- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.883
- 1.123
- Konu Sahibi cikolatakahveli
-
Yoo niye ayrılasınız ki memnun değilseniz bence tek yasayalım nasıl olsa bir gün aynı eve gireceğiz şimdi tek başına yaşamanın da güzelliğine doyalım.falan deyin. Yani evleri ayırınca illa ayrılmak zorunda değilsiniz. Sevgiliniz de biraz aynı evde yasanmali demiş evlenmeden önce o da önün düşüncesi. Ama bu biraz zaman ne kadar biraz havada kalmış. Bence memnun değilseniz evleri ayırın ayrılmaktan ziyade ya da evlenelim demekten ziyade. Ya da bir kere demissiniz artık demeyin ondan atak bekleyin biraz daha. Yoksa evliliğe illa erkek teklif edecek diye bir şey yok. Yani erkek karae verecek zamanına diye. Ama 1 kere söylemek yeter.Onun bakış açısında bir müddet aynı evde yaşamak varmış her zaman aslında
Çok beraber yaşama taraftarı ben değildim pandemi biraz bizi aynı eve itti
En azından aynı ev icinde iyi anlaştığımızı da görmüş olduk
Ha istemez miydim evlenip aynı eve girmeyi evet isterdim bu konuda ufak bir keşkem var ama malesef suan ki durum bu
Bunun için ne yapacağımı bilmiyorum gemileri yakıp bitirip gitmek de var kafamda ama bu sefer acaba fevri mi davranmış olurum bilmiyorum
Endişelerini beni garantimi görüyosun diyerek değilde buraya yazdığın gibi söylesen daha iyi olmazmı daha sakin ve mantıklı bi şekilde konuşmayı deneArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Çok güzel olduğuna da katılamiyciim inşallah ömrün boyunca böyle düşünürsünKesinlikle
Çok güzel ama bir o kadar da zor.
Okur okumaz bunu düşündüm. Çünkü hanımefendinin anlatmasına göre öyle ev için borç harç şeyler yapmiycaklar en fazla bir düğün ve balayı ki onlarda arada hallolur. Adam isim koymuyor ayrılmak daha kolay diye galibaEvlenmek istemiyor çünkü sıkıldığı zaman ceketini alıp gidebilecek. Ama o imza atıldığında nafakası mahkemesi falan var bunlarla uğraşmak istemiyor
Çok güzel olduğuna da katılamiyciim inşallah ömrün boyunca böyle düşünürsün
Evet sanırım bir miktar keşkem var.4 aylık sevgilisi aynı evde yaşamaya karar verip 8 ay sonra hani evlilik demek çok tutarlı bir davranış gibi gelmedi bana.
Beraber yaşamayı sevgiliniz için mi kabul ettiniz? Size göre değilmiş çünkü.
Burada sevgilisi istediği için aslında normalde yapmayacagi birçok şeyi yapan ve sonrasında pişmanlik ile sonuçlanan birçok konu okudum içerik farklı olsa da.
Buda onlardan biri gibi geldi.
Doğru düşünüyorsun hiçbişeyin garantisi yok evliliğinde yok ama bir imzaysa atıver in yarım saatlik işArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
İlişkimizin en başında evlilik için ikimizinde fikri olumluydu ikimizde birbirimize net bir zaman vermedik ama daha en başta bile mesela evlenince balayı şöyle böyle diye ara ara konuşurduk konu aralarında bakış açılarımızda evlilik hep vardıAmacınız bu değildi belki ama bu tavır bana biraz tuzak kurmak gibi geldi. Erkek arkadaşınızın yerinde ben olsam öyle düşünürdüm en azından.
Aynı eve girerken evlilik konusu yokmuş. Ailelerin bilgisi var, çevrenin ne düşüneceği umursanmamış. Başta her şey iyi, hoşken 8 ay sonra çıkıp "sevgilisiyle aynı evde yaşayan kadın imajı hoşuma gitmiyor. O yüzden evlenelim" diyerek mızıkçılık yapan siz oluyorsunuz.
Evlilik, bir imza attık bitti, denilecek kadar basit bir olay değil bence.
Aileler daha fazla dahil olacak hayatınıza. Ayrılmak istesen ceketini alıp çıkamıyorsun.
Maddi durumu da iyi değilmiş şu an. İşler çok kötü giderse en kötü ihtimalle ailelerinizin evine dönüp evi dağıtırsınız mesela. Ama evliyken o geçim olmak zorunda. Bundan da korkuyor olabilir.
Üstelik yarın bir gün çocuk istemeyeceğinizin de garantisi yok. Adam aynı eve girerken 8 ayda evlilik yüzünden kavga edecek duruma geleceğinizi düşünmemiştir. Evlenip 2 gün sonra çocuk diye tutturmayacağınızı nereden bilsin?
Özetle, evlenmek istemeniz normal ama gidiş yolu yanlış olmuş. Sevgilinizin yerinde olsam sizinle evliliğe normalde olacağımdan daha da mesafeli olurdum şu durumda.
Kiralayin bir gelinlik ve gidin imzanizi atin bu kadar dert ediyorsaniz..Sevgiliniz klasik tarz dugun falan mi istediginizi saniyor da maddiyatı sorun ediyor acaba? Hani salon tutmak, evi bastan döşemek, altin tski vs yüzünden mi erteliyor??Acik olun, konusun, cunku siz zaten evli sayilirsiniz..Ama erkek arkadasiniz düğün rituellerini eksiksiz yerine getirmek istiyor diye düşündüm ben.Ondan erteliyor..Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Açıkçası mutlu değilim.
Neyin zamanı gelecekmiş ? İmza atmanın mı ? Aynı evde yaşamak için zaman bulmuşta imzaya mı zaman bulamıyor....Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Açıkçası mutlu değilim.
İşte bizimle yaşayan sevgilimiz bunları bizimle yapmak istemeyince de sevilmediğimizi düşünüyoruz.ama bir takım elbise ve yüzük o kadar kolay değil
Olası ayrılık durumunda nafaka ,
Etraftan çocuk baskısı belki 1-2 seneye ,
Sürekli ev geçindirme derdi ,
Birime karşı ömür boyu sorumluluk ,
Ortak alınan Mal mülk bunlardan pay
Ölüm halinde miras vs vs
Liste uzar
Beraber yasamanın bir sorumluluğu yok ki
Bir gün mutlu değilim dersen çeker gidersin ama diğer türlü tonla protokol
Biz birlikte yaşamadık.
Ne eşimin ne de benim aile yapımız buna müsait değildi.
Ama rahat olsalardı da yaşamazdım.
Aynı evi paylaşan erkekler ya zor evleniyor ya da çabuk boşanıyorlar. (Sizi kastetmiyorum.)
Çevrem de çok gördüm.
Beraber yaşamak onlar için rahatlık oluyor ama evlenince imzayla birlikte sorumlulukta yükleniyor.
Kabullenmeleri zor oluyor.
En son en yakın arkadaşımın abisi 7 yıl birlikte yaşadığı, 1 yıl evli kaldığı eşinden ayrıldı.
Umarım siz çok mutlu olursunuz.
Sizi evliliğe motive eden şey ne? Ben anlayamadım derdinizi. Sevgiliniz yanınızda. Sizi seviyor ve değer veriyor. Gerçekten belediye tarafından ilişkinizin tasdik edilmesinin ne önemi var?
Kesinlikle düşüncem de bu benim..
Hani gerçekten aile evlerimizde olsaydık çok haklıydı sıfırdan düzen için ikimizde de o derece para yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?