Sevgilim dedikodudan nefret ediyor ve beni geriyor!!!

Valla bende öyle biliyordum. Bizimki ise sır küpü ağzından kimse hakkında yorum duyamazsınız.

Benim esimde oyle sonra yuzune vurmaz ama konusturmaz kotu bile olsa karsidaki..bazen sadece dinler yorum yapmaz ben seviyorum onun bu huyunu

Dedikoduyu sevmem,yapılan ortamda olmakta istemem. Ben yapmıyorsam yuzüme konuşamayanın gıyabımda konusmasınıda istemem doğal olarak.
Sevgilinizin tavrı bu sebeple normal geldi bana. Istemiyorsa sizde kız arkadaşlarınızla yapın dedikodunuzu.

Aaa ben de dedikoduya bayılırım da, sevgiliyle dedikodu yapılır mı? Çok sıkıcı olur. (Zararsız, tadında bırakılan ve iftira içermeyen tatlı dedikodu tabii ki !!!)

Burada kimse sütten çıkmış ak kaşık değil tabi. Hepimiz kusurlu, günahkar, zaafları olan yaratıklarız... ama gerçekten bu dedikoduyu, gıybeti meşrulaştırmanızı, sanki çok doğal ve olağanmışta erkek arkadaşının yaptığı yanlışmış gibi göstermen ve onu değiştirmeye çalışman ve sana burada bu konuda destek olanları da görmüş olmayı açıkçası çok garipsedim.

İnançlıysan eğer kesinlikle günah olan bir şey ve elimizden geldiğince uzak durmalıyız bu davranıştan..

Eğer değilsen de, toplumda bu tarz davranışlar çok itici ve bu tarz insanlara ''ağzı gevşek'' denip güvenilmeyen türde insanlar bu dedikodu yapan kişiler.

Sosyal hayatta bu davranış yüzünden dışlanabilirsiniz bile.. Nitekim hiç kimse kendinin arkasından konuşulmasını istemez. Bugün biri hakkında benim yanımda konuşup dedikodu yapan yarın başkasının da yanında benim dedikodumu yapar bu kişi diyebiliriz.

Bence sevgiliniz de kusur arayacağınıza yanlışın sizde olduğunu öz eleştiri yaparak anlamaya çalışın. Ona göre hareket edin.

Ya dedikodu yapmıyorum ki öyle oturup milleti çekiştirmiyorum ama biri rujuma bakmak için almıştı kapatırken kenarını kazımış bunu ruju onun yanında elime aldığımda farkettim ve söyledim. Bak bak almıştı rujumu yemiş gibi. O anda bişey demedi. Üç gün sonra o gün mükemmeldi sadece ortamda olamayan insanlar hakkında konuşmayalım dedi. Bu da takıntı ama

Ya dedikodu yapmıyorum ki öyle oturup milleti çekiştirmiyorum ama biri rujuma bakmak için almıştı kapatırken kenarını kazımış bunu ruju onun yanında elime aldığımda farkettim ve söyledim. Bak bak almıştı rujumu yemiş gibi. O anda bişey demedi. Üç gün sonra o gün mükemmeldi sadece ortamda olamayan insanlar hakkında konuşmayalım dedi. Bu da takıntı ama

Ayyyy benim bi arkadasim vardi oturuyordu esinle dedikodu yapiyordu. Iiiigggreeennccc!!! Bence dedikodu yapmamasi cok iyiii

Buna ''takıntı'' denmez. Takıntı başka manalar da kullanılır. Zaten dedikodunun anlamı o kişinin o ortamda olmadan onun aleyhinde konuşulması demektir. Hatta başlığa bunun ''dedikodu'' olduğunu sen de yazmış. Benim amacım tartışmak değil. Sadece gerçekten savunduğun, şikayette bulunduğun şeyin yanlış olduğu ve doğrusu hakkında kendimce fikir vermek istemem. Yine de bu senin hayatın kimseyi haklıyım dediği, ısrarlı olduğu bir konuda değiştiremezsin. Bunu iyi bilirim. İyi akşamlar.

Gıybet: Bir kimsenin gıyabında hoşlanmayacağı bir söz söylemek, çekiştirmek; meydanda olmama, kaybolma hâli.
Gıybet, bir kimsenin arkasından hoşuna gitmeyecek şeyleri söylemek, başka bir deyimle, kendimize söylendiği zaman hoşlanmayacağımız bir şeyi, din kardeşimiz hakkında arkasından konuşmamız anlamına gelir. Halk arasında dedikodu, gıybet ile aynı anlamda kullanılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…