Sevgililerin/eşlerin özel hayatı olur mu ??

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.093
54.940
1.123
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar

İlişkilerde çok tartışılan konular bireylerin özel alanları. Yani evli ya da sevgili olan insanların birbirinin cep telefonunu,maillerini,facebook alanlarını kontrol etmeleri normal mi? Kadın ya da erkek kendi sosyal faaliyetlerini ayrı ayrı sürdürebilir mi ?Bunu zaman zaman düşünür, bir dereceye kadar derim kendi kendime. Sizce nasıl olmalı, fikirlerinizi almak istedim.

Bence vardır.

Yok diyen arkadaşlarda olacaktır eminim.

Ben hoşlanmam benim maillerimin,facebook hesabımın yada msjlarımın kontrol edilmesini.

Ve karşımdakinede aynı saygıyı göstermeye çalışırım

Ama bu dediklerim sevgili için geçerli.

Evli olmadığım için evlilikdeki durum nasıl oluyor bu konuda fikrim yok.Evli arkadaşlar kendi yorumlarını yapacaklardır.

Bende evli değilim bu konuda düşüncelerim seninle aynı.Ama biraz yadırganıyor etrafımda olmaz diyor herkes.Ben buna sadece aldatmak penceresinden bakmıyorum. Yani ne bileyim insanın ailesiyle bile diyalogları özeldir.Ben kızkardeşlerimle mesaj ya da mail ne yazışmışsam sevgilim bilsin istemem kocam da olsa istemem.Çünkü bu biraz onların da özel hayatını paylaşmak oluyor ya da yakın bir arkadaşımla yazışıyorsam bu onu ilgilendirmez diye düşünüyorum.Bende onun etrafındaki insanlarla neler paylaştığını sürekli hafiye gibi takip edemem.Bu bana ciddi bir esaret gibi geliyor.

Evet biraz abes kaçıyor bu görüş.

Aslında düşündüklerimi düşlünüyorsun sende.

Bende istemem çok yakınlarımla olan muhabbetlerimi bilsin sevgilim.

Bende onunkileri bilmeyeyim.

O kadarda laubali olmayalım özellerimiz olsun bizimde.

Evlenince durum nasıl olur bir fikrim yok tabi

eş de olunsa kişinin ayrı özel yaşamına fazla karışmak doğru olmaz. bu güvensizliği gösterir bence. ben nişanlıyım, evlensem de eşimin msnine, faceine bakıp telefonunu kurcalamam sanırım. aynı şeyi bana yapsa çok rahatsız olurum, çünkü bana güvenmediğini gösterir bu durum.

birbirine güvenip ne yaptığını bildikten sonra karşı tarafa bu derece karışmak onun özgürlüğünü kısıtlamak olur. genelde erkekler de buna çok sert tepki gösterir.

ha tabi özel yaşam derken bu bir yere gidip karşı tarafa haber vermemeyi içermez. bu tür şeylerde elbetteki haber vermek gerekir. bunun haricinde habersiz eşyalarını karıştırmak, maillerine bakmayı hoş değildir diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
evlilikte gizlilik olmamalı bence.ben eşimin,eşim de benim tüm şifrelerimi bilir.saklanacak gizlenecek bişey olmadığı için de dilerse rahatlıkla bakar tüm maillerime,ya da ben onunkilerine.ancak burda çok ince bir sınır vardır-ki bence bu sınır da çok önemlidir....habersiz,gizli saklı,arkadan hiç bir zaman ne ben onun,ne de o benim maillerime bakmıştır.kk'nın bile girişini bilmesine rağmen bir kez olsun başına oturup da 'du bakem hatun kişi ne yazmış...'dememiştir.keza ben de hiç bir zaman 'bakalım face'de neler yapmış bu...'dememişimdir.bu sınır,saygı ve güven sınırıdır.şayet bu aşılırsa,karşı taraf hem incitilmiş,hem de kızdırılmış olur....bazen oturduğum yerden ona 'maillerime bakıyorum,seninkilere de bakayım mı?'derim.yok cevabınla hiç karşılaşmadım zati ama 'boşver' derse bakmam.telefonuma mesaj geldiğinde,atıyorum;ben de o sıra mutfaktaysam ve duymadıysam,bana seslenir mesaj geldi diye.iznim olmadıkça bakmaz.
aile meselelerine gelince;sınırlı alanda paylaşılır.kardeşinin sevgililerinden zaten bana ne,ya da ablamın evliliğindeki çatlak patlak sorunlardan ona ne?bu tip ıvır zıvır şeyleri paylaşsak nolur paylaşmasak ne olur?
her bir şeyi bilmek de önemli değildir bence.her ne kadar bizde,evliliğimizde ultra-şeffalık olsa da,bi yerde bu onun ailesi olur ya da benim ailem olur...bazen aileler arasında o kadar saçma salak şeyler olur ki,ya da öyle bi gaf işlenir ki;eşin bilmemesi,aile ferdin itibarını ya da duruşunu zedelememe açısından paylaşılmaması önem kazanır.
bu noktada da eş işi deşip irdelememesi önemlidir bence...

biz 11 senedir evliyiz 13 senedirde beraberiz taaa en başından ilk günden birbirimizin herşeyini biliriz.. bence özel hayat ikimizindir ikimizin hayatına müdahale yanlıştır.. ben eşimin her şifre hesap mesaj vs.. ne isterseniz hepsini bilirim eşimde benimkileri şeffaflık maksimumdur buda güvene dayanır bence... o istemeseydi saygı duyardım belki ama rahatsızda olurdum açıkcası, ben herşeyimi ilk onun bilmesini isterim onunkileri de ben bilirim çünkü biz eşiz ... benim bilip de eşimin bilmediği şeyler elbette var ama benimle ilgili olmayan konular arkadaşlarımın ailemin benimle paylaştığı konular yani benim haricimdeki konuları paylaşmam eşimle birtek ...

Bence olmaz olmamalı.
Onun benım ozelım zaten özel hayatımız ortak olmalı benım fıkrım tabıkı.
Bu konuda fikrime katılmayanlar olucaktır.
ama oyle araya sevıye felan bızım ılıskımıze olumsuz yansır.
hersey şeffaf ve ben sen degıl BıZ olarak olmalı

Evlilik, özel hayata müdahale değildir bence ..

ediyle büdü gibi habire yapışık yaşanmaz,sınırlar dahılınde eslerın kendı ö<gürlükerı olmalı

hemde nasıl vardır.. bence şifre verme olayları zaten saygıdan ötürü kaybediyo.. kimse beraber doğmuyo.. onca şeyi yaşa geçmişte onca şey bırakta sonra kalk beraber yaşamaya başladın die her bişeyini bilme hakkını ver.. yanlış bence..

herşeyi geçtim diyelim verdik tüm şifreleri herşeyi anlattıkta insan olarak hiçbir şeyi yalnız yapıp düşünmeye hakkımız olmayacak mı? onlara beraber yaşama hakkını verdiğimiz yetmiyorda birde tüm ruhumuzu da mı vericez.. o zaman zatn ortada kişilik kalmıyo bence.. her şey ona göre yaşanıyo.. ağzından ç.ıkacak söz bile "okuyacak" ona göre söyleniyo..

hem şuna çoook karşıyım.. hadiş verenler şifrelerini veriyo da hay akıllılar sohbet ederken arkadaşınızı da uyarında arkadaşınızın da özeline vakıf olmasın bari eşiniz.. yani bari tanıdıklarınıza bu saygısızlığı yapmayın

onun özelı ve hayatı ben..benım özelım ve hayatım o..baskabır hayat ta baskalarıda olamaz....o razı ben razı..cok mutluyuz..

eşim yok ama sevgilim öyle bir talepte bulunmadı. bulunsaydı verirmiydim? verirdim.. benim için sorun değil saklayacak gizleyecek birşeyim yok. bence özel hayat olmalı ama sadece sevgiliyken. evliyken olmasına karşıyım. neden? hayatı paylaşmaya söz verdiğim insandan ayrı bi hayatım daha doğrusu onun bilmemesi gereken özel bir hayatım olmamalı özelim onunla olmalı.. sevgiliyken olmamalı diyorum ama şifrem hariç herşeyimi bilir :) ilk zamanlar özel hayat deniyor ama uzun beraberliklerde kalmıyor özel hayat filan bunu koruyabilen çok az insan gördüm malesef :)

Gizli saklı birşeylerden söz etmiyoruz aslında. Bu insanın kendine ait alanları olması ile ilgili. Sürekli yanyana hiç nefes almadan birlikte olmak fikri bana ürkütücü geliyor bundan bahsettim.Birlikte olduğum insan sorsa gösteririm her şeyimi ancak ben yokken sürekli bana ait özel şeyleri karıştırıp kontrol ediyorsa bu bana güvenmediğini gösterir ki böyle bir ilişkiyi yürütemem. Bir de tabi insan hayatı sadece eşle ya da sevgili ile paylaşmıyor.Ailemin ya da arkadaşlarımın özel durumlarını bilmesini istemem. Bunun dışında birşeyler gizleyelim özel ilişkilerimiz olsun anlamında değil dediğimiz şeyler.

Sifreler: Ben esimin sifrelerini bilirim (zaten genelikle ayni oluyo) oda benim. Msn, facebook zaten sevmez hatta nefret eder, eger arkadaslarimla konusacak biseyim varsa arar konusurum der :)
Ilk zamanlarda cazip geliyodu, arada bakiyodum mail hesabina ama artik hic ilgimi cekmiyo, onunda ayni sekilde. O ilk baslarda karsindakine duydugun merakla ilgili bisey, güvensizlik bile degil.

Bence insan bosuna esim demiyor, sevgiliyken veya nisanliyken gercekten hersey daha farkli ama evlendikten sonra insan tam anlamiyla es olmak zorunda. Benim icin esimin özeli olmaz, hatta ben bisey dedigimde veya sordugumda, o benim özelim derse kirilirim.
Ha, arkadaslariyla aksam bi yerde oturup yemek yemis, yada bi yerlere gezmeye gitmis onlar baska. Veya arkadas sohbetleri felan filan, gereken seyleri bana anlatir zaten..
Tabiki nefes nefese yapisik ikizler gibi zaman gecirmiyoruz. Bu evliligi sevgiyi, saygiyi zamanla öldürür bence!
Kendimize göre hem ortak, hem ayri ilgi alanlarimiz var ama eslerin özeli olmaz, bi yerde patlak verir bundan eminim.

Özel hayattan kasıt, kendine ait hobileri olması, arkadaşlarıyla vakit geçirebilmesi, kendine zaman ayırması gibi şeylerse evet çiftlerin özel hayatı olmalı. Eşim de ben de bu özgürlüğe sahibiz.

Ama söz konusu gizli saklı yapılan işler, saklanan arkadaşlıklar, sohbetler...vs gibi şeylerse, bence bunlar, evliliğin kimyasını bozan şeyler. Asla olmamalı.

Son düzenleme:

kesinlikle seninle aynı fikirdeyim :)
ilişkilerde gizlilik tüm sadakaati bitiriyor, :S

Bende bu yoruma katılıyorum düşüncem bu şekilde!:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…