sevgilim, annesi ve ben

ayri ev olacak, hatta ailelerimize cok yakin olmayalim diye de konustuk. tartisma hic cikmadi bu zamana kadar ama ciksa direkt annem annem demez sanmiyorum. sevgilimden yana cok sorun gormuyorum ama annesi gercekten cok asiri. bu yuzden de napacagimi bilmiyorum
Annenin bu abartılı cümlelerine oğlu ne diyor?

Erkekler annelerini çok sevse de o şekilde temastan hoşlanmazlar genelde. Erkek arkadaşiniza da normal geliyor heralde bunlar. Bence ciddili bi konuşun bakalım ne tepki vericek
evet bence de. nasil konusmaliyim sizce cok fazla tepki vermeden nasil konusabilirim cok icime attigim icin patlayacakmisim gibi geliyor bana gercekten

hep sadece konulari okurdum bu sefer kafama takilan bir seyle geldim. 5 yillik bir iliskim var. ailelerimiz tanisiyorlar bu yaz nisan yapacagiz. ikimiz de 24 yasindayiz. sorun sevgilimin annesi. sevgilime sanki sevgilisiymis gibi davraniyor. ilk defa bizim evimize geldiklerinde sevgilimin elini tutarak oturmustu, bunu hic unutamiyorum. bir kere de carsinin ortasinda ucumuz dolasirken de tutmustu elini ben yanlarindayken. o zaman sevgilime sormustum siz el ele mi gezersiniz hep diye, farkinda bile degildim tuttugunun demisti. bunlar disinda zaten surekli bir temas halinde. bir ara sevgilim sehir disindaydi geldiginde o aksam herkesin icinde ben oglumla yaticam cok ozledim falan dedi. her gun her dakika arar, mesaj atar. biz bulustugumuzda bile surekli ama surekli arayip farkli farkli sacma bahanelerle rahatsiz ediyor, eve ne zaman geleceksin diye sorup duruyor. beni aradiginda da surekli oglumu o kadar ozledim ki tum damarlarimda hissediyorum falan diyor. istisnasiz her konusmamizda ne kadar ozlediginden bahseder. hatta bir kere yine sehir disindan gelecegi zaman "sevgilimiz geliyor" demisti. ben bunlara gulerek karsilik veriyorum tepki gostermiyorum su an hicbir sekilde ama cok rahatsiz oluyorum acikcasi. daha bunlar disinda bircok sey var buraya yazsam cok uzun olur. ne yapmam gerekiyor sevgilimle konusmali miyim ya da sizce ben mi abartiyorum normal mi bu hareketler? fikirlerinizi merak ediyorum. tesekkur ederim simdiden.
El ele tutuşma dışında herşey çok abartı ve saçma Tehlike çanları çalıyor,dikkat edin.

evet bence de. nasil konusmaliyim sizce cok fazla tepki vermeden nasil konusabilirim cok icime attigim icin patlayacakmisim gibi geliyor bana gercekten
Bence direkt sorun.
Bir şey çok uzun zamandır dikkatimi çekiyor, annenle çok temas halindesiniz senden bahsederken bile sevgilim diyor. El ele tutusuyorsunuz. Anne oğul sevgisini anlarım. Ama bu sevgiden de öte takıntı gibi değil mi sence de?
Diye sorabilirsiniz

yanindayken soylediginde tepki vermiyor. bana soylediginden de haberi olmuyor genelde, annen boyle boyle dedi falan demedim.
Sevgilinizi bu anne büyütmüş, elini tutuyor farkında değil, yanında söylediklerinin farkında değil. Şu an koruduğunuz sevgiliniz muhtemelen bir ömür boyunca hiçbir şeyin farkında olmayacak😂 Bu konuyu garipsediginizi söyleyebilirsiniz sevgilinize?

Bence direkt sorun.
Bir şey çok uzun zamandır dikkatimi çekiyor, annenle çok temas halindesiniz senden bahsederken bile sevgilim diyor. El ele tutusuyorsunuz. Anne oğul sevgisini anlarım. Ama bu sevgiden de öte takıntı gibi değil mi sence de?
Diye sorabilirsiniz
tamamdir cok tesekkur ederim. en musait anda bunu konusacagim. en azindan nisanlanmadan bu konulari acsam iyi olacak gercekten

Konu sahibi sadece sizin için demiyorum ama nişanlanacak insanlar elbise rengini araştırdığı kadar bu konuların üstüne düşmüyor sanki. Bunu hiç konuşmamış olmanız bana daha neleri konuşmadan evleniyorlar diye düşündürdü. Evlilik bu en incesine kadar konuşmanız anlaşmanız lazım. Beş yıl kafeye, sinemaya gitmekle maalesef insan tanınmaz.

Sevgilinizle konuşun ama bence alacağınız cevap “ama aşkım annem zaten uzak olacak, ne var annem beni seviyor” vs olacak. Evlilikte siz sinir oldukça da “annem o ne diyeyim yaşlı kadın idare et” diyecek. Bu idare edilecek bir şey değil. Eşinden ilgi göremeyen annelerin tuhaflıklarını idare etmeyin. Bu şekilde büyümüş ve bunu normalleştirmiş insanla da evlenmeyin. Yani biz eşimle bile aile ortamında el ele oturmayız anne oğulun oturması ne demek? Sen yokken ben varım demek. Bilmiyorum ama sizde de bununla baş edecek dişliliği göremedim. Bence nişanı erteleyin zaten daha gençsiniz.

yanindayken soylediginde tepki vermiyor. bana soylediginden de haberi olmuyor genelde, annen boyle boyle dedi falan demedim.
Gerçekten çok ilginç,18 yaşında oğlum var,toplum içinde" çok özledim bu gece oğlumla yatacam" desem.( Tövbe tövbe) Herkesten önce oğlum beni bozar,böyle konuşmama asla müsade etmez.

Konu sahibi sadece sizin için demiyorum ama nişanlanacak insanlar elbise rengini araştırdığı kadar bu konuların üstüne düşmüyor sanki. Bunu hiç konuşmamış olmanız bana daha neleri konuşmadan evleniyorlar diye düşündürdü. Evlilik bu en incesine kadar konuşmanız anlaşmanız lazım. Beş yıl kafeye, sinemaya gitmekle maalesef insan tanınmaz.

Sevgilinizle konuşun ama bence alacağınız cevap “ama aşkım annem zaten uzak olacak, ne var annem beni seviyor” vs olacak. Evlilikte siz sinir oldukça da “annem o ne diyeyim yaşlı kadın idare et” diyecek. Bu idare edilecek bir şey değil. Eşinden ilgi göremeyen annelerin tuhaflıklarını idare etmeyin. Bu şekilde büyümüş ve bunu normalleştirmiş insanla da evlenmeyin. Yani biz eşimle bile aile ortamında el ele oturmayız anne oğulun oturması ne demek? Sen yokken ben varım demek. Bilmiyorum ama sizde de bununla baş edecek dişliliği göremedim. Bence nişanı erteleyin zaten daha gençsiniz.
cevabiniz icin tesekkur ederim. aslinda bircok seyi konustuk evlilige dair ama bu konuyu cok gozardi etmisim onu farkina vardim birkac aydir ve gecmistekiler de aklima geldikce parcalari birlestirdim ve simdi de ne yapmam gerektigini dusunmeye basladim. onceden aile iliskilerini begendigim icin farkina varamadim sanirim, zamanla batmaya basladi ve dag oldu. bu konu hakkinda bir sey yapmam gerektiginin farkindayim hatta sevgilim bu konuda cabalayip degismezse ben de nisanimi ertelemeyi dusunuyorum.

cevabiniz icin tesekkur ederim. aslinda bircok seyi konustuk evlilige dair ama bu konuyu cok gozardi etmisim onu farkina vardim birkac aydir ve gecmistekiler de aklima geldikce parcalari birlestirdim ve simdi de ne yapmam gerektigini dusunmeye basladim. onceden aile iliskilerini begendigim icin farkina varamadim sanirim, zamanla batmaya basladi ve dag oldu. bu konu hakkinda bir sey yapmam gerektiginin farkindayim hatta sevgilim bu konuda cabalayip degismezse ben de nisanimi ertelemeyi dusunuyorum.
kimseyi değiştireemzsiniz, ya kabullenin yda ayrılın. boşanmarın büyük kısmı erkek ailesi sebebi ile. o kadın meydanı boş bırakmaz. siz 3 kişi ile evlenmiş olacaksınıınz. değişmiş rolü yaparlar

yine bir eşinden göremediği "sevgililiği" oğluşunda yaşamaya çalışan kv adayı. herkes için kızı, oğlu çok kıymetlidir ama genelde türk anneleri her şeylerini adadıkları oğluşlarına böyle abartılı davranışlar sergiliyor, büyüdüklerini kabullenemiyorlar maalesef. belli bir yaştan sonra kendi kararlarını almaları, evlenmeleri vs onları korkutuyor. keşke bizde de "artık büyüdüler, kendi hayatları var" mantığı yerleşse artık. yoksa olan onlarla karşılaşan insanlara oluyor hep. bence de nişanlınla paylaşabilirsin fakat bu zamana kadar normal gelen davranışlar bu saatten sonra anormal gelir mi, bilemedim. sonuç "annemden mi kıskanıyorsun"a da dönebilir.

Sizin konunuza çok benzer bir aile tanıyorum. Adam evlendi ve sırf bu yüzden boşandılar. Kadın şu an 2 çocukla yaşam mücadelesi verirken adam hala anasının koynundan ayrılmıyor.

ayri ev olacak, hatta ailelerimize cok yakin olmayalim diye de konustuk. tartisma hic cikmadi bu zamana kadar ama ciksa direkt annem annem demez sanmiyorum. sevgilimden yana cok sorun gormuyorum ama annesi gercekten cok asiri. bu yuzden de napacagimi bilmiyorum
Sorun görmüyorum dediğiniz sevgiliniz evlendikten sonra annem annem diyecek.

Allah aşkına yapmayın, annesinin elini tuttuğunu nasıl fark etmez. Hadi sizi saymıyorlar, yolda bir arkadaşı falan görür diye utanır insan. Annesiyle nasıl aynı yatağa girer. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Şaşırtıcı olan ise sizin sorunu sadece annede görmeniz. Ama sevgilinizin de ondan kalır yanı yok.

Son düzenleme:
Dene bakalım annesi ağlasa seni şikayet etse bakalım der mi demez mi 🤷 yinede aklını karistirmayim ama erkekler çok azı dışında geneli anneci ve eşini ezmeyi marifet olarak görüyorlar. Umarım iyi bir gelecek sizin olsun. Hakkınızda hayırlısi...

Back
X