Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Hahhahahah komik

Kımseyı aşağıda gördüğüm yok, ev hanımlıgının ne denli zor oldugunu hepımız bılıyoruz. Calısanlar da eve gelınce devrılıp yatmıyor, sadece aksamları mesai sonrası devralıyor aynı döngüyü. Konu sahibinin hayatını sadece esı ve dogacak cocuklarına adaması da hayal degıl bıldıgın kolaya kacmak. Kendı dedıklerınızle celısıyorsunuz, erkekler yatmasın ama kadın da ekonomık ozgurlugunu elıne alsın. Bunda bu kadar ıcerledıysenız bu sızın problemınız

Bu beğenmeyenler çocuğuyla daha az vakit geçirip çalışmaktan memnunlar galiba. Bu memlekette kadının düşmanı yine kadın. Çalışanlar evine bitik dönenler rahat yaşayanlara düşman tabi
Eğer çalışan erkeğin maaşı 15 20bin değilse rahat rahat yaşamış olmuyor, kıt kanaat yaşamış oluyor valla. Onlar bitik dönebilir ama ay sonunda kendi emeğiyle aldığı para aşırı keyif, huzur veriyor. Kimse ev hanımlığını aşağı görmedi, herhangi bir zorunluluk yoksa her kadın çalışmalı dedi.

Onların çoğu buna mecbur olanlar canm
Her kadının zorla çalıştığını düşünecek kadar dar bir görüşe sahip olduğunuzu bilmiyordum. Gerçekten dünyaya hangi gözle bakıyorsunuz merak ediyorum, evet evet herkes mecbur olduğu için çalışıyor aldkkdjf.

Kendi kendini alıntılayan bir insana laf anlatıyorsun farkında mısın?

Ben bu konu kapanır demistim devam ediyor

Bugün çoğu konunun sonu hep aynı hakaretler cemkirmeler mahkemeler sen çok kötü kalplisinler sen kimsinler bana hava yapmalar burasıda aynı
Hey allahım...

Arkadaşım bize ne ister geçinir ister gecinemez ya. Çalışmak istemiyorsa zorla mı çalışsın bırakın Allah aşkına ya, karsiysan karsisin bisey mi dedik size iki kelime hakaret etmeden duramıyorsunuz ama belli yani tavrinizdan. Sizinle polemiğe giremeyecegim hayata bakış açınızla başarılar dilerim.

Son düzenleme:
J Ben bu zamanda tek maaş yetmediği için 2 kişide çalışmak zorunda kaliyor artık dedim. Ama ev hanımligi hor görülür oldu. Siz hor görmeye bilirsiniz ama buradaki bir çok yorumda ev hanimligi evde yatmak olarak yorumlanmiş. Benim tepkim buna. Bu arada ben çalışanda bir insandım. hayat şartları bu kadar zorlu olmasa da insanlar bu kadar çalışmak zorunda olmasa. çocuklarına daha fazla vakit ayirabilse kendine zamanı kalsa. Bu dediklerimde yanlış ne var mesela. Ama hayat artık o kadar pahalı zor ve gelecek kaygısı büyük ki insanlar çalışmak ve sürekli birseylere yetişmek zorunda. Benim dediklerim yanlış. Senin hayalin ev hanimligi sen vizyonsuzsun. İnsan nasıl çalışmayıp evde yatmayı hayal eder günlerde börek mi gömeceksiniz. Gibi yorumlar yapılmış ama bu yorumlar doğru ve hakli öyle mi. Bana göre denecek şey tek maaş karnini doyurur belki ama hayatı yaşayamazsın pişman olursun. Bu zamanda tek maaş yetmiyor. Mecburen herkes çalışmak zorunda kalıyor evet yorucu ama özgürlüğünüz güvenceniz olur en azından denir. Aaa ama çalışmayıp evdemi yatican demek daha doğru daha etik tabi

Benim icerleyecek birseyim yok benim tuzum kuru da. Kendiyle çelişen sizsiniz. Bir anne calissada calismasada kendini cocuklarina adar adamalidir da. Bak çalışan kadında eve gelince yapıyor aynılarını demişsin. Memnunmusun o yorgunluğa is temizlik yemek vs uğraşırken varsa birde cocukla ilgilenmek. Ben diyorum ki kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Zorunluluk yani mecburen. Elbet bir kadın maddi durumu iyi olsada çalışmak isteyebilir. Ama yardımcı alır mesela ev işlerine. Isten gelince çocuklarıyla ilgilenir kendine zamani kalır. İkisi birden zor. Zooorrr. Neyi savunuyorsunuz ki zor

Kendi kendini alıntılayan bir insana laf anlatıyorsun farkında mısın?
Sizler sabah 8 de evden çıkıp akşam 6 da eve girip. Yemek bulaşık ev temizliği çamaşır çocuk la ilgilenme vs. Tüm bunlarla yorulmuyorsanız. Keşke maddi durumum iyi olsa da bu kadar işle uğraşmak zorunda olmasam demiyorsaniz. Size laf anlatılmaz ki asıl. Hissizsiniz demek yorulduğunuzu bile anlamiyorsunuz demek ki

Yooo bunların çoğunu yapmıyorum ben. Ama sizin kuyruk acınızın kaynağını da çözemedim

Benim kuyruk acim yok tuzum kuru benim hayatım bu konular dan uzak ama kadının kadına düşmanlığına gıcığım
Eğer buradaki insanlar konu sahibine hak verseydi daha büyük düşmanlık yaparlardı. Neden?
Çünkü bir kadın çalışmalı. Bir kadın okumalı. Bir kadın ekonomik özgürlüğüne kavuşmalı. Yarın bir gün o çok güvendiği eşinden boşanmak zorunda kalırsa (ki bu insanlar genelde son seçenek olarak boşanıyor ekonomik durumdan dolayı) kendi ayakları üzerinde durabilsin diye.
Evet ben de kızıyorum tek hayali ev kadını olmak olan kadınlara ama sebebi sizin söylediğiniz gibi yattıklarını, kalktıklarını düşünmem değil. Bir kadının özgür olmamasına kızıyorum. Eşinin eline bakmasına kızıyorum. Bir kadın olarak bu kadınlara da kızıyorum. Yoksa evde yan gelip yattıklarını düşünmüyorum. Ev işlerinin de ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Eskiden eğitim, öğretim belki kısıtlıydı, durumlar farklıydı ama gencecik kadınların ev kadını olacağım, çalışmak istemiyorum tavırlarına kızıyorum. Man-tık-sız. Saç-ma.
Şu devirde bir iş yerinde çalışmayan kadınlar bile üretmeye çalışıyor evlerinde. Neden? Hem eve iki kuruş para girsin de hayat kalitemiz artsın diye, hem de kendisi de birikim yapabilsin diye.
Bunlar istendiği için kadın kadına düşman olmuyor, aksine kadın kadını destekliyor. Sivri dilli ya da kibarca. Ama bu bir destektir. Düşmanlık değil.

Sorun şu ki bunlar tamamı ile kadının görevi değil hanımefendi. Benim yardımcım vardı fakat pandemi nedeni ile bir süre bizimle değildi. Ben çalışıyorum ve eşim de öyle. Yukarıda saydığınız her işi belki fazlasını eşim yaptı. Ev işi kadının görevi değildir. Rica ediyorum 21. yy da böyle düşünceler değişsin.

Klavyene sağlık, ben üşenmiştim yazmaya.

Yemek ve çocuklarla ilgilenme kısmı eşimde, temizlik bende. Ev hanımları için evde yatıyor, dövülüyor, aldatılıyor, eziliyor ama gidemiyor diye genellemek ne kadar yanlışsa çalışan kadınlar için de 7/24 rahat yüzü görmüyorlar hem evde hem işte çalışıyorlar bi de üstüne maaş kartını kocaya kaptırıyorlar diye genellemek o kadar yanlış. Siz çalışmaktan yılmış olabilirsiniz, herkes aynı olacak diye birşey yok. Eşim yarın zengin olsa bile ben yine çalışacağım. 3 ay evde kaldım, 3 ayın sonunda koşa koşa işe gittim. Çocuklarıma ilgisizim demek değil bu, ben evde yapamıyorum. Depresyona giriyorum. Asıl o halimin çocuklarıma hayrı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…