Sevgilim ve sigara...

carmennnn

herşeyin hayırlısı :)
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
109
1
46
Ankara
arkadaşlar sınav haftam ve benim sinirlerim çok bozuk... oyüzden konuyu açıp hemen sınavlara çalışmaya gitmem lazım...

benim aile yapım içkiye karşı değil... ama içkiyi yemek esnasında içerler, yada 1 bardak içerler, sarhoş olmak için değil... ama ben yinede içki ve sigarayı ağzıma sürmedim ve neftret ediyorum, sigara kokan ağızlardan nefret ediyorum...

nese konuya gelim,arkadaşlar 1 buçuk senelik ilişkim var... sevgilim benden önce içkide içiyordu sigarada, ben ikisinide bıraktırmıştım... ama ne zaman tartışsak küssek yada ayrılık gibi durumlar söz konusu olsa hemen sigaraya başvuruyor... Alahtan içkiye tövbe etti... buarada sevgilimin akciğeriyle ilgili rahatsızlığıda var... ne bilim ben hem sigara kokan biriyle olmak istemediğimden hemde sağlığı için onun sigara içmesini istemiyorum... tamam çok kötü birşey değil belki ama istemiyorum :18:

ama bu sigarada ne varsa artık ( içenlere soruyorum) her kavga gürültüde sigara içesi geliyor... işin kötü yanı benden gizli içio sonra ben bi şekilde görüorum sigara paketi yada koku vs... içiceksen benim yanımda iç diyorum, içmicem diyor ama her kavgada aynı şey??? içtiği 1 2 tane ama yinede hem gizli birşey yapmasını istemiyorum hemde sigara kokmasını:26:diyorumki ozaman bende içerim hayır sen içme çok pis birşey bu falan diyor... senin sağlığının bozulmasını istemem diyor :26:

arkadaşlar kısacası ne yapmam lazım sağlığını düşünmüyor. vazgeçiremiyorum... ne var şu illette anlamadım:26: bu akşam en son dedimki... ne yapmak istiyorsun sana bırakıyorum, çünkü zorla olmuo dedim... dediki tamam ben kafam bozulunca içim ama bi süre sonra bırakmaya çalışcam... ve bıraktığım zamanda sana söylicem dedi...

tamam dedim ama aslında her içtiğinde ben yine sinir küpü olup kavga etcem buna eminimm:59: yardım edin ben mi abartıyorum... nasıl bir taktik izlemeliyim bu konuda

bende hayatım boyunca sigara içmedim nefret ederim eşim içer nedesem ne yapsam bıraktramadım aynı sen gibi bnde içerim bak diom oda işe yaramıyor diyiceğim canım sen ne dersen de bırakamaz kendi istemesse ama azda içiyomuş bunu sorun edip çocuğu boğma derim gerçi rahatsızmış bıraksa ne iyi olur ama........:26:

benim de uzun bir ilşkim var.. bıraktırmıştım geçen sene çok büyük bir tartışma yaşadık sigaraya yeniden başlamış o arada... sigara kokusuna karşı tiksinti duyduğum için hemen fark ettim özür diledi ve onun için okulu sınavları yoğun bir seneydi böyle bir ortamda bırakamam ddi lütfen zaman tanı dedi tamam dedim ayrılcak değildim sigara içiyor diye uzun ilşkimi bitiremezdim. Alkole çok düşkün malesefki Trakya bulgar karışımı.. Sıloganı ''Parayı Lidyalılar,kafayı Trakyalılar buldu'':84::84: Alkolü gerektiği yerde almasına karşı değilim ama bir ara her gün içiyordu üzerine gittim artık içmiyor o kadar..en sık haftada 1 içiyor artık.

Abartı falan bilemem Canım sayılır o benim kendine zarar vermesine sigara içmesine dayanamıyorum ciğerine çekişini sevmiyorum:5: Azalttırdım bayağı bu yaza kesin bıraktırcam canına okucam onun:85:

bende hayatım boyunca sigara içmedim nefret ederim eşim içer nedesem ne yapsam bıraktramadım aynı sen gibi bnde içerim bak diom oda işe yaramıyor diyiceğim canım sen ne dersen de bırakamaz kendi istemesse ama azda içiyomuş bunu sorun edip çocuğu boğma derim gerçi rahatsızmış bıraksa ne iyi olur ama........:26:

ama 1 sene boyunca içmedi son aylarda 1 2 tane içti, korkutuyor bu durum beni... heralde yapmam gereken tek şey onnu boğmamak, ama bırakmazsa cidden boğcam

eğer sigara kullanmasaydım sevgilimin kullanmasından rahatsız olmazdım..
sadece sağlığıyla ilgili endişe duyardım..bırakmassa da hayatına bukadar da müdahale etmezdim..tabi içmeden de bilemem tam ama..
bana bi arkadaşım bıraktırmaya çalışmıstıda zorla, içme diye elimden almalar falan..
sinir bozucu yahuu:51:

Canım ailenden birileri içiyor diye sen içmediğin halde bunu kabullenmen doğru değil. Mesela bazıları niye bırakacam yaa babanda içiyor ne var diyor ama bu babamın sorunu bananeeee neden babamın hatasıyla ben yargılanıyorum anlayamıyorum bu insanları konuya farklı yaklaşmış olabilirim ama arkadaşım sevgilin kendisini zehirleyebilir bu onun tercihi ama sen onun ağzını koklamak zorunda değilsin buda senin tercihin gerçekten baş döndürücü bir kokusu var. Ya Allah kolaylık versin o na sor sen bundan hoşlanmadığın halde bunu yapıyor neden sana saygı duymuyor çünkü bu adam bırakabiliş yani zorlayınca oluyor kafasının bozulması sigara için bahane bırakmak için daha fazla çabalamalı en azından senin için..

Canım ailenden birileri içiyor diye sen içmediğin halde bunu kabullenmen doğru değil. Mesela bazıları niye bırakacam yaa babanda içiyor ne var diyor ama bu babamın sorunu bananeeee neden babamın hatasıyla ben yargılanıyorum anlayamıyorum bu insanları konuya farklı yaklaşmış olabilirim ama arkadaşım sevgilin kendisini zehirleyebilir bu onun tercihi ama sen onun ağzını koklamak zorunda değilsin buda senin tercihin gerçekten baş döndürücü bir kokusu var. Ya Allah kolaylık versin o na sor sen bundan hoşlanmadığın halde bunu yapıyor neden sana saygı duymuyor çünkü bu adam bırakabiliş yani zorlayınca oluyor kafasının bozulması sigara için bahane bırakmak için daha fazla çabalamalı en azından senin için..

evet bende böyle düşünüyorum... daha önce 1 sene bıraktı... bugün bana zorla içicem dedi... bende şüphe ediyorum bana olan sevgisinden... örnek verdim ben geceleri dışarı çıkan bi kız olsam bunu kısıtlarmıyın diye sordum... çıkmanı istemezdim dedi, bende işte benim durumumla aynı şey dedim ... tamam içmicem haklısın diyor ama ben zorla değil kendi isteğiyle bırakmasını isterdim

Milyonlarca insan var barakabiliyor tamam hepsi aynı kişiliğe sahip değil ama 90 yaşında adamlar var 40 yıl içmiş ve bırakmış gerçekten istemekle alakalı arkadaşım..

benim eşimde sigara kullanıyor alkolde alkolüde keyif için içer eskiden sık içiyordu ama şimdi 15te 1içiyor o da benim sayemde ama içtimide sağlam içerdi eskiden şimdide sağlam içiyor ama çok değil yani memnunum şuanda evinde içer dışarda içmez yatar uyur hiç bilmem dışarda alkol alıp gelsin terbiyeli içicilerden....sigaraya gelince günde 1paket içiyor çok üzülüyorum ne yaptysam bırakmadı en son çok sılaştırdı 1.5 pakete çıkıyordu bikaç laf söyledim şimdi saat başı içiyor ama dayanamıyor tam tiryaki hep gözü saatte bende sigara kullanmıyorum ve çok sinir oluyorum ama napıym?? içerde içiyor birde yavaş yavaş mutfakta içmeye alıştı ama çaylarda salonda içiyor hergün havalandrsamda çıkmıyor çok zor içmeyen için ama asla da bırakmaz mesleği gereğide stresli bir işi var ama sağlığı için endişem başka hiçbirşey için değil....baştan önlemini alman çok güzel gelecekte benim eşim gibi olmasın sonra şimdilik idare et seni çok iyi anlıyorum ama senden çekiniyor en azından tiryaki değil hani tiryaki olucağını da sanmıyorum gerçi çevreyede bağlı bir durum öyle bir çevre içinde bulunmazsa zannetmem arasın sigarayı...ama seni çok iyi anlıyorum ama bak bende aynıyım içmiyorum çokta rahatsız oluyorum ama kocamı çoooook seviyorum çooooookta üzülüyorum ama elimden gelenide yaptım olmuyor ...

Benimde Ailemde Herkez Sigara Iciyor Ben Haric !
Dogustan Kronik Bronsit Hastasiyim Ve Sigaranin Ne Kokusuna Nede Dumanina Gelemiyorum ..
Hemen Bogmaca Gibi Öksürük Tutuyor Beni Ve Spreyime Basvuruyorum ..
Sokakta Gecen Insanlari Resmen Azarliyorum,Güzelim Temiz Havayi Oksijeni Kirletiyorsunuz Diye ,
Bunlardan Biriside Malesef Ki Annem ! Zavallim benim yüzümden evde sadece mutfakta icebiliyor sigarasini oda tüm öteki kapilarin kapali olmasi sartiyla .. bendede ne burun varsa (köpek gibi hassas)
mutfakta ictigi sigaranin kokusunu alabiliyorum kapilar acik olunca ..
Ama Ne Yapayim Öksürügün cilesini ben cekiyorum resmen cigerlerim parcalaniyor her öksürükte ..
Elimde Olsa Birakmak Isteyen herkezin nikotin tedavisini ben üstelenecegim ..

Simdi Sigara Icen Arkadaslar Beni Topa Tutabilir Sanane Yahuu
Sanami Kaldi Tasasi Diye .. Hayir Tabiki Bana Kalmadi Ben Sadece Fikrimi Yazdim :42:

Herkeze Saygim Vardir Kendi Bileceginiz Is ..

sigarayı hadı bıraktım deyınce bırakmak kolay değil
hele ki gergınlık stress olan ortamdaa sigara olmadımı kafayı yıyecek gbı olur insan onu içtimi biraz kendini toparlar beyıne yer edinmiş bişey yani..

günde 2 paket sigara içen biri olarak açık ve net diyebilirimki.
ne kadar bırak diye başının etini yeseniz o o kadar daha fazla içer.
kendimden biliyorum.
annem ne zaman bıdı bıdı yapmaya başlasa sigara konusunda onu dinlerken bi tane daha yakıyorum.,annemde içiyor gerçi ama ben içince bana kıyamıyor :19:

valla bende içiyorum bu leş şeyi bırakamıyorumda ha diyince bırakılmıyo yani hele bişeye sinirlendiğimde ilk aradığım sigara oluyo :( ki içtiğim halde kokusundan acayip rahatsız oluyorum kendim içerken dumanını yelliyorum falan bende bi tuhafım :D ama bırakmak kolay değillll içene yani içmeyene bırak demek kolay

benim de uzun bir ilşkim var.. bıraktırmıştım geçen sene çok büyük bir tartışma yaşadık sigaraya yeniden başlamış o arada... sigara kokusuna karşı tiksinti duyduğum için hemen fark ettim özür diledi ve onun için okulu sınavları yoğun bir seneydi böyle bir ortamda bırakamam ddi lütfen zaman tanı dedi tamam dedim ayrılcak değildim sigara içiyor diye uzun ilşkimi bitiremezdim. Alkole çok düşkün malesefki Trakya bulgar karışımı.. Sıloganı ''Parayı Lidyalılar,kafayı Trakyalılar buldu'':84::84: Alkolü gerektiği yerde almasına karşı değilim ama bir ara her gün içiyordu üzerine gittim artık içmiyor o kadar..en sık haftada 1 içiyor artık.

Abartı falan bilemem Canım sayılır o benim kendine zarar vermesine sigara içmesine dayanamıyorum ciğerine çekişini sevmiyorum:5: Azalttırdım bayağı bu yaza kesin bıraktırcam canına okucam onun:85:

Benim nişanlımda trakya bulgar karışımı :) Trakyalıların çoğu içiyor :26: Nişanlımın arkadaşları var her akşam içki içen.Allahtan benim nişanlım içmiyor çok sık.Arada özel günlerde yada arkadaş ortamında.İlk tanıştığımız sıralarda günde bir paket sigara içiyordu.O zamanlar okulu uzamıştı onun stresi var bende bırakmak istiyorum filan demişti müsamaha göstermiştim.Okul bitince dırdırımla bıraktırmıştım.Ama baba tarafında büyük tek erkek olarak kalan amcasını kaybettiğinde tekrar başlamış sigaraya.Tabi yakaladım ben.Baya olay olmuştu tabi.Askerlik filan geldi o sıra onun sıkıntısı daha sonra annesiyle arasında yaşadığı gerginlik filan kaynadı gitti arada.Şimdi günde 2-3 tane içiyor.Bana baskı yapma sen yapınca hiç bırakamıyorum dedi bi ara şu an kendi haline bıraktım arada hatırlatıyorum tamam bırakıcam dio ama :43:artık düğün sonrasını bekliyorum.Bırakma yöntemlerinden birini denicez bakalım.Zamanında büyük konuştum bu sigara konusunda...

Konu sahibi arkadaşa gelince ne yaparsan yap olmuyor inan ben şartlarmı koşmadım,tatlı dillemi anlatmadım,sigara bıraktırıcı ürünler mi almadım yok olmuyor.Her insanın bünyesinde nikotin üreten bir organ varmış.Sigara içenler nikotini sigarayla sağladıkları için organ çalışmıyor zamanla pasifleşiyormuş. Tabi pasifleştiğinde birden nikotin sağlayan sigarayı bırakmak kolay olmuyor.Yoksa onlarda farkında zararlarının ama ....

bende erkek arkadaşıma yanımda kesinlikle içirmiyordum 5 saat dururduk ağzına vurmazdı sigara normalde 5 saatte 3-4 tane içer ben bayağ azalttırdım ona sigarayı içkide hiç içmiyordu onuda bıraktırdım ama çok sıkıntılıyken içiyor evli değiliz bişey yapamam

Back
X