Sevgilimin ailesi beni istemedi ayrıldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3 aylık evliyim aynı şeyleri yaşadım. Ardına bakmadan kaç. Öyle kötülükler gördüm öyle kalbim kırıldı değersizlik hissini iliklerime kadar yaşadım ki. Şimdi onları alt etsen , etseniz bile ilerisi hiç hoş değil. Ordan söylüyorum sen hi bir sadaka ver ve önüne bak.

3 yıldır, sevgilinizin babası ona başka bir kızı "almayı" (bu kelimeye de ayrı gıcığım ama neyse) düşünüyormuş ya hani; sizin ilişki de 9 aylık. Yani sanki yeni yeni öğrenmiş de dünyası yıkılmış gibi rol kesiyor vatandaş. Hadi hadi. Hadi tamam yedik diyelim.
E adama demezler mi; madem babana çat diye resti çekip 'benim hayatım' diye kesecek bir yürek yok, niye kızı aylarca 'sevgi' adı altında beklenen sona götürdün? Şimdi de iki burnunu fırklatıp, kızın yeşilçam damarına basıyorsun.
Bence derler.

Hiç canınız sıkılmasın, ilerle hangi yöne şükretsem diye sevincinizden dans edeceksiniz.
Karşınızdaki babakuzusu + sütoğlan.
Bak midem ayağa kalktı.

bir ömrü düşününce 9 ay hiç de büyük bir kayıp değil. ayrıca demek ailesinin istememekle alakalı sebepleri içten içe onun için de kabul edilir nedenler ki ilişkisi için savaşmıyor.
bence kurtulduğunuza sevinin.

Baba istemiyor diye sevgilinininizde ayrılmayı kabul etti öylemi?
Zaten sizi sevseydi, size aşık olsaydı asla bu durumu kabul etmezdi, bu yolda ailem olmadan yürürüz diye bir teklifle gelirdi.
İnanmıyorum ama Hadi diyelim sizi seven bi adamdı, e ozamanda şunu çok rahat söyleyebiliriz ki; bu adamın özgüveni sıfırmış. Özgüveni olmayan biriylede zaten Sizz evlenmeyi kabul etmeyin.
Ailesi destek olmadan hiç birşey yapamayan biri gibi algıladım ben.
Bu aynen şöyle olmuş; (değer verdiğimiz ama ilişkiyi bitirmek istediklerimize kalbi kırılmasın diye birşeyler söyleriz ya)
"Sen çok iyi Birisin Benden Daha iyilerine layıksın" gibi.
Bu olay Bahaneden ibaret. Bu kişi sizi sevmemiş. Ayrılmanız isabet olmuş.

Not:Bu kişi için asla üzülmeye değmez!

Acı ama gerçek bu beni yeteri kadar sevmemiş ayrıca dediginizde çok haklısınız aşırı ozguvensiz.! Ne diyeyim böyle bir sınava tabi olmak da varmis

önceki konunuzda bu iş olmaz, illa ailesinin sözünü dinler bu karakterde biri denildiğinde tepki göstermiştiniz böyle yazanlara ama işte malesef insanlar bir seçim yapmak zorunda kalınca doğal olarak - yanlış olduğunu bilseler bile - anne babalarından yana kullanıyorlar haklarını.
çok az insan ailesine rağmen birşeyler yapıyor.
bile bile 9 ay sizi oyalamış, bu yaptığı da büyük adilik. bence bu kadar vasıfsız birinden kurtulduğunuza sevinin.

Şunu anlamıyorum kız ailesi damadı istemeyince ailenin bir bildiği vardır yol yakınken vazgeç oluyor da erkek ailesi gelini istemeyince sevse mutlaka direnirdi deniyor. böyle çifte standartlara çok rastlıyoruz..
bir kere aileye rest çekerek iş yapılmaz ama sırf başka kız olacak diye oğlunun sevdiği kadını istemeyen aile de dikkate alınmamalı.

Ben burda aileyi değil sevgilinizi sorunlu görüyorum belli ki ailesi ön planda ailesine uyan biri sizi gerçekten sevse herşeyi karşısına alırdı belliki sorumluluk alabilecek biri değil ailesine bağlı evlenseniz üzülürdünüz Allah büyük işte size gerçek yüzünü göstermiş zaman tanıyın kendinize numaranızı değiştirin artık birşey beklemeyin gerçekten üzülürsünüz böyle biriyle sevgi bazen yetmiyor saygı, çaba , fedakarlık olmayınca sevgi olsa ne olur ? sevgiliniz ailesine ezdirirdi sizi sizde hala bir umut beklerdiniz iyi olmayı

Önceki konunuza olmaz diyenlere tepki gösteriyordunuz ama sonuç ortada.
Ailesine karşı sağlam bir duruş sergileyecek adam babam bana başka birini uygun görüyor falan demez, size yansıtmadan çözmeye çalışırdi ailesiyle sorununu.

Çözemiyorsa ne o adamdan size eş olur ne de ailesi size huzur verirdi.

Sizi bilmem ama sevgilinizin gözyaşları da yalan dolan.

Sonuç olarak sizin için en güzeli olmuş.

Ya bırak allah askına sümsüğün tekiymiş demekki. 9 ay nedir ki daha uzun süren beraberlikler bitiyor. bosver önüne bak degmezmiş. Evlensen bile hep sıkıntı yaşayacaktın. Bu ayrılıkta kararlı dur bidaha sakın barışmayın. Daha kimler gelir kimler gider. Bazen daha büyük yaralar almamak için uzatmamak gerekir

Çünkü kadın tarafın genellikle kötülüğü çıkmaz kötü yapan taraf genellikle erkek tarafı olur bunu annelerimizdende sıkça duyduk gördük benim annem iyi bir kadınken kadını nasıl deli ettiklerini gördüm ve baba tarafım gerçekten rezil insanlar

Arada istisnalar vardir ama kiz ailelerinin %90'ı hakli sebeplerle damat adayini istemiyorlar bence. Ya hayirsizdir, ya ailesi kotudur, ya siddette meyillidir, evine bakmayacaktir vs. vs.. Bunu aileler kestirebiliyorlar.

Ama bu erkek tarafi konu sahibini tanimiyor bile. Ogullarina istedikleri baska kiz oldugu icin boyle yapiyorlar. Konu sahibini Istememek icin hakli bir sebepleri bile yok. O yuzden cifte standart degil.. Bu sekilde yaklasmamiz cok normal.

Başka kız istiyorlar diye ayrılıyor...
Yani o kızı kabul edecek oyle mi? Bunu sormadın mı ya? Sabaha kadar ne konuştunuz ki?
Babasının istediği kız ile asla evlenmeyeceğini, seni sevdiğini söyleyememiş mi?

Bırak allah askına ya sende gönlü yok ya da ailesi ne derse oraya giden biri...İki durumda da yaramaz .. Bir daha asla telefonlarına çıkmamanı tavsiye ederim seni arasa bile ailemi ikna ettim dese bile cidden boşver

Ailesini ikna etmek icin ne yapti mesela??
Asla istediginiz kizla evlenmeyecegim. Istemeye gelmezseniz beni öldü bilin dedi mi?

Ya da senin aileni ikna etmek icin ne yapti? Ailenle konustu mu? Benim ailem boyle sorunlu ama ben kizinizi seviyorum. Beni ailem olmadan kabul edin.. Kizinizi asla uzmeyecegime, ailemle muhattap etmeyecegime dair size soz veriyorum falan dedi mi?
Sadece annenle konussan ne der, kabul ederlermi diye sorduysa ve senin olumsuz cevabindan sonra da ayriliga razi olduysa hani nerede sevgi? Nerede çaba?
Kendini bu adam icin uzme lutfen. Hakkinda hayirlisi buymus.

koskoca adam kendi kararını veremiyorsa ya çok pısırık yetişmiş ya da ailesi çok zengin ve aile para vermemekle tehdit ediyordur

Kendine gel yaaa sevgilin gercekten seni istiyor olsaydı her türlü kabul ettirirdi.Üzulecek bir sey yok ortada.Diyelim evlendin demek sevgiline baski yapıp sizi boşandırabilirler.Canim benim evlilik basit bir iş değil.Karsindaki adam pasif daha kendini gerçeklestirememis onunla nasil BİZ olacaksiniz?Neden seni istemiyorlar bilmiyorum ama buna bile gurur yapıp o aileyi silmen gerekiyor.Uzulme bence kaybın ne?Seni sıkı sıkı tutup yarinlara sizi tasiyamayip farkli beden hayatlara katlanacak biri mi?Sen bence kendine bunu sor sen olsan ne yapardin gerçekten sevsen kim durabilirdi önünde?

Hiç birini yapmadı ve ben hala aptal gibi ağlıyorum kendimi durduramıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…