• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

birzerdali

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2020
584
635
23
Merhaba arkadaşlar,

Nişanlanmak üzere olduğum bir ilişkim var. Corono sebebi ile bir süre ertelendi. Erkek arkadaşım , anlayışlı bana ilgi ve sevgisini esirgemeyen biridir. Çok şükür güzel bir ilişkimiz var.
Erkek arkadaşımin ailesi kapalı, muhafazakâr bir aile. Yaşadıkları bölge ise geleneksel, bu nedenle aile de geleneksel yapıda.

Ben Ankara'da yaşıyorum. Açık biriyim. Açık giyinirim. Sevgilim giyimimi sorun yapmadı bunca zaman. Fakat ailesinin yanında iken kot, açık bluz gibi şeyler giymesen memnun olurum dedi. Onların kafa yapısını bu yaştan sonra değiştiremem, senden bu konuda anlayış bekliyorum dedi ( sanırım ailesi Ankara'ya misafir olarak geldiğimde de dikkat etmemi bekliyor, yalnızca onların yaşadığı yere gittiğimizde değil)

Benim ailem de kıyafet konusunda zamanında bana baskı yapmış insanlar. Bu sebeple yeterince zor dönemlerim oldu. Bu konuda hassasım ve sanırım toleransim kalmamış. Bir yere kadar dikkat edeceğimi ama kot tişört giyme konusunda bir sey yapamayacagimi söyledim. Tartıştık. Sen benim arkamda duramayacaksin bir çok konuda demek ki dedim. Sizce tepkim yanlış mı ?

Düzenleme : Arkadaşlar konu yanliş bir yere akıyor. "Tesettüre gir der, kapan der" gibi bir algı oluşmasin. Öyle biri değil zaten, tesettüre kendi çok karşı aksine. Öyle beklentileri yok. Elbette nerde duracağını biliyor. Söylediği, onları gördüğümüzde biraz dikkat et de sorun çıkmasın uğraşmayalim bu sığ zihniyetleri ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hadi süper mini bir şey olsa, uç görülebilecek bir şey diyeyim, yine bir nebze anlayacağım da, kot tişörtün nesi varmış allasen? Oldu, yanlarında tesettüre de giriver madem çok istiyorlar diye. Böyle şey mi olur ya?

Taviz tavizi doğurur, yapmayın. Bugün kotla başlar, yarın şunu örtüver başına ayıplamasınlar filan diye gider bu. Olduğun gibi kabul etsinler alışsınlar.

Sizden güzelce rica etmiş erkek arkadaşınız ve ailesi ile ilk tanışmanız.Normal bi kot bi tişört giyiverseniz sorun olmaz hani😉
Kot tişört giyme diyor zaten. Kot yanlış bakılıyormus onlarda. Ayrıca ilk tanışma değil kast ettiği. Ailesinin yanında böyle olmami bekliyor

Simdi sen evlenirsen bu kisi ile, ailesiyle bir arada olacaksın....
Ve özgürce giyinemedigin için hep bi tartismaniz olacak..
Bence ya ailesi seni öyle kabul etsin ya da bence sen bişeyleri en baştan düşün...
Ailesi şehir dışında. Çok görmeyeceğim ama bıktım kıyafet konusundan ailemden dolayı, yıllardir. Tahammülüm yok yani.

Midi boy etek falan giymemi bekliyor sanırım sürekli
Bir arkafasimin ailesi bu şekilde...kız memlekete gidince kumaş pantolon genelde de uzun etek giyiniyor ..ben gece kondu mahallesinde yaşadım böyle baskı gormedim..ne askılı bluzuma laf edildi ne sortuma

Herkesin bir dunya gorusu var,zevkleri ve tercihleri var. siz onun ailesi geldiginde acilip gelsinler diyemeyeceginize gore es adayiniz da size bu teklifle gelmemeli bence.
Maalesef geliyor. Benim anlayışlı olacağımı ailesinin bu yaştan sonra değişmeyeceğini söylüyor. Bazı konularda zaten hak verdim ve elimden geleni yapacağım fakat taviz vermek istemiyorum bazı şeylerden

Bir arkafasimin ailesi bu şekilde...kız memlekete gidince kumaş pantolon genelde de uzun etek giyiniyor ..ben gece kondu mahallesinde yaşadım böyle baskı gormedim..ne askılı bluzuma laf edildi ne sortuma
Aile geleneksel olunca sorunlar da bitmiyor maalesef. Çok anlayışlı beni mutlu etmek için çok uğraşıyor o sebeple hatri var diyorum ama yine de kabullenemiyorum

Bir kere verirsen hep istenir. Benim yengem evlenene kadar rahat bir yasam sürmüş karışan eden olmamis. Evlendikten sonra kocasina boyun eğdi. Bütün dolabi değişti. Bilekten iki parmak yukarida bot bile giyemedi. En sonunda kapandı. Göre göre gözleri alışır. Seni bilerek görerek tanıyarak hayatina aldi sonuçta. Değiştirmesine izin verme. Sonra sonu gelmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X