Sevgilim ailesinden etkileniyor :(

Ya Allah aşkına bunlara ne dersen de benim dinimi inkar ediyor dinimdekini inkar ediyor diye nasıl çarpıtıyor nasıl bir olaydır bu? Ben erkeğin isteme ve karışma hakkına sahip olmadığını düşünüyorum dedim diye bana diyor ki dinimdekini inkar ediyorsun, böyle bir şey olabilir mi? Neyse kavga edip ban yemek istemiyorum lohusa lohusa, buradaki arkadaşlarım bana moral oluyorken ! Nerede farz değil demişim !

Müslümanlıkta annene bile giderken izin alman gerekiyor diyorlar fazdır değildir bilmiyorum ahkam kesemem bilmediğim konu hakkında ;) zaten ama işte çoğu insan böyle düşünmüyor benim öyle düşünenede düşünmeyenede saygım var önemli olan saygı :KK51: sen istediğin gibi yaşa düşün ama kimseye karışma.
Mesela şöyle bir örnek vereyim benim giydiğim bişeyden eşim rahatsız oluyorsa giymeyebilirim bu beni küçültmez ezikte yapmaz ama giymek istiyorsam illaki zaten giyerim :KK25:

Olayı dramatize etmeyin iyice mantık evliliği düşünüyormuş da sevmiyormuş da.. kaç aydır onla birlikte olan benim görüyorum davranışlarını
sen de onu değiştirmeyi düşünüyor musun hiç? giyim kuşam saç stili vs herhangi bir şeyde. pazarlık yaptın mı hiç? yoksa onu öyle gördün, beğendin, sevdin mi?
bana göre insan sevdiğini olduğu haliyle sever. şöyle olsan, böyle yapsan diye pazarlık başlayınca sevgi var mı şüphe duyarım.
bazen insan içinde yaşadığı için bazı şeyleri farkedemeyebilir. o yüzden iyi düşünmek lazım.

Müslümanlıkta annene bile giderken izin alman gerekiyor diyorlar fazdır değildir bilmiyorum ahkam kesemem bilmediğim konu hakkında :KK66: zaten ama işte çoğu insan böyle düşünmüyor benim öyle düşünenede düşünmeyenede saygım var önemli olan saygı :KK51: sen istediğin gibi yaşa düşün ama kimseye karışma.
Mesela şöyle bir örnek vereyim benim giydiğim bişeyden eşim rahatsız oluyorsa giymeyebilirim bu beni küçültmez ezikte yapmaz ama giymek istiyorsam illaki zaten giyerim :KK25:
Kendi rızasıyla kadının yaptıklarına karışamam tabii, ama diretmeye hakkı yok demiştim hala da öyle düşünüyorum. Sadece kendi fikrini belirtse o da düşüncedir saygı diyeceğim, o ne öyle ev arkadaşı gibi demiş. Eşim giydiğime karışmıyor diye mi ev arkadaşım.. Başka konuda da karışmıyor diye kadının kocasına geniş demişti.
Giydiğim şey göbeğime kadar dekolteli, mini minnacık, her yerimi çıkaran dar bir şeyse ben zaten giymem ve giymiyorum, eşim istemese haklı, ama atıyorum skinny jean giydim diye giyme diyorsa onu dinlemem tabii ki.

Ya bu adamin kafasi aylar sonra mi yerine gelmis? Kendi akli fikri yok mu ? Seni tanidiginda ojeli, rujlu bi kizmissin. Simdi ana babasinin akliyla seni değiştirmek istiyor. Kosarak uzaklas

Erkek arkadaşımın ailesi ile tamamen zıttız, ama erkek arkadaşım benim gibidir. Yaşam tarzı ve inanış açısından. Ben de inançlıyım, ama dindar değilim sevgilim de benim gibi. Ailesi ise çok muhafazakar bir aile, ailede yalnızca 1 gelin açıkmış herkes kapalı. 7 aydır birlikteydik ama hibçir problem çıkmadı bu konuda çok iyi anlaşıyorduk. 2 hafta önce falan anne babasıyla konuşmuş sevgilim annesi beni biliyor, babası bilmiyor. İşte genel olarak evlilikten bahsetmişler, babası demiş gelenek göreneklerimize bağlı biri olsun vs yani aslında kapalı birini istiyorlar ben biliyorum ama sevgilim öyle bi şey demiyordu bana. Neyse o gün bana dedi ki annemlerle konuşunca kafam karıştı düşünmeye başladım. Ben bunu duyunca çok çok üzüldüm. İşte ilerde ben sana ruj sürme desem, oje sürmeni istemesem biz anlaşır mıyız gibisinden şeyler söylüyordu... Ben nettim bu konuda ilerde asla kapanmamı falan bekleme isteme olmaz öyle bir şey demiştim o da zaten ben kendim dinimin gerektirdiklerini yapmıyorum senden böyle bir şey nasıl isterim diyordu.. Neyse böyle konuştuktan sonra beni yanlış anlama seni seviyorum mutluyum dedi.

Bugün konuşuyorduk gayet güzel, seni seviyorum mutluyum falan dedi hatta. O şekilde ilerliyordu muhabbet... Sonra dedi ki bu ara sürekli bunu düşünüyorum biz ilerde bu konuda anlaşabilicez mi falan dedi, hangi konu dedim, işte sana çok dar giyinmesen falan desem giyim konusunda dedi.. Ben de insan sevdiği insanı olduğu gibi kabul eder dedim. Sonra bana zaman ver dedi ben de iyi ara verelim o zaman dedim tamam dedi kapattı. Sonra mesaj atmış özür dilerim sakinleş konuşucaz yine diye.

Aradı tekrar konuştuk biraz düşün dediklerimi ben çok ilerisini düşünüyorum dedi. Zaman vermekten kastım ayrı kalmak değil beni yanlış anlama diyor.Orta yolu bulalım ben seni seviyorum dedi. Bir de mesleği gereği sürekli tayini olacak falan, eğer ilerde senin kariyerini etkilemiş olucam mı pişman olur musun bunları düşünüyorum falan dedi.. İlerde üzüleceğimize şimdi üzülelim iyice düşün bu dediklerimi dedi napcağımı şaşırdım gerçekten mantıklı düşünemiyorum :KK43:
sevgilin ne iş yapıyo ki? sürekli tayini mi çıkacak?

Demek ki neymiş, "ailesi böyle böyle bana ters, ama sevgilim hiç ailesi gibi değil, aynı ben" diye bir şey yokmuş. Şunu artık anlayın bence. Armut dibine düşer demişler. Bir insanın yaşamının, kültürünün ailesinden farklı olduğunu düşünmek biraz saflık. Farklı dünyaların insanısınız işte yani, açık.

Erkek arkadaşımın ailesi ile tamamen zıttız, ama erkek arkadaşım benim gibidir. Yaşam tarzı ve inanış açısından. Ben de inançlıyım, ama dindar değilim sevgilim de benim gibi. Ailesi ise çok muhafazakar bir aile, ailede yalnızca 1 gelin açıkmış herkes kapalı. 7 aydır birlikteydik ama hibçir problem çıkmadı bu konuda çok iyi anlaşıyorduk. 2 hafta önce falan anne babasıyla konuşmuş sevgilim annesi beni biliyor, babası bilmiyor. İşte genel olarak evlilikten bahsetmişler, babası demiş gelenek göreneklerimize bağlı biri olsun vs yani aslında kapalı birini istiyorlar ben biliyorum ama sevgilim öyle bi şey demiyordu bana. Neyse o gün bana dedi ki annemlerle konuşunca kafam karıştı düşünmeye başladım. Ben bunu duyunca çok çok üzüldüm. İşte ilerde ben sana ruj sürme desem, oje sürmeni istemesem biz anlaşır mıyız gibisinden şeyler söylüyordu... Ben nettim bu konuda ilerde asla kapanmamı falan bekleme isteme olmaz öyle bir şey demiştim o da zaten ben kendim dinimin gerektirdiklerini yapmıyorum senden böyle bir şey nasıl isterim diyordu.. Neyse böyle konuştuktan sonra beni yanlış anlama seni seviyorum mutluyum dedi.

Bugün konuşuyorduk gayet güzel, seni seviyorum mutluyum falan dedi hatta. O şekilde ilerliyordu muhabbet... Sonra dedi ki bu ara sürekli bunu düşünüyorum biz ilerde bu konuda anlaşabilicez mi falan dedi, hangi konu dedim, işte sana çok dar giyinmesen falan desem giyim konusunda dedi.. Ben de insan sevdiği insanı olduğu gibi kabul eder dedim. Sonra bana zaman ver dedi ben de iyi ara verelim o zaman dedim tamam dedi kapattı. Sonra mesaj atmış özür dilerim sakinleş konuşucaz yine diye.

Aradı tekrar konuştuk biraz düşün dediklerimi ben çok ilerisini düşünüyorum dedi. Zaman vermekten kastım ayrı kalmak değil beni yanlış anlama diyor.Orta yolu bulalım ben seni seviyorum dedi. Bir de mesleği gereği sürekli tayini olacak falan, eğer ilerde senin kariyerini etkilemiş olucam mı pişman olur musun bunları düşünüyorum falan dedi.. İlerde üzüleceğimize şimdi üzülelim iyice düşün bu dediklerimi dedi napcağımı şaşırdım gerçekten mantıklı düşünemiyorum :KK43:
eski sevgilimin benden ayrılmasının sebeplerinden biri giyim kuşamımdı, dindar biriydi, ben sana sürekli şunu giyme bunu giy demek istemiyorum bi yerden sonra huzursuzluk çıkar demişti.. bunu sorun olarak önüme getirmişti, eskiden orta yol buluruz diyen adam sonra bunu sorun etti..

Demek ki neymiş, "ailesi böyle böyle bana ters, ama sevgilim hiç ailesi gibi değil, aynı ben" diye bir şey yokmuş. Şunu artık anlayın bence. Armut dibine düşer demişler. Bir insanın yaşamının, kültürünün ailesinden farklı olduğunu düşünmek biraz saflık. Farklı dünyaların insanısınız işte yani, açık.
o insan okusa kendini geliştirse iyi yerlere gelse bile mi?

Sevgilimin yaşamı evet ailesinden farklı, üniversitede yaşadıklarını yaptıklarını biliyorum ailesiyle uzaktan yakından alakası yok.

Bu iş yürümez, tecrübe konuşuyor... Ben de çok muhafazakar ailenin en modern(hatta dövmeleri bile vardı sen düşün artık) evladıyla evlendim, ite kaka kavga dövüş 4 sene sürdürdüm ve birgün ceketimi alıp kaçtım... Her yönüyle uyum sağlayacağın biriyle evlen yoksa mutsuz olursun
sonradan ailesi gibi mi davranmaya başladı?

Canim mesela ben kapaliyim ama zorla kapanmadim ki..ya bunu sana dayatamazlar. .bu senin içinden gelirse yaparsın ki ki kimsede seni zorlayamaz yani..eğer sırf bu sorun olacaksa hiç uğraşma bence seni olduğun gibi kabullenmeli

Sevgilimin yaşamı evet ailesinden farklı, üniversitede yaşadıklarını yaptıklarını biliyorum ailesiyle uzaktan yakından alakası yok.
Bir insanın öğrenciliğinde ne yaptığı, nasıl üni yaşadığı başka bir şey, ailesinin kültürünü yansıtması başka bir şey. Siz kendi kendinizi kandırmışsınız.

o insan okusa kendini geliştirse iyi yerlere gelse bile mi?
Ya kültürün okumuşlukla bir ilgisi yok. Bu insanlar muhafazakar. Ailelerine gireceklerden de aynı muhafazakarlığı bekliyorlar. Okumuş muhafazakar yok mu? Bir insanın karakteri, eşinden beklentisi, aile kültürü okuyup okumamaya bakmıyor. Herkes dengiyle evlensin işte, bence doğrusu bu. Adamlar da kadınlar da ailesinin aynısı. Ailesi böyle ama sevgilim çok farklı diye kendini kandırmasın kimse bence.

Ya kültürün okumuşlukla bir ilgisi yok. Bu insanlar muhafazakar. Ailelerine gireceklerden de aynı muhafazakarlığı bekliyorlar. Okumuş muhafazakar yok mu? Bir insanın karakteri, eşinden beklentisi, aile kültürü okuyup okumamaya bakmıyor. Herkes dengiyle evlensin işte, bence doğrusu bu. Adamlar da kadınlar da ailesinin aynısı. Ailesi böyle ama sevgilim çok farklı diye kendini kandırmasın kimse bence.
ben de az kalsın büyük bi hata yapıyodum konumu biliyosundur :)

Back
X