Sevgilim benden borç istedi.

benim birebir muhattap olduğum kişiler değil ama var böyleleri. erkek kadına bakmak zorunda. kadının namusunu helal kılarken zaten bunun sözünü veriyor. şu kapitalizm sözlerinden vazgeçin artık. kadın eve bakmak zorunda değil. bunlar tamamen bizi çalışma hayatına sokup daha fazla para harcamamızı sağlamak için uydurulmuş sözler. avrupalı bilim adamları yapıyor bu açıklamayı hadi belki anadoludan yapılandan tatmin olmazsanız.

bu arada herkes sizin bakış açınızda olmak zorunda mı da konuya yaptığım yorumlara hötleniyor? kk'da böyle bir kural mı var her açılan konuya herkes aynı şekilde mi cevap vermek durumunda? kızcağız farklı bakış açıları duymak istemiş ki burda dert yanmış. hiç bir şekilde de beni bu fikrimden çeviremezsiniz. muhattap olmayın. herkes kendi hayatına baksın. konu sahibi arkadaşım arkandayım.

erkek kadına bakmak zorundaysa bu zihniyetle erkeğe sen kadının sahibisin mesajı veriyorsunuz farkındamısınız o yüzden erkekte parasını ben veriyorum kafama göre davranırım rahatlığı oluyor. sizin bu fikriyatınız yüzünden kaç kadın zoraki evliliğine katlanıyor şiddete boyun eğiyor. ne kadar çağ dışı bir yaklaşım.. buyrun o zaman aldatılan ve şiddet gören kadınları da siz kurtarın bir zahmet madem kapitalizm bu.
elbette kadın da çalışma hayatına girecek boşunamı okuyorlar başka hayalleri başka hedefleri olamazmı? kadının tek varlık sebebi elin adamının kirli donlarını yıkamakmıdır?
bu kapitalizm filan değil hanımefendi hayatın ta kendisidir.
isteyen çalışmaz ama dayak yiyince de pişman olmayacak o zaman.

çalışan kadınlar dayak yemiyor değil mi? topluma baya uzaksınız. hatta çalıştığı halde eşinden zorla maaşını alıp kadını parasız bırakan üstüne değer vermeyen aldatan tipler var. hayat yaşadığınız çevreden ibaret değil. artı kadının çalışmaması evde oturup don yıkaması demek değil. ben şu an mecburiyetten çalışıyorum ama çalışmasam gideceğim bir ton kurs yapacağım bir ton aktivite var. ev hanımlığını bu kadar ayağa düşürmeyin. don yıkamakmış..

neyse konu tartışmaya döndü. sabote etmeyin kızın konusunu. bu benim fikrim. herkes saygı duymak zorunda. duymayan da uzak dursun selametle.

Şu sözünüzle kadını evcil bir hayvandan farklı kılmıyorsunuz farkında mısınız? Erkek kadına bakmak zorunda ne demek ve hatta 'bakmak' nasıl bir sözcük? Ben hayatım boyunca sırtımı babam dışında hiçbir erkeğe yaslamadım o da okuldan mezun olup işe girene kadar. Çünkü kadın olarak kendime saygım var. Sizin çalışma hayatına girmeniz daha fazla para harcamanızı değil, kendi paranızı harcamanızı sağlar en fazla. Ama tabi başkasının kazandığı parayı harcamak, başka birinin sırtından geçinmek bazılarına kolay geliyor olabilir. Ama böyle yaşayan insanlar (kadın ya da erkek fark etmez) unutmasın ki her asalak sırtında yaşadığı canlının kurallarına boyun eğmek zorundadır. Bu doğada da böyledir. Yani siz erkek kadına bakmak zorundadır derseniz o erkeğin de size "evden dışarı adımını atma, bu elbiseyi giyemezsin, annenlere gitmeyeceksin, o nasıl oturuş öyle" deme hakkı doğar dayak yiyip ağzınız burnunuz kırıldığında da, aldatıldığınızda da, hakaret gördüğünüzde de hayatınız boyunca tek bir kuruş kazanmadığınız için dizinizi kırıp size şiddet uygulayan o yaratığın evinde oturmak zorunda kalırsınız. Ha sanılmasın ki ev hanımlarını küçük görüyorum, asla. İnsanların kendi tercihleridir ki evde çalışmak da aslında bir emektir ve maddi karşılığı vardır. Ben şu söyleminizi yadırgıyorum ve bir kadın olarak utanıyorum böyle hemcinslerim olduğu için.

Karisina bakan erkek eşini sahiplenir. Erkek olan da siddet su bu göstermez. Dinimizde kadin cocugunu emzirmek zorunda bile degil ki. Erkek bakmak zorunda. Kadin zaten yeterince ev eş cocuk derdi cekiyor, hamilelik lohusalik yasiyor, psikolojik buhranlar geçilebiliyor, cok narin oluyor. Bi de çalışmasi daha da mahvediyor. Ha kadının calismasina karsi degilim ama erkegin kadinin sirtindan da gecinme fikri edinmesine karşıyım. Kadin ister calisir ister calismaz, ha kazandigi parayi evine harcamak zorunda da değil, ama adam bakmak zorunda..
O siddet falan filan hepsini serefsiz insanlar yapıyor. Dediklerinizin hicbir alakasi yok şiddetle, yok istenmeyen evlilikle falan.
Erkek kadının sahibi olamaz. Insanin tek sahibi Allahtir. Ve kadin da Allahin erkege emaneti olduğu icin, erkek evine yuvasına bakmak zorundadir. Üzgünüm ama bu boyle...

Bir sey merak ediyorum da anneniz hayati boyunca calisti mi? Yani bu bahsettikleriniz anneniz icin de gecerli mi acaba?

ona bakarsanız ben babasına bile sırtını yaslamamış bir bayanım. hep kendi ayaklarım üzerinde durdum hala da durmaya devam ediyorum. ama düşünce tarzım bu şekil. dediğim gibi bir erkeğin size hükmetmesi sizi kısıtlaması karakterine bağlıdır. çok yakın bir zamanda acayip güçlü bir kadın tanıdığım (müthiş bir işi var evi var hatta kocasının evi yok kadının evinde yaşıyorlar) şiddete maruz kaldı. noldu şimdi sizin genellemeleriniz?

bu hayatta her şey karakter velhasılı. çalışıp paranı kazanınca hayatın mükemmel gitmiyor. karşındaki adam değilse seni profesör de olsan süründürür. biraz daha geniş düşünün olayları.

çalışan kadın dayak yemez demedim dayak yerse ayrılmak için gerekli maddi gücü olur onu dedim. maddi gücü var. ha kullanır kullanmaz kendi bileceği iş. özgüven çalışmakla olmaz ne de olsa.

ev hanımının nesi var asıl demek istediğim bu çalışan kadın kursa gidemiyormu yani birçok firma kendi eğitim programını uyguluyor. ev hanımlığı don yıkamaktır benim gözümde. ben acizmiyim ki mesleğim varken oturayım evde.

Seneler önce bende kocama 300lira verdim ama sevgiliydik ozamanlar sen git onu babasına ver gerçi güveniyordum isteyince ger verdi bana yeri geldi o bana para verdi bunların lafı olmazki ama pekte alıştırmamalı anneni tanımıyorsa niye istiyo çok sıkıştı demek ama tuhaf annenden istemesi

dini takan kim?
ayrıca dinin yaşandığı hangi ülkede kadınlar mutlu 50 küsür islam ülkesi var hangisinde kadınlar rahat?
yani dinimizde bu var demeniz uygulandığı anlamına gelmez hergün 3-4 kadının öldürüldüğü bir ülkede de ben evde oturup parasızlık riskine giremem kimse kusura bakmasın.
lohusalık durumunda izinler var. hakkınızı ararsınız.

he döndük başa işte. çalışmak sadece başına bir şey geldiğinde tekrar ayaklarının üzerinde durabilmene yardımcı. mutlu bir evliliğin kuralı değil demek ki.

sizin mesleğiniz nasıl bilmem ama ben müdürüm ve çok uzun saatler iş yerindeyim. tatillerim çok az. gidebildiğim her yere gidiyorum ama daha fazlasını istiyorum iş hayatım yüzünden geri kalıyorum. siz sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz olaylara. dünya sizden ibaret değil.

sanki çalışanlar don yıkamıyor bir de. kocanıza kullan at mı giydiriyorsunuz çalışınca. yine siz yıkıyorsunuz.

Bakın, bu bir genelleme değil hayatın kuralıdır. Birine bağlı olarak yaşıyorsanız onun kurallarına uymak, boyun eğmek zorundasınız. Sizin tanıdığınız güçlü kadının en azından çekip gitme seçeneği var. Peki 'erkek bana bakmak zorunda' deyip de birgün bile çalışmayı aklından geçirmemiş kadınların böyle bir şansı var mı? Evlilik paylaşmaktır hanımefendi. Evlilikte herşeyi paylaşırsınız. Ben bu görüşümü sadece çalışmayan kadınlarla sınırlamıyorum. Çalışıp da 'erkek bana bakmak zorunda' deyip evin giderlerine kuruş katkısı olmayan, kazandığı parayı kendine saklayan kadınlar için de söylüyorum. İnsanlık onuru, haysiyeti olan, biraz gururu olan bir insan zaten 'şu kişi bana bakmak zorunda' diye bir cümle kurmamalı diye düşünüyorum. Evet erkeğin karakteri de çok önemli ve hatta kadının karakteri de çok önemli. Hatta çalıştığı halde şiddete boyun eğen, çalışmadığı halde şiddeti kendisine yediremeyip yeniden başlayan kadınlar da var. Ama bu örneklerin hiçbiri sizin şu cinsiyetçi, kadınları aşağılayan, kadınlık onuruna darbe niteliğindeki sözlerinizi haklı çıkarmaz. Tekrar ediyorum çok ayıplıyorum sizi ve utanıyorum.

Ben dini takarim. Ayrica nasil kim mutlu ya Arap kadınları evde temizlik bile yapmazlar, onlarin hizmetlileri vardir. Biz mutluyiz valla. Esim benim de temizlik yapmami istemiyor, birak baskasini cagiralim diyor. Ama ben istemiyorum yapi geregi işime kimsenin karismasini istemem. Valla biz kadina değer veren toplumlar olarak büyüdük.
Ayrıca calisan kadinlar sanki hic siddet görmüyor gibi konusmussunuz. Ha kadinin calismasina karsi degilim dedim çünkü ben de insanlara faydali olmak isterim. Ama calismak zorunda da değil diyorum.. yani kimse bunu mecburi hale getirmesin...
Ayrica kadin sanatla ugrasabilir, kültürel faaliyetlerde bulunabilir. Gezebilir. Bunlar da kisitlanmaz bizde...

siz rahata alışmışsınız desenize sırtımı erkeğe dayayıp kafama göre gezmek istiyorum diye..
oh valla ne güzel mis gibi iş varken erkek eline bakmaktan gocunmayacaksınız yani.

evde de iş bölümü diye bir şey var değilmi? :)

Bir sey merak ediyorum da anneniz hayati boyunca calisti mi? Yani bu bahsettikleriniz anneniz icin de gecerli mi acaba?
Evet annem hayatı boyunca çalıştı. Her işi babamla birlikte yaptılar. Aynen yazdıklarım annem için de geçerli. 18 yaşında yaşını büyüterek bankada çalışmaya başladı. Bankada çalışırken bir yandan üniversite okudu. Babam da aynı şekilde üniversitede okuyordu. Birbirlerine hep destek oldular. Annemin bir gün şiddet gördüğüne tanık olmadım. Bırakın şiddet görmeyi babamın birgün bile anneme sesini yükselttiğine tanık olmadım. Ha annem şiddet görseydi ne olurdu? Eminim o karakterdeki bir kadın asla bunu sineye çekmezdi ben de en büyük destekçisi olurdum. Unutmayın ki beni o anne yetiştirdi.

Bozulacak bir durum yok bana göre 6 sene diyorsunuz dile kolay samimiyetinize güvenerekten 300 tl bor istemiş eğer varsa yardımcı olmanızı isterdim. Yoksa yoktur zaten ama erkek arkadaşınız adına üzüldüm baya bir bozulmuştur eminim.

hangi arap kadının evinde hizmetçi var anlamadım ha çok isterseniz çalışır para kazanır siz de tutarsınız hem madem öyle buyrun arabistan'a yerleşin her gün çarşaf giymekten gocunmazsanız elbette..

islam ülkeleri kadın haklarında en geri ülkeler oluyor. böylemi değer oluyor ben anlamadım. ha çok değer var derseniz dediğim gibi buyrun arabistan orada. :))

kadını aşağılayan sizin zihniyetinizdir kusura bakmayın. oh akşama kadar çalışayım eve katkı sağlayayım eve geleyim yemeği bulaşığı çamaşırı çoluğu çocuğu. adam işe gitsin eve gelsin. o bir yoruluyorsa ben 3 yorulayım. ama ben buna karşı çıktım mı kadını aşağılıyor olayım. çok komiksiniz doğrusu. ben yıllardır çalışma hayatı içerisindeyim. hem okudum hem çalıştım hem annem çalışırken eve küçük annelik yaptımm. ve yıllar beni acayip yordu. sizin tuzunuz kuru sanırım.

tekrar tekrar söylüyorum konuyu yeterince sabote ettiniz. sizin gibi düşünmemekten onur duyuyorum. fazla ar duygunuz varsa kendi adınıza utanın.

Ah canım sen hangi dünyada yaşıyorsun ya benim annem çalıştığı halde ne eziyetler gördü bende 2ay çalıştım tam aksine evde huzur kalmadı kolaymı çalışıp çocuğa bakmak arkanda annen vs yoksa gelde çalış bakalım.çalışmıyoruz diyede kimse bizi köle olarak kullanamaz çalışıyorsun diye böyle şeyler söyleyemezsin

çalışan kadın aynı zamanda evde çalışır diyen kim?
oturup iş bölümü yapılacak erkeğe anlatılacak sen çalışıyorsan ben de çalışıyorum denecek bunu demedikten sonra sizin gibi erkeğe sırt dayamaya meraklı kadınlar hemen ama siz 3 yoruluyorsunuuuuz diye isyan eder tabii.

bir siz akıllısınız zaten o yüzden türkiye kadın erkek eşitliğinde en geri ülkeler arasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…