Sevgili ile beraber yaşamak ve evlilik

Yoo niye ayrılasınız ki memnun değilseniz bence tek yasayalım nasıl olsa bir gün aynı eve gireceğiz şimdi tek başına yaşamanın da güzelliğine doyalım.falan deyin. Yani evleri ayırınca illa ayrılmak zorunda değilsiniz. Sevgiliniz de biraz aynı evde yasanmali demiş evlenmeden önce o da önün düşüncesi. Ama bu biraz zaman ne kadar biraz havada kalmış. Bence memnun değilseniz evleri ayırın ayrılmaktan ziyade ya da evlenelim demekten ziyade. Ya da bir kere demissiniz artık demeyin ondan atak bekleyin biraz daha. Yoksa evliliğe illa erkek teklif edecek diye bir şey yok. Yani erkek karae verecek zamanına diye. Ama 1 kere söylemek yeter.

size maddiyati one suruyor olabilir ama aklinda baska seyler vardir belki. ne bileyim evlilik ailelerle daha cok muhatap olmak demek belki onu istemiyordur, belki uzerinde baski hissediyordur vs.

bizde de durum sizin tam tersiniz. sevgilim evlenmek istiyor ben istemiyorum. bana bir gun cikip evlenmiyorsak evi ayiracagim dese hadi gule gule der gonderirim. boyle seylerde sart kosulmaz cunku.

Endişelerini beni garantimi görüyosun diyerek değilde buraya yazdığın gibi söylesen daha iyi olmazmı daha sakin ve mantıklı bi şekilde konuşmayı dene

Evlenmek istemiyor çünkü sıkıldığı zaman ceketini alıp gidebilecek. Ama o imza atıldığında nafakası mahkemesi falan var bunlarla uğraşmak istemiyor
Okur okumaz bunu düşündüm. Çünkü hanımefendinin anlatmasına göre öyle ev için borç harç şeyler yapmiycaklar en fazla bir düğün ve balayı ki onlarda arada hallolur. Adam isim koymuyor ayrılmak daha kolay diye galiba

4 aylık sevgili ile aynı evde yaşamaya karar verip 8 ay sonra hani evlilik demek çok tutarlı bir davranış gibi gelmedi bana.

Beraber yaşamayı sevgiliniz için mi kabul ettiniz? Size göre değilmiş çünkü.
Burada sevgilisi istediği için aslında normalde yapmayacagi birçok şeyi yapan ve sonrası pişmanlik ile sonuçlanan birçok konu okudum içerik farklı olsa da.
Buda onlardan biri gibi geldi.

Son düzenleme:
Evet sanırım bir miktar keşkem var.
Ya tamam ya devam için hangi zaman uygun kafamda kestiremiyorum dediğim gibi ayrılıkta elbette bir çözüm bir tecrübe

Amacınız bu değildi belki ama bu tavır bana biraz tuzak kurmak gibi geldi. Erkek arkadaşınızın yerinde ben olsam öyle düşünürdüm en azından.

Aynı eve girerken evlilik konusu yokmuş. Ailelerin bilgisi var, çevrenin ne düşüneceği umursanmamış. Başta her şey iyi, hoşken 8 ay sonra çıkıp "sevgilisiyle aynı evde yaşayan kadın imajı hoşuma gitmiyor. O yüzden evlenelim" diyerek mızıkçılık yapan siz oluyorsunuz.

Evlilik, bir imza attık bitti, denilecek kadar basit bir olay değil bence.
Aileler daha fazla dahil olacak hayatınıza. Ayrılmak istesen ceketini alıp çıkamıyorsun.
Maddi durumu da iyi değilmiş şu an. İşler çok kötü giderse en kötü ihtimalle ailelerinizin evine dönüp evi dağıtırsınız mesela. Ama evliyken o geçim olmak zorunda. Bundan da korkuyor olabilir.

Üstelik yarın bir gün çocuk istemeyeceğinizin de garantisi yok. Adam aynı eve girerken 8 ayda evlilik yüzünden kavga edecek duruma geleceğinizi düşünmemiştir. Evlenip 2 gün sonra çocuk diye tutturmayacağınızı nereden bilsin?

Özetle, evlenmek istemeniz normal ama gidiş yolu yanlış olmuş. Sevgilinizin yerinde olsam sizinle evliliğe normalde olacağımdan daha da mesafeli olurdum şu durumda.

Doğru düşünüyorsun hiçbişeyin garantisi yok evliliğinde yok ama bir imzaysa atıver in yarım saatlik iş

İlişkimizin en başında evlilik için ikimizinde fikri olumluydu ikimizde birbirimize net bir zaman vermedik ama daha en başta bile mesela evlenince balayı şöyle böyle diye ara ara konuşurduk konu aralarında bakış açılarımızda evlilik hep vardı
Benim suan dert ettiğim zamanını kestirememem..

Kiralayin bir gelinlik ve gidin imzanizi atin bu kadar dert ediyorsaniz..Sevgiliniz klasik tarz dugun falan mi istediginizi saniyor da maddiyatı sorun ediyor acaba? Hani salon tutmak, evi bastan döşemek, altin tski vs yüzünden mi erteliyor??Acik olun, konusun, cunku siz zaten evli sayilirsiniz..Ama erkek arkadasiniz düğün rituellerini eksiksiz yerine getirmek istiyor diye düşündüm ben.Ondan erteliyor..

Neyin zamanı gelecekmiş ? İmza atmanın mı ? Aynı evde yaşamak için zaman bulmuşta imzaya mı zaman bulamıyor....

Kesinlikle bu işin adını koyun derim. Arafta yaşanmaz...

İşte bizimle yaşayan sevgilimiz bunları bizimle yapmak istemeyince de sevilmediğimizi düşünüyoruz.

Biz de birlikte yaşadık eşimin abisi de birlikte yaşadı

Onlar evlilikte 19. yılda biz 15. yıldayız

Önemli olan tercihleri doğru yapmak bir de ben ne birlikte yaşarken ne de evli iken yaşamımızda bir fark göremedim

Sizi evliliğe motive eden şey ne? Ben anlayamadım derdinizi. Sevgiliniz yanınızda. Sizi seviyor ve değer veriyor. Gerçekten belediye tarafından ilişkinizin tasdik edilmesinin ne önemi var?

Kanunen hakları olur ayrılırsa...Bunu anlamak zor mu? Ya da dediği gibi hastanede bile eşi sayılmaz ya da hapse bile girse yakını değil diye ziyaret dahi edemez...bu tarz olaylar...evli gibi yaşayıp imza atmamak ancak erkeğin işine gelir...ayrılacagı zaman tak diye gider bitti..

Kesinlikle düşüncem de bu benim..
Hani gerçekten aile evlerimizde olsaydık çok haklıydı sıfırdan düzen için ikimizde de o derece para yok :)

Kafa karısacak bişi yok olay basit.
Sevgilin senin sorumluluğunu almak istemiyor maddi manevi...Ayrılırsanız mesela bu şekilde ayrılık daha kolay, maddi yükümlülükler doğmaz...
Öte yandan bi sebep te Ailenle de içli dışlı olup bi de onlara gidip gelme derdi istemiyordur...
Yalnız burda senin konumunu düşünmediği, bencil davrandığı ortada...
Açıkca istemelisin neden imalarda bulunuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…