• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Neden milletin kızını oğlunuzdan önde tutuyorsunuz ki? Eşit tutmanız gerekmez mi? Sizin kadın erkek eşitliğini karşı bir sorununuz var bence.
Merak etmeyin yeni nesil ayakları izerinde duran işi gücü yerinde kişiler.sizin arkasında durmanıza gerek yok :KK66:
Kadın erkek eşit değildir bana göre evet . Biri üstün biri aşağıda anlamında değil. Farklı yaratilişta iki cins. Nasil her konuda aynı performansı beklersiniz ki. Bir kadının erkek gibi dövuşmesini bir erkeğin bir kadin gibi hassas olmasını bekleyemezsin. Iki cinste kendi özelliklerine göre üstun yaratıklar.Evet önde tutarım bizim toplumda kadin daha geri planda bırakıldığı için daha fazla desteğe ihtiyacı var kadınlarımızın . Sizin sorunlarınız var belli işiniz alay dalga ısrarla anlamamak olmuş üzgünüm

Evde rahat yasadigini zannettikleri demek istemiştim. Yanlış yada eksik yazmişimdir. Zannediyorlar. Evde olan kadının rahat olduklarını zannettikleri için. Ben hem ev hayatını yaşadım hem çalıştım. Çalışmak ayrı yorucu. Ev de olmak ayrı yorucu evde olduğunuz da iş hiç bitmiyor. Yada evde olduğunuzda yattığınız zannedilip daha fazla şey bekleniyordur belki
Ben de çalışma hayatını da ev hanımlığı hayatını da yaşadım. İkisi de yorucu değil. Evdeyken gayet işim bitiyor. Öyle kendini temizliklere vuran günde 5 çeşit yemek 2 çeşit tatlı yapan/yiyen insanlar değiliz. Haftada bir yardımcı gelir (pandemi hariç) çalışsam da çalışmasam da. Geri kalanı da eşimle yaparız yine çalışsam da çalışmasam da. Yani ne çalışan kadın olarak yoruldum ezildim ne çalışmayan kadın olarak. Sizin çevrenizde iki taraftan biri yoruluyor ya da eziliyorsa problem çevrenizdeki insanlardadır muhtemelen.

Evde rahat yasadigini zannettikleri demek istemiştim. Yanlış yada eksik yazmişimdir. Zannediyorlar. Evde olan kadının rahat olduklarını zannettikleri için. Ben hem ev hayatını yaşadım hem çalıştım. Çalışmak ayrı yorucu. Ev de olmak ayrı yorucu evde olduğunuz da iş hiç bitmiyor. Yada evde olduğunuzda yattığınız zannedilip daha fazla şey bekleniyordur belki
2 örnek verdim ama yazdiklarinizdan diğer örneği de mı yanlış yazdınız. Ben de geçen sene tatille beraber 8 aylık ücretsiz izne ayrıldım. Kızımı okula biraktim 9da sonrası bana kalan boş zaman 1 bazen 2 saati hariç. 7 yaşına kadar olan çocuklari olanlar hariç-o da belirli bir zamanı kapsar-bitmeyen iş görmedim neler yapmadım en son tas boyarken buldum kendimi. Alcilardan dolap süsleri yaparken de buldum da o pek olmadi:) Yani küçümsemiyorum ama bitmeyen işler yok şöyle var hayatin olağan akisinda kirlenen, dağılan evler var ve acıkan insanlar var. Evi 2 günde bir yapsan yemeği her gün eee haliyle bitmeyen işler gibi geliyor, doğru. Ama bu evde de olsan çalışsan da var eğer sürekli bir yardimcin yoksa.

Kadın erkek eşit değildir bana göre evet . Biri üstün biri aşağıda anlamında değil. Farklı yaratilişta iki cins. Nasil her konuda aynı performansı beklersiniz ki. Bir kadının erkek gibi dövuşmesini bir erkeğin bir kadin gibi hassas olmasını bekleyemezsin. Iki cinste kendi özelliklerine göre üstun yaratıklar.Evet önde tutarım bizim toplumda kadin daha geri planda bırakıldığı için daha fazla desteğe ihtiyacı var kadınlarımızın . Sizin sorunlarınız var belli işiniz alay dalga ısrarla anlamamak olmuş üzgünüm

Aynen biz kadın erkek eşit derken dövüşü kastediyoruz zaten.Kas gücü falan,aynen.
Yıl 2021.Hala kavram karmaşası yaşanıyor bu konuda,şaka mısınız gerçek mi anlamak güç.
Benim desteğe ihtiyacım yok,hele bir ''kadın'' olduğum için hiç yok.Çok şükür kimseden geri planda kalacak bir hayat da sürmüyorum.Şu tavırlarınız kadını erkeğin gerisinde tutmaya yardımcı olmaktan başka bir işe yaramıyor,ama anlatmak ne fayda.

Fiziksel üstünlükten bahsetmemiştim ama neyse. Konuları istediğiniz gibi algılama sorunu da yaşıyorsunuz belli ki. Neden hayata karşı bu kadar öfkeli olduğunuzu anladım. Biraz relax olun 💆

Ben sana verdim cevabimi. RAHAT YASADIGINI ZANNETTIKLERINE yazacaktım eksik yazdım diye fikir değiştirmiş olmuyorum
hanımefedi yanlış anlamayın ama,sizin bile olmayan bir konuda bu kadar yükseleceğinize,kendi konunuza dönüp önerilerimizi dikkate alıp doğru insanlara yükselseniz?

neden bize karşı bu kadar sertsiniz de ,gerçek hayatınızda ses çıkaramıyorsunuz?

rica ediyorum öfkenizi bizden çıkarmayınız... iyi forumlar.

2 örnek verdim ama yazdiklarinizdan diğer örneği de mı yanlış yazdınız. Ben de geçen sene tatille beraber 8 aylık ücretsiz izne ayrıldım. Kızımı okula biraktim 9da sonrası bana kalan boş zaman 1 bazen 2 saati hariç. 7 yaşına kadar olan çocuklari olanlar hariç-o da belirli bir zamanı kapsar-bitmeyen iş görmedim neler yapmadım en son tas boyarken buldum kendimi. Alcilardan dolap süsleri yaparken de buldum da o pek olmadi:) Yani küçümsemiyorum ama bitmeyen işler yok şöyle var hayatin olağan akisinda kirlenen, dağılan evler var ve acıkan insanlar var. Evi 2 günde bir yapsan yemeği her gün eee haliyle bitmeyen işler gibi geliyor, doğru. Ama bu evde de olsan çalışsan da var eğer sürekli bir yardimcin yoksa.
Ya canm kendin demişsin iste. Her gün aynı iş bitmeyen bir iş. Evdeysen iş bitmez. Biri biter biri çıkar. Ev işi nankör derler boşuna değil. Eş çoluk çocuk ta kadın evde diye daha fazla beklentide oluyor olabilir. Ev de hep aynı işler ve zaten görevin gibi. Karşılığında maddi bir güvencende olmuyor. Yani zor. Evde kadınlar yatıp börek gömmüyor. Benim çeliştigim yok. Sizler çarpıtacak yer arıyorsunuz bence

hanımefedi yanlış anlamayın ama,sizin bile olmayan bir konuda bu kadar yükseleceğinize,kendi konunuza dönüp önerilerimizi dikkate alıp doğru insanlara yükselseniz?

neden bize karşı bu kadar sertsiniz de ,gerçek hayatınızda ses çıkaramıyorsunuz?

rica ediyorum öfkenizi bizden çıkarmayınız... iyi forumlar.
Benim gerçek hayatımda ses cikartamadigimi neden düşündünüz acaba. Benim kadar ses çıkarabilen insan azdır 😉

Fiziksel üstünlükten bahsetmemiştim ama neyse. Konuları istediğiniz gibi algılama sorunu da yaşıyorsunuz belli ki. Neden hayata karşı bu kadar öfkeli olduğunuzu anladım. Biraz relax olun 💆
Fiziksel de gayet üstün olabiliriz aslında istersek. Ben bir tekvandocu olarak kocamı tek hamlede yere serebiliyorum mesela 😂

Ya canm kendin demişsin iste. Her gün aynı iş bitmeyen bir iş. Evdeysen iş bitmez. Biri biter biri çıkar. Ev işi nankör derler boşuna değil. Eş çoluk çocuk ta kadın evde diye daha fazla beklentide oluyor olabilir. Ev de hep aynı işler ve zaten görevin gibi. Karşılığında maddi bir güvencende olmuyor. Yani zor. Evde kadınlar yatıp börek gömmüyor. Benim çeliştigim yok. Sizler çarpıtacak yer arıyorsunuz bence
Ee ise gidince de her gün aynı bitmeyen işleri yapıyoruz mantıken. Eğitimimiz neyse onu yapıyoruz ya da hangi işi öğrendi isek. Maddi güvence de tercih meselesi imiş kendiniz demissiniz. 2. Soruma da yanlış demisim diye cevap bile alamadım. Siz çevrenizi değiştirmeye bakın bosverin

“ Hiç bir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, samimiyetine, günün sonunda aklının karışmasına ve yanılgılarına bırakmamalı.”

Bu sözü şuraya iliştirdikten sonra kendi düşüncelerimi paylaşıyorum, çalışmak her açıdan iyidir hem maddi hem manevi. Eşiniz çok iyi bile olsa, maddi durumu iyi de olsa çalışın derim. Kendi ekonomik özgürlüğünüzün olması gibisi yoktur. Dünyanın binbir türlü hali var. Tek işiniz ev olmasın, öyle olursa maalesef bir süre sonra hizmetçi muamelesi görmeniz olağan oluyor. Evde değil mi işi ne yapacak tabi deniyor, kullanılıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz ki her şeye siz koşturuyorsunuz karşılığında da madalya veren olmuyor aksine nankörlük görebiliyorsunuz. Öte yandan eş ailesinin, hatta doğru düzgün tanımadığınız insanların bile talepleri bitmek bilmeyebiliyor sonuçta evdesiniz misafir ağırlamaya, çat kapı gelinip gitmeye, emrivakilere müsaitsiniz gibi algılanabiliyor. Öbür türlü çalıştığınız zaman bir uğraşınız olduğunda kimse sizi istediği gibi rahatsız edemiyor karışamıyor fazla mesela. Durumlar eşitleniyor, adam ben tüm gün çalışıyorum eve karışamam demeye hakkı olmuyor. Eve çift maaş girince doğal olarak yaşam standartı daha fazla artıyor, çok sıkışırsanız eve yardımcı alırsınız artık çalışan kadınların çoğu böyle yapıyor. Çocuk zaten kreşe gidiyor. Eşiniz memurmuş, sizde memur olabilirsiniz genelde rahat ve sağlamdır. İşinizi ayarlayacakmış zaten yeriniz iyi olur öyle sizi sıkacak yoracak bir iş olmaz yani korkmayın. Bu anlattıklarım hem kendi birebir hem çevremde gördüğüm edindiğim tecrübelerdir

Son düzenleme:
Benim gerçek hayatımda ses cikartamadigimi neden düşündünüz acaba. Benim kadar ses çıkarabilen insan azdır 😉
1.
ben şaşırdım kaldım ne demeliyim nasıl demeliyim fikir verirseniz sevinirim
2.
ben zaten samimi olsam ne fayda. Ben altını temizleyemem ki. Benden bunu nasil bekler kv. anlayamiyorum. Boşuna oğlunun basini yiyor. Esim belkide bu huylarını bildiğinden yakınlık kurulmasını istemedi
3.
Ama kv biraz fevri dediğinin dışında birsey yapılınca. Bağırıp yerlere atıyor kendini. Beni öldurecekmisiniz benden ne istiyorsunuz diye bağırmaya başlıyor. Gelir eve duyarsa kendini yerlere atar bisey olur diye tedirginim. Esim bakıcı buldum getiricem dediğinde bir kere kendini yerlere attı duvarlara vurdu kendini. kolunu kırmıştı

konunun devamını merak edenler için : Kayınvalidem kayınbabayı benim bakmamı söyledi

Back
X