• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi pis mi ben mı abartıyorum yardım

Sevgiliniz de bu kafada olsaydı problem görebilirdim ama gayet titiz görünüyor buradan. (Bu kadar titiz birinin bu kadar pis bir evde yaşaması ironik ama) Sevgilinizin ailesiyle aynı evde yaşamak gibi bir durum da söz konusu değilse bu yüzden ilişkinizi bozmayın derim. Ha garip bir durum mu, evet. Haberli gittiğiniz halde temizliğe falan dikkat edilmediyse de saygısızlık bence, misafirlerimiz gelmeden evimizi toplar temizleriz, yemeklerimizi gazete kağıdı üstüne sermeyi bırak günlük rutinimizden bile daha özenli oluruz. Ancak sevgiliniz ailesiyle aynı kafada olmadığı için tolere edilebilir görüyorum. İnsan ailesini seçemez ama kendi hayatını şekillendirmek kişinin elindedir.

Bir kaç olaydan dolayı yargılamak çok doğru olmaz sonuç evlenirsen onların yanında yaşamayacaksın. Belki ramazan diye temizlik ya da diğer işleri aksatmış olabilirler bu normal çünkü bende hem çalışıp hem oruç tuttuğum için ev işi yapmaya halim kalmıyor açıkçası. Sana karşı saygısız davranışları yoksa bu kadar kafana takma böyle bir sebep yüzünden ilişki bitirilmez. Bazen hoş görmek gerekir insanlık hali. Çok titiz olup da sana karşı kötü davranabilirlerdi ya da daha kötü huylara sahip olabilirlerdi forum da ne olaylar var görüyorsundur. Aşırı olmadığı sürece mazur görülebilir diye düşünüyorum sonuçta onun ailesi ile evlenmeyeceksin kendi evin olunca kendi düzenin olur.

Nişanlıyken ben, nişanlım ve annem şehirdışında yaşayan kaynanama gitmiştik. İlk defa gitmemize ve davet edilmemize rağmen önümüze yemek koymadılar. Açsanız dolabı açın, kendinize göre bişeyler hazırlayın, siz yabancı değilsiniz demişlerdi. Ki evde bekar görümce vardı ve kaynanam gayet sağlıklıydı. Tuvalette ölü sinekler, lavaboda saçlar vardı. Şok olmuştuk. Nişanlım da çok mahçup olmuştu. Hala öyleler, değişmiyorlar.

Canım bence derdin yok dert arıyorsun.Bende çok titizim eşimin ailesi ile yılda 2 kez görüşüyoruz ondada kendim yapıyorum bi çok şeyi yada dışardan yiyoruz tuvalet konusunda da pek temiz değiller ama idare ediyorum esim için sende evleneceksen sevgilinle böyle olacak mecbur idare edeceksin

Canım iyi düşün kesinlikle erkekler evlenince kotuledikleri annelerine tapmaya baslarlar bu birrr...

Bebeğin olunca mutlaka en az ve en iyi ihtimalle 1 hafta sizde kalırlar ki bebeği özledik diye ilerde zırt pirt gelirler bu ikiiii

Bu bir hafta geçmek bilmez hele birde lohusaysay kafayı yersin hala unutamıyorum lohusayken yaşadıklarımı o 1 hafta içinde es kişiyle düşman olduk çünkü anasına babasina tek kelime etmedi ..sevgiliyken sözde banada şikayet ederdi..

Benim kv ve kp de pis ...bebegim olunca bizde kaldılar afedersin büyük abdestini yapar sifonu çekmezdi her wc ye girdigmde domatasa boğardım ortalığı sinir krizi gecirirdim birde su ictigimden sürekli gitmem gerekirdi ve tuttuğum için kısa surelide olsa sorun yaşadım... Ayrıntı için özür dilerim fakat ileriyi gör kendini yakma diye yazdım ...

Tamamen görgü yada alışmışlık bence.. eşimin ailesi zamanında cok zorluklar cekmisler maddi açıdan. Sevgiliyken eşim askere gitti, evde mevlit yaptılar gittik banyo da marketlerde cipslerin konulduğu raflardan gördüm şok oldum. Yine biz sevgiliyken arsalarini muteahhite verdiler birkac kira almaya basladilar, kp emekli oldu maddiyat duzeldi ama yok insanin icinde olacak eve bakim yapildi ama hala uyumsuz sacma sapan seyler aliyo uyumdan hic anlamiyo, hele kac kere degisik kiyafet aldim anneler gununde dogumgununde yok israrla ayni seyleri giyiyo. Hatta en son iftara misafir aldi gorumcem dedi git uzerini degistir degistirmiyo. Yani kimseye mudahil olamiyosun bunun maddiyatlada alakasi yok. Birde hâla ordan burdan bisey almaya calisirlar mesela mevlide gittik diyelim bi tabak fazla alir mutlaka getirir. Yada birsey dagitilsin bi cemiyette fazla almaya calisir bana cok abes gelirdi ama artik alistim ne yapayim. Hatttaaa kina gecemde kullanmak uzere birinin atmis oldugu sepeti kullanmayi teklif etti, tabiki kabul etmedim

Merhaba kızlar, sorun başlıktan da anlaşıldığı gibi sevgilimin ailesi. bu konu kafamda dönüyo duruyo. ilk onlara yemeğe gittiğimde yemek masasına gazete serdiler ve yemek öyle yendi ilk kez böyle bir şey gördüm. bizde misafire en güzel örtüler serilirken.. sevgilim bu ne böyle gazete serili dedi. babası kadının işine karışılmaz dedi. neyse sonra tuvalete girdim ayağıma terlik bırakmışlar tuvaletin önüne. giydim terliği 3 parmağım dışarı çıktı terlikten sinirim bozuldu bıraktım kenara. baktım kardeşini terlik almaya yollamışlar. sonra sevgilim duvardan bir resim aldı göstermek için elleri oldu kömür karası( abartmıyorum!). sevgilim yine kızdı bu ne diye. silemedik falan dediler. ve sevgilim aşırı titizdir hep evde rahat edemediğini anlatıyordu. geçenlerde yakın bir akrabalarına yemeğe gittik hep beraber. bildiğin evde giyilen şeylerle gelmişler. evde üstlerinde gördüğüm tayt pijama tarzı şeyler. benim yine sinirim bozuldu. bir kot bir tişört giymek çok mu zor. ben çok önem veriyorum giyime karşındakine saygı gibi görüyorum. bana karşı çok iyiler bir tabak kaldırtmazlar, arabaya binerken kapımı açarlar. ama durum böyle.düşünüyorum ailemin karşısına çıkınca nolcak diye. sizce ben mi abartıyorum ?
Sevgilin ilk kez goruyo herhalde ailesinin evini; bunca sasirdigina gore :KK51:

Merhaba kızlar, sorun başlıktan da anlaşıldığı gibi sevgilimin ailesi. bu konu kafamda dönüyo duruyo. ilk onlara yemeğe gittiğimde yemek masasına gazete serdiler ve yemek öyle yendi ilk kez böyle bir şey gördüm. bizde misafire en güzel örtüler serilirken.. sevgilim bu ne böyle gazete serili dedi. babası kadının işine karışılmaz dedi. neyse sonra tuvalete girdim ayağıma terlik bırakmışlar tuvaletin önüne. giydim terliği 3 parmağım dışarı çıktı terlikten sinirim bozuldu bıraktım kenara. baktım kardeşini terlik almaya yollamışlar. sonra sevgilim duvardan bir resim aldı göstermek için elleri oldu kömür karası( abartmıyorum!). sevgilim yine kızdı bu ne diye. silemedik falan dediler. ve sevgilim aşırı titizdir hep evde rahat edemediğini anlatıyordu. geçenlerde yakın bir akrabalarına yemeğe gittik hep beraber. bildiğin evde giyilen şeylerle gelmişler. evde üstlerinde gördüğüm tayt pijama tarzı şeyler. benim yine sinirim bozuldu. bir kot bir tişört giymek çok mu zor. ben çok önem veriyorum giyime karşındakine saygı gibi görüyorum. bana karşı çok iyiler bir tabak kaldırtmazlar, arabaya binerken kapımı açarlar. ama durum böyle.düşünüyorum ailemin karşısına çıkınca nolcak diye. sizce ben mi abartıyorum ?
Eşinin evini be yapacaksın, adamla evleniyorsun sen. Ayrıca eşinin ailesinin evinin pis olmasından senin ailene ne?

şimdi sevgiliniz zaten demiş annem birşeylerden anlamıyor diye bu kadın neden anlamayabilir özel bir mesleği ya da ilgi alanı var mı anladığım kadarıyla yok demekki ev işi yemek temizlikten bahsediyor. ve sevgiliniz rahatsız bu durumdan. size aslında diyor ki ben de görüyorum kusura bakma. kv ile aynı evde yaşamayacaksanız hic sıkıntı yok. siz evinizi pırıl pırıl yaparsınız sizden görürler onlarda özenirler hatta. insan gibi insanlarsa hak adalet gözetliyorlarsa onemseme

Bu durumu sorun etmeyecekseniz çocuğunuz olduğunda iğrenmeyecekseniz ve eşiniz olduğunda erkek arkadaşınız bu konuyla ilgili kavga etmeyecekseniz evlenin. Zira eşiniz görmüştün böyle olduklarını diyecek size en küçük laf söylediğinizde
Ben siz ailesiyle evlenmiyorsunuz cümlesini doğru bulmuyorum. Çocuklarınız olacak şahit olacaklar bu duruma sizin rahatsızlığınıza siz ailenize mahçup olacaksınız.
Ha derseniz diğer yanları bana bu durumu hiç hatırlatmayacak üstünü örteceğim o zaman gerçekten sorun olmaz
Ama değişirler mi derseniz işte o zor... kabul ederseniz sıkıntı olmaz

Kizlar konu sahibi arkadas sadece sevgilim diye belirtmis. Siz sozu nisani falan atlayip, evlendirip bir de cocuklar olunca ne olacak diye soruyorsunuz.

Sevgilinin ailesinin evi bu durumda seni pek ilgilendirmez arkadasim. Daha onceden de yazmistim, rahat tipler demek ki. Yani eve siz geleceksiniz diye temizlik yapacagi vakti kadin kendisine ayirmis olabilir. Kendisini ya da esini ya da herhangi baska bir seyi sizden daha cok seviyor ve onemsiyor olabilir. Bundan daha dogal ne olabilir ki? Kadin evde film keyfi yaparken mesela, oglunun sevgilisi gelecek diye tablo mi silsin yani?

Back
X