Popüler Konu Sevgili günlük...

Düğünüme saatler var...5 saat sonra kuaforde olacagım...ama hala bu hasta halımle zombı gıbı burdayım...
hem hasta hem uykusuz gelın olucam heralde hastaneyede gıttım bugun yok bı degısıklık.. gene arada ates. arada oksuruk nobetlerı ama en azından daha halim yerınde sabah halsızlıkten bayılcaktım.

neyse gunluk uyumaya calısmam lazım. yarın hem en mutlu hemde en durgun gunum...
sankı utopyaya tasınıcakmısım da gelemeyıcekmısım gıbı, dolaplarıma, yatagıma evın odalarına bakınıyorum sapsal sapsal...
ev cok kalabalık ama aglamalar arada bas gosterıyor.. Alllah'ım ne zor bırseymıs bu ya hem cok mutlu olup hem cok uzuluyor olmak.
Hersey bızım ıcın gercekten... hersey aynı anda olmuyor ıste bır yerden secımler yapmak zorunda kalıyoruz ve ben buna cok sınır oluyorum... neyse ben kacar artık onumuzdekı haftalarda gorusmek uzere hande kacar :))

günlüüüüüükkk, sınava çok az zaman kaldı:18:

soruları öğrenirsen haberim olsun

günlük öyle yorgunum ki dün çok yoruldum ve midemi üşüttüm eve gelince kustumkafam da çok karışık allak bullak oldum herşey birbirine girdi şimdi tek istediğim kafamı toparlamak:44:balkonda oturup çikolata ve sigaraeşliğinde türk kahvesi içmek istiyorum

günlükkk bugün benim doğumgünüümmm

24 yaşıma giriyorumm

zaman nasıl da çabuk geçiyor dimi? yaşlandık yaşlandık

eski sevgilimin gece mesaj atıp da canımı sıkmasını saymazsak bu doğumgünümde çok mutlu olmak istiyorum

tam bir başak burcuyum vallahi

merhaba güncük..şu anda yanımda dertleşebileceğim bir arkadaşım olmasını o kadar çok isterdim ki..önümüzdeki haftasonu erkek arkadaşım ailemle tanışmaya gelicek..ama dün hiç beklemediğim şeyler duydum ailesiyle ilgili..kafam çok karışık..

Hiç bir zaman geç kalmadınız,
Kaç kere yoldan dönmüş de olsanız,
Kaç kere döndürülmüş de olsanız,
Dünyanın bütün günahını taşıyor da olsanız,

Hayatınızdaki her şeyden kendinizi suçlu hissediyor da olsanız,
Kendinizin “Yüreğiniz” tarafından kabul edileceğine inanmıyor olsanız da
Siz yine de “kendinize, yüreğinize” yürüyünüz…

Hiç kimse size inanmasa da, siz kendinize inanın..

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî

Sevgili Günlük...

Sabah kahvaltımı yaptım, ardından eşim aradı, sesi çok kötü geliyordu, morali çok bozuktu, komutanından o kadar şikayetçi ki... Adam sürekli hakaret ediyormuş, o da yetmezmiş gibi ana avrat küfür ediyormuş, dövse daha az canım yanardı diyor eşim, her gün hakaret ve küfür duymaktan bıktım diyor... Kafamı bozarsa bu gidişle benim de sabrım taşacak, kötü şeyler yapmaya başlayacağım, askerliğim yanacak diyor... Orada bir yüzbaşı varmış, onunla konuşacak görevini değiştirmesi için, umarım olur da bu dertten de kurtuluruz... Öyle böyle değil, gerçekten psikolojisi bozulmaya başladı eşimin... Moral vermeye çalıştım, böyle durumlarda beni, bizi düşün dedim eşime, ama seni düşündüğüm zaman daha çok canım sıkılıyor diyor, sonuçta beni bu şekilde, bu utanç verici durumda görmek istermiydin diyor... Ne yapsam bilemedim...Dua et e mi günlükcan, senin duaların hep kabul oluyor

Eşimin morali bozuk olunca benim de keyfim olmuyor be günlük, can sıkıntısından çıkıp güzellik salonuna gittim, kaş bıyık vs... aldırdım, bir de belime kadar olan uzun saçlarımı omuzlarımın üzerinde kısa katlı kesim yaptırdım, perçem de kestirdim... Gitti upuzun saçlarım... Eşim yanımdayken kestirmemi istemezdi, hep saçlarımı oynadığı için, saçlarımı oynamadan uyumaz hiç, şimdi orada ne yapıyor bilmiyorum, yorgunluktan saç maç düşünecek hali kalmıyordur ki Bi'Tanemin Madem saçlarımı oynayan bir eşim yok, uzun saçlarım da olmasın istemiyorum dedim, gidip kestirdim, ama hafifledi kafam, saç dökülmelerim de azalacaktır yani umarım... Stresten de dökülebilir

Neyse Günlük, görüşürüz sonra, yarın yeni okulumda göreve başlayacağım, inşallah hayırlı olur benim için... Gidip yatsam iyi olacak, ama uyuyabilecek miyim bilmiyorum Yatmadan önce eşime uzunca bir mesaj çekeceğim... Kim ne hakaret ediyorsa etsin, kim ne düşünüyorsa düşünsün, hiç önemi yok, o benim eşim ve en kıymetlim

Son düzenleme:
sevgili günlükçüm kader arkadaşım ben geldim dünden beri kafam kazan gibi canım nasıl sıkkın bir bilsen en yakın arkadaşımın eşi boşoyomuş olmuyo diyormuş dünden beri telefonla bütünleştim resmen ban bugün brişey dedi aklımdan çıkmıyo ölüyorum paşa ben onsuz ne yaparım dedi bende selatı tefficiye topluyorum diye yazdım faceye kardeşim bir allahın kulu dönmezmi sinir oluyorum öyle insanlara ya allahın duası ne varki 3 5 okunsun ben okadar kişiye okudumki sorma arkadaşa toplayabilsem dedim sag olsun kkdan bazı arkadaşlar özelime yazmış seve seve okuurz diye sevaptır sevneler ayrılmasın dediler ay ne mutlu oldum arkadaşım eşini okadar seviyoki canını vericek kadar okadar olur 5 senelik evliler aslında eşide çok iyi bir insandı üstüne titriyodu ne olduda istemiyo anlamış degilim ben 4444 tane tefficiyeyi nasıl toplucem birileri el atarmı günlükcan ben otuur okurum ama bir nefsmi iyi kaç hefesmi sana soruyorum ne sevaba girerler bir bilsen ben hepisni okurum ama nasıl olucek hem facede yazdımya günlükçüm len biri dönsün degilmi bir daha ban gelriler yasinler tefficiler diye bak bakalım yardım ediyomuyumbu ayrılıklar herkezin başın agelebiliri günlükçüm heleki bir yuva yıkılıcak allahım yardım ette arkadaşımın yuvası yıkılmasın çok zor ya halen aklımdan çıkmıyo lafı ölüyorum ben paşa onsuz dedibir şarkı olsa seyretme olsa seyrediyolar müzik filan insana dua diyince susup duruyolar birde beyenmelerine sini roluyor her şeyi beyenıyolar kadreşim ben belkim beyenilmek istemiyom aman neyse eşim daha işte geliyomuş yolda ben ne olucem burası ne olucek aman kafam kazan gibi canım çok sıkkın abul sabuk konuşursan affedile

Son düzenleme:
Bu günün sözünü sana yazayım. Bu cümleyi 10 yaşında bir kız çocuğu kurdu.
Keşke bizim de yazın köpekler gibi tüylerimiz dökülse
Köpeklerin anatomisi hakkında hiçbir bilgim yok. Tüy dökerler mi dökmezler mi bilemem ama burada dikkat edilmesi gereken yaşın 10 olması
Ah be ablam, sen bir de 20 yaşına gel...

pozitif capcanlı başladım haftaya.ta ki işe gelip haberleri okuyana kadar.yine 10 şehit var üzerine cümle bile kuramıyorum artık..içim acıyor boğazım yanıyor

sevgili günlük kardeş bugün bir huzursuzluk var içimde diyetten olacak herhalde..yorgun düştüm 4. günüm açım çikolataya hasretim(yarım kilo anca vermişim halbuki ben çabuk kilo verirdim yaşlandım galiba ondan mıdır ki bilemedim offff offff daha bir haftam var diyetin bitmesine nasıl dayanıcam benneyse gülerek bitireyimde yazımı gülerek geçsin bu haftam:))))

O değil de, ben hiç villadan omuzlar üzerinde şehit çıktığını görmedim.
Milletvekilinin karısının oğlum, yavrum diye ağladığına hiç şahit olmadım.
Çok zengin bir iş adamının oğlunun hakkaride, şırnakta, silvanda zorlu şartlar altında askerlik yaptığını duymadım.
Kim ne dersin olan hep fakire fukaraya oldu, oluyor.
Ve emin olduğum bir şey var ki; Kesinlikle Allah demiyor "şu zengin ölmesin, fakirin canını alın."
Yem olarak görüyorlar askerlerimizi bundan da eminim.
Ama yetmiyor işte artık bir "Allah sabır versin"
Bu analarının kuzularının, bizim tanımadığımız halde gurur duyduğumuz kahramanlarımızın şehit olmasına neden olan her kim varsa, Allah kahretsin, Allah binlerce kez kahretsin.
Ve bu ülkede, güçlüler yaşasın diye ölüyorsa zayıflar;
Vatan değil, fakir fukara sağ olsun..

Off bu hastalıklar benim peşimi bırakmıyor.
Allah daha kötüsünü vermesinde mide bulantım geçmiyor bi türlü.
Sürekli kusma halindeyim.
Halim bile yok ama sevdiceğimle buluşmaya gidicem. Tabi uyanabilirse oda.
Özledim seni özledim bugün kolay kolay bırakmam

Başka Söze Gerek Var mı.. Ne güzel anlatmış Usta içinde bulunduğumuz Durumu.. İnsanları konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar..

Şehitler ölür

Altı yaşındaydım

İhtiyar bi komşumuz vardı

90 küsur
Vade doldu
Vefat etti
Dün gibi hatırlıyorum
İlk kez tanışmıştım ölümle
Yas ilan edilmişti mahallede
Televizyon açmak yasak
Radyo kısılacak
Teybe hiç dokunma
“Duyulur ayıp olur” deniyordu
Yüksek sesle bile konuşulmuyordu
Herkes fısır fısır
Sokağa çık ama
Sakın top oynama
Anneler toplanırdı komşu evinde
Babalar toplanırdı kapı önünde
Ve cami
“İnsan”a yakışır bir vakar
Sessizlik usul usul gözyaşı başsağlığı dilekleri dostlar sağ olsun temennileri sonra hep birlikte mahalleye dönüş
Hüzün korteji
*
Yatağında eceliyle son nefesini veren 90 küsur yaşındaki komşularımızı
bile böyle uğurlardık
Hatırlarsınız
*
E bakıyoruz bugün
Tivilerde şarkılar türküler
Radyolar şen şakrak
Kim kimi düdükledi tam gaz
Maçlara devam
Hâlâ parite marite filan
*
Bıyıkları terlememiş fidanlar onar onar düşüyormuş hikâye
Sen bak borsa düşmesin
*
Şehitlerin cenazeleri henüz toprağa verilmedi Ankara’da Somali için yağmur duası yapıyorlar iyi mi Sinem Kobal’ı törenle Madrid’e uğurlamıştık Nihat Doğan Ajda Sertab Erener ve Muazzez Ersoy’u da Başbakanımızla beraber Mogadişu’ya uğurluyoruz hayırlısıyla
*
(Balık Ayhan’ı Kaddafi’ye Ciguli’yi Barzani’ye Kiboş’u da Beşar Esad’a gönderdik miydi tamamdır bu iş)
*
Ne diyelim Allah içinize sindirsin kardeşim
*
Bayrama kadar iki pusu daha yersek yılbaşı şenliklerini bile öne çekeriz tahminim

Yılmaz ÖZDİL...

Güne yeni şehit haberleri ile başladık
Rabbim ailelerine sabır versin
İçimden vatan sağolsun cümlesini söylemek gelmiyor..
Biliyorum bir kaç arkadaş bana kızacak ama Meri'nin yazdığı gibi bu vatan için hep fakir fukaranın çocukları mı ölmeli???

Klavye komutanlığı yapmak istemiyorum..!Bazılarınız diyordur hani bazen bende demiyor değilim.Kolaysa gel yap.Ordan "yazması", "konuşması" kolay diye..Değil aslında..İnanmazsınız belki de ama boğazım düğüm düğüm..Nasıl acımazsınız o can veren gencecik bedenlere..Nasıl onları yem olarak verirsiniz hiç mi içiniz sızlamaz?Evet Sayın Başbakan ve diğer millet vekilleri 5dklık süren bir konuşmada gene "bıçak kemiğe dayandı" diyeceksiniz.Gene terör lanetlenecek ve gündem yine yeniden değişecek..En son ne zaman bayraklarımızı astık pencerelerimize?Ne zaman döküleceğiz yollara?Ne zaman birlik olacağız?Tamam şehit verilmesi gerekiyorsa eğer "bende varım" ama çıkın ortaya delikanlı gibi savaşalım.Madem savaşsa,yer,toprak istiyorsanız eğer haydi çıkın er meydanına..Ama yok siz anca sırtından vurursunuz askerlerimizi..Tuzaklar kurar bombalar patlatırsınız.Evet Sayın Başbakan ve diğer mecliste yan gelip yatanlar artık çalışın ve bu soruna artık çözüm üretin.Eğer ben çözüm üretebilseydim ben orada olurdum değil mi?Oysa % 49luk kesim sizi seçti.Ve siz hala yatmakla meşgülsünüz..BuseMavicim yazmış birileri kızacak diye..Kızsınlar canım benim..Sabahtan beri bende kızıyorum mecliste yatanlara kim dinliyor beni?Kim anlıyor?Belki bir çoğunuz,bende dahil bu satırları veya buna benzerlerini okuyup " hımm,evet haklı" deyip geçeceğim.Bunu bir çoğumuz yapıyoruz.Sosyal medyada 1 günlük profil resimlerimizi karartıyoruz.Elimizden bu geliyor değil mi?Hayır hayır çok çok daha fazlası gelmeli..Şu bir gerçek ki artık alıştık şehit vermeye!Sıradan bir haber gibi algılıyoruz.Ve bu daha da canımı acıtıyor benim..Ve ben "bir subayı şehit oldu diye Menemen'i yakın diyen ATATÜRK'Ü ÇOK ÖZLEDİM..."

Artık yazmıyorum her şeyi,
Yazasım gelmiyo.
Kendi kendimi tekrar ediyormuşum gibi geliyo.
Bir yaz daha bitiyo günlük,ha atandım ha atanıcam derken.
Olmadı diyerek bir yaz daha bitiyo.
Bir daha umut etmicem dediğim halde çocuk gibi yine hayaller kurdum,olur sandım.
Olmuyor.
Öyle heyecanlı açtık ki eşimle kılavuzu,öyle bi bakakaldık ki verdikleri kontenjana.
Oturdum ağladım,yine ağladım.
Keşke okumasaydım dedim ya artık,keşke.
Nasıl da tıkandım kaldım bu noktada,anlayamıyorum.
Üstelik olması gerekiyodu günlük,eşim askere gidecek daha borçlarımız bitmedi.
Düğünden kalan ufak tefek varlığımızı bile versek yetmiyor kapatmaya.
Ben bu sene işsizim üstelik.
Ücretli dahi yapamıcam.
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Günlerdir kafamı dağıtmak için sürekli oyalanacak bir şeyler arıyorum.
Temizlik ve yemek dışında hiçbir şey yapmıyorum.
Bazen de kendime kızıyorum,beceremedin diyorum.Beceremedin!!!
Aralıkta eşim gidecek,ben biraz kayınvalidemlerde biraz ailemde kalıcam.
Ama ben biliyorum,çok zorlanıcam.
Ne çok istedim bi bilsen günlük,her şeyimi buna bağladım.
Şimdi öyle kalakaldım işte,insanın içindeki hevesi söndürüyolar inan ki...
Senelerimi verip okuduğum için şu an çok pişmanım.
Binlerce insan da benimle aynı durumda.
Bunu görmeyenler,sebep olanlar utansın.

Arayıp duruyor sürekli. Oysa her mesajının sonunda bu son diyen o değil mi? Bensiz olmayı kaldıramıyormuş, o zaman benimleyken neden değerimi bilmiyor. Artık herşeye yeniden başlamak zor geliyor. Çok çabalamadım mı ben sence de? Kucağımda ki bebeğimi bırakıp mutlu olalım, huzurumuz olsun diye gece gündüz çalışmadım mı? Bu emeklerimin karşılığını ilgisizlik, sorumsuzluk olarak alacağımı bilseydim sence ben kanar mıydım? Hayatında ki en akıllı kadın bendim öyle söylüyordun ben olmasam kendi aklına güvenemezdin değil mi? Bir günü bırak bir saat yaşayamamaktan korkardın. Bak kaç gün oldu! Güzelde geçiyor günlerimiz. Ben oğlumla gerçekten mutluyum. Eksikliğini gün geçtikçe daha az hissediyorum...

Son kez dahi olsa yüzyüze gelip konuşmak öyle zor ki. Hakkımızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…