Sevgili ile beraber yaşamak ve evlilik

Gerçekten seven kişi mal mülk miras konusunu düşünmez ki. Konu sahibine hak veriyorum evlenmek istemesi çok normal. Evlilik, kadınları ve o ilişkiden doğacak çocukları koruma altına alıyor. En basiti hastanelik bir durum bile olsa belki eşi olmadığı için göremeyecek. Maddi manevi bir zarara uğrarsa eşi gibi yaşadığı halde kolay kolay bir hak talep edemeyecek. Bu protokolü kabul etmemek bir gün kafam eserse seni bırakır giderim umrumda olmazsın demektir

Burada yazdığınız herşeyin çözümü var. Sizinle de ne aynı dünyanın ne de aynı çağın insanıyız. O yüzden başka cevap vermeyeceğim.

Kesinlikle damdan.
Her birlikte yaşayan da aynı sonuca ulaşmaz zaten sadece bir örnekti.
Sabah örnek verdiğim arkadaşımın abisi boşandı ama arkadaşımda eşiyle önce birlikte yaşadı, sonra evlendiler.
4.yıla girdiler iyi bir evlilikleri var.
Tercihi doğru yaptın mı sonuç ne olursa olsun değişmiyor

yani evet biraz öyle
Ama toplumun değer yargıları ve modernlik anlayışı değişti artık
Bu sitede bile evlenmek isteyen kadınları yerden yere vuruyorlar

Hiç anlayamadigim konular, hem aynı eve çıkar hem 'beni garanti mı görüyorsun' diye kavga çıkartır, evlenmek ister.
Yani evlenince garanti altına giriliyorsa BDVde açılan konuların yarısı aldatan,kadını sallamayan, döven,söven,bosanilan kocalarla alakalıdır. Bir imza da yani sandığınız kadar 'garanti' bir şey değil

Bir erkek kadini birakip gitmeyi kafaya koymussa gider. 20 30 yillik evlilikte bile vurur kapiyi gider..Onemli olan dogru erkegi secebilmek diye dusunuyorum..Ha dersiniz ki nafaka vs.Kim bu erkekler Acun ilicali mi ki 120 bin nafaka verecek?Verecegi uc bes kurus onu bile burnundan getirerek veriyorlar yanlis mi dusunuyorum? Onemli olan erkegin verecegi üç kuruşluk nafakaya muhtac kalmamaktir bana gore bir kadin olarak..

Beni garanti olarak mı görüyorsun düşüncesine girilecekse bence hiç aynı evde yaşanmamalı. Bazı ilişkilerde taraflar bir deneyelim bakalım aynı evde birbirimize karşı nasıl davranıcaz eğer becerebilirsek evleniriz düşüncesiyle aynı evde yaşıyor. Ama sizin durumunuz böyle değil anladığım kadarıyla. Evlenmek için iki tarafın da hazır olması gerek. Adam hazır değilse zorla evlilik baskısı yapılması da doğru değil. Eğer bu yaşam tarzı size uygun gelmiyorsa, kendinizi kötü hissettiriyorsa ya da hayat arkadaşınız kurmadığı gelecek planları kurmanızı sağlıyorsa belki de ilişkiye devam edip ayrı evlerde yaşamak daha iyi gelir size.

yaşamayı kabul etmeden önce düşünecektiniz bunları.ben birlikde yaşamaya karşı değilim ama hem yaşayıp hem de bu kadar rahatsız olam tezatı bana saçma geldiiiiii kusura bakmayınnn

Bir yillik sevgililikte 8 aydir birlikte yasamak bana biraz erken geldi..4.ayinizda birlikte yasamaya baslamissiniz..Bir durun bir gozlemleyin adami sizde.Evlilik zor is bakalim bu adam ile olur mu diye tartin..Evlilik olunca cocukta oluyor sonrasında mecburen.Bakin bakalim bu adamdan baba olur mu?Siz nasil bu kadar eminsiniz ki karsinizdakinden? Aslinda cok sanslisiniz toplumumuzdaki bircok kadina gore.Cunku aileniz sizin kararlariniza saygili bir aile belliki..Ne guzel evlilik sorumluluguna girmeden karsimizdaki kisiyi guzelce tanıma fırsatınız var..Taniyin iste..Baktiniz iliskiniz guzel ve bu adamla olur o zaman düşünürsünüz evliligi..Erkek arkadasiniz hakli cok erken evlilik dusunmek icin..

Şuanki eşimle 2 sene evlenmeden beraber yaşadık. Onun ailesi sorun etmiyordu ama benim ailem muhafazakar bir aile ve hoş karşılamıyorlardı. Yine de evlilik için direten erkek arkadaşım oldu hep. O da bana sizin saydığınız sebepleri saymıştı. Hastalansak, başımıza bir şey gelse birbirimiz üzerinde söz hakkımız yok gibi gibi... Bir müddet sonra bana da mantıklı geldi. İyice tanıdım. Varolan sorunları hallettik falan öyle evlendik.
Bazı ülkelerde sevgili olup beraber yaşayan insanların da bazı hukuki hakları oluyor. Keşke bizde de öyle olsa diyeceğim de tam tersi suç işliyor muamelesi görüyoruz.
Bu tarz ilişkide kadın olmak daha zor bunu bir kabul etmek lazım. Etraf rahat bırakmıyor, komşular laf çıkarıyor... Bana selam bile vermezdi komşular alt komşum arayıp eşimin annesine şikayet etmişti. Sonra kadın beni kv ile beraber görünce dumur oldu
Hep gittiğim marketin kasiyeri ne zaman düğün diye sorar dururdu. Düşünmüyoruz derdim. Acır gibi bakardı. Çünkü adam beni kullanılmış bir mendil gibi sümkürüp atacak ona göre neyse evlendik hayatımızda tek değişen şey:sevgiliyken birlikte yaşıyorduk, şimdi tayin dolayısıyla birlikte yaşayamıyoruz. Bi garip oldu

Bence siz beraber yaşamanın avantajını kullanıp biraz daha tanıyın erkek arkadaşınızı. Sonra hala evliliğe yanaşmıyorusa ve evlilik sizin için olmazsa olmaz ise yolları ayırırsınız.

Muhafazakar aileniz varken nasıl sevgilinizle yaşayabildiniz ki?

Böyle konuşmalar her ilişkide olabilir. Ben "evlenirsek şöyle yaparız, böyle olur" dediğim her adamla evlenseydim ohooo... Üstelik bunlar 1 seneden çok daha uzun ilişkilerdi.
Bunlar genel konuşmalar, hayaller. Bunlar ayrı, ciddi ciddi evlenmek ayrı. Sevgiliniz şu an hazır olmayabilir çünkü anladığım kadarıyla ciddi ciddi oturup planlamamışsınız bunu hiç.
Şu durumda "evlilik nereden çıktı" dese o haklı olur bence.

Siz bunu gerçekten istiyorsanız oturup ciddi ciddi konuşun ne düşündüğünüzü, ne hissettiğinizi. Bunun ayıbı yok.
Bakarsınız, düşünceleriniz örtüşmüyorsa siz de ona göre yolunuzu çizersiniz.
Böyle bir belirsizliğin içinde beklemek de kötü.

CANım evlenince hiç birşey değişmiyor bence akışına zamana bırak. Benim şuan ki aklım olsa beraber yaşardım evlenmezdim diyorum toplum baskısı yok aileler tamam diyorsa bi süre bekleyin. Bu işi takıntı yapıp kendinizi yıpratmayın gerçekten de bir imza için bu kadar sıkıntıya gerek yok. Anladığım kadarıyla güzel giden bir ilişkin var kendine böyle bir hedef koyup boşuna strese girmeyin. Anı yaşayın. evlilik elbette olur şu pandemi zamanında maddi durumunuzda biraz düşmüştür bunun sıkıntısını çekmeyin. Güzel ilişkinin tadını çıkar Bi de şöyle bir durum var bırak senin baskın olmadan sana güzel bir evlenme teklifi etsin o uğraşsın evlenmek için emin ol öylesi çok daha güzel olur sen daha çok mutlu olursun

Muhafazakar aileniz varken nasıl sevgilinizle yaşayabildiniz ki?
Her davranışımın ailem tarafından onaylanmasına ihtiyaç duymuyorum. Kendi kararlarımı kendim veririm yetişkin bir birey olarak.
Çalışıyorum, ekonomik özgürlüğüm var, senelerdir ailemden ayrı ve onların tasvip etmediği bir hayat yaşıyorum zaten. Erkek arkadaşımla aynı evi paylaşmak o hayatın küçük bir parçasıydı sadece.

konudan alakasız olacak ama çok taktir ettim sizi... Ben tek yaşadığım eve kedi bile alamadım annem resmen evlatklıktan reddediyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…