sevgilimin ailesi ??

diyorum konuşulmuyor ki aile deyince sanki ailesine küfür ediyorum gibi Tepkilere tavırlara giriyor yüz göz de olmak istemiyorum e hiç saygısızlık yapmadım o duruma da düşmek istemiyorum bi de mesela benim bu durumumu gidip de annesine kız sizi istemiyor bende bitirme kararı aldım diye yalan yanlış yansıtır diye korkuyorum çünkü böyle bir şey yok ben aksine gelir gideriz her şeyi anlayışla diyorum sadece evimizde uyur birlikte zaman geçiririz yeni evli olacaz bunları diyorum ama o başka yansıtır diye korkuyorum biraz da

sanki kendi yaşadıklarımı görüyorum sizde.annesine o kadar iyi davranıyodum ki kendi anneme yapmadığım şeyleri yaptım o kadına.hediyeler,doğum günü kutlamaları,yemek yapmalar vs.bunlara rağmen ben aile ile biraz mesafeli olmalıyız dediğimde bana sen benim ailemi kıskanıyosun demişti :D şimdi çok komik geliyo ama ben bu laftan sonra tokat yedim o ayrı.bak şimdi bana bir allahın kulu yaptırtamaz bunları.şimdiki erkek arkadaşıma en başından dedim benden sürekli oturmalara gitmeyi gereksiz samimiyeti bekleme diye.şimdiki erkek arkadaşımın annesi benimle tanışmak istediğini söyledi ben kabul etmedim.ciddi bir durum yok daha erken diyip reddettim.kimseye taviz vermeyeceksin.sen eğer gitmek istemiyorsan bu kadar yüz göz olmak istemiyorsan açıkça söyleyeceksin.ama o insanda artık işlemez bu.üzgünüm ama evlenseniz bile kukla olmak istemiyorsanız sonunuz belli bu adamla.

İşte bi yandan da vazgeçemiyorum çünkü iyi tarafı da öyle güvenilir biri ki asla aldatmayacağına yalan söylemyeceğine emin olduğum namazında niyazında kötü hiçbir şeyi olmayan biri. Bu zamanda gerçekten zor bulunan bi tarz ama işte anne aile düşkünü ne yazık ki
Ben de eşim için öyle demiştim :) şimdi çok pişmanım. Meğer insanın ibadeti sadece kendini kurtarırmış. Şimdi olsa yine ibadetine dikkat eden birini isterim ama Allah korkusu, merhameti, adaleti olmayan birini asla istemem.

sanki kendi yaşadıklarımı görüyorum sizde.annesine o kadar iyi davranıyodum ki kendi anneme yapmadığım şeyleri yaptım o kadına.hediyeler,doğum günü kutlamaları,yemek yapmalar vs.bunlara rağmen ben aile ile biraz mesafeli olmalıyız dediğimde bana sen benim ailemi kıskanıyosun demişti :KK70:
benzerlerini ben yaşadım. O kadar iyi davranıyodum, haftada iki kez ziyaret ediyordum, hediye alıyordum, akrabalarını geziyordum, dışarıya davet ediyordum. Maddi manevi o kadar hadlerini aştılar ki. Eşime "lütfen dikkat etsinler, ben aramızın bozulmasını istemiyorum" dedim. Cevap: "sen ailemle aramı açmaya mı çalışıyorsun?" dedi. Şok oldum, nasıl böyle pis niyetli bir insanı tanıyamadım diye düşündüm. On bir yıldır bir şey değişmedi, Allaha havale ediyorum. Ama ben biraz değiştim. Artık karşılık veriyorum. Mesela bu mesajı yazarken kafama top fırlattı, karşılığında tekme yedi:)

benzerlerini ben yaşadım. O kadar iyi davranıyodum, haftada iki kez ziyaret ediyordum, hediye alıyordum, akrabalarını geziyordum, dışarıya davet ediyordum. Maddi manevi o kadar hadlerini aştılar ki. Eşime "lütfen dikkat etsinler, ben aramızın bozulmasını istemiyorum" dedim. Cevap: "sen ailemle aramı açmaya mı çalışıyorsun?" dedi. Şok oldum, nasıl böyle pis niyetli bir insanı tanıyamadım diye düşündüm. On bir yıldır bir şey değişmedi, Allaha havale ediyorum. Ama ben biraz değiştim. Artık karşılık veriyorum. Mesela bu mesajı yazarken kafama top fırlattı, karşılığında tekme yedi:)

:D hahaha güler misin ağlar mısın misali olmuş bu.Allah yardımcınız olsun evliymişsiniz bir şey de diyemiyorum sabırlar dileyebiliyorum sadece :)

merhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
Bana göre kesinlikle normal değil asla normal değil tahammül bile edemeyeceğim bir şey bu sana yapılmış bir saygısızlık kimse ondan ailesinden kopmasını istemiyor zaten ama daha ortada olay bile yokken sana bunu empoze etmeye çalışması çok ezikce bir hareket doğru adamla birlikte misin bir sor kendine bence başta böyle olan adamlar sonradan bunun beş katı on katı olur senle kavga eder gider ailesini anlatır annesi de senin suçlar Kötünün de kötüsü çıkarsın bak bir evlilikte aileler sorunlu olabilir orada işi erkek ve kadın çözer aman senin eşin baştan beş sıfır geride ben olsam böyle bir adamla evlenmem çünkü evlilik ciddi bir kurum evli biri olarak söylüyorum evlenirken herkes sorun yaşayabilir ben de ufak tefek şeyler yaşadım ama eşim her zaman arkamdaydı ve bunun verdiği güven pahabicilemez bir şey senin eşin Bunları asla yapamaz bence bir kadında evlenmeden önce ve evlendikten sonra eşinin onu aldatmamasını sevmesine ilgi göstermesini istediği kadar eğer sorunlu bir aile durumu varsa arkasında duran bir eş arar bir ömür vereceksin çok iyi düşün bence

merhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
Uzun süredir siteye girmiyordum,mesajlar da çok fazla sayfa olmuş devamını okumadım da,zaten siteye seneler sonra girme nedenim kitap önerisinde bulunmaktı.Lütfen Aşırı seven kadınlar-Robin Norwood kitabını okuyun....

Back
X