Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.662
25.418
548
28
Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?

Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.

İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor

Ben bu tarz iliskilerin yurumeyecegini dusunuyorum. Dunya goruslerinin uymasi gerektigi inancindayim.

Şu insanların siyaseti herşeyden önde tutmasnıa katlanamıyorum..benim ailemden sevdiğimden hayatımdan mutluluğumdan sağlığmdan dahami önemli ? Zerrrrreeee önemli değill..sanki dünyaya 726283993 kez gelicez ben şu kadarcık ömrümü böyle şeylere kafa yorarak geçiremem ki sizde geçirmeyin keyfinize bakın bence..

Benim için eşimin yaşam şekli, din hassasiyetler ve siyasi görüşü çok önemliydi. Eşinizle beraber ailesi de onunla aynı görüşte oluyor onlarla da sorun yaşama ihtimali var.

Ve en önemlisi çocuk olunca eşinizle aynı düşüncede , yetiştirme tarzında olmanız çok çok önemli. Anlayış , hoşgörü herşeyi çözmüyor.

Konu evliliğe doğru gidince farklı yaşam tarzları sorun olur. Siyasi görüşler dediğiniz şeyler yaşam tarzlarını da belirliyor , çok gelişmiş bir saygı anlayışınız varsa çift olarak olabilir ama diğer türlü yürümez

Sevgilin de sen gibi farklılıklara tahammül gösteren bir yapıdaysa sorun yaşamazsınız. Benim din hakkında siyaset hakkında aykırı görüşlerim vardır. Eşimse dümdüz bir adamdır. Bildiğin düz. Biraz bağnaz. Saçma sapan fikirleri var ama böyle düşündüğümü asla yüzüne söylemem. Bana komik bile gelse gülmem, ciddiye alırım. Düşüncemi söyler, ben böyle düşünüyorum senin düşüncene ise saygı duyuyorum derim. Ama aynı şeyi o da yapar. Pay da buluşuyoruz eşimle. Payda kısmına takılırsan tökezler düşersin. Farklılıklara odaklanmaktan daha dinlendirici benzerliklere odaklanmak. İkimizde makarna yemeyi çok severiz mesela krema ve sarımsaklı
Makarna diye birşeyi paylaşacakken kim ne yapsın bağırıp duran siyasetçileri

Genel olarak iki tarafında tavrına bağlı. Siz karşınızdaki insan saygılı olduğu sürece yapabilirsiniz gibi geldi ama sevgiliniz de öyle mi, asıl soru bu. Sizden değişmenizi ister mi? Karşıt görüşlü kişilere karşı tavrı nedir, konusu açıldığında tepkisi nasıldır? Yavaştan ağzını aramayı denemelisiniz. Özellikle kendinize yönelik değil başka insanlara yönelik sorular sorun, şimdi sizi kaybetmemek için sorun değil deyip ilerde sorun edebilir.

Babamın ve benim görüşüm farklıdır ama hic tartışmayiz sadece konusuruz mesela. Aşırılık siz konusuysa çok tartışırsınız o ayrı. Yine bir örnek, kizkardesimle kavga ediyoruz çünkü siyaset açıldığında karşıt görüşlü biri varsa insanın a.zina ediyor desem yeridir, sanırsın kan davalisi

Eski sevgilimle siyah ile beyaz gibiydik.
Vallahi kafayı yiyordum, zira kendisi takım tutar gibi parti tuttuğu için seçim dönemlerinde konuşmuyordum onunla, neyse ki geçen gördüğümde doğru yolu bulmuştu sevindim adına
Velhasıl zor iş, olmuyor çok kavga çıkıyor.

Uzun bir birlikteligim oldu siyası görüşümüz çok farklıydı yeri geldi dalga geçtik yeri geldi tartışma yarattık ama engel olmadı ilişkimize sonuç evliyiz

İlişkilerde önemli bir konu bu. Siyasi görüş farklılığı yaşam tarzını da etkiliyor. Çevremizde farklı görüşlere sahip insanlarla saygı çerçevesinde ilişki kurulabilir ama insan eşi ile bir hayat paylaşıyor. Uyumlu ve mutlu bir birliktelik olacağını düşünmüyorum

Ayri dilden-ayri dinden biriyle cok rahatlikla evlenebilirim ama ayri siyasi gorusten biriyle asla yapamam.
Bence insanin bakisacisini belirten birseydir siyasi görüş. Dunyaya farkli pencereden baktigim biriyle de neden hayatimi zorlastirayim?

Tabii ki bu dedigim o siyasi olusumu asiri benimsemis ve kendini onunla ozdeslestiren insanlar icin geçerli. Eger "ben x partisine oy attim cunku su su seyleri hosuma gitti . Bu bu vaadlerini begendim. Ama bir dahaki seçimde ne olur belli olmaz" diyen biriyse normal karşılarım. Herkesin fikri kendine

Açıkçası siyasetle sık sık haşır neşir olmayı aptalca bulurum. Fakat ülkemizde siyasi düşünce farklılığı demek genellikle hayat görüşlerinin farklı olması anlamına gelir. Siyasi bir tip sayılmamakla birlikte çizgileri belli bir hayat görüşüm vardır ve benim için çok önemlidir. Çizgimin dışında biri ile yapamam gibi geliyor, yine de büyük konuşmayım çünkü karşımdaki insanda önce düzgün ve sağlam insan olmayı ve bağnaz politize bir tip olmamayı ararım. Etrafımda farklı siyasi görüşlere sahip evli çiftler var ve evlilikleri gayet güzel gidiyor.

herkese gore degisir ama benim icin sorun siyasi gorus bir nevi hayata bakis acisini belli eden bir durum ben sol goruslu biriyim esim sag goruslu olsa devamli bir yerde tartisma yasardik siyasi olaylari onemsemeyen aman deyip gecen kisilere gore onemli olmaz belki ama onemseyenlere sorun teskil eder diye dusunuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…