Sevgilim benden borç istedi.

Ben asla öyle bir şey söylemedim. İlk yorumumda da demiştim ki ev hanımlarının sarf ettiği de emektir ve onun da maddi bir karşılığı vardır. Aynı şekilde kadın eğer çalışıyorsa ev işlerine erkek de yardım etmek zorundadır. Ben erkek kadına bakmak zorundadır zihniyetini aşağılayıcı buluyorum. Bunun tuzu kuru olmakla alakası yok. Ne yani ben hayatım boyunca çalıştım şimdi bana kocam baksın artık, hak ettim gibi bir mantık var mı?

Benim annem de hayati boyunca hic calismadi. Kendini gelistirdi, siddet de gormedi, bebek gibiydi evde. Kurslara gitti. Arkadaşlarıyla aktiviteler yapti. Sehir disina gezmelere gitti dostlarıyla. Cok şükür bi sorun da cikmadi. Beni de o anne büyüttü. Kalkip da insanları genellemeyin. Ha calisan kadinla evlenmek isteyen erkek bunu basta söyler. Ona göre evlenir. Sahsen benim esim bana calismani istiyorum deseydi evlenmezdim.. Üzgünüm ben de boyleyim. Ha su an calisip insanlara faydali olmayı cok istiyorum. Maas alip almamam da umrumda değil acikcasi.. Dedigim gibi kadinlarin calismasina karsi degilim ama calismak zorundaymis gibi gösterilmesine karsiyim...

hahahaha bu yorumunuza gülerim anca

ben babasız büyüdüm. babamdan maddi destek almadan büyüdüm. hatta kırk yılda bir çıkarıp bişeler vermek istediğinde gurur yaptım geri çevirdim. okul hayatımı çalışarak bitirdim. üniversite boyunca ailemden aldığım 100 tl'yi geçmez. hala da çalışıyorum şükür. baya alışmışım rahata değil mi? siz kocanıza bakmaktan gocunmuyorsanız ben hiç gocunmam heralde. farzet ki odunun biriyle evlendin elini hiçbir işe sürmüyor bir de üstüne kaynanana filan zorla temizliğe yolluyor napacaksınız o zaman? ne kadar toz pembe size hayat yahu.

ben niye kocama bakıyorum ayol kocam acizmi?
ikimizde çalışan insanlarız.

hiç küçük emrah edebiyatı yapma istersen resmen rahata alışmış bir kadınsın bunca zaman çalıştım şimdi yatacağım diyorsun kurs murs hikaye senin derdin erkeğe dayanmak ben anladım tamam

tekrar diyorum eşin odunun teki çıktı yardım etmedi ki böyle erkekler de var. ki daha yeni okuduk burda. kaynanasının evine temizliğe gitmiyor diye dudak büken kocalar var. farzet ki böyle sömürücü bir tiple evlendin napacaksın o zaman? erkekler tek tip mi yahu? siz hiç mi insan içine karışmadınız

Bakın annenizin şartlarıyla kendinizi bir tutmayın. Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama yaşadığımız yıl 2014. Kaldı ki bir kadının evde süs bebeği gibi durması hiç de gurur duyulacak birşey değil. Annenizin kendini geliştirmesi güzel. Gezmesi tozması da güzel. Ama sizin 'eşim çalışmamı isteseydi evlenmezdim' demenizin tek bir açıklaması var; ben yemek için para kaynağı arıyorum. Evlilik için sevgi saygı fasa fiso, para gelsin yeter... Birlikte olduğu insanı gerçekten seven bir kadın sırf eve katkı sağlanması isteniyor diye o insandan vazgeçebilir mi Allah aşkına. Ya siz ne dediğinizin farkında değilsiniz ya da farkındasınız ama bunun ne kadar iğrenç olduğunun farkında değilsiniz.

erkeklerin hepsi mülayim değil. ben kadın mıyım eşek gibi yapacaksın der çekilir kenara öyle bakakalırsınız. sıkıysa yapma sonra.

tek tip adamla niye evleneyim yahu öyle bir tip çıkarsa 2 uyarırım sonra doğru mahkeme. buradaki bazı pısırık kadınlarla karıştırmayın beni pek insan içine çıkmayan sizsiniz müdürlük koltuğundan kalkın da azıcık sosyal hayata karışın karamsarlıktan ruh halin bozulmuş resmen.

Hemen saldiriya mi gectin? Bence de sen çalış para kazan ve sadece kendi mideni doldur olur mu? Senin gibi birinin evde oturup cocuk yetistirmesini! Asla istemem. O cocuklari da simit satmaya gonderirsin çünkü.
Ayrica buyur sen git bu ülkeden
Sen kimsin ki beni ulkemden kovuyorsun? Aa tabi baktin ki aklin yetmiyor hemen kovmaya mi calisiyorsun?? Ayrica cahillik de diz boyu. Arabistanda sadece carsaf giyinilmez. Ha bunu da öğren olur mu? Tabi parani saymaktan kitap okumaya, bir seyler ogrenmeye vaktin olmamistir senin...
Hadi bye...

Konu braz sapmış ama söylemeden geçemiyeceğim. Normalde öğretmenim ama eşimin işi dolayısıyla yurtdışına geldim ve şu an çalışmıyorum. Bu sebepten bile olsa, kadar zor geliyor ki. Hç bi zaman, eşim bana bakmak zorunda, düşüncesini benimseyemedim. Evet ata annelerimize ata babalarımız bakmış ama o zamanlar şartlar bunu gerektirmiş. Şimdi öyle değil. Geçmişte bu böylemiş biz de böyle devam edelim dersek, nasıl değişip, gelişeceğiz? Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyleri kadınların iş hayatında bulunma oranlarıyla doğrudan ilintili olarak görülmektedir. Tabi ki kadın da çalışacak. Ama köle gb değil. Eşte ona evde yardımcı olacak, evde ki yükünü hafifletecek. Dayak meselesine gelince, dayağın ne kadının çalışmasıyla ne eğitimle alakası yok maalesef. Ben prof biliyorum eşine şiddet uygulayan ki kadında iyi bir mevkide iş güç sahibi. Bu kişilik yada kişiliksizlik meselesi.

rahata alışmışsınız dediniz ben de şartlarımı söyledim. laflarınızı yutmak ağır gelmiş olsa ki bir de terbiyesizliğe vurdunuz işi. umarım bir gün kocanız da size bu laflarınızı YUTTURMAZ.

erkeklerin hepsi mülayim değil. ben kadın mıyım eşek gibi yapacaksın der çekilir kenara öyle bakakalırsınız. sıkıysa yapma sonra.

Bakın işte işin sırrı bu sıkıysa yapma kısmında. Eğer kendi ayakları üzerinde durabilen, hayatını bir erkeğin kadını olmaya adamamış, kendi kişiliğinin, birey olduğunun farkında bir kadın öyle bir erkeğin karşısına çıkıp "Arkadaşım ben de sabahtan akşama kadar işyerinde çalışıyorum. Sen de yardım etmek zorundasın ev işlerine, sıkıysa etme" der. Anlatabildim mi. Bir kadını bir erkek var etmez. Ama bizler nedense kocalarımızı var olma sebebimiz gibi görüyoruz. Sanki onlar olmadan dünya bize dar olacak. Evlilik böyle birşey değildir. Bana 'eşek gibi yapacaksın' diyen adama öyle bir çifte atarım ki nasıl bir eşek olduğumu görür. Kimse kusura bakmasın. Ben bu dünyaya ne bir erkeğin malı olmaya geldim ne de kendimi bir erkeğe yamamaya geldim. Ben kadınım, insanım, bununla da gurur duyuyorum. Kendi paramı kendim kazanıyorum, evin giderlerini eşimle ortak karşılıyorum, o da bana ev işlerinde yardımcı oluyor. Bitti gitti işte. Olmazsa da kapı orada demesini bilirim. Çünkü bu yaşa kadar beni o var etmedi, bu yaştan sonra da öyle bir erkek hayatımdan çıktı diye yok olmam.

6 sene olmuş , böyle bir konu açıyorsan o samimiyeti kuramadığını düşünüyorum. Varsa verirsin , yoksa ödünç bulabilirsen , (geri vericem diyormuş çünkü) bulursun.
Yok eğer isteyemem diyorsan ona düzgünce dersin o da anlayışla karşılar bence. Eğer ilişkiniz sağlamsa böyle olur bu işler.

Bak bak 2 gram bilgi öğrenmiş de kalkıp caka satıyor merak ettim kaç kitap okuyorsun ayda? hani bu kadar okuyan biriysen ülke ortalamasında yükselmemiz lazım sayende aah ah akıllı geçinen kadınlar yok mu işte onlara üzüldüğüm kadar kimseye üzülmemişimdir bir fanus içinde ama ben çalışmam erkek bana bakacak banane banane diye sayıklar dururlar yazık yani

param var sanane ayrıca kıskanıyorsan gel sana da vereyim biraz fakirlere yardım sevaptır korkma ay senin banka hesabın da yoktur şimdi ne yapsak acaba?

aklım herkese yeter sen merak etme ama sen dikkat et kocan aldatırsan bu mantıkla mahalle baskısına maruz kalırsın :)

eşinizin karakteri düzgünse sıkıntı yok zaten. ben genel konuşuyorum siz özele vuruyorsunuz. toplumda herkes iyi birilerine rast gelmiyor. o yüzden sizlere kaç sayfadır sadece kendi açınızdan bakmayın diyorum. hem çalışıp hem eşek gibi ev işi yapanlar var çünkü kocaları kötü. kk'yı hergün takip etseniz bile bu tip örnekleri görürsünüz.

Bana calisma sarti koyan erkek bana göre pasiftir, cimridir, paylasmayi sevmeyen bir erkektir. Ben istersem ancak calisabilirim, kimse bana calisma sarti koyamaz.. madem benimle bir hayata adim atıyor benim kurallarimi kabul edecek. Kurallarimdan asla vazgecmedigim icin görücü usulü evliligi kabul ettim. Sartlarim belliydi. Ve esim de benim calismami zaten istemiyordu. Çünkü erkek calistigi parayla başka ne yapabilir ki evine esine coluguna cocuguna harcamayacaksa? Gezip tozacak mi? E o zaman niye evleniyoruz? Sadece cinsel doyum icin mi? Üzgünüm ama kadinlar köle değil.
Kadinlar calisma hayatinda bana gore birinden azar isitiyorsa koledir. Kadin kimsenin karsisinda aciz duruma dusmemeli.. ben patronumun istedigi zaman bana bagirmasindansa evde efendi gibi oturmayi da tercih ederim..
Calismaktaki tek amacim insanlara fayda saglayabilmektir.

kadın çalışmak zorunda değilse erkek de çalışmak zorunda değildir bu mantıkla ama bakıyorum erkek çalışmayınca kıyamet kopuyor neden erkek illa çalışmak zorunda olsun e ama kültürel dini şu bu demeyin dinen kadının şahitliği de yarımdır ama hangimiz mahkemede şahitliğim yarım olsun diyoruz? demek ki bazı şeyler değişebiliyor değil mi?

seviyeye bak. evde oturduğu halde sizden çok daha seviyeli hanımlar tanıyorum. iş hayatına biraz mola verirseniz iyi olacak sanırım.

kesinlikle çok kaba, hatta düşüncesiz "annenden bulamaz mısın?" yani bul da nereden bulursan bul gibi olmuş.

Bakın aslında aynı şeylerden bahsediyoruz. Ben de diyorum ki evet ben gerçekten çok şanslıyım çünkü gerçekten çok kaliteli bir insana denk geldim. Ama öyle olmayabilirdi. Öküzün birine dönüşebilirdi eşim evlendikten sonra. Ama ben o öküzle yaşamak zorunda kalmazdım çünkü kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Sabahtan akşama kadar çalışıp bir de gelip o öküzün pisliğini temizleyeceğime tekmeyi atar akşam kendi pisliğimi temizlerdim diyorum. Ama eğer çalışmıyorsanız ve 'erkek bana bakmak zorunda' zihniyetindeyseniz asla böyle bir şansınız olmaz. Burada önemli olan kadının çalışıp çalışmaması değil düşünce tarzı. Ben çok istediği halde okuyamamış, çok istediği halde iş bulamamış kadınlar da tanıyorum. Dediğim gibi ev hanımlığı da emektir hatta ciddi bir emektir. Ama burada kadının düşünce yapısı önemli olan. Sizin kurduğunuz cümle çok aşağılayıcı. Aradaki farkı anlatabildim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…