- 22 Nisan 2015
- 2.139
- 1.517
- 48
- Konu Sahibi gurbetellerde94
-
Peki uyarması iyi mi?
Bende özellikle bir erkeğin dedikodu yapmamsı taraftarıyım. Ayrıca dedikodu kötü de biliyorum. Hani başlıkta beni geriyor dedim ya. Sebebi 3 gün geçsede yine uyarması ve tek bir cümleyi tolere etmemesi. Yoksa dedikodu savunmak istemedim.Buna ''takıntı'' denmez. Takıntı başka manalar da kullanılır. Zaten dedikodunun anlamı o kişinin o ortamda olmadan onun aleyhinde konuşulması demektir. Hatta başlığa bunun ''dedikodu'' olduğunu sen de yazmış. Benim amacım tartışmak değil. Sadece gerçekten savunduğun, şikayette bulunduğun şeyin yanlış olduğu ve doğrusu hakkında kendimce fikir vermek istemem. Yine de bu senin hayatın kimseyi haklıyım dediği, ısrarlı olduğu bir konuda değiştiremezsin. Bunu iyi bilirim. İyi akşamlar.
Gıybet: Bir kimsenin gıyabında hoşlanmayacağı bir söz söylemek, çekiştirmek; meydanda olmama, kaybolma hâli.
Gıybet, bir kimsenin arkasından hoşuna gitmeyecek şeyleri söylemek, başka bir deyimle, kendimize söylendiği zaman hoşlanmayacağımız bir şeyi, din kardeşimiz hakkında arkasından konuşmamız anlamına gelir. Halk arasında dedikodu, gıybet ile aynı anlamda kullanılır
Ya dedikodu yapmıyorum ki öyle oturup milleti çekiştirmiyorum ama biri rujuma bakmak için almıştı kapatırken kenarını kazımış bunu ruju onun yanında elime aldığımda farkettim ve söyledim. Bak bak almıştı rujumu yemiş gibi. O anda bişey demedi. Üç gün sonra o gün mükemmeldi sadece ortamda olamayan insanlar hakkında konuşmayalım dedi. Bu da takıntı ama. Buraya yazdığım örnekti bu.Bende sevmem dedikoduyu. Yapanida uyaririm. Ayrica o kadar uyarmasina ragmen sizde neden daha habire virvir dedikodu yapiosunuz ki? Erkek dedigin kari gibi dedikodu yapmaz.
Benide dedikodu cok rahatsiz ediyor.... Cok itici. Upturn ^10
Hmmmmm oda biraz fazlaymisYa dedikodu yapmıyorum ki öyle oturup milleti çekiştirmiyorum ama biri rujuma bakmak için almıştı kapatırken kenarını kazımış bunu ruju onun yanında elime aldığımda farkettim ve söyledim. Bak bak almıştı rujumu yemiş gibi. O anda bişey demedi. Üç gün sonra o gün mükemmeldi sadece ortamda olamayan insanlar hakkında konuşmayalım dedi. Bu da takıntı ama. Buraya yazdığım örnekti bu.
Burda herkes bana kızdı söylemeyeceğim zaten artık. En büyük derdimiz bu. Üzmeyeyim adamcağızımı :):)Hmmmmm oda biraz fazlaymisama sevmiyorsa sizde söylemeyin :))
Çok güzel özellik ya ama ben sıkılırdım.
Ben dedikoduyu cok severim. Kocamla yapmasını daha cok severim.
fazla takintili o zamam tamam dedikoduya karsi olmasi guzel bir sey ama asiri takintili olmasi kotuYa dedikodu yapmıyorum ki öyle oturup milleti çekiştirmiyorum ama biri rujuma bakmak için almıştı kapatırken kenarını kazımış bunu ruju onun yanında elime aldığımda farkettim ve söyledim. Bak bak almıştı rujumu yemiş gibi. O anda bişey demedi. Üç gün sonra o gün mükemmeldi sadece ortamda olamayan insanlar hakkında konuşmayalım dedi. Bu da takıntı ama. Buraya yazdığım örnekti bu.
Olay çok basit asla ortamda olmayan biri hakkında yorum yaptırmaz. Ve kabul kırıcı da olmaz. Sadece o kişi şu anda burada değil ve lütfen hakkında yorum yapmayalım der. Devam edersem yorum yapmayacağım der. Ama asla unutmaz bir cümle bile başkadı hakkında konuşmuş olsam yeri geliyor üç gün sonra 1 cümleyi bunu demiştin o anda ortam uygun değildi ama şimdi uyarım lütfen dikkat et diyor.... Sizce de sinir bozucu değil mi?
Olay çok basit asla ortamda olmayan biri hakkında yorum yaptırmaz. Ve kabul kırıcı da olmaz. Sadece o kişi şu anda burada değil ve lütfen hakkında yorum yapmayalım der. Devam edersem yorum yapmayacağım der. Ama asla unutmaz bir cümle bile başkadı hakkında konuşmuş olsam yeri geliyor üç gün sonra 1 cümleyi bunu demiştin o anda ortam uygun değildi ama şimdi uyarım lütfen dikkat et diyor.... Sizce de sinir bozucu değil mi?
Kendi işinizle ilgilenin diyor. Milletin işiyle boşuna yorulmayın bizi konuşalım boşverin diyor :) valla ama özellikle sırrını sormam gerekiyor. :)Nasil guzel bi karakteri var sevgilinin.
Bende kotu bisy oldugunu biliyorum ama kendimi engelleyemiyorum, sirrini sorsana sevgiline, nasil basariyor?
Aynı benimki :) ama benimki mutlaka uyarır uygun bir zamandaAyyy benim kocamda öyle asla yorum yapmaz susmamı bekler..Gel diyorum iki dedikodu yapalım gülüp geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?