Sevgilim zorla elimi tutmak istedi, bu tacize girer mi?

Kafede yediğini içtiğini odetmek için heralde, bilmiyorum ki.
İnsan elini tutunca sapik muamelesi yaptığı kişiyle neden sevgili olur ki? Bu kadar hassassan hiç görüşme,evlilik niyetin varsa da görücü falan gelsinler,aile içinde, usulüne uygun tanış. Biriyle flört ediyorsan gerekliklerine de uy yani
Konu sahibi görücü usulü evlenirse de “eşim aynı yatakta uyumak istiyor, bu normal mi beni zorlaması tacize girmez mi?” gibi konular açabilir, var o potansiyel.

Merhaba arkadaşlar bir süredir konuştuğum, tanımaya çalıştığım erkek arkadaşım birbirimizi biraz daha tanıdıktan sonra (ki beni yeterince tanıdığını söylüyor ve benimde emin olmam için bir süre daha bekleyeceğini) evlenmek istiyor. Ben geçiştirince de zaten tanışıp konuşup anlaşıp yuva kurmak için birlikte değil miyiz diyor ama ben 23/24 yaşında her anlamda yeterince olgun bir insan olduğum halde evlilik yapabileceğimi düşünemiyorum. Temas sevmiyorum. Birinin bana dokunmasını vs... Bu zamana kadar erkeklere karşı da temas, yakınlık anlamında hiçbir ilgi ve istek duyamıyorum. Sadece duygusal tatmin amaçlı biriyle birlikteyim ama onda bile çok zaman ayıramıyorum hep bahane üretiyorum. Gün içinde toplam yarım saatten fazla yazışmak bayıyor, telefonla konuşmak istediğinde ise gönlü olsun diye kabul ediyorum ama 15 dkdan sonra sıkılıyorum aynı evin içinde aynı odada nasıl tahammül edeceğim onu bilmiyorum. Karşımdaki kişiyi sevmemeyle de alakası yok kendime vakit ayırmayı, kitap okumayı, farklı etkinliklerle ilgilenmeyi seviyorum sadece. Evlenirsem sorun yaşar mıyım sizce yada psikologa veya psikiyatriste görünsem çaresi var mıdır?

Konu sahibi görücü usulü evlenirse de “eşim aynı yatakta uyumak istiyor, bu normal mi beni zorlaması tacize girmez mi?” gibi konular açabilir, var o potansiyel.
Bir kız vardı ya daha evlenmeden ayrı yatakta yatma planlari yapıyordu . Sonra düğün günü yatak odasinin kapısını kitlemisti, baba evine dönmüştü.
Hatırlayan var mı? Zengin ama Cimri bir nişanlısı vardı,bir artı bir ev tutmuştu . Çok popüler bir üyeydi

Bir kız vardı ya daha evlenmeden ayrı yatakta yatma planlari yapıyordu . Sonra düğün günü kapısını kitlemisti, baba evine dönmüştü.
Hatırlayan var mı? Zengin ama Cimri bir nişanlısı vardı,bir artı bir ev tutmuştu . Çok popüler bir üyeydi
Ceylan, balım. Çok farklı bir şeydi o 😅

Sevgilin tarafından tecavüze uğrasan bile bişey olmaz. Adalet bakanlıgı derki madem çok namuslusun sevgili yapma.

Katılıyorum 👍 görüşüne saygı duymalı. Öyle biri istemiyorsa ayrılsın gitsen. Sevgili oldun diye illa el ele tutuşmak zorunda değilsin. Sevgililik tanıma aşaması sonuçta. Şimdi sevgili olanlar direk ilişki yaşadığı için insanlara bu absürt bir olay gibi geliyor ama aslında olması gereken bu. Daha 2 ay olmuş 2 sene değil.
Sevgililik tanıma aşaması değil ki. Flört olmasın o sakın? El tutmakla sevişmek nasıl aynı kademede olabilir ya? Minnacık bir temastan bile kaçındığınız biriyle neden sevgili olasınız ki? Esas konu sahibinin ayrılması gerekiyor bence.
Bu durumda ya hiç sevgili yapmayacaksınız ya da sizin gibi temastan hoşlanmayan birini bulacaksınız. Yok öyle apayrı bir insanı bulup değiştirmeye çalışmak.

Katılıyorum 👍 görüşüne saygı duymalı. Öyle biri istemiyorsa ayrılsın gitsen. Sevgili oldun diye illa el ele tutuşmak zorunda değilsin. Sevgililik tanıma aşaması sonuçta. Şimdi sevgili olanlar direk ilişki yaşadığı için insanlara bu absürt bir olay gibi geliyor ama aslında olması gereken bu. Daha 2 ay olmuş 2 sene değil.
ALDJSJDJSBVSBE. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz ya kajdjsjshshs.
İlişki yaşamakta gayet normal, el ele tutuşmakta. Normal olmayan el ele tutuşmayı dahi istememek.
O zaman arkadaşlıktan ne farkı var? Adam seks yapalım dememiş, el ele tutuşalım demiş. Abartmasanız mı?

istemediğin bir hareketi sana yapan adam seni taciz ediyordur bu net, kocan da olsa baban da olsa annen de olsa. bedenine sen istemediğin sürece kimse dokunamaz.

ama sevgilin doğal olarak artık seninle tensel temas kurmak istiyor, eğer istemiyorsan açık açık bu duruma karşı olduğunu söylemelisin ona göre yolları ayırır ya da devam edersiniz

ALDJSJDJSBVSBE. Neyle neyi kıyaslıyorsunuz ya kajdjsjshshs.
İlişki yaşamakta gayet normal, el ele tutuşmakta. Normal olmayan el ele tutuşmayı dahi istememek.
O zaman arkadaşlıktan ne farkı var? Adam seks yapalım dememiş, el ele tutuşalım demiş. Abartmasanız mı?
İnsan sevdiğine dokunmaya kıyamaz kafası işte. :KK53: Sadece bakışarak sevgili olunması en makulü herhalde.

İki aylık bir ilişkim var, temastan kaçınıyorum, temasa gelemiyorum. Ondan zaman istedim bunun için. Geçen gün sessiz bir mekanda otururken elimi tutmak istedi, geri çektim derken ısrarla tutmak istiyor ve bunun için yoğun israrlar ediyor. En son çektim gittim. Taciz eder gibiydi tavırları, haksız mıyım sizce; bu tacize girer mi?
Simdiden vajinismus tedavisi ile ilgili arastirmaya baslayin. Vucudunuzu bu kadar cok sakindiginiza gore uzgunum ama o da kacilnilmazmis sizin icin gibi geldi bana.

Senin herkesçe normal görülmeyen temastan hoşlanmama sıkıntın varsa, buna göre sevgili bulman gerekir, bu muhafazakarlıktan olan bir şey değil gibi. Tam olarak sıkıntını çözememiş güven sorunun var diye düşünmüş sanırım ama zorla yapılan her şey tacizdir tabi ki. İnsanların zamanını çok kolay alıyorsunuz, senin yaptığın da bir çeşit manipülasyon bu arada.

Bir kız vardı ya daha evlenmeden ayrı yatakta yatma planlari yapıyordu . Sonra düğün günü yatak odasinin kapısını kitlemisti, baba evine dönmüştü.
ya ben o konuda ev kısmında kalmıştım düğün falan da olmuş ay keşke biri link atsa :D

Sen istemediğin halde zorlaması hoş değil. Ve bence bu el tutma bile olsa rıza dışı oluyorsa tacizdir. Ama senin durumunda normal değil. Dini boyutta düşünüp temas istemesen anlarım ama içinden gelmemesi çok garip. 2 aylık ilişkide karşı taraf elini tutmayı, sarılmayı, öpmeyi tabiki ister. İnsan sevdiğine dokunmak istemez mi? Bunun için bir yardım alın bence. Temastan hoşlanmıyorsanız bile ufak bir el ele tutuşmayı göze almalısınız. Sevgilinizin yerinde olsam ilişkiye devam etmezdim muhtemelen. Elimi bile tutmak istemeyen kadının bana sevgisini sorgulardım çünkü.
Merak ettim küçükken tacize falan mı uğradınız? O yüzden mi temas istemiyorsunuz. Geçmiş ilişkilerinizde nasıldı bu durum?

Son düzenleme:
Sevgili oldugunuza emin misinjz
İki aylık bir ilişkim var, temastan kaçınıyorum, temasa gelemiyorum. Ondan zaman istedim bunun için. Geçen gün sessiz bir mekanda otururken elimi tutmak istedi, geri çektim derken ısrarla tutmak istiyor ve bunun için yoğun israrlar ediyor. En son çektim gittim. Taciz eder gibiydi tavırları, haksız mıyım sizce; bu tacize girer mi?

Tacize girer elbette. Şakalaşmak bambaşka şey ama ciddi ciddi reddettiğiniz halde ısrar ettiyse tacizdir. Bunun kadını erkeği yok karşı tarafın "hayır" cevabına uymayan herkes taciz etmiş olur.

Yaşınızın büyük olduğunu düşünüyorum ve buna yönelik yorum yapacağım. Ailede sevgi görmeyen ve aile bireylerinden sarılma, saçını okşama, şefkat gibi hareketler görmeyen çocuklar büyüyünce temastan kaçınma sergileyebiliyorlar. Tavsiyem terapi almanız çünkü el ele tutuşmanın ötesinde evlilik hayatınızda vajinismusa kadar varabilecek bir rahatsızlığınız olabilir. Psikolog ile ilermeniz lazım. Evet yeni tanıştığınız biriyle hemen yakın olmak istemeyebilirsiniz ama elini tutmak bir arkadaşla bile yapılan bir eylem, o sebeple bundan kaçınmanız ve zaman istemeniz bana aşırı geldi.

Herkese karşı mı böylesiniz bilmiyorum ama Temas edememe durumunuzu cozmelisiniz, bir uzmanla halledersiniz sanırım çünkü duygularınız varsa kendinizi tutamazsınız illa ki temas istersiniz, sürekli mıç mıç olmaktan bahsetmiyorum..

Back
X