Sevgililerin/eşlerin özel hayatı olur mu ??

özel hayat deyince benimde aklıma arkadaşlarıyla ailesiyle ya da yapmaktan hoşlandığı şeyler yani tek olarak yaptığı şeyler geldi tabikide bu açıdan bakınca çiftlerin özel bir hayatı olmalı.Ama şifreler konusunda bunda bir gizliliğe gerek var mı tartışılır.ama bence gerek yok zaten bi yere şifre koyduğumuz zaman ortak yapalım deriz ben şahsen şifresini bilmek isterim bu konuda şefaflıktan yanayım çünkü ben sen değil bir çiftiz biziz artık..

Katılıyorum ayrıca son kısmında çok haklısın. Başkalarının özelini de deşifre etmiş oluyoruz. Hem sürekli "okunacak" olması da insanı rahat hissettirmez. Eşe şifre niye verilir ya da eşten şifresi neden öğrenilir, denetleme yapmak için. Bu da karşındaki insana güvenmediğin anlamına gelir. İnsan yeteri kadar güvenmediği insanla nasıl hayatını paylaşabilir ki. Ha zaten şifresini eşine veren insanın içinde varsa fake hesaplar, başka bir telefon hattı alıp yine yapar yapacağını oda ayrı bir konu...

Evlenince sevgili olunca o insantümüyle bize ait olmuyor ki. Bunun ayrımını yapmak lazım.

Ben sözlüyüm, sözlümün tüm şifrelerini bilirim o da benim tüm şifrelerimi bilir fakat burda şifre bilmek bilmemek meselesi değil de benim takıldığım konu şifrenin neden bilindiği yani şöyle bir durum var; şifreyi sırf kontrol etmek, ne bileyim her an herşeye müdahale edebilmek amacıyla bilmek isteyen insana sinir olurum birbirimizin şifrelerini bilmek gizli gizli birbirimizi kontrol etme hakkı vermediğini düşünüyorum şifresini bildiğim halde her seferinden açacağım zaman sözlüme söylerim msn ni yada facebook unu açıcam diye, o da aynı şekilde açacaksa haberdar eder yada ben açtım diye söyleriz .. Biz şeffaf bi ilişki yaşıyoruz bu yüzden de herşeyini biliriz birbirimizin bunda da bir sakınca görmüyoruz . Tabi bu konu çok göreceli herkezin fikrine saygım var sadece biz böyle tercih ediyoruz ...

şimdi ben burda bazen onun ailesine saydırdığım oluyor elbette görsün istemem,kadın sağlığıyla ilgili,cinsellikle ilgili bi konuya baktıysam yine görsün istemem,bende onun erkek arkadaşlarıyla küfürlü muhabetlerine dahil olmak istemem eğer özel buysa tamam kabul orda duralım..

ama cepti,faceti bunlar tehlikeli ve suistimale açık alanlar..bunlar ortada olmalı,şifre sorduğumda özelim diyosa orda külahlar değişir..o zaman bu özelin sınırı yok,bi insanın vücudundan,kirli çamaşırlarından daha mahrem ne olabilir.. görüyor en özelim yatağım onada giriyor benimle her alanı ortak paylaşıyorda niye cepe face gelinde özelim oluyor onu anlamıyorum yani..

Örneğin; ben uzun süre bilmiyordum ver dedim şifre ikilemedi,ben aylardır girmiyorum zaten iş olsun diye açmıştım zaten..tamam dedik bi girdim arkaşının teki erotik bi site adı yazmış hadi glsene demiş bide..ama taa aylar öncesinden atılmış,nişanlımda girmediği doğruı okunmamış bile..naparsın şimdi,ölürmüsün öldürürmüsün..arkadaşlar eşlerimize elbette güveniyoruz güvenelim ama ortada manyak o kadar çok ki,erkek arkadaşınız ,eşiniz yapmasa bile öteki beriki dürtükleyebiliyor..o vakit buna mahal vermemeli..yapacağı varsa zaten yapar ama az biraz kontrelde etmeli yani..

Hala anlayamıyorum ben, face msn şifresini öğrenme durumunu, o kadar kişi açıklamış, ama hep aynı şey, denetleme isteğinden kaynaklanıyor işte, ne yapmış ne etmiş kimi arkadaş listesine eklemiş kime ne yazmış eminim eşlerinizin sevgililerin hesaplarınıza girdiğinizde bunlara bakıyorsunuz bende diyorum ki neden? güvenmiyor musunuz ona?

Zaten arkadaş amaçlı sohbet amaçlı tanımadığı bayanları eklememesi gerekir. Şahsi fikrim bundan şüphe duyacağım adamla yapamam ben zaten. Aklımda hep şüpheyle yaşayamam. Yani konu şifresini öğrenmek değil ona yeteri kadar güvenmemek kaynağında bu sebep olduğunu düşünüyorum. Hani deseniz ki face şifresini biliyorum çünkü benden daha çok arkadaşı var, haber kaynağına bakıyorum, bende ekli olmayan ortak arkadaşlarımızı merak ediyorum neyse ama özel mesaj alanına yine girilmez. Belki bir arkadaşı kimseye anlatamadığı özel bir derdini paylaşıyor. Mesela geçenlerde uzak bir şehirde oturan yakın bir arkadaşım ailevi bir derdini paylaştı eşimin facemi didiklediğini düşünsem hiç rahat konuşamazdım, kızın bütün derdini öğrenmiş olacaktı çok ayıp olurdu bence. Ama Msn şifresini bilmek neden o sırf chat programı, çeşitli sayfası da yok...

Ben güveniyorum ama msn face şifresini bilmeliyim bilmezsem olay çıkar. Bunu size vermediği zaman kavgaya kadar götüryorsanız muhakkak onun ne yapıp ne yapmadığını denetlemek istiyorsunuz, içinizde şüphe var demektir. Bu da yeteri kadar güvenmediğinizi gösterir. Bir adamın donunu görmeniz yıkamanız ona güvenmediğinizi göstermez ama onun şifrelerini illa öğrenmek ve hesaplarını denetlemek güvenmediğinizi gösteriyor...

Son düzenleme:
bende diyorumki benim için özel geneli kapsar,şu konuda özel yok ama bu konuda özel..buda bana ters geliyor..insan erkeğine güvenirde körü körünemi güvenir..olay güven meselesi değil zaten tek vücut olmuş özelikkle evli insanların özeli olmaz,ve özel konudan konuya değişmez..fikrimce.

Son düzenleme:
Ben de özel alanlar konusuna sonuna kadar katılıyorum hem kendi arkadaşları çevresi vs. hem de msn ya da facebook gibi şeylerde. Aynen katılıyorum tamamen konrol etme amacıyla isteniyor sonuçta şifreler. 'Hayatım ben sana sonuna kadar güveniyorum ama şifrelerini versen daha mutlu olacağım.' Tamemen kontrol edileceğini bilecek adımlarını ona göre atacak. Zaten aklında başka şeyler varsa yeni bir hesap almak zaten birkaç dakikalık iş. Yapmak istedikten sonra her türlü yolu bulunur. Önemli olan bir insanı o noktaya getirmemek. Kadın-erkek olarak ayırmıyorum bu arada genel olarak böyle.

telefonumda özel birşey olmasa bile karıştırılması sinirimi bozar
ben de karıştırmam eşiminkini ne gerek var? sorsam söyler zaten
gizli işler karıştırsa da mesajları mailleri vs siler diye düşünüyorum
bana gecen gün okulda arkadasım mesaj attım ''cemre okulda mısın ya regl oldum ped var mı yanında''
şimdi eşim bunu niye görsün ki, o kızı da tanıyor sürekli gelir gider kız, sadece kendi tarafımdan değil o kız acısından da düşünmeliyim bence

3 yillik evliyim oncesindede 3 yillik beraberdik esimde bende tum sifrelerimizi biliriz telefon msn face falan filan birgun bile o tlefonumu kurcalamaz bende onunkini guvenimiz sonsuz cunku arada facene girerim cunku ortak kullaniyoruz oda resim yukluyoum arkadaslarla konusuyorum asla kurcalama amacli degil bilmem bizim evliligimizde oyle gizli isler yoktur olanlara hayret ediyorum gizlilik niyeki

tabiki bir yere kadar özel hayat olmalı.Mesela ben sevgilimle ilgili bir konuyu arkadaşımla konuşmak istesem konuşamam ancak yüzyüze çünkü bütün şifrelerimi biliyor...Sevgilimde olsa her yaptığımı her söylediğimi bilmek zorunda değil.Belki ona söyleyemediğim birşeyi başkalarıyla konuşup fikir almak istiyorum? Ama benim sevgilim bunu anlamaz.İstesemde istemesemde kiminle ne konuştuysam hepsini okur,hatta hesap sorar.İçimi dökemiyorum kimseye rahat rahat.Yani kısacası sevgilinin ya da eşin sürekli kiminle ne konuştuğunu takip etmek yanlış bence en azından izin alınarak yapılmalı.

Yaa hep böyle mükemmeli oynar kadınlar hadi biraz gerçekleri söyleyeyim.Hepiniz kocanızın her şeyini bilmek istersiniz ama kendinizin her şeyini de gizlersiniz yalan mı?Sürekli kafanızdan bi şeyler geçer ama eşlerinize farklı konuşur ve davranırsınız.Kocanızın ailesine sinir olur ama kendi ailenizin hep evinize gelmesini sürekli annenizi görmeyi istersiniz.Kocanızın adeta köpeğinizmiş(bağlılık anlamında)gibi sürekli sizle olmasını her istediğinizi yapmasını istersiniz ama yavrılar onlar da insan.annesini sevmesin gormesin bir beni sevsin olmez bu ne zalimlik bencillik..Onun da hayatı var.Hem böyle olunca dışardan ne kadar komik görünüyor farkında mısınız?Gel bakim Rifat git bakim Rifat!

Rahat bırakın nefes alsın özgür ruhlu olursanız size daha çok bağlanır..İhtiyacınız olmadığını belli edin o da sizi kıskansın di mi?

özelin özeli olabilir mi soruyorum size?

benm özelim eşim yada sevgilimse onunda özeli benmdir.çiftler arasında gizli saklı olmamalı:13:

evlilikte özel hayatmı olur özel hayattan kastınız siz kız arkadaşlarınızla gezersiniz eşiniz balığa gider falan bunlar normal ama fazlaya kaçınca erkekler şımarır o yüzden eşler arasında pek özel hayat olmaz ne yaptığını nereye gitini kimlerle muhattap olduğunu bilmek gerekir bence sonuçta biz bir hayatı paylaşıyoruz ikimizin özeli olmalı.

Ben pek didiklemem eşimin hesabını vs.
ayda yılda bir belki
biliriz şifrelerimizi ama ikimizde pek karıştırmayız
mesela beni arkadaşlarımla buluştuğum zaman hiç arayıp sormaz
rahatsız etmek istemem seni istediğin kadar vakit geçir
der
bende ona halı saha maçlarında,dayılarıyla iskambil partilerinde ve arkadaşlarıyla play station
oynadığı zaman pek karışmamaya çalışırım
birbirimizi sıkarsak o evliliği zorlamış oluruz

bu şekilde mutluyuz,birbirimizi sıkmadan idare ederiz herşeyi,birbirimize güvenimiz tam çünkü çok şükür...

herkesin özel hayatı olmalı, ben evliyim, ama evliyim diye de onun cep telefonunu, maillerini, cüzdanını, ceplerini kurcalamam, her ne kadar yakın olsak da bunlar saygısızlığa giriyor, ne bileyim misal çalışma masasına dokunmam, çantasına dokunmam, o da benim çalışma masamı ve çantamı kurcalamaz, benim telefonumu eline almış bakıyorken onu görürsem çok bozulurum, bu bana güvenmediğinin kanıtıdır, maillerime bakması da aynı şekilde, bozulmamdan başka çok basit bi hareket.. gözümden düşer..

Olmalı.
Sevgili de olsa eş de olsa ben bir bireyim.
Görmek istediği bir mesajı falan gösteririm.
Benim arkadaşlarımla konuştuğum özel şeyler olabilir.

ister istemez olur her birey in kendine özel hayatı vardır biz ne kadar kabullenmesekte var

kalkıpta(kocacım şu adam çok yakışıklı dimi)yada(bu adam bana laf attı)dermiyiz (şahsen)aslaaaa pekii
adam kalkıpta (otobüste kızın biri bana kaş göz yaptı bende ona yaptım) dermi demez ama her erkek böyle bir durum karşısında en azından gülümser,eee bu da demek oluyorki eşler bile birbirinin özelini bilemezler bilmemeleri de gerekir herşeyi öğrenirsek evde huzur kalmaz beee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…