Sevgilim memur diye vermiyorlar ,

süre konusuna katılmıyorum, bu tanışma ve tanıma olayının bir formülü yok , yani şu kadar zaman geçerse tanırsın diye bir şey yok , insanlar çok kısa görüşme faslından sonra evlilik yapıp uzun yıllar mutlu mesut yaşayabiliyor, aksi örnek de verilebilir tabi 5 yıldır tanışıpta evlenenleri de görüyorum 2 yıl sonra boşanıyor , o yüzden bu süre meselesine pek takılmıyorum,
zaten evleneyim de demiyorum , zaten evlenmeye karar versek dahi en az 1 yıl sürer , sadece şu var neden memura kız verilmiyor , en azından benim ailem

ben de öyle düşünüyordum ancak kk da takılınca fikrim değişti.

neyse konuna gelirsem, seviyorsan tabi ki mücadele edeceksin. mutlu olacağına inandığın şey için savaş. ailen sonuçta üzülmene dayanamazlar diye tahmin ediyorum.

Geliri senden az olsa bile birşey olmaz ,ikiniz de çalışıyorsunuz,geçinirsiniz tek sorun buysa.Eşi ev hanımı olan memurlar da geçiniyor..Benim de öyle oldu şmdiye kadar..Tek anlaşabileym..seveyim..Aileniz varlıklıysa size ev alıversinler yada siz çabalarsınız..Bundan bu sebeple vazgeçtin diyelim büyük konuşanlar o lafı muhakkak bir gün yer;varlıklı biriyle evlendin ama anlaşamıyorsun.Hepsi bir arada olmuyor ki..Olsa keşke herkes ister 4*4 lük olsun...

Millet memur olmak için o kpss illetinden 85 90 puanlar almak için kendini nasıl yırtıyor ( şekil a ben ) ailenin haberi yok galiba
memurlar bu kadar da küçümsenecek kadar maaş almıyorlar
sende çalışırsan elinize su döken olmaz

canım insallah işleriniz yolunda gider tabi hayırlısıyla amin.

Tek şey söyliyeceğim canım.Mücade et .ki ediyorsundur ama ne biliyim dahada et.Allaha dua etmende fayda olucaktır :)))

canım bence uyumaya calış kendini harap etme daha önünde sevgin için mücadele edecegin günler var güçlü olmalısın

Bıçak ağzı bir yalnızlık ikiye bölerdi herşeyi bir yarısı sen olurdun herşeyin bir yarısı ben olurdum hiçbir şeyin sevgilim

kendime ait bir evim yok , özel bir şirkette insan kaynakları yönetici yrd olarak görev yapıyorum , ailemin neden böyle davrandığını anlamıyorum , onlar da evlenirken çok zorluk çekmişler sanırım benim böyle bi şeyi yaşamamı istemiyorlar :(((

zorluklar insanları güçlendirir. hayata karşı bakışını değiştirir. bu sayede insanlar sahip olduklarının kıymetini anlar. ben de bu aileleri anlamıyorum. :41:

Gayet mantikli, olgun dusunecek yastasin. Artik kendi kararlarini, ailen basta karsi da ciksa verebilirsin. Agirligini koyabilirsin.
Ailen tursunu mu kuracakmis canim? 30 yasina gelmis kizlari icin ne kadar daha mukemmel erkegi bekleyecekler acaba merak ettim. Gokten inmeyecek ya bu. :)
Askindan akli basindan gitmis ufak tefek kizlara ailesi engel olmak ister anlarim ama, kendi kararini rahat verebilecek mantikta insanlara ne diye karisirlar anlamam. Yolun acik olsun.

bence aileni bir şekilde ikna edersin o sorun olmaz .memursa memur yani kötü birşey mi .en azından garanti bir işi var .6-7 ayda tanıyamazsın demişler de bende mesela 6 ayda evlendim toplamda .inan bana süreyle ilgisi yok tanımanın .yıllarca çıkıp ayrılan bir sürü insan gördüm .zamana takılma .gözün açık olursa aşktan kör olmamışsan aslında o insan ne olduğunu daha ilk günden belli eder sende görürsün .süreyle ilgisi yok asla .

süre konusuna katılmıyorum, bu tanışma ve tanıma olayının bir formülü yok , yani şu kadar zaman geçerse tanırsın diye bir şey yok , insanlar çok kısa görüşme faslından sonra evlilik yapıp uzun yıllar mutlu mesut yaşayabiliyor, aksi örnek de verilebilir tabi 5 yıldır tanışıpta evlenenleri de görüyorum 2 yıl sonra boşanıyor , o yüzden bu süre meselesine pek takılmıyorum,
zaten evleneyim de demiyorum , zaten evlenmeye karar versek dahi en az 1 yıl sürer , sadece şu var neden memura kız verilmiyor , en azından benim ailem

7-8 yıl çıkııp evlenip 4-5 ay da boşanan gördüm ben bizim ailede var öle biri .kesinlikle uzun süreli flört sağıklsız .bir kere herşeyi tüketiyorsun bıkıyorsun onca sene evliliğie birşey kalmıyor .tanımaya gelince yani insan istese yıllarca bile kendini başka biri olarak gösterebilir .sonuçta aynı evde yaşamıyorsun .gördüğün zamanlar belli gayet rol yapabilir .o yüzden zaman cidden önemli değil .tanıdığına emin olduğun zaman evlenirsin bunun bir matematiği yok .4 ayda evlenen biliyorum ben benim kuzenim 10 küsür senedir evli 2 tane çocukları var ve çok mutlulular maşallah .

benimde eşim devlet memuru nolmuş bende 6 ay nişanlı kaldım evlendik bu arada görücü usulu oldu

Is garantisi olarak memurluk son zamanlarda yukseliste olan cogu ozel sektorden daha iyi calisma sartlari ve ucreti olan bir sektordur . Gidipte yuksek lisans yapmamis bogazici odtu yildiz gibi universiteleri bitirmemis kisiler haric ozel sektorde memurlardan daha iyi maddi imkanlarla ve daha iyi kosullarda calisani gormedim tabi bu kistas benim is hayatimda ki gozlemimdir ve istisnalar her zaman olabilir . Memurlar bildigim en kotu 2.000 TL civari para aliyor sizde bu kadar kazaniyorsunuz diye dusunsek toplamda 4.000 TL yapar bu miktarda Turkiye standartlarina gore fena bir kazanc degil ve bu baglamda da rahat gecinip yasayabileceginizi tahmin ediyorum .

6-7 aydır tanıştığımız sevgilimi ailem devlet memur diye istemiyor :( , memur maaşıyla geçinemezsiniz diye vermiyorlar beni çok üzgünüm kızlar

bende memurum ,bu devırde memura kız vermıyorlarsa hıc evlendırmesınler senı ,millet bosu bosuna kpss ye girip atanmak için beklemiyor

Is garantisi olarak memurluk son zamanlarda yukseliste olan cogu ozel sektorden daha iyi calisma sartlari ve ucreti olan bir sektordur . Gidipte yuksek lisans yapmamis bogazici odtu yildiz gibi universiteleri bitirmemis kisiler haric ozel sektorde memurlardan daha iyi maddi imkanlarla ve daha iyi kosullarda calisani gormedim tabi bu kistas benim is hayatimda ki gozlemimdir ve istisnalar her zaman olabilir . Memurlar bildigim en kotu 2.000 TL civari para aliyor sizde bu kadar kazaniyorsunuz diye dusunsek toplamda 4.000 TL yapar bu miktarda Turkiye standartlarina gore fena bir kazanc degil ve bu baglamda da rahat gecinip yasayabileceginizi tahmin ediyorum .

Arkadaş bir de Mersin de yaşıyormuş ayda dediginiz gibi en az 4 binlira para geçecek ellerine tabi bu daha fazla olabilir Mersin büyük şehirlere bakış gayet ucuz bir şehirdir ve bu maaşla gayet iyi geçinirler hatta birikim bile yaparlar.

Arkadaş bir de Mersin de yaşıyormuş ayda dediginiz gibi en az 4 binlira para geçecek ellerine tabi bu daha fazla olabilir Mersin büyük şehirlere bakış gayet ucuz bir şehirdir ve bu maaşla gayet iyi geçinirler hatta birikim bile yaparlar.

mersin ggibi bir yerde 4000 gibi bir maaş kral gibi yaşarsın valla ,ama bence babasının veresı yokmus memur olmasını öne sürmüş

benım kocam istisna o zaman bahsettıgın 3 üniversiteden 2 tanesini okudu lisans ve yüksek lisans olmak üzere ,güzelde bir yerde calısıyor ama aynı şartlarda memur olsa daha fazla kazanacak ugrasıyo ama garibim basaramadı bi :D

Eskiden memurun bi cazibesi vardı , şimdi tam tersi..

Bu arada kızları yani siz necisiniz ? Onun tek maaşı yetmezse siz de çalışırsınız ya hani :34: o bakımdan sordum..

Back
X