• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ve evlilik

magistraninbali

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2016
85
76
88
Üniversiteyi daha bu ay bitirdim. Ve sevgilim askerden döner dönmez evlenmek istiyor. Yıllardır çıkıyoruz. Ama ben en az 2 yıl sonra evlenmek istiyorum. Aileme erkek arkaşımın hemen evlenme isteğini söyleyemiyorum çünkü erken evlenmemi istemezler. Erkek arkaşım da beklemeyeceğini onu sevmediğimi vs düşünüyor. Sizce ne yapabilirim ?

Akıl akıldan üstündür. Tavsiyeleriniz neler?
Bu arada sevgilimi de çok seviyorum ama evlenmek nasıl olur bilemiyorum

Üniversiteyi daha bu ay bitirdim. Ve sevgilim askerden döner dönmez evlenmek istiyor. Yıllardır çıkıyoruz. Ama ben en az 2 yıl sonra evlenmek istiyorum. Aileme erkek arkaşımın hemen evlenme isteğini söyleyemiyorum çünkü erken evlenmemi istemezler. Erkek arkaşım da beklemeyeceğini onu sevmediğimi vs düşünüyor. Sizce ne yapabilirim ?

Akıl akıldan üstündür. Tavsiyeleriniz neler?
İşe başladınız mı? Belli bir birikiminiz var mı bunları öne sürerek erteleyebilirsiniz ki erteleyin zaten acele etmeye gerek yok

Neden beklemiyor?
Birikimi mi var sanki?
Eğer tüm eşyaları alacaksan tamam de.
Şu kadar altın eşyalar şu marka olacak hepsini borçsuz yapabileceksen varım de.
Kolay sanıyor heralde evlenmeyi.

İşi var mı?
Eğer aileler işin içine girecekse bence nişanlılık dönemini uzun tutmamak gerekiyor yoksa sonu pek iyi bitmiyor
Askerden gelince tekrar konuşun ailenizin fikrini belirtin ona göre yön verin

H
İşe başladınız mı? Belli bir birikiminiz var mı bunları öne sürerek erteleyebilirsiniz ki erteleyin zaten acele etmeye gerek yok

Henüz başlamadım. Ki bi birikime ulaşmam 2-3 senemi alır. Aileme de yardımcı olmak istiyorum . Okurken kurduğum mesleğimle ilgili hayalleri gerçekleştirmek istiyorum. Ama o hemen evlenme niyetinde

İşi var mı?
Eğer aileler işin içine girecekse bence nişanlılık dönemini uzun tutmamak gerekiyor yoksa sonu pek iyi bitmiyor
Askerden gelince tekrar konuşun ailenizin fikrini belirtin ona göre yön verin

Ailesinin maddi durumu iyi onların şimdiden bir çok şeyi yapmışlar ev vs ona güveniyor

O biraz askerlik psikolojisi yüzünden öyle diyordur :halay:Gelince sakinleşir bence.

Kaç yaşındasınız?

Askerde cinsel istekler yüzünden böyle bir hevese gelmiş olabilir. Bence gelince biraz bekle kafasını toplayınca düzgünce konuş.

Okul biter bitmez evlenmek bana saçma geliyor. İi bul önce para kazan. Kendi ayakların üstünde dur bir bakalım. Evlilik kaçmıyor.

AMa hala işi yok iş bulana kadar zaten zaman geçer sizde çalışacaksanız sizde iş arayacaksınız en az 1 sene
Sonra da nişan söz hazırlık derken 1 sene geçer 2 yıl size

Ailesinin işini de yapacak anladığım kadarıyla onun için önemli olan evlilik ama ben iyice kendimden emin olmak , yere sağlam basana kadar ertelemek istiyorum.

Kaç yaşındasınız?

Askerde cinsel istekler yüzünden böyle bir hevese gelmiş olabilir. Bence gelince biraz bekle kafasını toplayınca düzgünce konuş.

Okul biter bitmez evlenmek bana saçma geliyor. İi bul önce para kazan. Kendi ayakların üstünde dur bir bakalım. Evlilik kaçmıyor.

Daha 21 yaşındayım . Ve tamamen aynı düşünüyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek , biraz gezmek, ailemin yıllarca verdiği emeği onlarla doya doya yaşamak istiyorum . Ve geri dönüşü zor yollara girmek istemiyorum. Tek sorun onun beklemek istemeyişi

Daha 21 yaşındayım . Ve tamamen aynı düşünüyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek , biraz gezmek, ailemin yıllarca verdiği emeği onlarla doya doya yaşamak istiyorum . Ve geri dönüşü zor yollara girmek istemiyorum. Tek sorun onun beklemek istemeyişi

Sana psikolojik baskı yapıyor. Madem sevmiyorsun da evlenmiyorsun diyor. Sen de "beni seviyorsan 2 yıl beklersin" de. 21 yaşında yangından mal mı kaçırıyor ya? Daha yaşın çok küçük. Çok ısrar eder ve seni zorlarsa da alttan alma. Kapıyı göster. Mecburen bekleyecek. Beklemeyen adamdan da hayır gelmez zaten. Sen yoluna bak. Tebrik ediyorum düşüncelerin için. Kadınlar olarak dik duracağız ki bizim yetiştirdiğimiz çocuklar da bizi örnek alsın. Güçlü ol.

Back
X