sevgilim ve agabeyim!

jazaam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
168
25
118
İstanbul
selam kizlar ben bu forumda yeniyim, bu iliskilerle ilgili kisma ilkdefa yaziyorum :) umarim yazicagim seyler sizi bunaltmaz cunku beni cok bunaltti, biraz rahatlamak istiyorum...

kizlar ben yaklasik 6 aydir biriyle cikiyorum, ama bu erkek tanidigim hicbir erkege benzemiyor. okadar yumusak, okadar uysal, okadar sefkatli, okadar dusunceli ki, nerdeyse kiz gibi. ben hic boyle birini tanimadim daha once. yengec burcu kendisi :) (ben aslan burcuyum). iliskimiz okadar guzel okadar tatli ki daha 2.ayda evlenmek istedi benle, ben de artik iyice dusunmeye basladim evliligi. bukadar iyi anlasacagim, bukadar ustume dusen, bana bukadar deger veren birini bidaha bulamam sanirim zaten.

ama gel gelelim ki agabeyim benden 10 yas kadar buyuk, basarili bir adam. kendisi 10 yillik evliligini bitirdi, bosandi. simdi bana diyorki sen o cocukla evleneceksin ama o sefkat o sevgi evlenince bitecek diyor, kopruyu gecene kadar senin suyuna gidiyor evlenince butun erkekler ayni diyor. bikere imzayi atin bikac sene sonra senden bikar gozu disariya kayar diyor. ben deli ediyor!!
agabeyim cok bilgic ve dogru dusunen birisidir, genelde soyledikleri dogru cikar. dusuncelerine cok onem veririm. oyuzden bu soyledikleri beni cok etkiliyor, onun yuzunden evlilikten korkar oldum...

gercekten en yumusak erkekler bile evlenip kadinina sahip olunca degisip siradan erkekler gibi mi oluyor? evlendikten sonra da evlenmeden onceki gibi tatli sefkatli duyarli olmaya devam eden erkekler yok mu dunyada??? kadina bikere sahip olunca bidaha gozu disaridakilere mi kayiyor evli erkeklerin? :( ben mutlu bi evlilik yapamayacak miyim yaa :(

Son düzenleme:
Bence de çok erken karar verme. insanlar 10 yıllık karısını kocasını tanıyamıyor bazen. abin mantıklı düşünen biriymiş ve oda bir erkek belki senden çok daha iyi analiz edebilmiştir onu. çünkü sen daha duygusal bakıyorsun olaya. sana ilgi duyan biri hoşuna gidiyor şuan için. bekle biraz ne kaybedersin ki.. zaten bu ülkede boşanmalar bu yüzden çok hemen güveniyoruz insanlara.. sabret sen! evlenenlerin başı göğe mi ermiş?

abin çok güzel konuşmuş belliki akıllı bi insan ama sen yinede korkma evlilikten sadece evlenmek için acele etme derim ben
hiç kimse 2 aylık sevgilisine kötü davranmaz zaten cicim ayı diye bişe var dur bakalım hele bi 2 yıl geçsin baktın adam değişmiyo hala aynıysa o zaman verirsin kararını

Biraz daha tanımanda fayda var,ama her erkek abinin dediği gibi olacak diye bi kural da yok.Öyle olsa etrafta evli kimse kalmazdı,herkes boşanırdı.Aldatma(erkeğin gerçekten ekstra bi kadın düşkünlüğü ya da başka psikolojik sorunları yooksa) ve diğer problemler de evliliğin gidişiatından kaynaklıdır.
Evlenince tabiki bazı şeyler farklı oluyo,mesela kavga etsen tartışsan sevgiliyken döner arkanı gidersin.Ama evlenince her kavgada tartışmada bu olmuyo.Bu ve bunun benzeri şeyler..
Ama bunlar da zaman içinde halloluyo.
Senin abin gibi düşünen bir arkadaşım var benim de.O da eşinden ayrıldı ve hemen hemen abinle aynı cümleleri kuruyor.Ama boşandıktan sonra kuruyor:)Onların evliliği öyle oldu diye bizimkiler de öyle olacak diye bişey yok.Herkes için geçerli olsaydı o söyledikleri,o zaman insanlarda karakter farklıllığı diye birşey olmazdı.Herkesin farklı özellikleri var.

Kısacası evet abinin dediği gibi olan çok var,ama olmayan da var.Bunu da baştan bilemezsin.:56:

Erkek arkadaşınızla ilişkinizi ne kadar süre sonra evliliğe taşırsınız bilemem,
Abinizin ne kadar mantıklı bir insan olduğunu bilemem,
Erkek arkadaşınız değişir mi onu da bilemem.
Ama bildiğim şu ki abiniz 10 yıllık evliliğini bitirmiş ve şu anda bir travma atlatıyor.
Açıkçası bana çok sağlıklı düşünebilir gibi gelmedi.
Bence bir süre onun evlilikle ilgili düşüncelerini çok da önemsemeyin.
Netice de kendisi evliliğinde başarısız olmuş ve noktalamış.

Gelelim sorunuza.
Çevremde uzun yıllardır evli ve mutlu o kadar çok çift var ki.
Tabi ki mutsuzlar ve boşananlar da var.
Ben şunu anladım ki evliliğin gidişatını çiftler belirliyor.
Eğer erkek arkadaşınızla bir uyum yakaladıysanız,
Sıkıntılarınızı sorunlarınızı konuşabiliyorsanız,
Sevgili olduğunuz kadar dost olmayı da başarabildiyseniz
Bilin ki evliliğiniz o kadar da kötü olmayacaktır.
Her evlilikte ve ilişkide sorunlar olabilir ki oluyor da.
Ancak çiftler arasında iletişim tamsa bu sorunlar konuşularak halledilebiliniyor.
Size şimdiden mutluluklar dilerim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
abin mutsuz bir evlilik yaptığı için böyle konuşuyor. ben de bekarken mutlu olanlar evlen evlilik çok güzel, mutsuz olanlar da aman evlenme hayatını karartma diyordu. ben de korkup her geleni kısmeti geri çeviriyordum. sonra birine kanım çok kaynadı. evet dedim işte hayallerimdeki insan bu :69: evlendim çok da mutluyum. herkese evlenin diyorum. ama 10 yıl sonrasını bilemem. aldatır mı, bırakıp gider mi, döver mi, söver mi... bilmiyorum. bildiğim tek şey mutluyum. geleceği kimse bilemez. abinin lafları yüzünden evde mi kalıcaksın. abin madem o kadar çok bilmişti ne diye evlendi. madem geleceği görüyordu boşanacağını nasıl göremedi. abinin laflarına hiç bakma derim. sevgilini abinle ailenle tanıştır. belki severler onu. abin de olumlu bakar evliliğinize.

canım acele karar verme daha 2 aylık bır ılıskın var annem hala der 24 senelık evlıyım hala babanızı tam tanıyamıyorum. ki sen 2 aylık bır ılıskıden bahsedıyorsun.abınde senın yanlış bır evlılık yapmanı ıstemez tabıkıde.bıraz daha beraber olun sen bu 2 ayı 9 10 aya cıkart bakalım hala sevgılın kız gıbımı olacak yada ıcındekı aslanımı cıkartacak.bıraz bekle

canım 6 ay nedırkı bır ılıskı ıcın
bence bıraz daha zaman gecırın bırbırınızle
kac yasındasın bılmıyorum ama
bıraz daha gez toz canım

arkadaşım,
Valla benim normal bir evliliğim var eşim çok iyi. ama yine de bazen anlaşamadığımız noktalar oluyor ama tartışmayız pek. eşim çok konuşkan birisi değil pek birşey anlatmaz. mutsuz bir evliliğim yok ama evlilik öncesi ve sonrası farklılık oluyor. evlenmeden önceki kadar ilgili olmuyor. çiçek falan alır yemeğe gideriz. ama pek hediye almaz evlenmeden öncede pek almazdı, zaten. eşimi seviyorum ama bazı şeyler zamanla monotonlaşıyor. bu en mükemmel evlilikte bile böyledir. bir yerde okumuştum erkeklerin doğası böyle yani erkekler afedersiniz hayvanlar gibi çiftleşmek iyi güzel sonrasında bütün sorumluluğu eşlerine bırakıyorlar. ben çalışıyorum eşim bana yardımcı olmaya çalışsada biryere kadar herşey kadına bakıyor. sızlanınca da bozuluyorlar. ütüyap, yemek yap, bütün gün çalış, çocuğa bak, evi temizle vs....hepsi kadına bakıyor. maddiyatın iyiyse yardımcı çağırırsın ama bide maddiyat kötüyse hersey sana bakar. kocanda kırosa yıpranır gidersin. bide 1 çocukta kalmayıp ikilersen vay haline..sana evlenme demem evlen, evlilik güzel, her insanın yuvası olmalı ..sonsuza kadar bekar kalmak anlamsız bu dünyanın düzeni böyle, bazı şeyleri yaşamalısın hayatta yoksa eksik yarım kalırsın, ama evlilikle ilgili anlattıklarımı da da bil(aklının köşesinde kalsın belki işine yarar).kendinden ödün verme.eşin olacak kişinin ve senin ailenin ama en çok eşinin ailesini yabana atma.ilişkinizde büyük payları olacak(negatif veya pozitif)mesafeli ol derim. bide bir insan aşırı iyiyse insan uyuzlanıyor, ister istemez birşeyler arıyor. acele etme bence..tabii senin için en doğru kararı sen kendin verebilirsin.

hıı birde erkeklerin gözü dışarı kayabilir. bir göz çapkınları birde gerçek çapkınlar vardır. ben tam anlamıyla eşime bu konuda güvenmem. bir sürü şey duyuyoruz erkeğin sadık kalması kalabilmesi gerçekten zor. dediğim gibi bir yerde okumuştum onlar bizden daha rahat bir bekarlık geçiriyorlar.cinsel anlamdada özgürler.biz hep namus kavramıyla büyütülüyoruz. bütün kızlar onların..biz seçiciyiz kadınlar ama onlar öyle değil onlar için farketmez.yaratılışları doğaları böyle dişi olan her insan onların ilgisini çeker. illaki istisnalar vardır.ama çoğu erkek anlattığım gibi.bence.senin kendine bakmanda çok önemli hiç bir erkek yanında paspal bir bayan istemez, eğer oyle olursan gözünün dışarı kayması hiç kaçınılmaz olur.hep güzel bakımlı olmalısın.

iyi de neyin garantisi var ki? Mutsuz oluruz diye evlilik yapmayalım,ya düşerse diye uçağa binmeyelim...Evlenip de değişmeyen,hatta çok çok mutlu olan kişiler tanıyorum.

ölye oluyor sevgilin sana 2. ayda teklif etmiş demekki rol takınmaktan bıkmış kendisi . abin heralde dediklerini kendisi yaptığı için o çocugunda sana böyle şeyler yapabilcegini düşünmüş ve anlatmış :((

ben abine ktılmıcam üzgünüm ben 1,5 sene flört ve evliliğimizde 2.yılımızdayız eşim ilk günde neyse şimdide o ,sonuçda bu karaktr meselesi abin demekki eşini o sekilde kandırmışki herkesi ögle snaıyo ama su noktda diğer arkadaslara katılıyorum daha evlilik düşünmeniz için çok erken bence

abının dedıklerı aynen cıkabılır canım benım kuzenımde yengec burcudur kendısı yumsaktır ıyıdır ama gel gelelım kı ıkı kızı bırden ıdare edebılır ,sen oyle yumsaklıgına knama sakın cok yumsak kıbar dıye bu aldatmaz dıye kesınlıkle dusunme

selam kizlar ben bu forumda yeniyim, bu iliskilerle ilgili kisma ilkdefa yaziyorum :) umarim yazicagim seyler sizi bunaltmaz cunku beni cok bunaltti, biraz rahatlamak istiyorum...

kizlar ben yaklasik 6 aydir biriyle cikiyorum, ama bu erkek tanidigim hicbir erkege benzemiyor. okadar yumusak, okadar uysal, okadar sefkatli, okadar dusunceli ki, nerdeyse kiz gibi. ben hic boyle birini tanimadim daha once. yengec burcu kendisi :) (ben aslan burcuyum). iliskimiz okadar guzel okadar tatli ki daha 2.ayda evlenmek istedi benle, ben de artik iyice dusunmeye basladim evliligi. bukadar iyi anlasacagim, bukadar ustume dusen, bana bukadar deger veren birini bidaha bulamam sanirim zaten.

ama gel gelelim ki agabeyim benden 10 yas kadar buyuk, basarili bir adam. kendisi 10 yillik evliligini bitirdi, bosandi. simdi bana diyorki sen o cocukla evleneceksin ama o sefkat o sevgi evlenince bitecek diyor, kopruyu gecene kadar senin suyuna gidiyor evlenince butun erkekler ayni diyor. bikere imzayi atin bikac sene sonra senden bikar gozu disariya kayar diyor. ben deli ediyor!!
agabeyim cok bilgic ve dogru dusunen birisidir, genelde soyledikleri dogru cikar. dusuncelerine cok onem veririm. oyuzden bu soyledikleri beni cok etkiliyor, onun yuzunden evlilikten korkar oldum...

gercekten en yumusak erkekler bile evlenip kadinina sahip olunca degisip siradan erkekler gibi mi oluyor? evlendikten sonra da evlenmeden onceki gibi tatli sefkatli duyarli olmaya devam eden erkekler yok mu dunyada??? kadina bikere sahip olunca bidaha gozu disaridakilere mi kayiyor evli erkeklerin? :( ben mutlu bi evlilik yapamayacak miyim yaa :(

benim sevgilimi mi anlatıosun acaba :1: bilmiyorum burçlara baglamak ne kadar dogru olur ama 5 sene oldu aynı şekilde devam ediyoruz:nazar:.ona güvenebilirsin ama evliligi bukdar cabuk düşünme derim.abinin söylediklerini düşünürsekte bu durumda hiç kimseye güvenmemek lazım yani hiç evlenmemek lazım.
sevgi kolay bulunmuyo.sadece biraz zaman geçsin evlilik düşünmek için erken..tabiki kimse ilk zamanlarda oldugu gibi kalmıyo ama saygıyı kaybetmedikce bi sorun yok.
yengeç erkeği sevince tam seviyo tabi kendisinide sevdiriyo..:61:

Bir laf vardır dervişin fikri neyse zikride odur diye anlaşılan o ki abiniz istatistiklerini kendisi ve kendisi gibi olanlar üzerinde yapmış. Herkes asla ama asla bir değildir. Kendimden örnek vereyim 5 yıllık evliyim ve eşim her geçen gün bir önceki günden daha çok üstüme düşüyor, önemsiyor tabii bende onu.
Evlilik şans işidir, bir çeşit kumar. Ne kadar uzun süre vakit geçirirsen geçir aynı evi paylaşmayınca tanımak mümkün değil. Allah bahtınızı açık etsin inşallah. Abinizin genelleme yaparak söylediği şeylere kulak asmayın. Ama kesin olarak bildiği bir şey varsa o ayrı tabii, fakat bilmelisiniz ki hayat farazi yaşamayacak kadar kısa ve değerli.

Evlilikte , eğer ideal kişiyi bulursa insan, çok kurcalamamalı..Hangimizin eksikleri yok ki..Gelecek kaygısı yaşayarak ilişkileri yıpratmamak lazım..

Her zaman derim, kişi çok uysal, ılımlıdır..Fakat karşıdaki kişi bu kişiyi eğer çileden çıkaracak kadar suistimal ederse bu yumuşak başlılığını o zaman çok kötü oluyorlar böyle tipler..

Evet sabırları zor zorlanıyor ama zorlanınca geriye dönüşleri asla olmuyor..

İlişkileri şekillendirende biraz karşıdaki kişidir..Abiniz malesef ki yanılmış.. Kendisinin doğru davrandığı, eşininde buna riayet ettiği bir ilişki yaşsaydı boşanmazdı..

Ve her erkek abinizin dediği gibi olsaydı yani kendi gibi , o zaman etrafta mutlu ve evli çifler olmazdı..

şimdi canımm ilişkiler kişiye göre değişir
birincisi sen evleneceğin kişinin inancına bak ALLAH tan korkan
kuldan utanan ,helali haramı bilen bir insansa korkma
zaten araştırırsınız soyunu sopunuda
ve tavsiye ederim istihare rüyasına yat veya birisini yatır
sonra dua et ALLAH cc tevekkül et
inşallah MEVLAM KALBİNE GÖRE VERİR.......

kizlar cook tesekkur ederim, hic bukadar cevap gelicegini bukadar ilgileniceginizi tahmin etmiyordum, sasirdim tesekkurler:)

agabeyim 10 sene evli kaldi, evlenirken asik degildi ama sonradan cok iyi anlastilar 10 seneleri gul gibi gecti, sonrasinda agabeyim monoton falan diyip gozu de disari kayinca ayrildi. ama kendisi dahil butun arkadaslari ve cevresindeki herkes icin ayni diyor, butun erkekler ayni diyor. sevgilimi de taniyor seviyor iyidir diyor ama evlenince illaki degisecek boyle kalmaz diyor. erkeklerin hepsi kopruyu gecene kadar sevgililik doneminde boyle oluyorlar sonra evlenince sirtini donup uyurlar diyor. hevesleri gecer, yumusakliklari, eski anlayisliliklari kalmaz diyor. bunlari bil diyor. agabeyim cok da uysal biridir aslinda. oyuzden korkuyorum benim sevgilim de ileride ona benzer mi diye, karakterleri benziyor biraz. haklisiniz ileride nolacagini kim bilebilir belki yarina cikamayacaz.. ama ben parcalanmis ailenin cocuguyum ailemde hic mutlu olamadim oyuzden evliligimde cok mutlu olmak istiyorum oyuzden cok sefkatli mutlu bi evliligim olsun istiyorum... sanirim bunun garantisi hicbir zaman yok...

iliskim 2 aylik degil kizlar 6 aylik, ama 2.aydan itibaren evlenme teklif etmeye basladi, ben hep erken diyorum kendisine zaten daha bi 6 ay falan beklemeyi dusunuyorum ama bence flortumuz suresince bu adam degismeyecek hep boyle iyi kalacak, belki ancak evlenirsek degisir iste isin icine cinsellik girince belki ozaman istedigini elde etmenin verdigi rahatlikla degisebilir mi diye korkuyorum. umarim oyle olmaz, zaman gostericek...

Back
X