• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Fiziksel üstünlükten bahsetmemiştim ama neyse. Konuları istediğiniz gibi algılama sorunu da yaşıyorsunuz belli ki. Neden hayata karşı bu kadar öfkeli olduğunuzu anladım. Biraz relax olun 💆
Ee ise gidince de her gün aynı bitmeyen işleri yapıyoruz mantıken. Eğitimimiz neyse onu yapıyoruz ya da hangi işi öğrendi isek. Maddi güvence de tercih meselesi imiş kendiniz demissiniz. 2. Soruma da yanlış demisim diye cevap bile alamadım. Siz çevrenizi değiştirmeye bakın bosverin
Hanımefendi ben çevresini zaten istediği gibi şekillendiren allaha şükür. Bir kaç sağlık sıkıntısı dışında hiç bir derdi olmayan. Zaten artık ev işidir çalışmaktır bu işleri aşmış bir kadınım. İki durumu da yaşadım. Evde olunca daha çok ev isi yapıyorsunuz. Evde olunca daha çok gözünüze batıyor hersey. Dışarıdan yorgun gelince ince eleyip sık dokunmuyor ev işleri. Batmıyor göze. Yada eş evdeki kadına genellikle yardımcı olmuyor çalıştım geldim diyor. Bütün gün evdesin niye yorgunsun diyor vs vs. Hem çalışıp hem evde titiz olan kadın evdeki kadından da fazla yorulur elbet . Neyse cidden ugrasamicam ezberlemişsiniz bazi şeyleri

1.

2.

3.

konunun devamını merak edenler için : Kayınvalidem kayınbabayı benim bakmamı söyledi
Ben seni aydinlatayim mı
Ben evlenmeye karar verince eşime benim evimde oturalım dedim. Benim evimde oturduk. Annesi babası yaşlı yarın bir gün bunlar olur diye gebe kalmamak için kendi imkanimi kullanmayı tercih ettim. Bana geçmiş tek bir iğneleri yok. Herseyimi kendim yaptım eşime de ailesinden birsey kabul etmemesini söyledim. Esimde benden beni üzecek sıkacak şeyler istemez beklemez. Yani anlayacağınız kimse bana zorla birsey yaptiramaz. O konu benim için bir sorun teşkil etmiyor . Ben herseye rağmen. Incitmeden kırmadan ne çözüm bulunur diye konu açtım. Canm istemesin ömrümün sonuna kadar görüşmem

Ben de çalışma hayatını da ev hanımlığı hayatını da yaşadım. İkisi de yorucu değil. Evdeyken gayet işim bitiyor. Öyle kendini temizliklere vuran günde 5 çeşit yemek 2 çeşit tatlı yapan/yiyen insanlar değiliz. Haftada bir yardımcı gelir (pandemi hariç) çalışsam da çalışmasam da. Geri kalanı da eşimle yaparız yine çalışsam da çalışmasam da. Yani ne çalışan kadın olarak yoruldum ezildim ne çalışmayan kadın olarak. Sizin çevrenizde iki taraftan biri yoruluyor ya da eziliyorsa problem çevrenizdeki insanlardadır muhtemelen.
Ya zaten duşakabinin contasına şırınga ile çamaşır suyu sıkan kadının evde işi bitmez ki. Annemin de bitmezdi. Hasta olunca mecbur bitti.

Ben seni aydinlatayim mı
Ben evlenmeye karar verince eşime benim evimde oturalım dedim. Benim evimde oturduk. Annesi babası yaşlı yarın bir gün bunlar olur diye gebe kalmamak için kendi imkanimi kullanmayı tercih ettim. Bana geçmiş tek bir iğneleri yok. Herseyimi kendim yaptım eşime de ailesinden birsey kabul etmemesini söyledim. Esimde benden beni üzecek sıkacak şeyler istemez beklemez. Yani anlayacağınız kimse bana zorla birsey yaptiramaz. O konu benim için bir sorun teşkil etmiyor . Ben herseye rağmen. Incitmeden kırmadan ne çözüm bulunur diye konu açtım. Canm istemesin ömrümün sonuna kadar görüşmem

ilgilenmiyorum iyi geceler.

Hanımefendi ben çevresini zaten istediği gibi şekillendiren allaha şükür. Bir kaç sağlık sıkıntısı dışında hiç bir derdi olmayan. Zaten artık ev işidir çalışmaktır bu işleri aşmış bir kadınım. İki durumu da yaşadım. Evde olunca daha çok ev isi yapıyorsunuz. Evde olunca daha çok gözünüze batıyor hersey. Dışarıdan yorgun gelince ince eleyip sık dokunmuyor ev işleri. Batmıyor göze. Yada eş evdeki kadına genellikle yardımcı olmuyor çalıştım geldim diyor. Bütün gün evdesin niye yorgunsun diyor vs vs. Hem çalışıp hem evde titiz olan kadın evdeki kadından da fazla yorulur elbet . Neyse cidden ugrasamicam ezberlemişsiniz bazi şeyleri
Tamam ben ikna oldum şu an. Gerçekten istediğiniz gibi şekillendirirsiniz de siz.

Eşinizde tekvandocu olsaydı yere yigabilirmiydiniz acabaa. Neyse konuları zevkle çarpıtiyor deşarj oluyorsunuz sanırım. İyi geceler size
Konuyu hangi ara şiddete getirdiniz. Gerçek hayatta da böyle manipüle etmeye çalışır mısınız insanları?

Benim icerleyecek birseyim yok benim tuzum kuru da. Kendiyle çelişen sizsiniz. Bir anne calissada calismasada kendini cocuklarina adar adamalidir da. Bak çalışan kadında eve gelince yapıyor aynılarını demişsin. Memnunmusun o yorgunluğa is temizlik yemek vs uğraşırken varsa birde cocukla ilgilenmek. Ben diyorum ki kadınlar çalışmak zorunda kalıyor. Zorunluluk yani mecburen. Elbet bir kadın maddi durumu iyi olsada çalışmak isteyebilir. Ama yardımcı alır mesela ev işlerine. Isten gelince çocuklarıyla ilgilenir kendine zamani kalır. İkisi birden zor. Zooorrr. Neyi savunuyorsunuz ki zor
Sığ zihniyetinizle ilgilenmiyorum. Bakıcım ve yardımcım var ve olay bu değil, olay kendini çocuklarına adamak falan hiç değil. Olay ekonomık özgürlük, kimseye eyvallah etmemek. Size iyi tuzlanmalar:KK54:

Eğer buradaki insanlar konu sahibine hak verseydi daha büyük düşmanlık yaparlardı. Neden?
Çünkü bir kadın çalışmalı. Bir kadın okumalı. Bir kadın ekonomik özgürlüğüne kavuşmalı. Yarın bir gün o çok güvendiği eşinden boşanmak zorunda kalırsa (ki bu insanlar genelde son seçenek olarak boşanıyor ekonomik durumdan dolayı) kendi ayakları üzerinde durabilsin diye.
Evet ben de kızıyorum tek hayali ev kadını olmak olan kadınlara ama sebebi sizin söylediğiniz gibi yattıklarını, kalktıklarını düşünmem değil. Bir kadının özgür olmamasına kızıyorum. Eşinin eline bakmasına kızıyorum. Bir kadın olarak bu kadınlara da kızıyorum. Yoksa evde yan gelip yattıklarını düşünmüyorum. Ev işlerinin de ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Eskiden eğitim, öğretim belki kısıtlıydı, durumlar farklıydı ama gencecik kadınların ev kadını olacağım, çalışmak istemiyorum tavırlarına kızıyorum. Man-tık-sız. Saç-ma.
Şu devirde bir iş yerinde çalışmayan kadınlar bile üretmeye çalışıyor evlerinde. Neden? Hem eve iki kuruş para girsin de hayat kalitemiz artsın diye, hem de kendisi de birikim yapabilsin diye.
Bunlar istendiği için kadın kadına düşman olmuyor, aksine kadın kadını destekliyor. Sivri dilli ya da kibarca. Ama bu bir destektir. Düşmanlık değil.
Anlamıyor boşuna debelenme. Tuzu kuruymuş da bla bla:KK70:

Sorun şu ki bunlar tamamı ile kadının görevi değil hanımefendi. Benim yardımcım vardı fakat pandemi nedeni ile bir süre bizimle değildi. Ben çalışıyorum ve eşim de öyle. Yukarıda saydığınız her işi belki fazlasını eşim yaptı. Ev işi kadının görevi değildir. Rica ediyorum 21. yy da böyle düşünceler değişsin.
Sadece kadının isi değil tabiki. Benim esimde her ev işini yapar. Bazen ben dokunmak istemem herşeyi o yapar. Tek bir laf etmeden normal karşılayarak yapar. Fakat kaç eş karısına bu şekilde davranıyor. Kaçıncı yüzyılda olursak olalım erkeklerin çoğunluğunun yetistirilme tarzları maalesef bu şekilde değil. Çoğu en iyi ihtimalle ben anlamam yapamam diyip sıyrılmaya çalışıyor. Ben hiç bir yerde ev işi kadının işidir demedim. Fakat kadınlara yüklenmiş bir misyon gibi maalesef . Kocası isten gelip yemek yapan sayısı karisina ne yemek var diyen adamlardan maalesef azdır.

Sığ zihniyetinizle ilgilenmiyorum. Bakıcım ve yardımcım var ve olay bu değil, olay kendini çocuklarına adamak falan hiç değil. Olay ekonomık özgürlük, kimseye eyvallah etmemek. Size iyi tuzlanmalar:KK54:
Sizin zihniyetiniz sığ belliki her kadının bakıcısı ve yardımcısı var zannediyorsunuz herhalde

Sadece kadının isi değil tabiki. Benim esimde her ev işini yapar. Bazen ben dokunmak istemem herşeyi o yapar. Tek bir laf etmeden normal karşılayarak yapar. Fakat kaç eş karısına bu şekilde davranıyor. Kaçıncı yüzyılda olursak olalım erkeklerin çoğunluğunun yetistirilme tarzları maalesef bu şekilde değil. Çoğu en iyi ihtimalle ben anlamam yapamam diyip sıyrılmaya çalışıyor. Ben hiç bir yerde ev işi kadının işidir demedim. Fakat kadınlara yüklenmiş bir misyon gibi maalesef . Kocası isten gelip yemek yapan sayısı karisina ne yemek var diyen adamlardan maalesef azdır.
Bişey soracam; sıkılmadınız mı? Konuyu lastik gibi orasından burasından çeke çeke uzattınız. Yeterince sündü bence.

Sizin zihniyetiniz sığ belliki her kadının bakıcısı ve yardımcısı var zannediyorsunuz herhalde
Sizin zihniyitiniz siğ billi ki hadkdhskshsjssk of allah aşkına daha fazla yazıp durmayın battıkça batıyorsunuz çünkü, tuzum kuru diyen biri için çok efelik laflar bunlar:KK59:

Yemek ve çocuklarla ilgilenme kısmı eşimde, temizlik bende. Ev hanımları için evde yatıyor, dövülüyor, aldatılıyor, eziliyor ama gidemiyor diye genellemek ne kadar yanlışsa çalışan kadınlar için de 7/24 rahat yüzü görmüyorlar hem evde hem işte çalışıyorlar bi de üstüne maaş kartını kocaya kaptırıyorlar diye genellemek o kadar yanlış. Siz çalışmaktan yılmış olabilirsiniz, herkes aynı olacak diye birşey yok. Eşim yarın zengin olsa bile ben yine çalışacağım. 3 ay evde kaldım, 3 ayın sonunda koşa koşa işe gittim. Çocuklarıma ilgisizim demek değil bu, ben evde yapamıyorum. Depresyona giriyorum. Asıl o halimin çocuklarıma hayrı olmaz.
Ben genellemem. Ev kadınları evde yatıyor diye genellendigi için o tarz bir yorumlar yaptım. Herkes kendi şartlarına göre farklı hayatlar yaşıyor .Acımasızca eleştiri yapılmamalı. Arkadaş çalışmadığı için çalışmanın güzel taraflarını bilmiyor belliki bunu çok güzel anlatanlar olmuş ama senin hayalin evde yatıp börek gömmek mi gibi gibi yorumlar çirkin

Back
X