- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi minikbulut
şimdi şöyle belki alakasız gelecek ama ihtimaller arasında. sevgilinde b12 vitamini eksikliği, demir eksikliği ya da başka bir sorun olabilir.bunlar ciddi unutkanlık yapıyor.bende b12 eksikliği varken 5 dk önce çekmeceyi açıp içine aradığım şeyi koydugumu unutuyodum.işin garibi bulunca da bunu ben mi koydum diye dakikalarca düşündüğüm oluyordu.
e bu yazıyı bulalı 1 ay olmuş diyorsun.kendisi yazdıysa ve tamamen unuttuysa mümkünatı yok kabul ettiremezsin.adam hatırlamıyor çünkü.hani belki aa belki ben yazmış olabilirim dese, bu defa da senin bunu neden yazmış olabileceğini sorgulama ihtimalinden çekinip kuyrugu dik tutuyor da olabilir.inan yani çok basit bişey bu derece büyütülecek bir konu değil.
Ben de bunu diyecektim. Bence en yüksek ihtimal şu, o notu kendi yazdı ve unuttu. Çünkü ya Allah korusun ciddi bir rahatsızlığı var veya B12 Vitamini, D Vitamini, demir eksikliği gibi bir şey var. Hipotiroid de (TSH değerine bakılması lazım) olabilir. Kullandığı bir ilacın yan etkisi de olabilir. Çok fazla şey olabilir. Mesela civaya maruz kalmak. Amalgam dolgudan bile olabiliyor bu veya fazla midye yemekten.
Ben olsam peşini bırakmazdım. İnternetten olası bütün sebepleri öğrenip notlar alıp bir check-up ayarlardım. Check-up bu testleri (B12 Vitamini, D Vitamini, TSH, demir, civa, vb) kapsamıyorsa ekstra para verirdim. Ona da bu olay unutulduktan sonra ben check-up yaptıracağım kendime yaptırırken sen yaptırmazsan gönlüm razı gelmez deyip ona da yaptırtırdım. Bütçesi yoksa ben karşılardım ve doğum günü/yıldönümü hediyesine say, dağlık her şeyden önemli derdim. Aslında ben olsam direkt bu olaydan dolayı check-up yaptırmasını istediğimi söylerdim açık açık ama sizin sevgiliniz buna kızar sanırım.
250-300 TL'ye check-up'lar oluyor. 2 kişi olunca indirim de yapabilirler. Hastaneleri veya laboratuarların web sitelerinden check-up'ların kapsamlarımı öğrenip sonra telefon ederek fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
Bayağı uzun yazmışım ama sağlık önemli, ihmal etmemek lazım.
Son düzenleme: