Sevgilimin ailesi..

böyle söylemeyi hiç sevmem ama sen hakeediyosun inşallah başına gelirde görürsün nasıl olurmuş dışardan sallamak senin gibiler yüzünden insanlardan soğudum yemin ediyorum sokaktaki köpek senin gibilerden daha iyi adli siciline baktırıyormuş inşallah ilk işini yapacak bir dolandırıcıya denk gelirsinde görürsün adli sicile baktırmayı ramazqan günü sinir ettin beni çek git hadi surdan

Sizi ve ailenizi istemeyeni siz hiç istemeyin. Babanız suç işlemiş cezasını çekiyor. O bizim konumuz değil. Bende diğer arkdaşlara katılıyorum yaşınız çok genç bu kadar evlilik heveslisi olmayın lütfen yatırımı kendinize yapın okuyun meslek sahibi olun. 2.5 aylık bir flört döneminde de ailenin yüzük baskısı çok entresan ben 20 yaşındayken evlenicem desem sağlam bir anne terliği yerdim kafaya.

Yaşınız henüz çok genç ve bu kişiyle ilişkiniz çok yeni ciddiyete bindirmek için çok erken önce kendi ayaklarınızın üstünde durmaya bakın
İkinci olarak bu kısımda biraz gerçekçi olacağım babanızın yaptığı şey hayatınız boyunca ne yazık ki hep karşınıza çıkacak şu an olduğu gibi kim haklıdır kim haksızdır meselesine girmeyeceğim sadece buna karşı temkinli olmaya alıştırın kendinizi

Sevgilinin ailesinin senin ailene karşı önyargılı olması normal.
Hem babanın durumundan dolayı, hem de daha 2.5 aylık ilişkide ailenin yüzük ısrarından dolayı şüphe çekiyor ailen. Daha yaşın 20ymiş yani. Okulun filan yok mu, ailendeki neyin ısrarı bu kadar? Böyle daha tanımadığı insanlarla, okul çağındaki kızlarını koşa koşa başgöz etmeye çalışan aileler dikkat çekiyor. Sevgilinin ailesi olsam ben de kıllanırım bu durumdan ve istemem. Doğruya doğru. Zaten bir kere ağızları yanmış...

Karşı taraf kendince haklı, sen de haklısın. Tedirginlik olabilir bu normal. Çocukları daha öncede dolandırılmış. Kendi kararın, biz razı değiliz ama destek oluruz sen mutlu ol demezler.
Asla evlenmeyeceksin demek ise bana göre olmamalı. Destek olmazsın ama tercihine saygı duyup mesafe koyarsın istiyorsan.
Senin durumun isr zor ancak daha erken değil mi? Acele ediyorsun. Kendini geliştir, oku, karşına çıkan insanları gözlemle, ölç tart. Hemen kendini kaptırıp aile içine sokma. Zamana bırak bazı şeyleri. Belki sen istemeyeceksin onun ailesini. Onlar olur dese içlerine girdiğinde sarımsak görmüş vampir gibi kaçacaksın belki.

Siz de maşallah ramazan günü demeden beddualar, hakaretler gırla. Bu konuda hassas olan olabilir, olmayan olabilir. Herkes istemek zorunda değil. Konu sahibi arkadaş için üzücü bir durum kabul ediyorum ama o da bu durumu kabullenmek zorunda mecburen. Beddua edince daha mı iyi, vicdanlı olduğunuzu sanıyorsunuz anlamıyorum ki.

Mesela siz doktor olsaydınız yine aynı durum olsaydı hayır denir miydi acaba?
Ne kadar sevseniz de ilerde sorun olarak karşınıza çıkabilir bu durum..acaba görüştüğünuz kişi size ve aşkınıza sahip çıkar mı bilmiyorum..
Ama yaşınız çok küçük. .okuyun meslek sahibi olun..hayatta daha güçlü olursunuz..zamana bırakın bence..

durumu açık bir dille anlatacağım acımasızca gibi görünse de....

henüz iki buçuk aydır sevgilisiniz. bu kadar herkesi tanıştırmanın alemi ne?

diğer taraftan bir evlilik yapmış, siz bekarsınız. (toplum yargılarına göre bu abes gelen bir durum) -bence değil, o ayrı-

bir başka taraftan; evet ben de çok çok düşünürdüm babası cinayet işlemiş birinin kızıyla evladımın evlenmesini.. (bir ebeveynin suç işlemesi çocuklarını etkilemez desek dahi etkiliyor. mesela ben bu noktada bu babanın yetiştirdiği evladın psikolojik problemlerinden çekinirim.)

ki yüzük vs için çok erken... karşınızdaki insan da henüz karşınızda zaten yanınızda değil.

yaşınız da daha küçük biraz bekleyin evlilik için.

bence de baktığında şartlar denkleşiyor aslında ama arkadaş evlilik için daha küçük..

Bunlari yazan ellerinize saglik. O yoruma cok sinirlenmistim ama sizin yazinizi gorunce rahatladim.

2.5 ayda ne ad koymadi yüzük takmasi.

1-evlilik için çok erken hem yaş olarak hem tanışma süresi olarak 2.5 ay
2-karşı tarafın ailesi istemiyor sa zorlamayın o evlilikte mutlu olmazsınız hep istenmeyen gelin olacak ve size bunu yansıtıp evliliginizi size zindan ederler

Allah babanın ve sizin yardımcısı olsun canım, insanın başına her türlü olay gelebilir bu dünyada ama maalesef herkes tarafından yargılanıyor insan bilip bilmeden.
Seni ve aileni olduğu gibi kabul etmeyen insanlardan uzak dur canım en ufak bir olayda hep önüne sererler. Allah yolunu açık etsin inşallah

Aile bireylerimden biri bir suç işlerse Bu beni bağlar! Onları affetme ya da silme hakkına sahibim. Ama bir başkasının işlediği suç yüzünden de kimse beni o kişiyle beraber yargılayamaz! Burda tek suçum o aileden olmam olur! Bu da gerçekten saçma! (konu sahibini yargılamanız doğru değil)

Evlilik planlarına gelince bu kesinlikle doğru değil. 20 yaşında biri olarak hayata,geleceğine sıkıca sarılmalısın kocaya değil. Okumalısın ya da en azından mevcut yeteneklerine göre kendini geliştirip bir meslek edinmelisin! Bu konuyu lütfen etraflıca bi düşün

Vazgeç
Ailenı senı olduğu gıbı kabul eden bır aıle evladıyla evlen
Yoksa bdv nın müdavımı olurdun kv konuları açarak

Katılıyorum
Gelin adayı doktor mühendisse yani paralıysa isterse babası karındeşen jack olsun kimse umursamaz
Herkes gariban gördüğünü eziyor işte

Konu sahibesi sen dimdik duran güçlü meslek sahibi bir kadın olsaydın kim karşına geçip benim ailem de seni istemiyor diyebilirdi? Deselerdi bile cevabını alıp otururlardı.

Oku, hayatını kazan, dimdik dur seçilen değil seçen taraf ol sana tavsiyem bu. Güçlü tarafta ol yoksa çok ezilirsin horlanırsın.

Yerinde olsam beni istemeyen birini hiç istemezdim.

2.5 ay gerçekten çok az diye düşünürken sevgilimle tanıştıktan 2 ay 22 gün sonra sözlendiğimizi fark etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…