Sevgililikte siyasi düşünce farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kendi adıma asla dindar biriyle evlilik ciddi bir ilişkiye girmem
iş zihniyette din ve vicdan özgürlüğüne zerre inanmam
çünkü bilirim dindar olmayan birinin dindar biriyle olması dine ters

Ya hu bu kafa neyin kafası allah aşkına.kotulukleri mı yaristiralim.insan olan her platformda iyiside kötüsü de olduğunu bilmiyormusunuz yoksa bir kesimi kötülemek içinmi buradasınız.yaptiginiz son derece cahilce.16 yaşındaki kızını barlarda sahneye çıkarıp sırtından para kazanan ana baba da sorsanız Atatürkçü.kendi öz yeğenini teknede götüründe.bir kaç yıl önce bir parti otobüsü ile Ankarada ki annesinin yanına gitmek için orada bulunan 13 yaşındaki erkek çocuğa hallenen ve otobüsteki aynı partiden hanımlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen adamda sorsanız Atatürkçü.su anda bulunduğum ilçe belediyesinde çalışan mensubu bulunduğu partinin teşkilatında on sıralarda yeralan burs verdiği lise öğrencisine sarkanda Atatürkçü.geciniz bunları efendim geçiniz.su hayatta iki sinif insan tanırım ben.bir iyiler vardır birde kötüler.hepsi bu.....bir topluluğu bu şekilde karalayıp diğer topluluğu yüceltirsiniz ondan sonra niye kutuplastik.kutuplasiriz tabi.kutuplasmaliyizda.hangi görüşten olursa olsun bu yobazliklarla cahilliklerle kutuplasmaliyiz.

Farkettiyseniz müslümanlara dindarlara laf etmedim. Daha doğrusu okuyan dinini kuranını bilen müslümanlara laf etmedim. Soylediğim farklı birşeydi . Elinizi vicdanınıza koyun bu verdiğim örneklerin hepsi dindar oluşumlar ya da vakıflar ya da dindar olduğunu söyleyen kişiler değil mi. Hepsini tv den haberlerden izlemediniz mi. Bunların bir çoğu ilahiyat bilmem nesi insanlar değil mi. Hayatımda hiç kimseyi ayrıştırmadım. Dini mezhebi siyasi görüsü farklı arkadaşlarım dostlarım var. Asla uclarda yaşayan biri olmadım ama bir de gerçekler var akşama kadar haberlerde bangır bangır bağıran olaylar var.

hah işte aradığım cevap burada. 13 yaşında çocuğa hallenen şerefsizi yine aynı görüşte olan kişiler polise teslim etmiş. Ama yıllardır vakıflardas kuran kurslarında o kadar tecavuz olayı oluyor hiçbirinde duydunuz mu diğer hocalar gidip şikayet etmiş ya da o olmaz olasıcaları linç edip doğruyu savunmuş mu.
Soylemek istediğimi ifade edemedim yanlış yerlere gidiyor. Tekrar ve 3. kez söylüyorum lafım kuranını okuyup gerçekten dindar olanlar dindar yaşayanlara değil.

Bizde sorun olmadı.Çünkü ikimiz de aşırı sağcı ve aşırı solcu değiliz. Siyaset hayatımızın en temel gerekliliği de değil.

Evet duydum bunların hepsini. Siz de elinizi vicdanınıza koyun.
Misal 10.000.000 kuran kursundan 1inde böyle birsey yaşanıyorsa kuran kurslarinda tecavüz oluyor demek vicdanınıza sığıyor mu sizin?
10.000.000 vakifda hiç bir ahlaksizlik yaşanmazken 1 inde yaşanınca vakiflarda böyle şeyler oluyor demek sığıyor mu vicdanınıza?

Allah belasını versin bunları yapanlarin da. Bir ateist ne kadar tepki gösterirse buna, bir müslüman da tepki gösterir.

Nerede sıkıntılı insan varsa dindarlardan çıkıyor demissin,
Ben sana doğrusunu yazayim.,
Nerede sıkıntıli insan varsa şuursuz lardan çıkıyor

iş sadece siyaset olarak kalmıyor, siyasi görüş bi nevi hayat görüşünü yansıtıyor. yoksa o parti bu parti fanatikliği değil mesele. eşimle aynı görüşteyiz ama ailesi farklı düşünüyor ve onların düşüncelerine tahammül edemiyorum, uzak duruyorum bu tür muhabbetlerden

Ne olursa olsun bir topluluğu bu şekilde hedef gösterip başka bir topluluğu yuceltemezsiniz.bu yobazlığın ta kendisidir.bir olayda kendi görüşünden insanlar tarafından deşifre edilmişse biri yani bu demekki bunun dışında hiç susulmus üstü kapatılmış olay yokmu Ataturkcu diye nitelenen toplulukta.ya sizle başka dünyaların insanlarıyız yada siz korsunuz.niyetim asla belli bir kesimi savunmak değil.ama bu kadarda basiretsizce karalama yapılmaz.ben sizin burada bahsedilen iki topluluktanda farklı başka bir topluluğun sözcülüğünü yaptığınızı düşünüyorum açıkçası.hani diyorya Ahmet kaya nerden baksan ahmakça...

Bizde sorun olmadı.Çünkü ikimiz de aşırı sağcı ve aşırı solcu değiliz. Siyaset hayatımızın en temel gerekliliği de değil.
Niye sorun olmalı? Herkes her konuda çok net, uç, keskin fikirlere sahip olacak değil ya. Belki de uyumu ılımlılıkta bulmuşsunuzdur?

Bizler normal insanlarız, siyasetçi değiliz. Tuttuğumuz takımlar gibi siyasi görüşler de farklı olabilir. Düşünce özgürlüğüne saygısı olan insanlar problem yaşamazlar diye düşünüyorum ama siyasi görüşü fanatiklik boyutuna geçmiş ve yaşam tarzı olmuşsa siz ne kadar saygı duyarsanız duyun sıkıntı çıkacaktır.

Hiçbir tarafı yüceltmedim. Ahmet kaya gibi bir pkk nın lafıyla onume gelen kişinin ne dediği de bu saatten sonra umrum olmaz. Ben değil ama heralde siz başka bir oluşumun sözcüsü olabilirsiniz. Sizinle bu tartışma benim için bitmiştir. NOKTA

Malesef çok haklısınız. Benim görümcem de tesettürlü, ben değilim. Kolkola gezeriz, çok güzel sohbet ederiz. Birbirimize saygımız sonsuz. İnanç siyasetten bağımsız bir kavram, bunu karıştırıyor insanlar. İnanç tek bir partinin tekelinde sanıyorlar.

Ben bir çift tanıyorum. Ikisi tam zıt siyasi girişlerinde. Onlar çözümü siyaseti konusmamakta buldular. Başkalarında daha çok aileler arasında sorun oluyor. En iyisi böyle durumlarda siyaset konuşmamak. Cünkü bizim bir cok insanlar bir partiyi futbol takımı gibi tutarlar. Iyisini kötüsünü tartışmak olmaz. Hemen kavgaya döner

Surada o kadar şiddet , aldatma konusu okuyoruz kaç tanesi dindar ve sarıklı cübbeli acaba?

10 yıldır vakıf faaliyetlerinde aktif bir şekilde görev alıyorum, bir dönem yatılı kuran kursunda da kaldım, hayatımın en güzel dilimiydi sanırım orada kaldığım günlerim.

Sizin vakıf ve derneklerle ilgili yazdığınız gercekten bu yola hayatını adamış samimi insanları vebal altında bırakmaktır.

Yazdığınız örneklerin hiçbirisi gerçek bir Müslümanın yapacağı yada destekleyeceği seyler değil. Madem inançlı olduğunuzu belirtmişsiniz, din üzeriden Pergamber Efendimiz zamanından beri nemalanmaya çalışan , yalancı pergamberden tutunda yaptığı sapkınlıkları İslam'a mal etmeye çalışan insanların olduğunu ve kıyamete kadar da olacağını bilirsiniz. Ama bunların hiçbirisi gerçek müslümanlara leke sürülmesine sebep olmamalı hele ki kendini inançlı olarak tanımlayan biri söz konusu ise.

Yoksa dine herseyiyle karşı herhangi bir insana tek kelime yazma gereği duymam açıkçası.

Son düzenleme:
Zaten şu yorumunuzda gösteriyor ki cehalet sarmış dört bir yanınızı.ne desem boş ne desem havada.bir şarki sözünden yaptığınız çıkarım zaten soyledigim herşeyi tasdikler nitelikte.pahsettiginiz teror orgutune en ufak bir yakinligim olmus olsaydi suan karsinizda degil yaninizda sizi destekliyor olurdum.cunku biliyoruzki kimler kimlerle kolkola.hem inancliyim deyip hemde bir topluluğun kül hakkına bukadar rahat girebilmenizden anlamalıydım cehalet seviyenizi.hata bende.selametle

Bunları yavaştan yavaştan konuşmanız gerekir. Şimdi konuşmaz iseniz evlendiğinde mutlaka karşınıza çıkar. Siyaset elbet hayatımızın merkezi değildir. Ama bazen öyle anlar oluyor ki tamda merkezinde oluyor.Örneğin şu anda yaşanan ekonomiden bir konu açsak, binlerce yorum ve siyasetle bağlantılı bir çok farklı görüşte yorum gelir.önemli olan herkesin fikrini birbirini ezmeden aşağılamadan belirtme özgürlüğünün olması.Seviyeli tartışmalar yaratabilmek. Ve saygı göstermek. Sizin birbirinizle en başta bunları konuşmanız gerekiyor. Ama siz kendi isteklerinizi, o kendi değerlerini yaptırma konusunda baskı oluşturursanız. Bu iş olmaz. Ego yarışına, kendi görüşünü haklı çıkarma yarışına girmemeniz dengeyi sağlamanız gerekli. İşte şimdiden bunları konuşun bence

Zaten gerçekten dinini yaşayan müslümanlara lafım yoktu olamazda. Siyasi manada bir çok şeyin şekil değiştirdiğine dikkat çekmek istedim. Yukardaki bir iki kişininki de karşıt yorum sizinki de. Teşekkür ederim . Aklı baliğ olmayan biri pkk bile ilan etti beni.İşte bunlarla aynı havayı soluyoruz. Tekrar teşekkürler.

Zan altında kalmak sizi ne kadar rahatsız etti değil mi?Aynı havayı solumaktan muzdarip oldunuz mesela.
Aslında sizin de yukarıdaki yorumunuz buna benzer bir durum.
Burada İslam,muhafazarlık gibi konular geçince siyaset olsun veya olmasın direk konu lanet olası bir vakıfa dayatılıyor.Üç beş leş beyinli cühela örnek veriliyor.

Ben size çok örnekler verirdim aslında diğer görüşlerde üzeri kapatılan ahlaksızlıklara lakin ne gerek var birkaç kötü insan için,saf bir kalple o oluşumu destekleyen,o hayata inanan insanları lekelemeye.
Bir de o sarıklı,cübbeli abilerden,sünnet sakalından rahatsız olduğunuz amcaların pek çok güzel ahlaklısı da anlatılabilir.
Ben her iki tarafta da yaşayarak öğrendim.Size de tavsiyem haberlerden değil,direk ehl-i sünnet olan vakıfalara,Kur'an kurslarına giderek genelleme yapıp,zan altında bıraktığınız insanları biraz tanımanız.

'İslam bu değil ya' gibi açıklamalara girmeyeceğim,zaten müslüman olduğunuzu belirtmişsiniz.
Sadece yaptığınız genellemeler gerçekten yanlış.İnsanların örf diye yaşadıklarını yahut pis nefislerinin esaretiyle ortaya çıkardıkları kötülükleri sarık,cübbeyle sıvamayın lütfen.Herkesin değerleri farklı ve bazıları gerçekten hassas çizgiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…