Sevgili Çalışanım

formidea

tırı vırı...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2016
2.153
2.861
83
Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler

Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.

Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.

iyilikten maraz doğar dedikleri
işte böyle insanlar yüzünden merhametimi kaybettim, yakında vicdanımı da kaybetmekten korkuyorum

sen iyi davrandıkça yüz bulmuş, yanlış anlama nolur ama saf yerine koymuş seni aklınca koymaya da devam edecek
işten çıkarmaman bana göre en doğrusu ona bu iyiliği yapma ama ona her gün nasıl tahammül edersin bilemiyorum

Iyi niyetten maraz dogmus resmen
Ver parasini defolsun gitsin cunku elinden tum alacaklarini almis olduguna dair imzali kagit bile almis olsan dava acma hakki var ve uzgunum ki kazanir da o davayi daha cok zarar edersin
Uzuntun de uste kar kalir

bence kendi ayrılsın sen çıkartmış olma o zaman tazminat hakkı doğacaktır.
Maalesef kimseye bu kadar güvenmemek, iyilik yapmamak gerekiyormuş galiba zamanla, gördükçe, şaşarak öğreniyoruz

Cnm bence "ben işten çıkarmam senden memnunum haa kendim çıkmak istiyorum dersen senin bilecegin iş" de

Bu yorum bence yapılacak en iyi açıklama.
Bakın sizde hamilesiniz kısmetse doğacak yavrunuzun rızkını bu şekilde harcamayın.
Çok istiyorsa kendisi çıksın. Yazık emeğini heba etme.
Zaten yeterince tabiri caizse kazık yemişsin

Kadının niyeti belli. Daha fazla kullandırtma kendini. Kendi istifasını versin yeterince iyilik yapmışsın.
Yok kıymetini bilse neyse, resmen iyiliğini suistimal etmiş.

Okudum ama anlayamadım. Neye dayanarak tazminat talep etmek istiyor?

Ayy iyiki ayrılıyor, sadaka ver birine. Nasıl katlandın bu kadar aklım almadı doğrusu.
Ben olsam tazminat filan vermem,işten istifa etsin.

El elin eşeğini türkü çığara çığara arar diye bir laf vardır.

Siz kendi işinizi boşlarsanız, çalışanınız hiç umursamaz.

Bir ister iki ister üç ister...bu beni kullanıyor diye düşünmediniz mi bir yerden sonra? Maalesef iş yerinde dostluk ilişkileri olmuyor; herkes konumunu bilmeli.

Neyse, ders olmuş. Tabii iki işten çıkarmayın ama yerini de bildirin artık.

kusura bakmayın da iş başka arkadaslık başka siz otorıteyı kuramazsanız çalışanınız üzerinde onlarda böyle tepenize çıkar....
bırakın kendi versin istifasını ama önce verdiğiniz borcu geri alın hemde kuruşu kuruşuna gerekirse maaşından kesin , bu devirde kimse kimseyi düşünmüyor eşi-ailesi varken bırakın onuda siz düşünmeyin...
yüz bulmuş astarını istiyor resmen..

Bilgileri sağlam yerden aldım diyorsunuz ozaman neden hala düşünüyorsunuz ne yapayım diye
Çok istiyorsan istifa et ben bunu yapamam dersiniz .
Siz çok iyi niyetlisiniz ben olsam ''senin amacını öğrendim sen beni aptal mı sanıyorsun ,karşında çocuk yok senin çok istiyorsan basar kendin gidersin'' derdim iyi bile dayanmışsınız
Biz buna yediğin tabağa s...mak deriz....

bence de siz çıkarmayın eğer bu konuda ısrarcı olursa bize anlattığınız gibi pat pat yüzüne söyleyin gerçekleri ben olsam yüzüne vururdum hiç acımazdım.

bir daha da bu kadar iyi niyetli olmayın kimseye.

sizin gibi patronum olsa ölene kadar emekliliğim gelse bile çalışırdım. özel sektör de 3-4 saat izin alırken bile 40 takla attırıyorlar tavırlar tripler. elinde olan da kıymet bilmiyor demekki. iyilikten maraz doğar lafı çok doğru yaşananlardan sonra kimseye de güvenmiyor insan sonra da niye düzgün insana rastlamıyoruz!!!! anlamıyorum şu insanları yaaa

Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz.

Bu size ait bir hata ve izin konusunda elemanınızın size yaşattıklarından hiç şikayet etmeyin. İstersen öz kardeşin olsun yanında çalışanın, senden izin almak zorunda. Gerçekte n çok ölümcül bir hata yapmışsınız işinizin patronu olarak.

Kaynağınız ne kadar sağlam, insan gözüyle görse konduramaz bazı şeyleri. Siz o çalışanınızın hal ve hareketlerinden, performansından vb. şüphelenmediniz mi hiç? Ne bileyim, çok güvenmişsiniz :/

Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış.

Kaynağın sağlamsa ve "tazminat hakkı kadar para yedirdim" diyebiliyorsan işten çıkarma ya da işten çıkarmanın da bazı kaideleri vardır bilirsin, o durumlarda tazminat hakkını kullanamaz. Araştır, şahitlerini ayarla.

Üstelik gider bi de sorardım ben yani yerinde olsam. Madem bu kadar abla kardeş durumuna girmişsiniz, açık açık sor yüzüne. Bak bakalım nasıl tepkiler verecek. "Bu kadar şey oldu nasıl güveneyim sana" de ve artık gerçek bir patron gibi davran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…