolayısıyla insana da zararlı olmasa gerek bu şekilde düşündüğümde.
yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi yere tükürme, yere çöp atma davranışı doğayı ve insan hayatını tahrip edici olabilir.
ha şöyle bir şey olsa, o dışkılar -toprağa gömülse toprağın onu alması beklenmeden- süper olur. tıpkı meyve kabuklarını da toprağa gömme fırsatımız ve zamanımızın olmasını dileyeceğim kadar diliyorum bunu.
doğal olandan korkmamak lazım. bence yerdeki ambalajdan, güneşin altında duran 0,5 ltlik pet şişedeki suyu çocuğumuza alırken çok daha fazla korkmalıyız.
Bir gün penceremde çiçek suluyorum, kadının biri köpeğiyle geldi, köpek başladı bizim apartman korkuluklarına şırıl şırıl işemeye. "Hanımefendi işetmesenize çekin köpeği, çocuklar tutuyo o korkuluklardan" dedim; "napiyim köpek bu" dedi gitti. Onu tasmasından tutup çekmek o kadar mı zor, illa bulduğu her yere işemek zorunda değil ki.
Bir gün de yine bir kadınla köpeği geçerken köpek durdu bizim arabanın tekerine işemeye başladı. Bu sefer kadına hiçbirşey demeden direkt "hoşt" dedim, köpekle aramızda hallettik sorunu
Bugün hayvanlarla ilgili bir konu daha açılmıştı , orada da kedi sahibi bir bayan; kedisi için söylenen laflardan şikayetçiydi. Benim de bir köpeğim var, her sabah evimin orada ki parka götürmek zorundayım, çünkü köpeğim eğitimli ve asfalta tuvaletini yapmıyor, illa ki çim alan arıyor. Dışkısını da zaten poşetle alıp atıyorum. Ancak, çoğu zaman, özellikle hafta sonları vaktim olduğu için, parktan bir poşet insan çöpü topluyorum. Çekirdek çöplerini maalesef toplamak mümkün olmuyor , yada yapışan sakızları.
Benim herkese saygım var, bana saygı duyulduğu sürece. Bugün diğer konuya da yazdım. Köpeği 3 köpek eğitim çiftliğinde eğitim aldı. Yürürken başı diz hizamı geçmez, ve tabi kesinlikle solumdan yürür, tasma ile dolaşırız. Cinsi Golden Retriever. Bu şekilde parkta dolaşıyoruz, tasmamız takılı, ve bir adam dönüp bize bakıyor "bu köpekleri neden alıyorlar parka, hepsi pislik yuvası" .... O an köpeğim sadece yürüyor, ne tuvaletini yapıyor ne de herhangi bir sorun çıkartmış durumda. bende dönüyorum "sizin gibi öküzleri almışlar ya onu da alırlar" diyorum.
Bazen parkta dolaşıyoruz, karşıdan bir bayan geliyor "rica etsem köpeği çekebilir misiniz alerjim varda " diyor. Ben de "ne demek tabi ki , buyrun lütfen" diyerek yana doğru çekilip bayana yol veriyorum.
Konu sahibine kesinlikle hak veriyorum ancak birşey merak ettim, acaba kendisi çocuk parkında çekirdek çitleyip heryeri pislik içerisinde bırakan annelere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da yoldan geçerken, yere tüküren kişilere de aynı tepkiyi veriyor mu? Ya da, çocuğunun donunu indirip bir ağaç altına tuvaletini yaptıran anneyi de uyarıyor mu?..... bu örnekleri yüzlerce yapabiliriz.
Evet hayvan sahipleri aslında hayata daha duyarlı olmalı. Doğal yaşamı ve hayvanları bu kadar savunuyorken çevreyi pisletmek kesinlikle hayvanseverlere yakışır birşey değil.
Ancak hanımlar kusura bakmasın, yukarıda saydığım onca hareketi uyarmayıp sadece hayvan sahiplerine bu uyarıların yapılıyor olması ilginç değil mi sizce? Her akşam üst komşusu dayak yer, evde patırtı eksik olmaz bir telefon açıp polise şikayet etmez, başım belaya girecek diye, ama bir köpek havladığı zaman "eyvah çocuğum uyuyor, nereye şikayet edeceğim"...
Kısacası, hep aslında sesi çıkmayanı cezalandırıyoruz. Yani hayvanları. BUrada da kimse "hayvan beslemiyorum ama saygı duyuyorum, sevmesemde zarar vermiyorum" demesin inanmıyorum. Fiziksel zararlar verilmiyor belki ama, pek çok hayvan, sırf bu şikayetler yüzünden zehirlenerek katlediliyor.
Hayatta sadece güümüzün yettiğine değil, olumsuz olan yanlıl olan herşeye aynı tepkiyi verebilirsek o zaman herşey düzelir
hanfendi dünya sadece insanlara ait değil önce bunu aklınınızın bir köşesine yazın ve hayvanlarla uğraşmayı bırakın lütfenSahibi olan bir hayvanın dışkısının ortalıkta olması ve bu tepkisi zaten kabul edilemez. Kim bunu savunabilir ki? Artı hayvan seviyorum diye sokakta hayvan dışkıları görmeyi de normalleştiremem. Sahipli hayvandan çok başıboş hayvan da var buna etkili bir çözüm bulunmalı. Benim bahsettiğim de bu. Yani bütün hayvan sahipleri dışkıları toplasa tertemiz baksa bile sokak hayvanlarının dışkılarından şikayet edilecek haliyle. Korkanı var, hastası var, alerjisi var vs vs... madem şehirlerimizde istemiyoruz onlara özel alanlar da sunmak bize borç değil midir? İnsan bir yerde yıktıklarını başka bir yerde telafi etmemeli midir?
Sonuç olarak her şey insanda başlıyor ve insanda bitiyor, biraz saygı, biraz fedakarlık...
hanfendi dünya sadece insanlara ait değil önce bunu aklınınızın bir köşesine yazın ve hayvanlarla uğraşmayı bırakın lütfen
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?