Sevgilimden ayrılmalı mıyım?haksızlık mı yaptığım?

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
103
2 yıllık ilişkim var,artık evliliğe doğru gidiyoruz yakında eve davet etmeyi düşünüyoruz ama bende bir isteksizlik oluşmaya başladı.Sürekli erkek arkadaşımı başkalarıyla kıyaslıyorum,kuzenlerimin ya da arkadaşlarımın eşleriyle.Onların işleri ve ya evleri ilişkileri hep bi kıyaslamaya girdim,asla böyle özelliklerim yoktu ama işler ciddiye binince boyle olmasya başladım.erkek arkadaşımın çok iyi bir işi yok birinin yanında çalışıyor asgari ücretin biraz üzerinde alıyor evi var o yüzden kira olmaz benimde mesleğim var çalışırım geçiniriz diye düşünüyordum takmıyordum hiç ,ama artık etraftakilerle kıyaslıyorum hep,çok güzel yönleri var anlayışlı çok ,beni sahiplenir değer verir,bazen ters oluyır özellikle haksızlık olunca bende bu ara üstüne gidiyorum iyice bunalttım onu.Birde kızkardeşim istanbula taşınıyor ataması oldu,bende onunla gitme isteği oluştu mesleğim var işe girerim beraber yaşarız daha güzel hayatım olur düşüncesi oluştu bende ,belki daha iyi biri çıkar karşıma diye düşünmeye başladım.son 2 aydır bu düşünceler yüzünden çok defa ayrılık eşiğine geldik saçma sebeplerle .sevgilimde senin kafanda bitirmek var bahane arıyorsun diyor ama ayrılık konuşması olunca beni inanılmaz bi üzüntü alıyor ondan başka kimseyi istemiyorum deli gibi aşığım gibi geliyor kıyamıyorum,hele bir keresinde ayrılma eşiğindeyken bana hüzünlü kederli bir bakışı vardı ki unutamıyorum o görüntüyü,acımasız buluyorum kendimi. ,öyle olunca ona sımsıkı sarılıp bırakmak istemiyorum boyle bir mutluluğu nasıl elimin tersiyle itiyorum diyorum kızıyorum kendime ama 3 4 gün sonra yine aynı düşüncelere dalıyorum,neden boyle oluyor bu durumu evlilik öncesi yaşayan var mı,ayrılmalı mıyım sizce ,pişman olur muyum ayrıldığıma yaşım 27 bu arada

Ama ayrılamıyorumda çok zor geliyor

Acıdığın, vicdan yaptığın için ayrılamıyorsun. Acıdığın bir insana ömrünü veremezsin kaliteli bir ilişki olmaz. İyice duygu durumunu tart ölç. Öyle karar ver. Ben yazından soğuduğunu ve vicdanenen rahat etmediğin için ayrılamadığını görüyorum.

Meslekleriniz neler ?
Bende aynı düşünce yapısına sahiptim bir süre önce. Sonra farkettim ki, birine gerçekten güven duymak, gerçekten sevdiğini ve sevildiğini hissetmek, gerçekten Her ne olursa olsun yarı yolda bırakılmayacağını bilmek, milyonlardan çooookkk daha değerli. Çünkü para, hayatında bu kadar inandığın güvendiğin ve sevdiğin biri varken, kazanılır. Birlikte yeni bir bölüm okuyun mesela aynı zamanda işlerinizde çalışırken. Birlikte işler yapın. Birlikten kuvvet doğar, gönlünüzde ne varsa yaparsınız kazanırsınız diye düşünüyorum ben.

Deli gibi sevsen zaten o duygular senin kafani karistiramaz deli gibi seven insan belki daha iyisi olur hissine zaten kapilmaz bi kadinin asik oldugu insan onun gozunde zaten en iyisidir degilse zaten aşık degildir evi varmis isi varmis daha ne olsun senin herseyin tam mi super bi kadinmisin herkesin bi kusuru vardir mesele kusur bulmak degil buldugun kusuru ortmektir kusuru ile sevmektir bence yanlis yoldasin birde sunu yazayım tam olsun hep daha iyisi olabilir mi diye dusunuyorsun ya ya kotusu olursa napacaksin ya elindekinide kaybedersen napacaksin kotusunu dusun mutlu ol iyisini düşünürsen hep acabalarin olur buda seni mutsuz eder

Bir ay iki ay olsaydı yine anlardım. Hani bir iki ay içinde sevemedin olmadı vs. Ama iki yil çok fazla değil mi... neden iki yıl konuştun o zaman. Seni yargılamiyorum kesinlikle anlıyorum hatta seni. Kendini küçük görüyorsun kıyaslandığında. Kendine yakıştıramıyorsun ama kncelikle şunu düşün karsına kim çıkarsa çıksın hangi statüde olursa olsun onu yanına alıp benim eşim diyebileceksen gurur da duyabileceksen devam et. Ha öyle olmayacaksa ne kendi günahına ne de onun günahına girme. Zaten girmişin günahına daha fazla girme.

Siz bu adamı sevmiyorsunuz.
Çünkü yaptığınız şey hep maddi kıyas.
Daha iyisini bulurum derken bile maaş ve maddiyat diyorsunuz. Hiç manevi yön yok.
Asla sevmiyorsunuz sizinki alışkanlık..
Bu kişi sizin konfor alanınız. Ondan ayrılmıyorsunuz.
yoksa vicdan falan değil sizinki. Alışkanlık..

Bu arada şunu da söylemek istiyorum. Maddi kıyasın sonu yok. Hayatta her zaman sizden daha iyi yaşayanlar olacak. Bunun sonu yok. Maddi kıyasa girerseniz hiç mutlu olamazsınız. Adamı içten içe istemiyorsunuz.

Bence adamda onu istemediğinizi anlamış. Ama ayrılmak istemiyor.. ben olsam beni küçümseyen biriyle devam edemezdim. Adamın yerinde olsam içim kanaya kanaya da olsa ayrılırdım.

Bu işin oluru bence yok. Adamı kabul edememişsiniz bence ayrılın. Adamın zamanını çalmayın. Vebal almayın.

Ayrıca Istanbul'a gelince çok daha iyi birini bulacağınıza dair garanti mi var? Çok daha iyi biri demek sadece maddi koşullar demek değildir. Maneviyatta önemlidir. Bu forum sırf maddi koşulları var diye evlenip gönül bağını önemsemeyip boşanmak üzere olan kişilerle dolu..

Son düzenleme:
Yurt dışına gidip çok güzel bir işin yöneticisi olacak aynı zamanda da master yapacaktım tam eşimle sözlenme evresinde oluyor bunlar ama ben bunları ertelemedim ikilemde de kalmadım kıyas da yapmadım. Sözlenip yurt dışına giderim evliliği ertelerim diye düşündüm. Ama asla onu bırakıp daha iyisini bulurum düşüncesi olmadı. Sen bahane üretiyorsun adam içine sinmemiş bence. Daha iyisini de bulurum diye düşünüyorsan hayatını mahvetme kimsenin çünkü sen gerçekten iyisini bulursan bırakırsın bence :) ha bu arada zalım Almanya vizemi reddetmişti gidemedim.

Ama ayrılamıyorumda çok zor geliyor
Alışkanlık.
Ilişkiniz konfor alanınız çünkü.
Sevgi ile alakası yok.

Alışkanlıktan dolayı ayrılmak zor geliyor.

Sevmiyorsunuz. Seven bu kadar maddiyatı ön plana almazdı. Ki adamın işi var evi var. Yani kendi çapında maddiyatı var. Belki sizin o kadar bile maddiyatiniz yok. Siz o kıyaslandığınız kişilerin eşleri gibi birini istiyorsunuz. Hedef belirlenmiş yani..
Bence siz o hedefe gidin. Böyle mutlu olamazsınız adamı da yersiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…