Sevgi herşeyi çözer mi?

cnm aklını başına al sevgi herşeyi çözer mi? die sormuşsun cvp veriyorum çözmez. aileler düzelir mi demişsin hayır düzelmez sedece kötüleşir yada hep soğuk mesefeli senin hatrına idare ediyor olurlar. bundan mutlu olur musun tabiki olmazsın. nişanlın sırf para için tayinin aldırmıyorsa ve evlenmenin şu son safasında fikir değiştirdiyse - bana sorarsan seni bu yolla ikna etmeye çalışıyor. o kadar masraf ettiniz birlikte herşey hazır gelinliğin hazır bir şekilde kabul edeceğin fikrinde- bunu planladığını düşünüyorum. ayrıca öyle hemen tayinini alamazsın ve alsan bile orada mutlu olamadığında aranızda bu hep sorun olur. hem ailesi seni istemiyorsa o kadar yılı nasıl geçireceksin. ben evliliğime bakarım sadece sen ve ben dien erkeklere boşuna aldanma evli olanlar çok iyi bilirler bunun koca bir yalan olduğunu:40::40::40:Bu kısım o kadar doğru ki............ bende evliyim. yok öyle sadece sen ben. millete nasıl söylerim o kadar masraf ne olur die düşünüyorsan bir de şunu düşün bu acaleyle evet diyip bütün geleceğini mutsuz geçirebilirsin. birkaç yıla boşansan napıcaksın bedduadan öte ne gelir elinden. elalem hep konuşur ama onlar sadece konuşur en fazla dilleri yorulur seninse ortada geleceğin var. yine sen bilirsin ama zararın neresinden döncen kardır. sana bu adamdan koca olur ama safi sıkıntı üzüntü karmaşık kararsız biraz pişman vs bir evlik olur. gerçekte istediğin bu mu? annenle konuş o senin iyiliğini isteyecek yegane insan onun tavsiyelerine kulak ver. eğer onaylamazsa o etrafı ve maddi masrafı göğüslüyorsa senin düşünmen için bir sebep yok yol ver gitsin. daha iyileri çıkacaktır
......................

Son düzenleme:
Canım sakın bu kötülüğü yapma kendine.Düşün bak uzun vadeli düşün.İlk tanıştığınız zamanlarda ki hallerinizi düşün ilk heyecanlar,birbirinizi kırmamak için özenli seçilmiş kelimeler.Bunlar zamanla değişmedi mi bak şimdi rahatça seni bir hafta aramadan durabiliyor. Şu an ilk zamanlarda ki gibi mi ?
Olmaz evlendikten sonra aynı evin içine o evlilik cüzdanı ile girdiğinde inan ama inan çok farklı oluyor değişen ne oluyor bilmiyorum ama bir kaç zaman sonra takmadığın şeyleri kafana takacaksın.Aile çok çok fazla önemli.Her çift kendini romeo juliet olarak görüyor.Böyle değil canım lütfen iyi düşün...

Ne kadar doğru yazmışsınız. "Evlilik heyecanı" yaşanacak o zamanlarda bile böyle şeyler yaşayabiliyoruz işte. Evlilik bişeyleri değiştiriyor maalesef.

her tarafta evim için aldıgım eşyalar,bi tarafta odamda asılı gelinliğim..baktıkca aglıyorum..seviyorum o da sevdiğini söyluyor..ama sevgi hiçbirşeyı nedense suan çözmüyor..burda yazılanlarda çözmeyecegını söyluyor zaten..ben evlendıkten sonra sevgıde biterse neyaparım die düşünüyorum..oyuzden sevgime güvenemıyorum..

Inan durumuna cok uzuluyorum,herseyinde hazirmis....
Allah hakkinda hyirlisini versin,demekki bundada vardir bir hayir diyelim, kararin ne olursa olsun insaAllah mutlu olursun

canım arkadaşların dediği şeyi bende diyeceğim sakın haa evlenme şimdiden sana verdiği sözü tutmayan bir adam için doğunun en ücra köşesinde hayat hiç geçmiyor, ben aynı hataya düştüm seviyorum dedim onun yanında olayım başka birşey istemem dedim doğuya eşimin yanına geldim inan evlenince ne sevgi kalıyor ne aşk birşey kalmıyor kendini yapayanlız hissediyosun sakın derim sana anneciginide hiç üzme, seni çok seviyosa o gelsin senin yanına ama şuda var ne kadar gelirse gelsin ailelerin arası kötüyse yinede mutlu olamazsın sen tek nişanlınla evlenmeyeceksin ailesiylede evleniyosun ister istemez sorunlar çıkacaktır aşılmayacak problemler olacak inan ilerde boşanmaktansa şimdi bitirmen en doğrusu

cnmm sen bu çocuğa nasıl güveniyorsun Allah aşkına
1 sözünden vazgeçmiş ki bu öyle hafife alınacak bir söz değil :20:
2 çocuk dengesiz
3 çocuk ailesi biraz ısrarcı olsun hemen hop cayıyor

bence sen bu düğünden vazgeç boşa hayatını karartma yazık günah cnmm bnmm hem ailene en başta kendine yazık bu çocuğun ne yaptığını bence kendiside bilmiyor :20::20:

bu dengesizlikler içinde bence tamamen yollarını ayır... ayrıca emin ol aile en büyük etken evlilikin iyi yada kötüye gitmesinde :47::47::47:

branşım matematik..biliyorum geri dönüşüm cok zor olacak..herkes eger sevseydın giderdin deyip kestirip atıyor..kendi sevgimi sorgular hale geldim..birde eger ilerde sevgi biterse bu sehir beni üzecek ,onun ailesi hersey bana batacak die düşünüyorum.

şimdi düşünüyorsun ama evlenirsen bunları yaşayacaksın.
bu kadar kişi sana evlenme diyor. bir kişi çıkmadı ki, evlen herşey yoluna girer diyen...

aklın yolu bir. karar senin. düşündüğün geleceği mi yaşayacaksın, yoksa yeni bir gelecek mi kuracaksın?

Malesef bu evlilik uzun soluklu görünmüyor. Sonu baştan belli olan bir işe kalkışmamak gerek. Ben iki ailede de birbiri ile geçinecek tavırlar görmedim. Sürekli aileler arasında kalır perişan olursunuz

Çok seviyorsanız düğünü erteler, ailelerin barışmasını beklersiniz.

Ne demek benı yarıyolda bıraktın ya !!!
Senın agzın yokmu arkadasım sen ne soyledın o bu lafları soyleyınce kendısı donmedımı bu ısten ,
kendısı aılesını karıstırmadımı hala senı suclayabılıyor yazık valla okumus ama ınsan olamamıs:50:

Ayrıcaaa sevseydın gelırdın demek ne kadar basıt ya oda sevseydı sozunden donmezdı o zaman uc kurus fazla maas alacak dıye senı yarı yolda bıraktı yanııı sevgısını paraya sattı senı suclayan adam

sen doguda yasamadıysan senın ıcın cok zor olacak..ben dersımlıyım mesela ben bıle gıttıgımde zaman zaman 1 aydan sonra sıkıcı gelıyo kı tuncelı ne kadar modern ve sosyal ınsanların oldugu yer olmasına ragmen..
sen batıda buyumussun bıde yasadıgın yer buyuk sehırse yapamazsın..
ayrıca bır arkadasın durumu senle aynı hemen hemen ve senın yasayacakları o onceden yasamıs ve burdakılerın tecrubelerıne kulak verr.
sen sevıyosun dıye senın gıtmenmı gerekıyo..
o zaman o sevmıyo senı ,, o yusdende gelmıyo yanına..

aılenın senın yasın kadar tecrubesı var dımı vee senın gormedıgın seylerı onlar gorebılıyo..
o yusden bence aılenın sozunu dınle..cevremde kımı gorduysem aıle sozu dınlemeyen sonucunda bır pişmanlık yasıyolar..
aılenı gectım burda senınle aynı durumda olan arkadaslar var yorum yapmıs ve kesınlıkle kendını yakma dıyolarsa vardır bır bıldıklerı..
ıyı dusun ve oyle karar ver bence,,sonra uzulen sen olursun..

verilen her taviz yepyeni tavizleri doğurur..
sen bi kere bişeyi kabul edip geri adım atarsan bu artık her konuda senin görevin haline gelir...
üstelik sözünü tutmayan o neden sen yıpranasınki onun tutarsızlığı yüzünden...
ve şunuda söyleyeyim çok kabaymış telefonda nişan atmış resmen..
hiçmi büyüğü yok bunun etrafında şöyle aklı başında...
herşeyin bi yolu yordamı var...
varsa öyle bi niyeti gelir efendi gibi anlatır derdini atar nişanını gider...
kusura bakma ama aşk herşeyi affetmez canım yaaaa...
evlensende sonu yok gibi...

Bu kadar olaydan ve kırgınlıklardan sonra hala düşünüyo olman çok garip.

Aslında evlenirsen sende üzüleceğini hissediyosun fakat ınanmak ıstemıyosun.

Anne baba hatta sen zaten kalbı kırıksınız.anne babayı dınlemeyıp kendı kalbıyle hareket edenlerın sonu genelde hüsran ki kimse evladının kötü olmasını istemez.

Evlendıkten sonra anlaşamyıp baba evine dönünce o gelinlikte o eşyalarda daha zoruna gıder emın ol.

Vebal almak ıstemem ama bence en dogru karar evlenmemen.

Varsın gıyme gelınlıgı varsın sımdı kullanma o esyalarını.bı omu var sankı.

Bakarsın ne ınsanlar cıkar karsına unuttur herseyı sana ınan.

öğretmenmişsin,cahıl degılsın kı...çogunluk dogru söyluyor bence...

Hersey evlenene kadar evlendıkten sonra hop ınıyosun havalardan...canım cıcımde cabuk gecıyo zaten...

Sonra gorursen ınanmak ıstemedıgın gerceklere o zaman dıdınır durur kendıne de yazık edersın ıste....

Hakkında hayırlısı olsun....

Bızı bılgılendır kararından...

evlilik malesefki tek bbir erkekle yada kadınla evlenmek deil. tüm ailesıyle ve ailenle evlenmektır.
seviyorsan evlen derim ama mantık sokabiliyorsun körü körüne aşık deilsin anladıgım kadarıyla. iyi ölç tart derim. ailesine bağımlılıgı var,maddi çıkarları için seni istemediğin bi şehirde görev yapmanı istemesi, sorunlu bir aile üstelik ben oğlumu yar etmem cinsinden... yol yakınken dönmek daha kolay.zaten kısmet deilse olmayacaktır zorlasanda bi engel cıkacaktır. hatta belkıde bu önüne cıkan engel nikaha sayılı gğn kala yaşanan olay belkıde bir uyarı bilemeyız
hakkında hayırlısı olsn.
istihare yat bi bence

sen bi kere geliyorsun dünyaya.senin hayatın bu kadar değersiz mi ?neden onca olanlara rağmen yine bi fırsat verdin?

senin yerinde olsam bu seferde ben vururdum tekmeyi hemde düğüne bi hafta kala.yapsınlar masraflarını bakalım yüzüstü bırakmak nasıl oluyor?

senin evleneceğin eş resmen anacı gözünü açsan iyi olur.birde madiyatçı ise evi geçindiren de sen olursun.

bu iş yürümez.olursa ömür boyu olmazsa 3 gün ağlarsın ama onun gibi düğüne yakın bozarsan intikamın dayanılmaz hafifliği ile hayatına devam edersin.

Cnm konun dikkatimi çekti ve nacizane kendi fikrimi söylemek istedim kendi tecrübeme dayanarak kendi başıma geldiği için söylüyorum inan o zamanlar insana herşey toz pembe geliyodu ama sonradan anlıyorsun bu seferde iş işten geçiyo.Nişanlıyken yaşanan ne sorun varsa sonradanda devam ediyo cnm özelliklede işin içinde aileler varsa hiç bitmiyo.Benim de nişanlıyken çok sorunlarım oldu vede babamla kayınpederim kardeş çocuklarıydı ona rağmen sorunlarımız çıktı annem çok uğraştı ayrılayım diye ama nafile sevince hiçbişeyi gözün görmüyo annem babam çok söyledi ben dinlemedim ve evlendim.Sonrası mutsuzluk sorunlar kavgalar soğukluk eşimin ailesinin sözünü dinlemesi küslükler neler neler yaşadım.Benden sana tavsiye merak etme hiçbişey kaybetmezsin ayrılmakla dua et karşına hayırlı biri çıksın diye.Sen şanslıymışsınki evlenmeden bitmiş iyi de olmuş bana göre ne kadar üzülürsen üzül ne kadar seversen sev evlendikten sonra daha farklı sorunlar yaşıyosun ve sevgide bitiyo artık sonradan üzülmek ve mutsuz olmaktansa olduğu yerde bırak ve zorlama kesinlikle ailenin sözünü dinle onların dedikleri çıkıyo ben kendimden biliyorum.Sonradan pişman olma sakın vardır herşeyde bi hayır.

Genelde ailelerin onay vermediği evliliklerden pek hayır gelmiyor
Nişanlınızın tavrını da hiç beğenmedim
Kendisi hiçbir fedakarlık yapmaktan yana değil gibi görünüyor
Karar sizin kararınız
Umarım aceleye getirmeden hakkınızda hayırlı bir karar verebilirsiniz

arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum evlendiğin zaman hayatında sadece eşin olmuyor, aileyle de evlenmiş oluyorsun bunu iyi düşünmek lazım.ayrıca nişanlın nasıl güvenilmez bir adammış önce söz vermiş düğüne 40 gün kala sözünden vazgeçiyor.yaşamını nerede kuracağın konusunda verdiği sözü tutmayan bir adama başka hiçbir konuda güvenilmeyeceğini düşünüyorum.üstelik annesinin arkadan bağırmalarına bakılacak olursa annesinin ağzıyla hareket eden bir adam bu.benim en tehlikeli gördüğüm erkek tipi.evlensen bile bu adamın kendine ait bir fikri olmayacak anasının aklıyla hareket edecek.ben ailelerin özellikle de annelerin görgü ve tecrübelerinin çok doğru olduğuna ve işin sonunda haklı çıktıklarına çok şahit oldum.ailenin onaylamadığı bir şey varsa eninde sonunda ortaya çıkıyor ve ailem demişti diyorsun.bu olayın üzerine alelacele karar verip sonradan pişman olma lütfen.eğer hiç bir pürüz olmasaydı ve nişanlın güvenilir bir adam olsaydı o zaman tayin iste derdim sonuçta evliliğin iyi olacaksa,mutlu olacaksan hangi şehirde yaşadığın çok önemli olmayabilirdi.ama şu anki durum pek öyle görünmüyor.böyle bir aile ve adam için aileni kırma kendini de üzme lütfen.hakkında hayırlısı olsun sevgili meslektaşım :)

bi tanem sen ayakaları üzerinde durabiecek birisin. evlilikte bazen sevgiler bitebilir ama saygının olmadığı bir yerde sevgi olmaz. o sana verdiği sözü şimdiden yani evlenmeden bile annesi ve ablası ile kararlar verip seni ve aileni razı etmeye çalışıyorlar bu yüzden lütfen sevgin gözünü kör etmesin çok iyi düşün çünkü verdiğin kararla ömür boyu yaşamak zorunda kalacaksın... bu yükü şimdiden kaldırabilecekmisin buna karar vermen lazım. evliliklerde mutlaka aileler de içinde oluyor onların huzursuzluğu ve sana tavırları mutlaka etkileyecek sizleri... zor bir kararrr... hakkında en hayırlısı olur inşallah.....

arkadaşlar zaten söylenmesi gerekeni söylemiş.

canım, nişanlının sana ve ailene saygısız olduğunu görebiliyor musun?

söz vermiş, sözünden dönmesini geçtim, bunu sana söylemesi bile ailesinin yanında ve saygısızca.

ailesi küçük çocuklarmışsınız gibi, her an, her şeyin içinde.

lütfeder gibi, koşullu bir sevgi sunuyor.

cici kız, uslu kız, söz dinleyen kız olursan seni severim.

hayır mı dedin?

o zaman güle güle!

hiç güven vermiyor.

evliliğin iki temel unsuru yok!

güven ve saygı. bu ikisi olmazsa, sevgi zaten ölmeye mahkumdur.

zannedildiği gibi her şey sevgi demek değil.

sevgiyi besleyen, güven sonra da saygıdır.

demogoji yaparak da kafanı karıştırmaya çalışıyor.

ömrün boyunca ağlamayı göze alıyorsan, ailenin düşüncelerini de hiçe sayabiliyorsan, git ve evlen.

Back
X