Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
+1
Ayrı din hariç tamamiyle katılıyorum

Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
En basitinden 6 7 aydir başka bir şehirde yaşıyorum Antalya da ve ben tesetturluyum ama yazin ben hasemamla arkadaşım bikiniyle çokta güzel havuza girdik ya da ben kahve içerken arkadaşım içkisini icti benim içinde arkadaşlarım içinde sorun olmuyor ama cogunlukla bakiyorum bir ortama girince hemen yonetimdeki partiyi destekledigimi düşünüp önyargılı yaklaşıyorlar
Ama konuştukça aslinda tam tersi olduğunu anlasalarda ben çok üzülüp kızıyorum bazen tesetturluyum diye illa a partiden mi olmaliyim ya da malum birinin hayranimi olmaliyim çok uzun yazdim ama konuyu görünce yazasim geldi

Ben solcuyum, asla asla asla sağcı yada muhafazakar biriyle bırak evlenmeyi sevgili olamam. Arkadaşlık olur bir derece ama ilişki asla yürümez.
Şimdi iki solcu evliyiz bir de evladımız var. Bir haberi paylaşsak beraber küfrediyor yada gülüyoruz. Çocuğumuza ortak kararla dini bir şey öğretmiyoruz, öğretmeyeceğiz. Evrimli büyük patlamalı üç boyutlu kitapları var. Çocuk konusunda genel bir uzlaşma var en önemlisi.
Ayrıca ben iki kadeh atamayacağım bir eş de istemezdim.

Bizde eşimle sizin tam tersi durumdayız . Genel anlamda yaşamamaya çalışıyoruz çünkü konuşmama kararı aldık ama seçim süreçlerinde çok gerildik hatta ciddi kavga ettik ve onun ailesi akrabaları vs konuşuyor tek ayrı görüşte olan benim bu durum beni rahatsız ediyor . Babasına bir kaç defa cevap vermişmişim var birlikte haber izlemekten nefret ediyorum kayınpederimle onun dışımda çok iyi anlaşırız ama işte gerginlikler oluypr. Yani asla konuşmama kararı alıp bu kararı uygulamanız lazım toplumda da öyle olmsı lazıö . Yoksa ciddi kavgalar olabilir . Hele seçim dönemleri çok sıkımtılı . Benim endişem şu an hamileyim ve çocuk yetiştirme meselesi ... tutarsız çocuklarım olsun istemiyorum anne baba hem fikir olmazsa çocukta ciddi kişilik bozukluğu olur. Yani şu anı değil her şeyi düşünüp öyle karar ver evliliğe

Son düzenleme:
Sizin gibi tesettürlü ama siyasi anlamda aynı görüşte olduğum üç arkadaşım var, bayılıyorum üçünüde. Ne yazık ki benzer önyargılardan bende rahatsızım. İlişki için farklı siyasi görüş istemesem de arkadaşlıkta farklılıklar insanı geliştiriyor.

Kesinlikle haklisiniz ilişki için bende asla istemezdim en basiti kendi babam malum fanatik seviyede hayrani ve evine gittiğimde asla tartisamam çünkü farklılıklari anlayip saygi göstermiyor keza esimlede öyle siyaset asla konusturmuyorum.
Fatih Sultan Mehmetin çok sevdigim bir sözü var hayat felsefem diyebilirim Allah in soracağı soruları siz dünyada sormayın. diye ve bende bunu uyguluyorum bana önyargılı yaklaşıp daha sonra arkadaş olduğum bi kaç kişi var tek yapmamiz gereken saygili olabilmek ama o da kalmadi ne yazik ki

İktidar partisini destekleyebilirsiniz de kim ne diyebilir. Ak partinin de iyi ve kötü yanları var chpnin de mhpnin de diğerlerinin de sonuçta hepsi birer siyasi parti. Birine oy veriyor olmak bizi iyi ya da kötü yapmaz. “Ben tesettürlüyüm ama aslında onlardan farklıyım” gibi bir ispat çabası içinde olmak zorunda kalmak da insanların sizi olduğunuz gibi kabul etmediğinin göstergesidir.

Ben şunu da eklemek istiyorum. Eşimle 2 senedir beraber 1 sene de evliyiz. Hangi siyasi görüşüm olduğunu bilmez hangi partiye oy attığımı da.. her seçimde kavga çıkar söyle diye söylemem.. sende bana söyleme derim.. merak etmem.. annem babam dahil kimse bilmez..
Çünkü zaten fanatik yaşamam görüşlerimi hiçbişiye aşırı bağlanmam..
Kısaca zihniyette bitiyor..

Insanlarin on yargisi ve malligi...
Kultur sanattan cok zevk alan bir kuzenim var,ogretmen. Her ay en az bir kere benle tiyatroya gider,baska arkadaslariyla gittigi de olur. Dostoyevski okuma grubuna yazildi,bos gunlerini boyle degerlendirir. Yurtici yurtdisi kultur turlarina katilir, kitap fuari soylesileri cinde olsa gider.
Gecen haftalarda bir kitap imzalatmaya gitmis tuyapa. Yasli ve onemli bir kadin yazarimiz da soyle bir süzmüş (kuzenim basortulu) ve 'güzel tabii sizin de kitap okumaniz' demiş mantiga bakar misin?
Insanlar gercekten taşkafalı.
Ben de tam tersi muhafazakar görüşlü bir is yerinde calisiyorum. Patron her gün sirkete dua ettiniz mi anlamina gelen "hediye gonderdiniz mi?" Diye soruyor. Ortaya soruyor da ben sahsen rahatsiz oluyorum.
Kandil günü de yüklü bir odeme gelecekti. Sevdigim bir amirim "hadi herkes bilmemne duasi okusun da para gelsin" dedi,ozellikle bana bakip. Ben de artik dayanamadim "dua okuyacak olsam ölmüş dedemi ruhuna okurdum" dedim, gereksiz yere gerginlik olustu.
yani cooook sacma bir donemde yasiyoruz. Herkes karsi tarafi disliyor, ya da kendine cekmeye calisiyor.
Kime ne yani?
Inanc şu bu, bir guc gösterisi mi? Ya da acik giyinen alkol alan "kafir" de basortusunu baglayan "cahil" mi? Her siyah giyenin satanist kabul edilmesi kadar büyük bir sacmalik...
Ben sosyoloji mezunuyum. Eskiden cok severdim siyasi konularda konusmayi,fikrimi belirtmeyi. Uzun uzun makaleler okumayi.
ama ulke insanı beni bundan soguttu cunku mutlaka A kötü, B iyi
Herkes herkesten nefret ediyor.
Son bir ornek vereyim
Bu sene (gectigimiz seneler gibi) 8 mart gece yürüyüşüne katildim. Ertesi gun bir mitingde "ezani islikladilar" diye yuhalanmis yuruyus. Oysa oradaydim ve gerçeği yansitmiyor kesinlikle. Annem de izlemiş yandas haberini,doldurmus kendini "sen ezani yuhalamaya mi gittin,ben seni dualarla büyüttüm ezan islikla diye mi" sekline bana cikisti.
Yani bu siyasi nefret oyle birsey ki anneyi kizina dusman edebilecek boyutta birsey.
Evlerden irak
O yuzden hayatima alacagim insanin en azindan benimle ayni gorusten olmasini isterim. Cunku malesef orta bolgeden kimse kalmadi. Herkes ya o uçta ya bu uçta
Cok uzucu birsey gercekten,ülkem adina

Yorum sahibinin haricinde söylüyorum bunu, bugün gittiğim bir ortamdan başörtülü olduğum için garinsendim, siyasi bir ortam vs de yoktu. Bana her "türbanlı" bir değil tabi diyerek güya sevgi gösterisinde bulundular. Ortamdaki insanlardan ne kadar irrite olduğumu anlatamam. Kimseye kendimi kabul ettirip aslında sizin gibiyim gibi bir derde sahip olmadığım için birarda olacağım sürece de esktra bir samimiyet kurmayı düşünmüyorum.

Belli şeyleri kendine ait görüp dış görünüşten dahi diğerleri etiketini vurmaya bayılıyor bazı insanlar. Bu farklı hayat görüşündeki herkesi belli bir kalıba sokan herkes için geçerli tabi.

Eşim ve ben taban tabana zıt siyasi görüşlere sahiptik tanıştığımızda.
Farklı partilere oy verdiğimizi bildiğimiz halde hiçbir seçim sonrası birbirimize kime oy verdiğimizi sormadık. Siyasi konularda tartışırdık ama kavga boyutuna asla getirmedik.
zamanla ülkede yaşanan olayları o da gördü, o dönemki siyasi görüşünden tamamen uzaklaştı.
yaklaşık olarak aynı görüşteyiz diyebilrim şu an.
12 senedir birlikteyiz.
İkimiz de çok radikal değiliz belki ondan da sorun yaşamadık bilemiyorum.

Siyaset kardeşi kardeşe, babayı evlâda düşüren bir illet maalesef. Biizzat yaşadım.
İllet diyorum çünkü bizim milletimizde ayar yok.
İyilestiren bir ilacı fazla kullanarak zehre dönüştürürüz. Siyasette de asla ortamız yoktur. O yüzden olmaz bu iş.

Birbirinize ne kadar saygı duyarsanız duyun ilerde çocuğunuz olduğunda kimin inanışına göre yetiştireceksiniz o zaman karşıdakine ne kadar saygı duyabileceksiniz bunu düşünün?

Ben muhafazakar bir erkekle evlenmezdim. Bana, dünya görüşüme ters. Mutlu olmam biliyorum. Bana saygı da duysa benimle birlikte, benim yaptıklarımı yapmayacaktır. Hep yalnız mı takılacağım? En basitinden ben oruç tutmuyorum, kalkıp sahur hazırlığı yapmam, benden bunu beklese sorun olur. Uykum kıymetlidir. Hayatın içinden şeyler işte bunlar. Sen ben ayak uydururum , zaten çok farklı hayatlarımız yok diyorsan, sen bilirsin. İmkansız diyemem sadece ben tercih etmem.

Birbirinize saygi duyabiliyorsaniz neden olmasin?
Ben esimle cok farkli siyasi goruse sahibim. 5 yildir da evliyiz,surekli de fikir paylasimi yapmamiza ragmen henuz hic tartismadik bu konudan.

Dogmamis bebege don bicmișsiniz. Simdi anlasamazsiniz desem, ayrilacak misin? :). Yașa gör. Bazı insanlar konu siyasete gelince, hicbir lafini saklamazlar, eș dostla bile kavga eder küserler. Iki tarafta böyle yaparsa, ișler zorlasir, ama ben seni daha ılımlı gördüm, kavga edecek durum gormedim sende:)

muhafazakar erkek = hizmet bekler dusuncesi de yanlis. Sahurunu kendi kendine yapanlar var. Muhafazakar olmayipta senden ișe gitmeden kahvalti bekleyen bir cok erkek de var mesela. Erkegin karakterini bağlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…