- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
-
İNANÇLI biri olarak söylüyorum neredeyse 40 ına dayandım. Nerede dindarım diyen biri varsa, sarıklı cübbeli biri varsa sıkıntılı biri oluyor. Kadına saygı duymayan , onu kölesi gibi gören , ev işinde yardım etmeyen , o işlerin kadının vazivesi görevi gören, çapkınlığı aldatmayı hak sayan , evliliğinde üstünlük taslayıp kendini bir halt sayan ne kadar erkek varsa yüzde 60 dan fazlası dindarım diyenden çıkıyor. (İSTİSNALAR A saygım sonsuz)
Ensar vakıfları , kuran kurslarındaki tecavüzcüler , bir kereden birşey olmaz diyen olmaz olasıca aile bakanımız , mini giydiyse tecavüzcüyü çağırmıştır diyen yobaz kopekler , anasının dizinden hallenen amipler , evlatlık çocuğum bana helal diyenler , kızına tecavüz edip yetiştirdiğim meyvenin tadına ilk ben bakmalıyım diyenler , erkek çocuklarına tecavüz edip bademleniyoruz diyen soysuzlar, 6 yaşında kız çocuğuyle evlenebilirsin diyen sakallı kopekler , karın ölünce aç kalırsan onu yıyebilirsin diyen iğrenç ötesi geri zekalılar..... Say say bitmez. Bunların hepsi 2 metre sakal bırakıp cübbe giyen ama kuran okumadan din yaşayan hayvanlar ..... Kur an okumadan din bilmeden dindar olduğumuz sürece daha neler görürüz.
Sen hiç atatürk çü bir deneğin tecavüz olayına kartıştığını duydun mu, Ya da 6 7 yaşındaki çocuklarla bademlendiğini , ya da anasından tahrik olduğunu gördün mü.
Farkettiyseniz müslümanlara dindarlara laf etmedim. Daha doğrusu okuyan dinini kuranını bilen müslümanlara laf etmedim. Soylediğim farklı birşeydi . Elinizi vicdanınıza koyun bu verdiğim örneklerin hepsi dindar oluşumlar ya da vakıflar ya da dindar olduğunu söyleyen kişiler değil mi. Hepsini tv den haberlerden izlemediniz mi. Bunların bir çoğu ilahiyat bilmem nesi insanlar değil mi. Hayatımda hiç kimseyi ayrıştırmadım. Dini mezhebi siyasi görüsü farklı arkadaşlarım dostlarım var. Asla uclarda yaşayan biri olmadım ama bir de gerçekler var akşama kadar haberlerde bangır bangır bağıran olaylar var.Hanımefendi.
Öyle felaket cümleler kurmuşsun ki neresinden tutsam bilemedim.
Dindar ne demek? Önce bunu bir öğren.
Su yazdığın örneklerin hangisi dindardir?
El-insaf ya...
Ben size müslüman ve eşini el üstünde tutan birçok örnek insan gösterebilirim, yaşayan ve vefat etmiş farketmez. Bunun cübbe ile sarıkla ne bağlantısı var ? Şuraya dert yazan kadınlara sorun bakalım kaçının kocası Cübbeli sarıklı?
Münafıkları, sapiklari, manyakları, ahlaksizlari gelmişsin İslam'a atfetmissin, onun üzerinden bütün müslümanları karalamissin. Bu yazdıklarının hangisi İslam'la bagdasiyor da sen müslüman insanlara laf atabiliyorsun?
İnsanları kıyafetleri üzerinden ayrıştıran bir insansın ve inan ki mini etek giyenlere laf edenlerden zerre farkın yok.
hah işte aradığım cevap burada. 13 yaşında çocuğa hallenen şerefsizi yine aynı görüşte olan kişiler polise teslim etmiş. Ama yıllardır vakıflardas kuran kurslarında o kadar tecavuz olayı oluyor hiçbirinde duydunuz mu diğer hocalar gidip şikayet etmiş ya da o olmaz olasıcaları linç edip doğruyu savunmuş mu.Ya hu bu kafa neyin kafası allah aşkına.kotulukleri mı yaristiralim.insan olan her platformda iyiside kötüsü de olduğunu bilmiyormusunuz yoksa bir kesimi kötülemek içinmi buradasınız.yaptiginiz son derece cahilce.16 yaşındaki kızını barlarda sahneye çıkarıp sırtından para kazanan ana baba da sorsanız Atatürkçü.kendi öz yeğenini teknede götüründe.bir kaç yıl önce bir parti otobüsü ile Ankarada ki annesinin yanına gitmek için orada bulunan 13 yaşındaki erkek çocuğa hallenen ve otobüsteki aynı partiden hanımlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen adamda sorsanız Atatürkçü.su anda bulunduğum ilçe belediyesinde çalışan mensubu bulunduğu partinin teşkilatında on sıralarda yeralan burs verdiği lise öğrencisine sarkanda Atatürkçü.geciniz bunları efendim geçiniz.su hayatta iki sinif insan tanırım ben.bir iyiler vardır birde kötüler.hepsi bu.....bir topluluğu bu şekilde karalayıp diğer topluluğu yüceltirsiniz ondan sonra niye kutuplastik.kutuplasiriz tabi.kutuplasmaliyizda.hangi görüşten olursa olsun bu yobazliklarla cahilliklerle kutuplasmaliyiz.
Farkettiyseniz müslümanlara dindarlara laf etmedim. Daha doğrusu okuyan dinini kuranını bilen müslümanlara laf etmedim. Soylediğim farklı birşeydi . Elinizi vicdanınıza koyun bu verdiğim örneklerin hepsi dindar oluşumlar ya da vakıflar ya da dindar olduğunu söyleyen kişiler değil mi. Hepsini tv den haberlerden izlemediniz mi. Bunların bir çoğu ilahiyat bilmem nesi insanlar değil mi. Hayatımda hiç kimseyi ayrıştırmadım. Dini mezhebi siyasi görüsü farklı arkadaşlarım dostlarım var. Asla uclarda yaşayan biri olmadım ama bir de gerçekler var akşama kadar haberlerde bangır bangır bağıran olaylar var.
Ne olursa olsun bir topluluğu bu şekilde hedef gösterip başka bir topluluğu yuceltemezsiniz.bu yobazlığın ta kendisidir.bir olayda kendi görüşünden insanlar tarafından deşifre edilmişse biri yani bu demekki bunun dışında hiç susulmus üstü kapatılmış olay yokmu Ataturkcu diye nitelenen toplulukta.ya sizle başka dünyaların insanlarıyız yada siz korsunuz.niyetim asla belli bir kesimi savunmak değil.ama bu kadarda basiretsizce karalama yapılmaz.ben sizin burada bahsedilen iki topluluktanda farklı başka bir topluluğun sözcülüğünü yaptığınızı düşünüyorum açıkçası.hani diyorya Ahmet kaya nerden baksan ahmakça...hah işte aradığım cevap burada. 13 yaşında çocuğa hallenen şerefsizi yine aynı görüşte olan kişiler polise teslim etmiş. Ama yıllardır vakıflardas kuran kurslarında o kadar tecavuz olayı oluyor hiçbirinde duydunuz mu diğer hocalar gidip şikayet etmiş ya da o olmaz olasıcaları linç edip doğruyu savunmuş mu.
Soylemek istediğimi ifade edemedim yanlış yerlere gidiyor. Tekrar ve 3. kez söylüyorum lafım kuranını okuyup gerçekten dindar olanlar dindar yaşayanlara değil.
Niye sorun olmalı? Herkes her konuda çok net, uç, keskin fikirlere sahip olacak değil ya. Belki de uyumu ılımlılıkta bulmuşsunuzdur?Bizde sorun olmadı.Çünkü ikimiz de aşırı sağcı ve aşırı solcu değiliz. Siyaset hayatımızın en temel gerekliliği de değil.
Hiçbir tarafı yüceltmedim. Ahmet kaya gibi bir pkk nın lafıyla onume gelen kişinin ne dediği de bu saatten sonra umrum olmaz. Ben değil ama heralde siz başka bir oluşumun sözcüsü olabilirsiniz. Sizinle bu tartışma benim için bitmiştir. NOKTANe olursa olsun bir topluluğu bu şekilde hedef gösterip başka bir topluluğu yuceltemezsiniz.bu yobazlığın ta kendisidir.bir olayda kendi görüşünden insanlar tarafından deşifre edilmişse biri yani bu demekki bunun dışında hiç susulmus üstü kapatılmış olay yokmu Ataturkcu diye nitelenen toplulukta.ya sizle başka dünyaların insanlarıyız yada siz korsunuz.niyetim asla belli bir kesimi savunmak değil.ama bu kadarda basiretsizce karalama yapılmaz.ben sizin burada bahsedilen iki topluluktanda farklı başka bir topluluğun sözcülüğünü yaptığınızı düşünüyorum açıkçası.hani diyorya Ahmet kaya nerden baksan ahmakça...
Malesef çok haklısınız. Benim görümcem de tesettürlü, ben değilim. Kolkola gezeriz, çok güzel sohbet ederiz. Birbirimize saygımız sonsuz. İnanç siyasetten bağımsız bir kavram, bunu karıştırıyor insanlar. İnanç tek bir partinin tekelinde sanıyorlar.Ahhh keşke insanlar öyle düşünse saygı.duysa hayat ne kadar kolay olurdu etiketlemeseler insanlari
En basitinden 6 7 aydir başka bir şehirde yaşıyorum Antalya da ve ben tesetturluyum ama yazin ben hasemamla arkadaşım bikiniyle çokta güzel havuza girdik ya da ben kahve içerken arkadaşım içkisini icti benim içinde arkadaşlarım içinde sorun olmuyor ama cogunlukla bakiyorum bir ortama girince hemen yonetimdeki partiyi destekledigimi düşünüp önyargılı yaklaşıyorlar
Ama konuştukça aslinda tam tersi olduğunu anlasalarda ben çok üzülüp kızıyorum bazen tesetturluyum diye illa a partiden mi olmaliyim ya da malum birinin hayranimi olmaliyim çok uzun yazdim ama konuyu görünce yazasim geldi
Surada o kadar şiddet , aldatma konusu okuyoruz kaç tanesi dindar ve sarıklı cübbeli acaba?İNANÇLI biri olarak söylüyorum neredeyse 40 ına dayandım. Nerede dindarım diyen biri varsa, sarıklı cübbeli biri varsa sıkıntılı biri oluyor. Kadına saygı duymayan , onu kölesi gibi gören , ev işinde yardım etmeyen , o işlerin kadının vazivesi görevi gören, çapkınlığı aldatmayı hak sayan , evliliğinde üstünlük taslayıp kendini bir halt sayan ne kadar erkek varsa yüzde 60 dan fazlası dindarım diyenden çıkıyor. (İSTİSNALAR A saygım sonsuz)
Ensar vakıfları , kuran kurslarındaki tecavüzcüler , bir kereden birşey olmaz diyen olmaz olasıca aile bakanımız , mini giydiyse tecavüzcüyü çağırmıştır diyen yobaz kopekler , anasının dizinden hallenen amipler , evlatlık çocuğum bana helal diyenler , kızına tecavüz edip yetiştirdiğim meyvenin tadına ilk ben bakmalıyım diyenler , erkek çocuklarına tecavüz edip bademleniyoruz diyen soysuzlar, 6 yaşında kız çocuğuyle evlenebilirsin diyen sakallı kopekler , karın ölünce aç kalırsan onu yıyebilirsin diyen iğrenç ötesi geri zekalılar..... Say say bitmez. Bunların hepsi 2 metre sakal bırakıp cübbe giyen ama kuran okumadan din yaşayan hayvanlar ..... Kur an okumadan din bilmeden dindar olduğumuz sürece daha neler görürüz.
Sen hiç atatürk çü bir deneğin tecavüz olayına kartıştığını duydun mu, Ya da 6 7 yaşındaki çocuklarla bademlendiğini , ya da anasından tahrik olduğunu gördün mü.
Hiçbir tarafı yüceltmedim. Ahmet kaya gibi bir pkk nın lafıyla onume gelen kişinin ne dediği de bu saatten sonra umrum olmaz. Ben değil ama heralde siz başka bir oluşumun sözcüsü olabilirsiniz. Sizinle bu tartışma benim için bitmiştir. NOKTA
Zaten şu yorumunuzda gösteriyor ki cehalet sarmış dört bir yanınızı.ne desem boş ne desem havada.bir şarki sözünden yaptığınız çıkarım zaten soyledigim herşeyi tasdikler nitelikte.pahsettiginiz teror orgutune en ufak bir yakinligim olmus olsaydi suan karsinizda degil yaninizda sizi destekliyor olurdum.cunku biliyoruzki kimler kimlerle kolkola.hem inancliyim deyip hemde bir topluluğun kül hakkına bukadar rahat girebilmenizden anlamalıydım cehalet seviyenizi.hata bende.selametleHiçbir tarafı yüceltmedim. Ahmet kaya gibi bir pkk nın lafıyla onume gelen kişinin ne dediği de bu saatten sonra umrum olmaz. Ben değil ama heralde siz başka bir oluşumun sözcüsü olabilirsiniz. Sizinle bu tartışma benim için bitmiştir. NOKTA
Zaten gerçekten dinini yaşayan müslümanlara lafım yoktu olamazda. Siyasi manada bir çok şeyin şekil değiştirdiğine dikkat çekmek istedim. Yukardaki bir iki kişininki de karşıt yorum sizinki de. Teşekkür ederim . Aklı baliğ olmayan biri pkk bile ilan etti beni.İşte bunlarla aynı havayı soluyoruz. Tekrar teşekkürler.Surada o kadar şiddet , aldatma konusu okuyoruz kaç tanesi dindar ve sarıklı cübbeli acaba?
10 yıldır vakıf faaliyetlerinde aktif bir şekilde görev alıyorum, bir dönem yatılı kuran kursunda da kaldım, hayatımın en güzel dilimiydi sanırım orada kaldığım günlerim.
Sizin vakıf ve derneklerle ilgili yazdığınız gercekten bu yola hayatını adamış samimi insanları vebal altında bırakmaktır.
Yazdığınız örneklerin hiçbirisi gerçek bir Müslümanın yapacağı yada destekleyeceği seyler değil. Madem inançlı olduğunuzu belirtmişsiniz, din üzeriden Pergamber Efendimiz zamanından beri nemalanmaya çalışan , yalancı pergamberden tutunda yaptığı sapkınlıkları İslam'a mal etmeye çalışan insanların olduğunu ve kıyamete kadar da olacağını bilirsiniz. Ama bunların hiçbirisi gerçek müslümanlara leke sürülmesine sebep olmamalı hele ki kendini inançlı olarak tanımlayan biri söz konusu ise.
Yoksa dine herseyiyle karşı herhangi bir insana tek kelime yazma gereği duymam açıkçası.
Zaten gerçekten dinini yaşayan müslümanlara lafım yoktu olamazda. Siyasi manada bir çok şeyin şekil değiştirdiğine dikkat çekmek istedim. Yukardaki bir iki kişininki de karşıt yorum sizinki de. Teşekkür ederim . Aklı baliğ olmayan biri pkk bile ilan etti beni.İşte bunlarla aynı havayı soluyoruz. Tekrar teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?