Sevgilimin aile baskısı

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
652
103
Merhabalar. Benim sorum şu şekilde. 18 yaşındayım ve mühendislik okuyorum şehirdışında. 2 ay kadar önce biriyle tanıştım 1 ayın sonunda sevgili olduk. Her şey iyi hoş yanlış hiçbir hareketini görmedim. Bana saygısı olsun vs.. ama kendisi 26 yaşında. Yaşı da sorun etmiyorum ancak ailem öğrenirse iş ciddiye biner istemeye gelirler vs dedi. ben şiddetle karşı çıktım önce okulum bitecek, 2-3 yıl kadar çalışıp daha sonra evlilik düşünürüm diye. tamam demişti ailesine hiçbir şey söylemedi. kendisi istanbulda ben izmirde yaşıyorum bu arada. ciddi bi durumda şehir değiştirmem gerekecek. neyse gelelim bu son konuya. bugün yine annem şüpheleniyor sevgilim olduğundan acaba anlatsam mı dedi. bende hayır ciddiye bindirirler dedim . olmadı tanışırız sizinkilerle diyor. bende bundan önceden bahsettiğimi kesinlikle istemediğimi söyledim. tartıştık ve mesaj da atmadım. o mesaj atmış girmedim mesaja. ne yapmalıyım?

Okuluna bak koluna bilezigini tak seni seven sana saygı duyar ısrarcı olmanın manasi yok 26 yaşında evlenmeyiversin daha küçük oda. Doğru yoldasın bizim ülkemizin böyle kızlara ihtiyacı var Allah daim etsin okulunu oku

O evlilik düşünebilir çünkü 26 yaşında
Senin okulun bitip 2-3 yıl çalışman onun yaşının 33 falan olması demektir
O bunu istemiyor evlenmek istiyor ve ailesini öne sürüyor olabilir
Gelecek planlarına uymuyorsa ayrıl
Daha yeni reşit olmuşsun acelen yok neticede

Daha sizin evlenmenize okulun bitmesi + çalışmanız şeklinde düşünürsek en azından 6 sene var. O zamanı o zamanda düşünürsünüz şimdiden bunları düşünmek için erken. Aileler sizi zorla mı evlendirecekler neden bu kadar aman ailem bilmesin kafasında orasını anlamadım. Biz henüz evlilik düşünmüyoruz dedikten sonra nasıl istemeye geliyorlarmış 26 yaşına gelmiş adam ailesine lafını dinletemiyor mu? Daha yaşınız çok genç ve dolayısıyla hata yapmaya çok müsait ama şimdiden evlilik düşünmediğiniz için sizi takdir ettim. Dediğiniz gibi okul, iş sonra da evlilik. Ekonomik gücü elinde olmadan, küçük yaşta evlenen daha sonra bir gün çekip gitmek isteyipte kocasına muhtaç olduğundan gidemeyen kadınların hikayesi ne yazık ki çok fazla bu forumda.

Oğullarını ilk bulduğu kızla evlendireceklermi yani ne bileyim ilk anlattığı kızı hadi istemeye gidiyoruzmu diyecekler , garip , dalga geçiyor sanki seninle .

Oğullarını ilk bulduğu kızla evlendireceklermi yani ne bileyim ilk anlattığı kızı hadi istemeye gidiyoruzmu diyecekler , garip , dalga geçiyor sanki seninle .
dediğine göre askerlik yaptığı ve işi olduğu için ailesi evlen baskısı yapıyormuş. güvenmek istiyorum aslında ama bu hareketleri bana da ters geliyor.

dediğine göre askerlik yaptığı ve işi olduğu için ailesi evlen baskısı yapıyormuş. güvenmek istiyorum aslında ama bu hareketleri bana da ters geliyor.
Evlenmek istiyorsa yaşına uygun birini bulsun. Okuldan yeni reşit olmuş kız tavlamak kolay geldi herhalde.

Daha 1 aydır berabersiniz zaten , sendede psikolojik baskı oluşur yakında , hep bir tedirginlik , bence çokta bağlanma .

18 yaşında sana evlilik teklifi eden birini kabul etme bence daha çok gençsin şöyle bir 21 - 22 ol o zaman düşünmeye başlarsın ben 22 yaşındayım sevgilim her gün evliliğe ikna etmeye çalışıyor ama pas vermiyorum en az bir 24-25 olmalı bence bir kadın

2 ay kadar önce biriyle tanıştım 1 ayın sonunda sevgili olduk.
ailem öğrenirse iş ciddiye biner istemeye gelirler
olmadı tanışırız sizinkilerle diyor.
kendisi istanbulda ben izmirde yaşıyorum

E siz daha birbirinizi tanıyamamışsınız ki. 1 ayda neyin ciddiyeti yahu?

Belki de hayattan beklentileriniz farklı. Aman uzak durun daha 19 unuzda bulaşmayın bu işlere.

Dik dur okumana bak çok doğru bi karar almışsın

1-2 aylık tanışıklıkla 18 yaşındaki bir kıza evlilikten bahsetmek benim aklıma iki şeyi getiriyor: 1- nasılsa evleneceğiz diye seni kandırma peşinde, 2-psikolojik sorunları var...
aman diyeyim, ailene, annene falan bahset bu durumdan ve uzaklaşmaya çalış bu tipten. 18-20 yaşlar hala çocuklukla ilişkinin tam olarak kesilmediği bir yaş dönemi.. böyle ciddi kararlar vermek, hatta bunlardan bahsetmek için bile çok erken..daha yaşıtın, daha mantık sahibi erkek arkadaşın olur ileride.. şimdi finaller falan başlar, derslerine odaklanmalısın öncelikle..

Bence siz ayrılırsınız. 3 sene sonra oğlan 29 yaşında olcak ne zman evlencekte ne zaman çocuk yapcak onları düşünür. ve 1 ayda aileye açılacak kadar ne yaşadınız doğrusu

Pek anlamadım sevgilinizi derdi hemen evlenmek mi acaba ? öyleyse numara yapıyor annem anladı fln diye valla evli biri olarak tavsiyem okulunu oku gez toz öyle evlen bence bu cocuklada olmaz sana baskı yapıcak sürekli yol yakınken bırak

Kesinlikle öyle bir hata yapma yaşın daha çok küçük inan ki bir 10 yıl sonra fikirlerin çok daha farklı olucak 2 3 yılda olsa gene erken çok evlenme düşüncesi varsa gitsin annesi görücü usulü bulsun. Dili yanan biri olarak diyorum kesinlikle bir mesleğin olmadan evlenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…