- 22 Ocak 2017
- 5.659
- 7.052
- 198
- Konu Sahibi cikolatakahveli
-
Gerçekten seven kişi mal mülk miras konusunu düşünmez ki. Konu sahibine hak veriyorum evlenmek istemesi çok normal. Evlilik, kadınları ve o ilişkiden doğacak çocukları koruma altına alıyor. En basiti hastanelik bir durum bile olsa belki eşi olmadığı için göremeyecek. Maddi manevi bir zarara uğrarsa eşi gibi yaşadığı halde kolay kolay bir hak talep edemeyecek. Bu protokolü kabul etmemek bir gün kafam eserse seni bırakır giderim umrumda olmazsın demektirama bir takım elbise ve yüzük o kadar kolay değil
Olası ayrılık durumunda nafaka ,
Etraftan çocuk baskısı belki 1-2 seneye ,
Sürekli ev geçindirme derdi ,
Birime karşı ömür boyu sorumluluk ,
Ortak alınan Mal mülk bunlardan pay
Ölüm halinde miras vs vs
Liste uzar
Beraber yasamanın bir sorumluluğu yok ki
Bir gün mutlu değilim dersen çeker gidersin ama diğer türlü tonla protokol
Burada yazdığınız herşeyin çözümü var. Sizinle de ne aynı dünyanın ne de aynı çağın insanıyız. O yüzden başka cevap vermeyeceğim.Kanunen hakları olur ayrılırsa...Bunu anlamak zor mu? Ya da dediği gibi hastanede bile eşi sayılmaz ya da hapse bile girse yakını değil diye ziyaret dahi edemez...bu tarz olaylar...evli gibi yaşayıp imza atmamak ancak erkeğin işine gelir...ayrılacagı zaman tak diye gider bitti..
Maddiyatla ne ilgisi var imza atmak bedavaEvet ona göre maddiyat durumuymuş olay pandemiden dolayı geliri düştü ama suan zaten bir düzenimiz var
Biz de birlikte yaşadık eşimin abisi de birlikte yaşadı
Onlar evlilikte 19. yılda biz 15. yıldayız
Önemli olan tercihleri doğru yapmak bir de ben ne birlikte yaşarken ne de evli iken yaşamımızda bir fark göremedim
sevilmediğini düşündüğün yerde durman zaten hataİşte bizimle yaşayan sevgilimiz bunları bizimle yapmak istemeyince de sevilmediğimizi düşünüyoruz.
yani evet biraz öyleGerçekten seven kişi mal mülk miras konusunu düşünmez ki. Konu sahibine hak veriyorum evlenmek istemesi çok normal. Evlilik, kadınları ve o ilişkiden doğacak çocukları koruma altına alıyor. En basiti hastanelik bir durum bile olsa belki eşi olmadığı için göremeyecek. Maddi manevi bir zarara uğrarsa eşi gibi yaşadığı halde kolay kolay bir hak talep edemeyecek. Bu protokolü kabul etmemek bir gün kafam eserse seni bırakır giderim umrumda olmazsın demektir
Bir erkek kadini birakip gitmeyi kafaya koymussa gider. 20 30 yillik evlilikte bile vurur kapiyi gider..Onemli olan dogru erkegi secebilmek diye dusunuyorum..Ha dersiniz ki nafaka vs.Kim bu erkekler Acun ilicali mi ki 120 bin nafaka verecek?Verecegi uc bes kurus onu bile burnundan getirerek veriyorlar yanlis mi dusunuyorum? Onemli olan erkegin verecegi üç kuruşluk nafakaya muhtac kalmamaktir bana gore bir kadin olarak..Kanunen hakları olur ayrılırsa...Bunu anlamak zor mu? Ya da dediği gibi hastanede bile eşi sayılmaz ya da hapse bile girse yakını değil diye ziyaret dahi edemez...bu tarz olaylar...evli gibi yaşayıp imza atmamak ancak erkeğin işine gelir...ayrılacagı zaman tak diye gider bitti..
yaşamayı kabul etmeden önce düşünecektiniz bunları.ben birlikde yaşamaya karşı değilim ama hem yaşayıp hem de bu kadar rahatsız olam tezatı bana saçma geldiiiiii kusura bakmayınnnArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Bir yillik sevgililikte 8 aydir birlikte yasamak bana biraz erken geldi..4.ayinizda birlikte yasamaya baslamissiniz..Bir durun bir gozlemleyin adami sizde.Evlilik zor is bakalim bu adam ile olur mu diye tartin..Evlilik olunca cocukta oluyor sonrasında mecburen.Bakin bakalim bu adamdan baba olur mu?Siz nasil bu kadar eminsiniz ki karsinizdakinden? Aslinda cok sanslisiniz toplumumuzdaki bircok kadina gore.Cunku aileniz sizin kararlariniza saygili bir aile belliki..Ne guzel evlilik sorumluluguna girmeden karsimizdaki kisiyi guzelce tanıma fırsatınız var..Taniyin iste..Baktiniz iliskiniz guzel ve bu adamla olur o zaman düşünürsünüz evliligi..Erkek arkadasiniz hakli cok erken evlilik dusunmek icin..Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
Peki konu sahibi çocuk istiyorsa ne olacak? Ya da kendini güvence altına almak istiyorsa?Bence bi resmî imza için dertlenmeye gerek yok beraber yaşıyormuşsunuz zaten daha ne istiyorsunuz boşver
Muhafazakar aileniz varken nasıl sevgilinizle yaşayabildiniz ki?Şuanki eşimle 2 sene evlenmeden beraber yaşadık. Onun ailesi sorun etmiyordu ama benim ailem muhafazakar bir aile ve hoş karşılamıyorlardı. Yine de evlilik için direten erkek arkadaşım oldu hep. O da bana sizin saydığınız sebepleri saymıştı. Hastalansak, başımıza bir şey gelse birbirimiz üzerinde söz hakkımız yok gibi gibi... Bir müddet sonra bana da mantıklı geldi. İyice tanıdım. Varolan sorunları hallettik falan öyle evlendik.
Bazı ülkelerde sevgili olup beraber yaşayan insanların da bazı hukuki hakları oluyor. Keşke bizde de öyle olsa diyeceğim de tam tersi suç işliyor muamelesi görüyoruz.
Bu tarz ilişkide kadın olmak daha zor bunu bir kabul etmek lazım. Etraf rahat bırakmıyor, komşular laf çıkarıyor... Bana selam bile vermezdi komşularalt komşum arayıp eşimin annesine şikayet etmişti. Sonra kadın beni kv ile beraber görünce dumur oldu
Hep gittiğim marketin kasiyeri ne zaman düğün diye sorar dururdu. Düşünmüyoruz derdim. Acır gibi bakardı. Çünkü adam beni kullanılmış bir mendil gibi sümkürüp atacak ona göreneyse evlendik hayatımızda tek değişen şey:sevgiliyken birlikte yaşıyorduk, şimdi tayin dolayısıyla birlikte yaşayamıyoruz. Bi garip oldu
Bence siz beraber yaşamanın avantajını kullanıp biraz daha tanıyın erkek arkadaşınızı. Sonra hala evliliğe yanaşmıyorusa ve evlilik sizin için olmazsa olmaz ise yolları ayırırsınız.
İlişkimizin en başında evlilik için ikimizinde fikri olumluydu ikimizde birbirimize net bir zaman vermedik ama daha en başta bile mesela evlenince balayı şöyle böyle diye ara ara konuşurduk konu aralarında bakış açılarımızda evlilik hep vardı
Benim suan dert ettiğim zamanını kestirememem..
CANım evlenince hiç birşey değişmiyor bence akışına zamana bırak. Benim şuan ki aklım olsa beraber yaşardım evlenmezdim diyorumArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Açıkçası mutlu değilim.
Her davranışımın ailem tarafından onaylanmasına ihtiyaç duymuyorum. Kendi kararlarımı kendim veririm yetişkin bir birey olarak.Muhafazakar aileniz varken nasıl sevgilinizle yaşayabildiniz ki?
konudan alakasız olacak ama çok taktir ettim sizi... Ben tek yaşadığım eve kedi bile alamadım annem resmen evlatklıktan reddediyorduHer davranışımın ailem tarafından onaylanmasına ihtiyaç duymuyorum. Kendi kararlarımı kendim veririm yetişkin bir birey olarak.
Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var, senelerdir ailemden ayrı ve onların tasvip etmediği bir hayat yaşıyorum zaten. Erkek arkadaşımla aynı evi paylaşmak o hayatın küçük bir parçasıydı sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?