- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
+1Ayri dilden-ayri dinden biriyle cok rahatlikla evlenebilirim ama ayri siyasi gorusten biriyle asla yapamam.
Bence insanin bakisacisini belirten birseydir siyasi görüş. Dunyaya farkli pencereden baktigim biriyle de neden hayatimi zorlastirayim?
Tabii ki bu dedigim o siyasi olusumu asiri benimsemis ve kendini onunla ozdeslestiren insanlar icin geçerli. Eger "ben x partisine oy attim cunku su su seyleri hosuma gitti . Bu bu vaadlerini begendim. Ama bir dahaki seçimde ne olur belli olmaz" diyen biriyse normal karşılarım. Herkesin fikri kendine
Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlariAyri dilden-ayri dinden biriyle cok rahatlikla evlenebilirim ama ayri siyasi gorusten biriyle asla yapamam.
Bence insanin bakisacisini belirten birseydir siyasi görüş. Dunyaya farkli pencereden baktigim biriyle de neden hayatimi zorlastirayim?
Tabii ki bu dedigim o siyasi olusumu asiri benimsemis ve kendini onunla ozdeslestiren insanlar icin geçerli. Eger "ben x partisine oy attim cunku su su seyleri hosuma gitti . Bu bu vaadlerini begendim. Ama bir dahaki seçimde ne olur belli olmaz" diyen biriyse normal karşılarım. Herkesin fikri kendine
Bizde eşimle sizin tam tersi durumdayız . Genel anlamda yaşamamaya çalışıyoruz çünkü konuşmama kararı aldık ama seçim süreçlerinde çok gerildik hatta ciddi kavga ettik ve onun ailesi akrabaları vs konuşuyor tek ayrı görüşte olan benim bu durum beni rahatsız ediyor . Babasına bir kaç defa cevap vermişmişim var birlikte haber izlemekten nefret ediyorum kayınpederimle onun dışımda çok iyi anlaşırız ama işte gerginlikler oluypr. Yani asla konuşmama kararı alıp bu kararı uygulamanız lazım toplumda da öyle olmsı lazıö . Yoksa ciddi kavgalar olabilir . Hele seçim dönemleri çok sıkımtılı . Benim endişem şu an hamileyim ve çocuk yetiştirme meselesi ... tutarsız çocuklarım olsun istemiyorum anne baba hem fikir olmazsa çocukta ciddi kişilik bozukluğu olur. Yani şu anı değil her şeyi düşünüp öyle karar ver evliliğeSizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?
Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.
İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
Sizin gibi tesettürlü ama siyasi anlamda aynı görüşte olduğum üç arkadaşım var, bayılıyorum üçünüde. Ne yazık ki benzer önyargılardan bende rahatsızım. İlişki için farklı siyasi görüş istemesem de arkadaşlıkta farklılıklar insanı geliştiriyor.Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
En basitinden 6 7 aydir başka bir şehirde yaşıyorum Antalya da ve ben tesetturluyum ama yazin ben hasemamla arkadaşım bikiniyle çokta güzel havuza girdik ya da ben kahve içerken arkadaşım içkisini icti benim içinde arkadaşlarım içinde sorun olmuyor ama cogunlukla bakiyorum bir ortama girince hemen yonetimdeki partiyi destekledigimi düşünüp önyargılı yaklaşıyorlar
Ama konuştukça aslinda tam tersi olduğunu anlasalarda ben çok üzülüp kızıyorum bazen tesetturluyum diye illa a partiden mi olmaliyim ya da malum birinin hayranimi olmaliyim çok uzun yazdim ama konuyu görünce yazasim geldi
Kesinlikle haklisiniz ilişki için bende asla istemezdim en basiti kendi babam malum fanatik seviyede hayrani ve evine gittiğimde asla tartisamam çünkü farklılıklari anlayip saygi göstermiyor keza esimlede öyle siyaset asla konusturmuyorum.Sizin gibi tesettürlü ama siyasi anlamda aynı görüşte olduğum üç arkadaşım var, bayılıyorum üçünüde. Ne yazık ki benzer önyargılardan bende rahatsızım. İlişki için farklı siyasi görüş istemesem de arkadaşlıkta farklılıklar insanı geliştiriyor.
İktidar partisini destekleyebilirsiniz de kim ne diyebilir. Ak partinin de iyi ve kötü yanları var chpnin de mhpnin de diğerlerinin de sonuçta hepsi birer siyasi parti. Birine oy veriyor olmak bizi iyi ya da kötü yapmaz. “Ben tesettürlüyüm ama aslında onlardan farklıyım” gibi bir ispat çabası içinde olmak zorunda kalmak da insanların sizi olduğunuz gibi kabul etmediğinin göstergesidir.Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
En basitinden 6 7 aydir başka bir şehirde yaşıyorum Antalya da ve ben tesetturluyum ama yazin ben hasemamla arkadaşım bikiniyle çokta güzel havuza girdik ya da ben kahve içerken arkadaşım içkisini icti benim içinde arkadaşlarım içinde sorun olmuyor ama cogunlukla bakiyorum bir ortama girince hemen yonetimdeki partiyi destekledigimi düşünüp önyargılı yaklaşıyorlar
Ama konuştukça aslinda tam tersi olduğunu anlasalarda ben çok üzülüp kızıyorum bazen tesetturluyum diye illa a partiden mi olmaliyim ya da malum birinin hayranimi olmaliyim çok uzun yazdim ama konuyu görünce yazasim geldi
Insanlarin on yargisi ve malligi...Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
Yorum sahibinin haricinde söylüyorum bunu, bugün gittiğim bir ortamdan başörtülü olduğum için garinsendim, siyasi bir ortam vs de yoktu. Bana her "türbanlı" bir değil tabi diyerek güya sevgi gösterisinde bulundular. Ortamdaki insanlardan ne kadar irrite olduğumu anlatamam. Kimseye kendimi kabul ettirip aslında sizin gibiyim gibi bir derde sahip olmadığım için birarda olacağım sürece de esktra bir samimiyet kurmayı düşünmüyorum.İktidar partisini destekleyebilirsiniz de kim ne diyebilir. Ak partinin de iyi ve kötü yanları var chpnin de mhpnin de diğerlerinin de sonuçta hepsi birer siyasi parti. Birine oy veriyor olmak bizi iyi ya da kötü yapmaz. “Ben tesettürlüyüm ama aslında onlardan farklıyım” gibi bir ispat çabası içinde olmak zorunda kalmak da insanların sizi olduğunuz gibi kabul etmediğinin göstergesidir.
Birbirinize ne kadar saygı duyarsanız duyun ilerde çocuğunuz olduğunda kimin inanışına göre yetiştireceksiniz o zaman karşıdakine ne kadar saygı duyabileceksiniz bunu düşünün?Sizce sevgililikte iki tarafın siyasi görüşlerinin birbirinden farklı olması anlaşamamayı da beraberinde getirir mi? İlerde iş ciddiye binince sorun yaratır mı? Benimle aynı durumda olup da uzun süreli ilişkisi olan veya evlenip mutlu olan var mı?
Detay vermem gerekirse sevgilim daha sağcı ve muhafazakar bir yapıya sahipken ben daha sol görüşlü ve dini anlamda da dini çok hayatının merkezinde yaşamayan biriyim. Normalde her görüşten arkadaşım vardır ve gayet de iyi anlaşırız yani hoşgörülü saygılıyım her türlü farklılığa. Ancak sevgililik çok farklı bir olay. Şu an yeni sevgili sayılırız o yüzden ilerisi beni biraz tedirgin ediyor.
İyi anlaşıyoruz şimdilik, çok derin konulara girmiyoruz. Başka ortak noktalardan vs konuşuyoruz. Sevdiğim bir çok özelliği de var. Ama bu durum biraz kafamı kurcalıyor
muhafazakar erkek = hizmet bekler dusuncesi de yanlis. Sahurunu kendi kendine yapanlar var. Muhafazakar olmayipta senden ișe gitmeden kahvalti bekleyen bir cok erkek de var mesela. Erkegin karakterini bağlı.Ben muhafazakar bir erkekle evlenmezdim. Bana, dünya görüşüme ters. Mutlu olmam biliyorum. Bana saygı da duysa benimle birlikte, benim yaptıklarımı yapmayacaktır. Hep yalnız mı takılacağım? En basitinden ben oruç tutmuyorum, kalkıp sahur hazırlığı yapmam, benden bunu beklese sorun olur. Uykum kıymetlidir. Hayatın içinden şeyler işte bunlar. Sen ben ayak uydururum , zaten çok farklı hayatlarımız yok diyorsan, sen bilirsin. İmkansız diyemem sadece ben tercih etmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?