Sevgilim cezaevinde :(

yaptigin hakareti kendine sakla istersen

adam 4 senedir kayip sonra birden ortaya cikiyor ve hadi yazin hemen evlenelim
ailen durumumu ogrenmesin
ne demek?
bir kere saygi duymuyor ve saf yerine koyuyor bu bariz ortada

duygu somrusuyle heyecan ve umut kazandi adam ama akibeti ne kadar aydinlik
cevresi nasil? sucu gercekten nedir?
4 sene durmus durmusta simdimi aklina geldi? biz bunlari dusunebildigimiz icinmi insanligi ogrenemedik acaba?!

bu iliskiyi daha nasil düsünürsün yazanlar var sunu demek istiyorum
herkesin basina gelebilir böyle bi olay..ben sahsen ilk askimin yillar sonra böyle karsima cikacagini ve böyle bir sorun yasayacagimi hic düsünmezdim
bugun telefonda yalvardi dediki git benim oturdugum yere herkese cevreme beni sor gercekten yanlislik oldu ben böyle biri degilim diye..
cezaevin numarasinida verdi oraya soriyim diye..evlilige gelirsekde onuda istemiyormus ama nisan istiyor en azindan hayati düzene girsin diye
ve is konusundada ailesinin isyeri var buna yardim edeceklermis is kurmaya falan.. off inaninki ayril demek okadar kolayki ama uygulamasi cok zorr
simdi bana aptalsin diyeceksiniz ama ilk askimdi... ve bir yandanda biliyorum onun öyle biri olmadigini

Arkadaşım yanlışlıkla da olsa cinayet işlemek bir insanın hayatına son vermek... Ağır bir psikolojidedir ayrıca ceza evi süreci... Bu da ağır bir psikoloji. Hayatının geri kalanını sırf ilk aşkın sevdiğindi vs diye ağır travmalar geçirmiş bir insanı düzeltmek ile uğraşacaksın. İlerde çocuklarınız olduğunda bu psikolojiye sahip bir baba ile sorunlu çocukluk dönemi geçirmelerine sebep olacaksın belkide. Ailen zaten öğrendiğinde emin ol istemeyecek. Belkide cinayet yanlışlıkla olmadı bunu bilemezsin. Sevgilin için ne kadar zor bir durum olsa da ben yerinde olsam arkama bakmazdım....

Böyle bir olay yakın çevremden birinin başına geldi..
Çocuk 20 yaşının başında girdi hapse 10 yıl yattı..
Olay anında babası da oradaymış.. Olmasa belki herkes "acaba" derdi ama öyle değil işte...

Bu konuyu iyice araştırmanızı öneriyorum.
Ne sebeple yatmış hapiste?
Gerekirse mahkeme tutanaklarını isteyin.
Ailesiyle konuşun. Ve ilişkinizi ciddi boyuta taşımaya karar verirseniz asla bunu ailenizden gizlemeyin.

Toplumsal mesaj vereyim; İnsanları hangi durumda, nasıl yargılayacağımızı öğrenelim artık.
Kötü de iyi de tek yönlü değildir.
Kumpas kurup cinayet işlemek başka, nefs-i müdafaa başka..
Biri saldırdığında kendimizi savunma imkanımız varsa aman boşver deyip biz mi ölelim.
Bazı şeyler bir anda gelişiyor. Ne olduğunu bile anlamıyoruz.
Allah kimsenin başına vermesin..

Sana katılıyorum. Yargısız infaz yapmayalım ama diğer bakış açısına da bir nebze katılmamak mümkün değil sonuç olarak bu arkadaş ceza evinde senelerini geçirmiş ve bunun ister istemez psikolojik bir yönü var. Tabi konuyu açan arkadaşımda çok genç bir yaşta duyguları değişebilir çünkü sevgilisiyle çok fazla birlikte olamıyor ve sağlıklı bir iletişimleri yok:44:

Iste dediginiz gibi zaten kendisini savunmak isterken olan olmus iste
ailemden kesinlikle gizlemeyecem..dediginiz gibi tutanaklari isticem yani birseyleri kendi gözümle okumak istiyorum olayin nasil oldugunu

ben seni kız kardeşim yerine koyuyorum ve öyle cevap vericem. burda çoğu tecrübeli insanın dediği gibi bence yol yakınken bırakmalısın. bazı arkadaşlar yargılamanın yanlış olduğunu söylemiş ama cinayet işlemiş birinin de düzgün insan olma olasılığı üzerinden bence ilişkiye başlanmaz.
bir hukuk sitesinde "meşru müdafa var ise ceza almaz.başta biraz yatar ama çıkartılır.ama sınırı aşmışsa ,yani orantılı güç kullanmamışsa ceza alabilir misal kendini koruma şartlarının dışına çıkmışsa ceza alabilir ama cezada indirimli olacaktır." diye bir şey okudum. anlayacağın üzere %100 nefsi müdafa, 4-5 yıl hapis cezasıyla sonlanmıyor sanırım. umarım bir yanlış yapmazsın.

Arkadaşım hiç kazık yememişsin sen insanoğlundan sanırsam
Yiyince gel dertleşiriz

siz de biraz o öldürülen insanlarla ve onların geride kalan aileleriyle empati kurmayı deneyin bakalım gene de öyle ya da böyle cinayet işleyenlere karşı bu kadar engin hümanist duygular besleyebilecek misiniz.

Son düzenleme:
Bu hayatta her şey insanlar için bu konuda konuşamam.

Ama cezaevine giren, o ortamdan girdiği gibi çıkmaz.

Sen onun dediklerine tabi ki inanacaksın çünkü kandırılmadığını düşünmek istiyorsun, onun seni sevdiği için gelip bulduğunu

düşünmek istiyorsun.

Şimdi bu çocuğu sen ne kadar tanıyorsun bunu bir düşün bakalım.

Bu çocuk kolayca yalan söyler mi?

Sadık mıdır, çapkın mıdır?

Arkadaş çevresi nasıldır?

Ne tür müzik dinler, film izler?

Nelerden hoşlanır, nelerden nefret eder?

Bence sen tanımıyorsun tanıyamazsın da iletişiminiz yok ki.

Sadece aşkına güvenip de yola çıkma tuttuğun dallar elinde kalır.

Bir de objektif ol, sana birisi böyle bir derdini anlatsa ona ne akıl verirdin, neler gelirdi aklına?

ahmetle ayse sevgililer
uzun zamandir flort ediyorlar birlikteler
birbirlerini yakindan taniyorlar
ve niyetleri ciddi
yaslari diyelim 19-20 ikisininde!
ahmet kavgaya karisiyo bir sekilde bir adam yaraliyor ve oluyor
(belki sarhostu belki kendini koruyordu belki sinirlendi vurdu belki belki belki)
ahmetin ailesi tam destek
ayse bekliyor ahmeti...

hikaye bumu?

konu sahibesi 15 yasinda ve adam 20 yasindayken internetten tanisiyorlar
yaz tatillerinde konu sahibesi memlekete giderken adami goruyor kisa kisa vakitler
geciriyorlar
geri kalan iletisim yine telefon ve internet yuzyuze gorusme senede bir kere
konu sahibesinin yasi 15'lerde dikkatinizi cekerim
adam ortadan kayboluyor ve dort sene sonra internetten ulasiyor
e bu arada konu sahibesi 19 yasinda bir birey ve avrupada ustelik!

hapiste ve kapali bir yerde kalmanin bunalimiyla olan bir insan
disari cikinca duzenli bri hayat ve kaybettigi senelerinin acisini cikartmak ister
bol bol hayaller kurar
belkide samimi evlilik konusunda ama ne kadar saglikli ve ne kadar gecerli bu hayaller?
ortada buyuk bir ask varmiydiki? kucuk bir kizla flort etmis bir gencin seneler sonrasinda
sanalda yakalayip evlenmek istemesi ne kadar samimi
saglikli dusunse o adam "ailene soyleme" dermi?
cikinca kendini ispat etsin ondan sonra bir seyler dusunursun

dusene bir tekme atmak degildir bu

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Herkesin başına gelebilir ama gelmiyor değil mi... Ayrıca yanlışlık derken? madem olayı biliyorsun biraz anlat..

Bütün numaraları almışsın hiç bir yeri aramamışsın..sen sadece onun sözüne inanmışsın canım.. Bütün yalanlara rağmen.. ayrıca yalanın mazereti olmaz! Böyle bakarsan ileride her zaman söylediği büyük küçük bütün yalanların mazereti olacak..

İlk aşkınmış ama yıllar olmuş insanlar değişir....

Hakkında hayırlısı olsun ne diyim

Umarım evlendim ama hayatım mahvoldu diye başlık açmazsın...

Son düzenleme:

Tamam,ayrılma,ama sakın ailesiyle tanışma daha ve de yaza bişey düşünme,acele etme,sakınnnn,bak bakalım özgürlüğe çıktıktan sonra nasıl klucak,bekle,belki de haklidir,ama bekle Ve sakinnnn ailenden Saklama,kendini onkarin yerine joy,sen nasil hissederdin bu duruma dusseydin

yarası olan gocunur bu 1.
2. si de bu bir hakaret değildi. isteyen istediği gibi anlıyor işte.
3.sü ben git çocuğun teklifini kabul et demedim, en iyi yol çocuğu çevreden soruşturmak dedim.
hala sözümün arkasındayım. hümanist insanımız çok az. öyle yargılıyoruz ki milleti. ÇÜNKÜ BİZ ÇOK İYİYİZ di mi gülüyorummm :)

işte olumlayıcı bi cevap. tam içimden geçenler. olgun bir insandan çıktığı ne kadar belli.. demek istediğim buydu işte.
ama şu sitede bi bakıyorum herkes sütten çıkma ak kaşık gibi, ne de güzel kötülüyolar.
aman neyse. anlayan anladı.

Arkadaşım hiç kazık yememişsin sen insanoğlundan sanırsam
Yiyince gel dertleşiriz

al gene yargısız infaz. nerden biliyorsun ki benim yaşadıklarımı çektiklerimi de böyle bi yorumda bulunabiliyorsun. işte huy demek ki. bazılarımızda çoğunlukla var

siz de biraz o öldürülen insanlarla ve onların geride kalan aileleriyle empati kurmayı deneyin bakalım gene de öyle ya da böyle cinayet işleyenlere karşı bu kadar engin hümanist duygular besleyebilecek misiniz.

ben çocuk takdire şayan birşey yapmış mı dedim. ama işte isteyen istediği gibi anlıyor.
ben gerçeği çevrenden öğren, nedir ne değildir bi araştır dedim. asıp kesmedim. ölçüp tarttım !
neyse ya önümüze gelene bir tekme oyunu geldi çocukken oynadığımız. büyüyünce de oynadığımızın farkında değilmişiz meğer.

canım biz görüşlerimizi belirttik görmeden olayları bilmeden.bence son kararı annen vee baban vermeli.seni daha iyi düşünen kimse olamaz.onlar ne diyor haberleri var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…