Sevgi diye bir şey yok mudur?

Karsilikli Beklenti tabii olur hatta insanlar evlatlari arasinda bile guzel olani guzel huylusunu daha cok sevebilirlermis.. cenneti vaad etmese secdeye varmayan kullariz.. fazla soze gerek var mi?

Kızlar bugün psikologa gittim. Biraz sevgi ile ilgili konuştuk. Bana dediği şey çok kafamı karıştırdı. “Sevgi diye bir şey olmadığı.” Anne baba sevgisi olsun, eş veya sevgili sevgisi olsun, ne bileyim her türlü sevginin aslında bir beklentiden kaynaklandığını söyledi. Yapılan fedakarlıkların hep karşılık umularak yapıldığını söyledi. Kafam öyle bir karışık ki şu an. Tüm değer yargılarım alt üst olmuş durumda. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum gerçek sevgiye ulaşmak. Şimdi ise böyle bir şey olmadığı söyleniyor bana.
1.5 yasinda bir kizim var. Uyandiginda annem diye sarilip bir opusu var boynumdan.Gelsinde ona anlatsın sevginin olmadigini.

Evet insan canlısı.Ama çoğu bozmuş.
Özellikle 35 yaş ve üstü erkekler ciddi anlamda sadakatsiz.En azından benim karşıma gelenler öyleydi.
Tabi genelleme olmasın.Iyi sadakatli kişiler de vardır.
Ben bir araştırayım..

Hz Mevlana ne demiş:"Kendini Bil."
Mesela bana sorsaniz 35 yas ustu hepsi sadik , iyi derim cunku cevrem onlRla dolu
Siz bi yogunlasin bu konuya

Bence tam olarak öyle söylememiştir. Sanırım yanlış anladınız. Beklentiler, fedakarlıklar, yaşadığımız her şeyin karşısında hissettiğimiz duygular bizi biz yapar. Değer yargılarınızın alt üst olmasına gerek yok. Kendinize bol bol vakit ayırıp kendinizi tanımaya zihninizi ve duygularını geliştirmeye çalışın.

Bir bebek büyütünce beklentisiz, muhtaca nasıl bakılır, merhamet nedir daha iyi idrak edersin.
Ya da ben niye sokaktan kedi buldum eve getirdim, ne beklentim vardı hayvancağızdan acaba? Psikologunun gözüyle bakarsam safi masraf eşek sıpası, ne çıkarım var da aldım geldim? :)

Varligi iyi hissettirio

• Beğen
Reactions: 000
Mesela bana sorsaniz 35 yas ustu hepsi sadik , iyi derim cunku cevrem onlRla dolu
Siz bi yogunlasin bu konuya
Bana niye denk gelmiyor yahu..
Bak şimdi üzüldüm..
Nerede ıssız adam var hep onlara rast geldim..
Bir de uyanıklar; evlilik düşünceleri yok ama affedersiniz desem ki gel cinsellik yaşayalım hemen atlarlar..
Hepsine hoşt hoşt dedim tabi ki.
Üstlerine soğuk su dökmediğime dua etsinler.. :63:
Ben yoğunlaşacağım bu konuya..

Iyi aklıma getirdiniz.. :KK66:

Bana niye denk gelmiyor yahu..
Bak şimdi üzüldüm..
Nerede ıssız adam var hep onlara rast geldim..
Bir de uyanıklar; evlilik düşünceleri yok ama affedersiniz desem ki gel cinsellik yaşayalım hemen atlarlar..
Hepsine hoşt hoşt dedim tabi ki.
Üstlerine soğuk su dökmediğime dua etsinler.. :63:
Ben yoğunlaşacağım bu konuya..

Iyi aklıma getirdiniz.. :KK66:
Ahhaa ya oyle adamlar da elbette vardir , ama benim karsima 30 oncesi cikti boyle tipler
35 sonrasi ise hep evlilik amaciyla geliyorlardi o zaman ben evlilikten kaciyordum
Uzun ugraslar sonucu esim oturttu beni nikah masasina
Cevremde ozellikle ikinci evliliklerini yapan arkadaslarimin esleri hep sadik , evcimen tipler
Hadi bol sans diyim size , siz bi odaklanin bu konuya , almam gereken dersi aldim deyin bol bol , karsiniza istediginiz gibi bir tip ciksin kisa surede

ya konuyu böleceğim ama 😅

bu filmle alakalı geçen sosyal medyada çok güzel bir değerlendirme okudum.

samet bebek olmasaydı, asya kimi seçsin isterdiniz? sorusu üzerine.

özetle, cemşit’in asya’ya sadece çocuğu için emek vermediği, kadın ve birey olarak ayakta kalabilmesi için desteklediği, sığıntı gibi hissetmesin diye iş bulduğu, kendine ve çocuğuna yetebileceği özgüvenini de verdi.

ilyas hödüğü ise kamyonunu versin diye patronla konuşmaya gittiğinde bile kadını dövüp, sindirip, aldatıp, terkedip insan yerine koymadığı gibi bir şeydi.

filmi ilk izlediğimde o son sahnede ilyas a yüreğim burulmuştu biraz ama aklım başı da izlediğimde öyle olmadı.
hödük cidden de. hatta şeref yoksunu hödük.
Aynen öyle hepsine katılıyorum bize Cemşit gibi dost olabilecek adamlar gerek filmde cemşit kendi ailesini kaybetmesinin asyaya ve samete sahip çıkmasındaki etkisi nedir acaba yani gerçekten yaralananlar daha sonra o yaraları saracak kişiler mi oluyorlar acaba teşekkürler yorumunuz için 😊

Doğru söylemiş insanlar hep ihtiyaçlarını karşılmak için yaparlar yaptıklarını taa ilkel zamanlardan beridir hep böyledir.İnsan ilişkilerininde çoğu hep bi beklenti,çıkara vs dayanıyor kimse yalnız kalmak istemez sonuçta ve bunun için birini arar.Çok sevdiğim bir dizideki replik geldi aklıma bu dünyada 2 tür insan vardır biri sen diğeri geriye kalan herkes,sonra bir de sen hayatını birini sevdiğini sanmakla geçirirsin diyede bir replik vardı.Çünkü insan sosyal bir varlıktır hayvanlar bile kendilerine eş bulamayınca sterese giriyor vs insanında böyle olması çok normal.Aslında hepimiz yalnız doğuyoruz ve yalnız ölüyoruz.Bu dünyada en saf sevgi bir insanın özellikle annelerin çocuğuna duyduğu sevgidir ama anne olmakta bir seçim değilmidir,anneninde o çocuğun saf sevgisine ihtiyacı vardır.

Bir dönem Ayn Rand'ın objektivizm felsefesine fena sarmış, tüm kitaplarını okumuştum. O dönem benzer düşüncelerim vardı. Lakin anne olunca "mıçarım felsefesine, anayım ben ana. Oy gurban olurum burun deliğine senin" diye haykırınca dümdüz kadın ana oldum. O yüzden hiç bulaşmam bu tartışmaya. Oğlumun terli atletini değiştiricem çünkü. Yabış yabış olmuş hep sırtı.

Back
X