Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Dün meyve suyuydu.bugün meyvede eklendi.Sabah ilk olarak meyve püresiyle başladım.Sonra bagırsakjarımı çalıştırması için 1 tane taze incir yedim Arada tekrar bağırsakları çalıştırmak için çay içtim.Öğleyinde 1 muz ve 1 incir yedim fakat müthiş doydum..Hep böyle az yiyebilsem ve çabuk doysam zaten kilo problemi olmaz.
Yine koşuşturmaca başladı desene.Sen yine de sağlıklı ve hafif şeyler yemeye çalış.Tariften memnun kalmana sevindim unutma ne kadar sosun içinde uzun kalırsa o kadar lezzetli oluyor.Misafirin geleceğinde sabahtan hazırla at dolaba,1 saat öncede pişmeye koydun muydu,misafirin yanından kalkmadan kendi kendine pişer .Diğer tarifleride dene memnun kalacağına inanıyorum.Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve ve hatta arkadaşlarım yemek bloğu yada kitap yazmam için devamlı ısrar ediyorlar.Bir arkadaşımda ev yemekleri yapan ve benim mutfakta olduğum küçük bir lokantanın devamlı hayalini kurar. Kendimi övmek için yazmadım,sadece onların düşünceleri.
Irmak karatay diyetinden tanıdığım orada görüşmeye başladığımız bir hanım.Yurt dışında iyi bir kariyer yapmış,kendini çok iyi yetiştirmiş çok sevdiğim bir hanım.Yaklaşık 1 sene girmedi,sonra girince tekrar girmeye başladı.Galiba izinden dönünce bilgilerini topikte yada günlüğümde bizlerle paylaşacak.Dengeli ve sağlıklı beslenmeye önem veren ,çok okuyan ve bilgisini,özellikle de dış kaynaklardan okuduklarını paylaşan bir hanım ve ben kendisini çok seviyorum.
Irmak seninle ilğili bilgi verdiğim için umarım kızmamışsındır.

Keske herzaman az yeyip doyabilsek, bencede iyi olurdu. Dün evdeyim dedim ama aksamüstü arkadas aradi, parka gidelim, caylarimizi alalim dedi (Gambersiz dügün olmazya ) toplandik , havada güzeldi oturduk, cay ictik , iyide geldi. bugünde birazdan cikacagim , önce camiye ordan arbeitsamtin gönderdigi yere, bakalim kacta evde olabilecegim. yarinda kinagecesi var aksam orda takiliriz. evet ablacigim gene yogun günlerim baslamis. Bana sakince evde oturmak yaramiyor anladim Irmak hanimi tanimayi bende cok isterim, o Zaman degerli bilgilerinden hep birlikte faydalaniriz, cokta memnun olurum, kendi adima karatay diyetine baslamayi düsünen ve bir türlü baslayamayan birisi olarak Galiba birazda motivasyon eksikligim var Tarife gelince ablacim, ben iki Saat Kadar buzdolabinda beklettim, gercektende daha güzel oldu. sos yogurtlu oldugu icin süphelenmistim nasil olacak diye, ama sahane oldu. Hem yumusakti , Hemde üzeri nar gibi kizarmisti , tuttum ben bu tarifi, digerlerinide deneyecegim mutlaka Yemek konusunda aynen benim icinde ayni seyleri söylüyorlar. hatta bende degisik seyleri yapmayi cok sevverim, sürekli internetten yeni tarifler bulup denerim. o yüzden esim hep derki; bir bakiyorum diyet sitesindesin, arkasindan yemek tarifleri sitesindesin, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu . Ne yapayim iste bende böyleyim

Kucak dolusu sevgiler benden Sevgi ablacigima, Serapcigima, Dallida´ ma , Blacksea , ya ve aramiza katilmasini cok istedigim Irmak hanima

Rabbim bu güzel günü hepimize hayirli, ve güzel haberler alacagimiz bir gün olmasini nasip etsin ve bizleri sükreden kullardan olmayi ,ve onu her daim zikreden kullardan olmayi nasip eylesin (Amin) Cümle ümmeti Muhammedi affi-magfiret etsin ve cümle ümmeti Muhammede Selamet versin icindede bizleri insallah (Amin ) Buda persembe günü duasi olsun

Canım benim,bende öyle bilgisayar başında vaktim diyet ve yemek sitelerinde geçiyor.Bu iştah bizde oldukça daha çok uğraşırız..Rabbim nefsimizin terbiyesinde bize yardım etsin.

Amin canım bütün gönlümle,çok güzel bir dua etmişsin.Sana bugün bol feyizli bir gün dilerim.Diğer günlerde de iştahını kontrol edeceğin günler dilerim.
Benim gayet iyi gidiyor geçiş dönemim.Dün meyve suyuyla başlangıç yaptım.Daha sonra meyveyle devam ettim .Akşama havuç, soğan, patates ve ıspanağı haşladım.İçine taze nane,zencefil,pulbiber,karabiber,kuru reyhan attım.Tuzsuz ve yağsız bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim.Sıcak sıcak iyi geldi.Yağ sarımsak ve ekmek yarın dahil olacak.Bugün sebze ve meyvelerle devam edeceğim.Bugün patlıcan patlatıp salata yapmak istiyorum.Az az yemeye çalışıyorum.Dikkatimi çeken çabuk doymam.
Dün bir akrabamız zayıfladın mı sen dedi.Hala tartılmamakda ısrar ediyorum.Bağırsak problemi çok şükür halloldu.Dün nazara geldim.Bir tanıdığımla bu konu üzerinde konuştuk.Telefonu kapattım,kendimi kötü hissetmeye başladım.Midem bulanmaya.başım dönmeye,karnım ağrımaya başladı.Her tarafımdan soğuk soğuk ter dökmeye başladım.Biraz uzandım ,oğlum nazar duası okudu sonradan toparladım.Hiç duymamış insanlara 7 gün inanılmaz geliyor.Açlık dönemimde böyle fenalaşmadım.
Hepinize sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.Serap galiba bu hafta sonu gelecek ama Dalida şnş. buğün bağlanır.

allah nazardan saklasın. geçmiş olsun.

allah nazardan saklasın. geçmiş olsun.

Sağol canım.
Bugün ilk defa ekmek yedim,Allah'ım bu nasıl bir lezzet.Sabah kızarttım.zeytinyagı kekik,pulbiber karışımına batırıp yedim.4tanede yeşil organik zeytin yedim.Kahvaltıdan öncede 1 incir yedim.Sonra 1 muz yedim.1 saat öncede çoban salata yedim.Akşama sebze çorbasıve bakalım ne olursa.Dün çok halsizdim,2 dakika dahi ayakta duramıyordum.Sanki ameliyat masasından kalkmıştım.Sonradan tuz eksikliğinden olabileceğini düşündüm.Az himalaya tuzunu suyla karıştırıp içtim.Sonra da bir maden suyu içtim düzeldim.Bugün bir maden suyu daha içtim.Sekerden ve tuzdan hala uzak durmaya çalışıyorum.
Dalida ve Serap hala ortalarda yoklar.Gurbette hafta sonu diye giremiyor galiba.Benden size selamlar ve sevgiler kızlar....

öncelikle gecmis olsun demek istiyorum, herkese söyleme, gercektende 7 gün yapilabilir bir sey degil, sen cok cok zor olani basardin, masallah tabiki nazar deger, neyseki simdi daha iyisindir insallah ? bugün yavas yavas yemeye basladin sanirim afiyet Seker olsun ablacigim.

Bana gelince ramazandan sonra Kilo aldigimi farkediyordum, ama tartilmiyordumda, bu Sabah tartildim ve 93,5 olmusum cok üzüldüm, bune böyle yaaa biz ömrümüzün sonuna Kadar böyle bir ver iki al olmazki ama.... ama bugün daha yeni oturabildim, dün kina ya gitmistik, demistim, bugünse kizimla haftayaki kinaya kiyafet almaliymisiz carsilardydik, ögleden sonra yeni koltuklarim geldi onlari yerlestirik, cok güzel oldu. aksam yemegi felan derken bu Saat oldu. Bakiyorumda serap ve dallidadan hala ses yok. :26:

Sağol canım.Artık kilo konusunu yavaş yavaş halledelim inş.Ben nefsimin bu konuda terbiye edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Aslında bir büyüğüm bunun iler ki dönemlerde otomatik olarak düzeleceğini söyledi.Galiba olmaya başladı ki ben az yeme konusuna fena taktım.
Bugün akşam kına vardı. eşimin eve gelip tekrar bizi almaması için sabahtan oraya yakın oturan bir görümceme gittik.Akşamda kınaya uğradık.Yemek konusunda hala kademe kademe gidiyorum.Et ve peynir yumurta hala yemedim.Süt ürünlerinden bugün ayran içtim.Bugün hamur işi fazla kaçtı galiba ,midem taş yemiş gibi..Fazla yememeye çalışıyorum,midemi büyütmek istemiyorum.Yumurtaya başlayınca zaten direk karatay kahvaltısına başlayacağım.Pazartesinden itibarende inş. yürüyüşe başlayacağım.
Serap hala dönmedi galiba,Dalida'nın da herhalde interneti bağlanmadı.Pazartesinden itibaren aramızda olurlar diye umut ediyorum.
İyi geceler okuyan herkese.......

halsizliği atlatıp ekmek te yiyebildiğinize sevindim.

sanırım herkes okulların açılmasını bekliyor.

Günaydın Arkadaşlarım;
Bugün aramıza katılmanızı bekliyorum inş.Dün 30 kg. domates aldım ve gece 3'e kadar onunla uğraştım.Bir kısmını menemenlik,bir kısmını sosluk hazırladım.Bu sene kışlık hazırlığım yavaş yavaş gidiyor. Bugünde patlıcan patlatacağım.Şimdi zor gibi olsa da kışın yemesi keyifli oluyor.
Bugün yürüyüşe çıkmak istiyordum,sabah kalkamadım.Neyse yarın inş.Halsizliğim geçti,artık her şey yiyebiliyorum.

Günaydın Sevgicim Nasılsın? Sağlığın yerindedir inşaallah

Kolay gelsin. Ne güzel, ben daha başlamayı bile düşünemedim
Gurbet ve Dallida' dan haber var mı?

Günaydin seraaaaappp

Ben buralardyim da , sen nerelerdesin canim benim yaaa özledik seni
Insallah iyisindir, kilolarla aran nasil, gezdigin yerleri bosverde yedigini ictigini anlat bakayim

Kolay gelsin ablacigim, ellerine saglik, Rabbim agiz tdiyla yemeyi nasip etsin ... Bende bir 10 Kilo aldim ama, ben yapana Kadar 3-4 kilosunu yedik bile.

Tartida gördügüm rakamin bana verdigi gazla 2 günde 1,5 Kilo vermisim saka gibi degil mi ? ooohhh cok sükür bu cumaya kdar 2 Kilo daha verebilsem ne iyi olurdu.

Günaydın Sevgicim Nasılsın? Sağlığın yerindedir inşaallah

Kolay gelsin. Ne güzel, ben daha başlamayı bile düşünemedim
Gurbet ve Dallida' dan haber var mı?
Sagol canım,iyiyim.Sen nasılsın?Özledik annenle özlemini gideermişindir.
Amin canım,cümlemize....
Senin adına çok sevindim.Ben de bugün tartıldım,86 kg geliyorum.Aslında 84 felandı ,demek ki yemeye başlayınca gene kilo yerini bulmuş.İnşAllah canım verebilirsin.

Günaydin seraaaaappp

Ben buralardyim da , sen nerelerdesin canim benim yaaa özledik seni
Insallah iyisindir, kilolarla aran nasil, gezdigin yerleri bosverde yedigini ictigini anlat bakayim

İyiyim, iyiyim Gurbetçim

Sorma 2 kilo aldım. 65.2 kg bu sabah itibarı ile. Aslında nasıl oldu anlamadım. Ramazan boyunca tatlı vb. yediğim halde kilom 63.8 i geçmedi. Ancak insülin yüzünden bel çevremde yağ oranı arttı. Tatile gidip döndüğümüzde de aynı kilodaydım. Tatilden sonra 1 hafta sonunu teknede arkadaşlarla geçirdik. 2 küçük bira içtim ve cips yedim orada ipler koptu. Alkol ve tuz metabolizmayı ne hale getiriyormuş. Biliyordum da bu kadarını beklemiyordum, şaştım kaldım bu işe. Sonra da annemlere gittim. Bu sefer orada da meyve bakımından işin ucu kaçtı. Karatay Hoca diyor ya fruktoz daha tehlikeli diye. Aynen... sonuç olarak keyfedelim derken aldık 2 kiloyu geldik canım :18: Bu sabah başladım hemen. Ama akşam çaya misafir gelecek. Umarım onlara uymam :26:

Sağ ol Sevgicim, eh işte... Uzakta olunca havalimanına bırakıldığın ya da bıraktığın anda başlıyor özlem. Gelsem bir türlü, kalsam bir türlü... Çaresiz geldim işte

olsun canim üzülme bizdede durum ayni, ramazanda bende hayret ettim, kilo almmistim, ama onrasind tikir tikir geldi kilocuklar, ve bende hemen harekete gectim. Aile özlemini en iyi bilenlerden biriside benimdir, gene siz türkiye icinde dahada sik görüsürsünüz, bizim oda yok, ama alistik artik. neyseki telefonlar artik sinirsiz konusuluyor ,internetdende kamerali görüsüyoruz.

2 kilo almn gayet normal, ister isttemez yemeye baslayinca alinir , ama daha fazla alacagini sanmiyorum, biraz daha dikkatli ol, miden kücülmüsken gereksiz seylerle büyütme. Düsünsene sok diyetler yapilincada hizli kilo veriliyor ama yemeye baslainca hemen aliniyor. Olsun su orucunun sagligina katkisi cok cok daha fazlaydi, önemli olanda buydu degilmi, yani burda amac saglik kazanmakti, kilo vermek degildi

Daha önce kızım tartılırken bakmıştı ve bir yere yazmıştı.Akşam sordum dijitalle 83 diğeriyle 82 kg gelmişim.Hangi arada 86 ya yükseldim bilmiyorum.Bu sabah kendime iyilik yaptım ve 5 km kadar yürüdüm arkadaşlarla.
Serap'cığım kemik erimesi olmaması için yürüyüşe çıkmadan ne yemeli yada ne içmeliyim.?
Yürüyüşten sonra bir tane incir yedim.Kahvaltıda:
1 dilim hakiki köy somunu(eşimin köyünden)
7 tane org. zeytin
1,5kibrit kutusı kadar izmir tulumu
3 ceviz
3 kuru kayısı
1 hurma
Ekmek yemeseymiydim?Akşam koptum ve içine pulbiber koyduğum ekmekten ne kadar yediğimi bilmiyorum.Şu aralar çok meyve yemek istiyorum ve çok susuyorum.

Çok çabuk acıkmya başladım,oysa kahvaltıyı öğleye yakın yapmıştım.
öğle yediklerim.
1 kase geçiş döneminde içtiğim ( yağsız,tuzsuz)çorbadan
1 kase sarımaklı yoğurtla karıştırılmış 2 yağda yumurta
1dilim köy ekmeği
1 armut
Akşama Allah kerim bakalım ,kısmette ne varsa.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…