Popüler Konu Sevgili günlük...

Sana günlük kaygılarımı, olayları, yaşadıklarımı yazamıyorum.
Haksızlık gibi geliyor.
Ama insanoğlu işte Allah unutmak, alışmak özelliklerini vermiş bize.
Hemen uyum sağlıyor, kendi hayatımıza dönüyoruz.
Ama en son haberden sonra artık bunu da doğru dürüst yapamıyoruz sanırım.
Gencecik canlar hayalleri, umutları, planları ve yaşadıklarını yanlarına alıp sevdiklerini arkalarında bırakıp toprağa girdiler.
Anneler çocuklarının kılına zarar gelsin istemezken kendi elleriyle soğuk toprağa koydular, üstüne toprak attılar.
Bir insan nasıl hemen silinir yeryüzünden? Nasıl alışır bir anne, bir baba, bir kardeş, bir eş buna?
Hayat ne kadar zor, ne kadar acımasız öyle değil mi?
Aslında öyle değil. İnsanlar ne kadar cani. İçleri kötülük ve hırs dolu.
Hayatı insanlara zehir eden yine insanlar ve o insanlardan nefret ediyorum.

Son düzenleme:
balkonuma dev boy bayrağımı astım.evimde yas var.bende yas var.dün haberlerde:24 şehit 70 milyon yaralı var dedi..ne kadar da doğru..70 milyonun içi yanıyor..

Son düzenleme:
günaydın günnüş....pek aydın değilde işte....dün gece protesto vardı....arabalar da kocaman türk bayrakları marşlarımızla kornalara basarak şehıtlerımızı hatırlatıyorlardı tekrardan...unutmuşmuyduk....hayat işte...sonucta ne kadar içimiz yandı desekte hıcbırzaman yüreğimizin ortasına kor atesı duşmüş gıbı olamaz....bız onların anası babası eşi kardesı sevgılısı gıbı olamayız.....Allah korusun zaten....yıne de balkonda bu konvoyu izlerken tüylerım diken diken oldu......balkondan utanmasam bagıracaktım o dereceydım yanı...ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!!!! keşke hep böyle olsak....

Bu ülke uzuuun zamandır asla acılarında birlik olmayı başaramadı.
Bizi bir araya getiren ancak konserler olur, maçlar olur, şenlikler olur.
Yakında dün ve bugün de unutulur.
Evlerdeki arabalardaki bayraklar kalkar, web sitelerde insanların avatarlarındaki terörü lanetleyen simgeler yerini neşeli figürlere bırakır,
Ve nasıl oluyorsa hep ama hep, gündem bir şekilde değişir.
Bizim ülkemizde...
İşte öyle unutkan bir toplum, öyle apolitik bireyler.
'Siyasetle işim olmaz yeaa' diyen anne babaların çocukları, siyaseti 'pis iş' olarak tanımlayanların kardeşleri, akrabaları, arkadaşlarıyız çoğumuz.
Hepimiz demiyorum, çünkü ben değilim Günlük.
Senelerdir okuduğum, diplomasını aldığım, sivil toplumda yıllardır deli gibi koşturduğum, üniversitelerde dirsek çürüttüğüm bu siyaset, hayatın her yerinde biliyorum.
İşte şimdi televizyonda, birazdan bineceğim otobüsün şoförünün aklında, gençlerin ders notlarında,
Mini mini ilkokul çocukların bile okul kitaplarında.
Önemli olan, hep alışageldiğimiz, artık kanıksadığımız şeylerin farkına varmak.
'Vatan sağolsun' ne demek ? Ona bakmak.
Ben eğer anne olsaydım, bunu binlerce kez düşünürdüm Günlük. Sadece düşünmek bile yeter bazen.

katılıyorum yazına canım,
düşünmeyen yargılamayan bir toplum haline geldik...bunun sebebi de korku,yok şu mitinge gitme şu olur yok hakkını arama boşver şöyle yaparlar,,yürüyen boş bedenler oluyoruz yavaş yavaş...umarım, bu topraklarını kaç şehidin kanı ile kazanmış ülkemizin insanları artık daha bilinçli bireyler yetiştirir...

günlüükk bu ispanyollar ne grültücü insanlar yaa kafam şişti her gece parti parti kafa kalmadı bende ama adamları takdir ediorum ki tüm hayatları müzik ve dans.. ve bu onlarla iletişime geçmenin en kolay yolu
ahh dün bir italyanla tanıştımm... bankada işlem yaptırcaktım aynı anda kalktık ve bana "ladies first" dedi.. ahh dedim işte centilmen bir italyan erkekiiii sonra ben işlemimi yaptım gittim sonuç olarak tanışmakla kaldım orası ayrı

bir sürü milletten insanlar var burda günlük, hepsiyle bir şekilde iletişim kurmak çookk hoşuma gidioo... mesela mutfakta yemek yapıyorum, gelio birisi hemen muhabbete başlıo, sonra biz başlıoruz birlikte yemek yapmaya,, bi sürü yöresel yemek öğrendimm ispanya mutfağından tut finlandiya mutfağına kadar tabi bu arada sanırım bi iki kilo aldım ama öğrendim ki yurdumda fitness salonu varmışşşş tam istediğim şey yaaa,, çok üşeniyorum dışarı çıkcam da spor yapcam da gelcem filan hiiç bana göre deil hele ki kışın -30 derece olan bi ülkede ama şimdi binicem asansörüme inicem aşağı yapıcam sporumu ooohhhh mis gbi vericem aldığım 2 kiloyu.... yalnız şöyle bi durum var ki, o 2 kilodan emin değilim şuan.. nasıl diye sorcak olursan? bu ülkede tartı kavramı diye bir şey yok günlükkk... eczanelere giriorum tartıları yok adamların, satın almak da istemiyorum açıkcası herkes incecikkk yaa çok şaşırdım geldiğimde... hatta arkadaşlarla sokakta tramvayda filan görüdüğümüz şişman insanları sayıyoruz ama 1 ayda sadece 4 tane gördük uzun boylular zayıflar ve hepsinin tüyleri sarı... saçları siyah olan hatunların bile tüyleri sarı yaaa... burda şunu anladım ki kıllılık asyaya özgü bişeymiş maşallah bziimkiler buram buramm.... kadın platformu diye yazdıkta yazdım ama şunu da söylemeden geçemicem günlük aramızda kalsın da bu insanlar pis yaaa... ağda yok burda günlük şaka gibiii.... girmediğim alışveriş mrkezi kalmadı, tonla kozmetikçi gezdim... ama yok yok yokkk.... bunlar almıolar hiç bi taraflarını günlük, ocakta kendim ağda kaynatiyim dedim eski usul annelerimizin yaptığı gibi ama mutfağa da giren çıkan belli değil... sorcaklar bu ne bu ne diye sonra ver bakalım cevabı, sizin kıllarınız olmayabilir ama benden fışkırıo diye

özet olarak tüm girişimlerim başarısız kaldı günlükcüm.. bir ay sonra burdan bi arkadaş türkiyeye gidip gelcek 5 günlüğüne, ondan isticez artık napalmmm......

şaka maka bak tam bir ay önce geldim buraya... çoookk daha fazla olmuş gibi gelio bana çnkü çok dolu dolu yaşanıo burda hayat, gecesi de gündüzü de
geçen ay bildiğim sudan çıkmış balık gibiydim, armut gibi düşmüştüm avrupanın kollarına :78:

şunu yazarken yine bi mutfağa gittim geldm.... hay allahım benim erasmusum kırmızı boxerlı ispanyol görmekle mi geçcek hep yaaaa adamlarda bi rahatlık bi rahatlık töbe allammm

neyse günlükcümmm

he bu aradaa ben bibloomuuu özlediiimmmm... duy beni biblosurat nası gidio hayatt? ben burda çok ilgilenemiorum hiçbişiyle, kırılma olur muu? mucckkksss sana kocamaannnnn

hadi ben kaçarr... ara sıra da olsa okula gitmek gerekio işte

Son düzenleyen: Moderatör:
Günnüş;
Dün aşkımda çok üzgündü bende hep ağlamaklıydım zaten.Ne gazete okudum ne tv izledim
Annemde sürekli ağladı.
Çok şey yazmak isterdim ama susuyorum

günlük,,

bu şehit haberleri ne zaman durucak,içim acıyor,o evlerde ailer kmbilir ne durumdadır,alışamamışlardır bile,20 yaşında kadar getir,büyüt,tüm gücünle okula gönder,askerlik yaşı gelsin ve gitsin sonrasındada böyle şehit haberleri ile yıkılsınlar,
ne acı ya..

bizdekilerini alıp götürüyorlar

yazık o ailelere off

yazamıyorum bile

Günlük karar verdim smmm stajını başlatıcam.. tabi öle hemen değil öncesinde sıkı bir hazırlığa girmem gerekiyor.. 2012 temmuz sınavına hazırlıyayım kendimi diorum.. hem maddi hem de zaman olarak o tarihlerde uygun olucağımı düşünüyorum günlük..

okuduklarım gözlerimi doldurdu. ben bunları okuyarak böyle olduysam yaşayanlara Allah sabır versin.

Ah be Anadolu,
şimdi heryerin ağlayan ana dolu.

KARA HAREKATI BAŞLAMIŞ...ALLAH TUM MEHMETÇİKLERİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN...BİZE DÜŞEN BU SAAT İTİBARI İLE SADECE DUA ETMEK...

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ''Yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak'ın kuzeyinde) toplam 5 ayrı bölgede, toplam 22 taburla geniş kapsamlı, hava destekli kara operasyonlarına başlanmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Allah'ım sen yardım et askerlerimize

anne Benim yorganım maviydi ,
Neden beyaz örttün üzerime anne ?
Pamuk gibiydi yastığım ,
Neden şimdi taş gibi anne ?

Gece lambasını yakmayı unutmuşsun baba. Oysa bilirdin karanlıktan korktuğumu !
Yağmur mu yağdı acaba, etraf toprak kokuyor ..
Hafta Sonu değil ki ,
Neden yıkadılar beni ?

Allahın izniyle bunun da üstesinden geleceğim günnüş...daha iyiyim iki gündür...bugün aynaya baktım da gayet hoş bir fiziğim var...kalbimin ne kadar temiz olduğunu,becerikliliğimi,ahlakımı da ispata gerek yok...ee ne yapalım beyimiz heycan aradıysa...hercai işte...o arkadaşlık sitesine bir aydır girmiyordu dün girmiş fotolarını daha ciddi hale getirmiş bugün de yoğunnn işlerinden fırsat bulup oylamaya katmış...e tabi hafta sonu geliyor...heyecan lazım paşamıza...sadece haz üzerine çaışıyor beyni...bak bir mesaj atıp,bir arayıp sormadı...oh kurtuldum dedi galiba...kendimi toparlamama sebep olan bir diğer şey düşündüm de iki yıl önce hayal edemediğim kadar güzel bir yerde çalışmam şükür.Belki iki yıl sonra şimdi hayl edemediğim tüm güzellikler benim olacak...Bu da bir deneyim kattı...Değerlendirmeyi,güvenmeden bağlanmamayı,erkeklerin çoğunun fizik ve cilve peşinde olduğunu öğretti...

Ben geldim günlük.
Aslında niye geldim bilmiyorum.Yazacak pek bir şeyim yok.
Bi selam veriyim dedim sana.
Bugün okul çıkışında o gelmiş Sırf benim için onca işinin arasında!
Sarıldı,öptü filan...Ama fazla duramadı gitti.Zaten ben de gitmek zorundaydım.
Şaşırdım.Ama ondan beklenir zaten.
Geçen yıl da bir gün onun gelmesini bekliyodum.Baktım gelmemiş,aradım hayırdır diye.
İşi olduğu halde hemencik atlayıp gelmişti.
Niye yapıyo ki bunları bana? Amaç ne yani bilemedim günlük.
Arkadaştan öte olmamızın mümkünatı yok,o da adı gibi biliyor.
Peki bu aşırı ilgi alaka niye? Ben çözemedim valla günlük.
Okul başladığından beri hiç görmemiştim onu.Özlemişim,ne yalan söyleyeyim
İyiki gelmiş...
Off günlük boğazım düğümlü dünden beri.Haber izleyemiyorum,içim yanıyo
Allah hepimize sabır versin

Yazıcak bir şeyim yok diyen halime bak günlük,döktürmüşüm valla:)

günnük belki cogu insan yadirgar bu düsünceyi..
ama ben evladini teröre kurban etmis bir anne ve babanin vatan sagolsun diger oglumda feda olsun nasil der??
evet vatan sagolsun, peki vatan sag olurken illa o vatanin daha hic birsey yasamamis gencleri ölmesi mi gerekiyor??
su terörün arkasinda dönen onca pis oyunu nasil göremiyor insanlar..
daha cok gencini sehit eder bu ülke, kendi ülkesindeki en büyük sorunlari görmeyip dünya sorunlarina bas kaldiran basbakanlara sahip oldugu sürece..
kimin basina baktiklari gayet acik, hergün bir genc daha hayatinin baharinda feda olurken pis ve kanli oyunlara, sicak koltuklarinda otururken onlar, o cani kimlere feda ettikleri gayet acik ortada..
neyse günnük ben banlanmadan gideyim en iyisi..
mekani cennet olsun tüm sehitlerin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…