Aşklarına çok güvendiğim, bütün olumsuzluklara rağmen evlendikleri için hayran olduğum çiftin aslında biraz da evlenmek zorunda kaldıklarını öğrendim.
Son bi kaç yıldır kötü gidiyodu evlilikleri, birini işten çıkardılar, diğerinin iş yeri değişti evlerinden taşındılar.
Sonra işsiz olan iş buldu bu sefer de diğeri işsiz kaldı.
Bir de çocuk istiyolardı halbuki.
Ben daha yeni öğrendim ki, bunlar evlenmeden önce herkesten gizli imamnikahı kıymışlar.
Kadın adama güvenmediği halde sırf aşkı için, adamı kaybetmemek için adamla ilişkiye girmiş (bunu kabul edicek bir ailede yetişmediği halde).
Sonra sonra kadın adama karşı hissettiği aşkı güvensizlik yüzünden yavaşça kaybetmeye başlamış ama adamla ilişkiye girdiği için bırakmaya cesaret edememiş.
Ayrılırsa bunun duyulacağından korkmuş.
Bunlar evlenmişler sonunda ama kadın mutlu değilmiş, adam kadını aldatmış ve kadın bunu umursamamış.
Kadın evliyken birine aşık olmuş ama kocasını aldatmamış.
Üstelik aşkı karşılıklıymış ama aşık olduğu adamın ailesi dul bir kadın kabul etmeyeceklerini söyleyip reddetmişler kadını.
Eğer kabul etselermiş kadın kocasından ayrılıp onunla evlenecekmiş ama olmamış.
Şimdi kadın da mutsuz adam da mutsuz ama maddi imkansızlıklar yüzünden ayrılamıyolar ve ben her an dua ediyorum evlilikleri düzelsin, ilk aşık oldukları günkü kadar mutlu olsunlar diye.
Onların mutlu olmasına ihtiyacım var, evliliğe adım adım yaklaşan biri olarak mutlu genç çiftleri görmeye ihtiyacım var....
Bunları kimseye anlatamazdım çünkü büyük yeminler ettim ama bu sır bana çok ağır geldi.
En iyisinin burada yazmak olduğuna karar verdim....
Yazdım rahatladım mı?
Hayır....
Hala çok üzgünüm................