Sevgilim terk etti, geri döner mi?

Yapamayacaksa neden bu işe girişti işte benim de aklım almıyor. Bizim isteklerimiz aslında istek değil ihtiyaç. Ev olmasa kim onunla evlenmek isteyecek, kim annesinin yanına gelmeyi kabul edecek ya da eşyalar olmasa neyin üstünde oturcaklar acaba. Bunları bildiği halde duygularimla oynadı...

Eee ekarsi tarafin ailesi tamam evlenin ama sen basini acmalisin deseydi ne derdiniz? Kiyameti kopariridiniz. herkesin ibadeti kendine, zorla din, ibadet olmaz. Bazi insanlarin icinden geliyor, bazilarinin gelmiyor. Senin baban ultimatom verince cocuk birden imana mi gelecek yani?? Herkes kendine uygununu bulsun, muhafazakar es ariyorsan o sekilde yasayan insanlardan secersin. yeni is bul, namaz kil, hayatini degistir, cuvalla altin getir su sartlar altinda kim olsa kacar.

Allah allah ne duyguymuş.
Sizin babanız da onların gururuyla oynamış. Yazık değil mi milleti ketenpereye almışsınız. Yok altın yok gümüş. Ayıp hanımefendi ayıp.
Evi olmayanı adam yerine koymayacaksanız, evi olanı bulacaksınız.
Adam bir yola girmiş ve bakmış ki bu yol, yol değil ve geri dönmüş. Abartmayın artık. Sanki 16 yaşında genç kızdınız da kandırıldınız.

Yahu gülemeyeyim demeyeyim diyorum ama sınava girene açıköğretimden yer açıyorlar zaten. Evde kalıp kazandım nedir ya.
Yahu ben ortaya bi konu açtım insanların fikrini sormak için de okuluma niye laf atıyorsun şimdi. Bak senli konuşuyorum artık adamı cildirtirsiniz siz

Ee aileniz hakliymis "güvenmemekte"? Adam resmen ilk zorlukta saygısızca topuklamis, bu denli basiretsiz, yureksiz bi adami sevmemelisiniz.

Yahu ben ortaya bi konu açtım insanların fikrini sormak için de okuluma niye laf atıyorsun şimdi. Bak senli konuşuyorum artık adamı cildirtirsiniz siz
İstediğiniz şekilde çıldırabilirsiniz.
Bir öğrencinin amacı öğrencilikse 21 yaşında koca da kocağğğ diye tutturmaz. Siz yan iş olarak aa burası varmış okuyuverelim demişsiniz hepsi bu.
Okuyun, meslek edinin, çevreniz değişsin, genel kültürünüz artsın. Sonra anlarsınız eve görücü gelen adamdan altın istemenin ne kadar avam bir hareket olduğunu.

Koca istesem zaten adaylar hep vardı ama istemedim. Sevdiğim biri olsun dedim. Yani nerden tutsan elinde kalıyor. Evlilik başlı başına pahalı bişey zaten. Ben hiçbir şey istemesem bile tutacak birşey. Hani eve gelirken bir çiçek bile almadı istemeye geliyo sözde. Ben söyleyince dank edip getirdi ikincide Ama suçlu benmişim. Hiç inanmıyorum.

Kocanın acelesi yok diyorum.
Bırakın açıktan okumayı bu yıl çalışıp mrgün öğretimden bir bölüm kazanıp okuyun diyorum.
İşiniz gücünüz olmazsa o sevdiğim dediğiniz koca (allah korusun bir de kötü çıkarsa) kucağınıza bir çocuk verir, bir daha yüzünüze bakmaz.
Bir kadın evlenince kurtarmaz kendini, kendi ayaklarının üzerinde durunca kurtulur.
Kitaplarınızı sevin, sevilecek erkek bulunur sonra.

Üzme kendini iş ciddiye binince topuklamış. İşin bu noktasında dönmek ilerleyen sürece göre çok daha az zarar görmene vesile olmuş.
İş ciddiye binsin isteyen de oydu, böyle yapması gerçekten çok tuhaftı. Ben de öyle düşündüm. Yüzük takılmadan bitmesi daha iyiydi. De bazen de keşke geri döndü bitse bu ayrılık diyorum... Herkes de aynı şeyi söylüyor, dönmez diyorlar.

Üzülmeni anlayabilirim ama 3 çocukla ortada kalmış gibi davranmasan mı?
Babanın ailenin istekleri çok saçma bana göre yıl kaç olmuş altın muhabbetleri yok namaz kıl yok içkili ortamda bulunma bunlar kişinin kendi iradesinde olan bir şey yani babanıza kalmamış laf söylemek.

Birini değiştirmeye çalışmak yerine kendi hassasiyetlerinize uygun biri bul bence.

O zaman siz de bir işe girip, birikim yapın gelecekteki evliliğiniz için.

Altın ne kadar ıstedınız bılmıorum ama düğünde insanlar altın takar. Çok takmaz ama takar yani. Babanın namaz kıl iş degıstır demesıde garıp. Düğün ıstemenız gayet normal. Sen her şeye razı olmuşun. Babanında ısteklerı olunca gerı cekmıs kendını. Bedavaya alabılecegı bı insanı ıstıyor. Hayırlıdı olmuş. Bence daha yazma bırak . Bak kızların yaptıgı en büyük yanlıs bu. Zaten adam uZlaşmak istese bak canım hayatım bunu yapabılırım bunu yapamam derdı. Ama çocuk da tık yok. Gerek de yok. Senı daha güzel sevecek insanlarla bır araya gelırsın umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…