Sevgilimin aile baskısı

Acele etme daha yaşın çok genç. Bırak kim öğrenirse öğrensin. Kararını kesin tut.Eğer evlilik icin ısrar ederse kabul etme. Okulun bitsin bir, meslegini yapmaya başla. Sırf sen bu isteğinde diretiyorsun diye seni terk edecekse de etsin. İki aydır tanıdığın biri için endişe etme derim.

Yasin cok kucuk. Sevgilin 26 yasinda, isi gucu varsa evliligi 6-7 sene geciktirmek istemiyordur. Bence bir iki yila evlenmek isteyecek, senin uzerinde baski yapiyor. Ailesi ciddiye bindirmek isterse istesin, o iş sende biter.

18 yaşındayken 8 yaş büyük birisiyle ol-maz. 18 yaş kanunen reşit sayılan bir yaş ama doğru kararların alınabileceği bir yaş değil. Karşındaki insan ise 26 yaşında, senin hayattan beklentilerinle onunkiler çok farklı olacak. Olur da seni şu an okul biter bitmez evliliğe ikna ederse bile inan bana bu günlerini tek bir insana bağlanarak geçirdiğine pişman olacaksın. Daha çok insanlar tanırsın üniversite yılları insanın en güzel yılları. Tek bir adamı düşünerek geçirme, tartışma kavga mesaj attı atmadı önündeki 5-6 yılını heba etme. Her gün biriyle gez demiyorum evlilik beklentisiyle 5-6 yıl bir insan için çok yıpratıcı oluyor. Zamanla kopmalar oluyor geri dönüşler oluyor ama o dikiş tutmuyor. Şu an üniversite hayatıma geri dönsem asla sevgilim olmazdı olsa da evlilik üzerine konuşturmazdım o beklentide biriyle olmazdım.

Birebir aynı durumu yaşadım.Okulumu da bitirdim kariyerimde de ilerliyorum.Ha bu zaman içinde başkaşeyler çıktı biz yine okul biter bitmez evlenmedik.Ailesi de tanışınca hiç öyle bir baskı yapmadı en azından bana hiçbir şey yansıtmadılar hep çok olumlu davranıyorlar.
Ama arada şöyle fark var: 1 ay bunları düşünmek için fazla erken.Ve benim sevgilim katiyen baskı yapmadı yani böyle bir tartışma ikna etme süreci olmadı.O zaten kendi anladı ve saygı duydu.Hatta belki ailesini o tembihlemiştir bana acele yansıtmamaları için. Diyeceğim o ki bu şahıs sana saygı duymuyorsa zorla iknayla pazarlıkla hadi lütfen şu kadar zaman bekle demende hayır yok.

Bence yasitin birinle ol, universite flortu yasa. 18 yasindasin kampuste el ele tutusmak, arkadas gurubunuzla beraber gezmek varken bu sozlenme isteme vb muhabbetlerine ne gerek var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…