“ Hiç bir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, samimiyetine, günün sonunda aklının karışmasına ve yanılgılarına bırakmamalı.”
Bu sözü şuraya iliştirdikten sonra kendi düşüncelerimi paylaşıyorum, çalışmak her açıdan iyidir hem maddi hem manevi. Eşiniz çok iyi bile olsa, maddi durumu iyi de olsa çalışın derim. Kendi ekonomik özgürlüğünüzün olması gibisi yoktur. Dünyanın binbir türlü hali var. Tek işiniz ev olmasın, öyle olursa maalesef bir süre sonra hizmetçi muamelesi görmeniz olağan oluyor. Evde değil mi işi ne yapacak tabi deniyor, kullanılıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz ki her şeye siz koşturuyorsunuz karşılığında da madalya veren olmuyor aksine nankörlük görebiliyorsunuz. Öte yandan eş ailesinin, hatta doğru düzgün tanımadığınız insanların bile talepleri bitmek bilmeyebiliyor sonuçta evdesiniz misafir ağırlamaya, çat kapı gelinip gitmeye, emrivakilere müsaitsiniz gibi algılanabiliyor. Öbür türlü çalıştığınız zaman bir uğraşınız olduğunda kimse sizi istediği gibi rahatsız edemiyor karışamıyor fazla mesela. Durumlar eşitleniyor, adam ben tüm gün çalışıyorum eve karışamam demeye hakkı olmuyor. Eve çift maaş girince doğal olarak yaşam standartı daha fazla artıyor, çok sıkışırsanız eve yardımcı alırsınız artık çalışan kadınların çoğu böyle yapıyor. Çocuk zaten kreşe gidiyor. Eşiniz memurmuş, sizde memur olabilirsiniz genelde rahat ve sağlamdır. İşinizi ayarlayacakmış zaten yeriniz iyi olur öyle sizi sıkacak yoracak bir iş olmaz yani korkmayın. Bu anlattıklarım hem kendi birebir hem çevremde gördüğüm edindiğim tecrübelerdir